ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.02.2010
GR. VÂRSTĂ: sub 20 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 13.08.08
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 5 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

“Ce merita vizitat in Viena – mini-ghid turistic”

TIPĂREȘTE

PALATUL SCHöNBRUNN este situat in vestul oraşului Viena si a fost utilizat drept resedinta de vara a familiei regale. Interiorul este decorat in stil rococo, iar printre incaperile deschise vizitarii se numara: galeriile, cabinetul chinezesc, camera lui Napoleon Bonaparte (incaperea in care a locuit imparatul francez avand o valoare inestimabila), salonul albastru, sala de cermonii, sala oglinzilor (in care la varsta de 6-7 ani a “concertat” Mozart). Imparateasa Maria Tereza a contribuit la decorarea incaperilor, ceea ce confera palatului o atmosfera aparte, plina de viata. Imparatul Franz Joseph, stranepotul Mariei Tereza s-a nascut la Schönbrunn si a murit tot aici dupa aproximativ 68 de domnie.

Orar vizitare Schönbrunn:

-1 aprilie – 30 iunie: 8.30 - 17. 00

-1 iulie – 31 august: 8.30 – 18. 00

-1 septembrie – 31 octombrie: 8. 30 – 17. 00

-1 noiembrie – 31 martie: 8. 30 – 16. 30

Schönbrunn Tickets:

- IMPERIAL TOUR include 22 de incaperi si dureaza circa 30 de minute. Pretul unui bilet: copiii sub 6 ani au gratuitate, copiii cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani vor plati 4,90 euro, elevii si studentii pana in 25 de ani platesc 8, 5 euro, iar adultii circa 9,5 euro.

- GRAND TOUR include 40 de incaperi si dureaza aproximativ 50 de minute. Pretul unui bilet: copiii sub 6 ani au gratuitate, copiii cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani vor plati 6, 9 euro, elevii si studentii pana in 25 de ani vor plati 11, 4 euro, iar adultii circa 12, 9 euro.

- SISSI TICKET. Odata cu achizitionarea acestui tichet se poate vizita muzeul unde se afla mobilierul Printesei Sissi (marti-duminica in intervalul orar 10-18; www. hofmabiliendepot. at), Hofburg-ul (Apartamentele Regale, Muzeul destinat Printesei Elisabeta, Muzeul de argintarie; Hofburg-ul este deschis vizitatorilor zilnic 09.00-17.00; www.hofburg-wien.at). A se retine ca acest bilet nu este valabil ca si tichet de metrou. Pretul unui astfel de tichet ajunge de la 11, 5 euro pentru copiii in varsta de 6-18 ani, pana la 22, 5 euro pentru adulti. Studentii beneficiaza de reducere, astfel ca pretul se reduce la 20 euro.

-WINTER PASS. Acest bilet confera adultilor o reducere de pana la 30% datorita faptului ca in pretul biletului este inclusa vizitarea: Schonbrunn-ului (GrandTour), Gradinii Zoologice, Serei de palmieri, dar si a colectiei de masini de epoca. Pretul unui bilet pentru o persoana adulta este de 23 euro, iar pentru copiii 6-15 ani este de 12 euro.

- MUZEUL dedicat COPIILOR. In cadrul acestui ‘muzeu’ cei mici vor descoperi amanunte din viata cotidiana a copiilor din familia regala: cum se imbracau, cum se comportau vis-à-vis de imparateasa etc. Este deschis vizitarii zilnic intre orele 10.00 si 17.00; ultima vizita se primeste la ora 16. 00. Pretul biletului pentru un copil 3-18 ani este de 4,5 euro, iar pentru un adult 6, 5 euro. Bilet tip Family I include 2 adulti si maxim 3 copii si costa 17 euro, in timp ce biletul Family II include 1 adult si maxim 3 copiii si costa 10, 5 euro. Pentru mai multe informatii puteti accesa link-ul www.kinder.schoenbrunn.at

Curiozitati din viata familiei regale:

-Franz Joseph a ajuns la tron la varsta de 18 ani

-Maria Cristina, fiica Mariei Tereza a fost singura din familie care s-a casatorit din dragoste cu Albert von Sachsen, restul casatoriilor fiind aranjate

-In anul 1854 Franz Joseph s-a casatorit cu verisoara sa in varsta de 16 ani, Elisabeta (Sissi)

-Imparatul Franz Joseph a trecut printr-o serie de drame: prima fiica Sophie a murit la varsta de doi ani; fratele sau Maximilian, imparat al Mexicului a fost ucis de catre revolutionary; fiul sau Rudolf s-a sinucis

-In septembrie 1898, imparateasa Elisabeta a fost ucisa de catre anarhistul Luigi Lucheni cu mai multe lovituri de pila triunghiulara (aceasta pila este expusa in muzeul dedicate Printesei Sissi).

-Unul dintre cele mai renumite obiecte din Muzeul de Argintarie este serviciul de masa Habsburg ce contine platouri colosale ce ajung pana la 30 de metri (ati citit bine: sunt metri).

-Muzeul Sissi gazduieste o copie a rochiei de seara a tinerei mirese purtata in ajunul cununiei, dar si masca mortuara a imparatesei asasinata in 1898.

PARCUL PRATER a fost initial in posesia familiei regale si era folosit ca teren de vanatoare; in prezent detine o roata de dimensiuni generoase care permite admirarea panoramei orasului de la o mare inaltime si care dupa circa 100 de ani de existent continua sa atraga ca un magnet numerosi turisti din lumea larga. Parcul ofera posibilitatea vizitarii Planetariumului, dar si a unui muzeu dedicate special acestuia: Muzeul Praterului. Acest muzeu adaposteste zeci de machete ce prezinta construirea rotii colosale pe etape. Accesul turistilor in incinta parcului este gratuit, iar in functie de caruselul ales pretul poate varia intre 1 si 10 euro. Prater-ul este deschis zilnic intre orele 10.00 si 01.00. Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul official http: //www. prater. at/

HUNDERTWASSERHAUS este o cladire cu dimensiuni, forme si culori bizare, ce da senzatia ca este construita “in panta”; cum aceasta este locuita, vizitarea nu este permisa, insa se pare ca in zona este considerata un adevarat leitmotiv. Arhitectul care a proiectat aceasta cladire, Friedensreich Hundertwasser este renumit in arta ‘bizarului’, abordand stilul extravagant si neobisnuit in toate domeniile in care activa: arhitectura, picture, grafica etc; stil ce i-a adus un renume mondial si l-a consacrat.

Cladirea este situata pe strada Löwengasse numarul 9, iar singurul mijloc de transport care are drept destinatie Hundertwasserhaus este tramvaiul N (conform unor date pe care le-am gasit intr-un pliant). Accesul in interiorul edificiului nu este permis datorita faptului ca este locuit, insa culorile, unghiurile si asimetria peretilor pot fi admirate in exterior. In apropierea acesteia se afla diverse magazine de suveniruri de unde puteti achizitiona farfurii, brelocuri, vederi sau tricouri imprimate cu celebra „casa”.

HAUS DES MEERS sau in traducere libera „CASA MARII” este amenajata intr-un fost turn de aparare si detine circa 100 de acvarii si 2000 de specii marine (rechini, serpi, pisici de mare, piranha etc). „Muzeul” este deschis zilnic in intervalul orar 09.00 – 18.00, iar joia programul se prelungeste pana la ora 21.00. Daca doriti sa vedeti cum sunt hraniti rechinii si pestii piranha va recomand sa alegeti drept zi de vizita duminica sau miercurea dupa ora 15.00.

Pretul unui bilet pentru un adult costa 11,5 euro; pretul pentru copii 6 - 15 ani este de 5,6 euro; copii 3 – 6 ani platesc doar 3,8 euro, iar cei mai mari de 15 ani vor plati in jur de 9 euro. Alte informatii utile veti gasi accesand si pagina de internet http: //www.haus-des-meeres.at/

Nota: Acest set de impresii este unul strict informativ; mentionez ca datele referitoare la preturi si orar de vizitare a obiectivelor sunt preluate din diverse pliante si tichete cumparate la fata locului (am scris asta la sfarsit fiindca nu am gasit o modalitate de a delimita „pasajele” respective).

Pentru cei care doresc mai multe informatii pot accesa si celalalt review al meu referitor la Viena .

Rog webmasterul sa retraga PMA standard in cazul in care impresiile nu se incadreaza noilor prevederi ale regulamentului sau sa-l mute in continuarea celuilalt review. Multumesc!


[fb]
---
Trimis de Miss Butterfly in 04.02.10 15:55:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 20291 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Miss Butterfly); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5650 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Admin
[04.02.10 18:43:28]
»

Review-ul este okey si ramane, deocamdata cu punctajul standard.

Cand voi finaliza sectiunea "Ce-mi recomandati", va fi mutat acolo (la rubrica corespuznatoare Vienei / Austriei)

Costi
[04.02.10 20:15:08]
»

Pentru compunerea asta probabil ai fi luat un 10 la română.

Poate totuşi te hotărăşti să scrii cu diacritice ...

Se vede treaba că tare ţi-a plăcut Viena, scrii foarte frumos despre ea. Ce e drept, e drept, cui nu-i place?

Apropo, dacă ai tradus "HAUS DES MEERS", de ce nu ai făcut la fel cu "HUNDERTWASSERHAUS"?

Diaura*
[04.02.10 21:38:13]
»

Si de la mine " ciresica pe tort". Foarte util.

Miss ButterflyAUTOR REVIEW
[05.02.10 00:31:12]
»

Merci Costy.

1) La romana nu as lua un 10 atat de usor never/ever (sper ca profa nu citeste pe aici)

2) Nu scriu cu diacritice fiindca astfel ar trebui sa renunt la emoticoane (stii tu: punctele, parantezele se transforma in "ş", "ţ" etc). Btw, uite ca am invatat sa nu mai pun virgula inainte de etc (proud)

3) Nu stiu o boaba de germana (exagerez, sure). HAUS DES MEERS a fost banal in comparatie cu acel cuvant detinator al tuturor literelor din alfabet). As putea sa incerc aici o traducere si sa va amuz un pic, da' cine stie ce iese? ! ? ! "Wasser" inseamna apa, "haus" casa...

Dar uite ca dau acum un search pe google (bunul nostru prieten) si scriu ce inseamna si asta. Eu stiam doar ca a primit aceasta denumire dupa numele celui ce a proiectat-o, toata chestia asta manifestandu-se ca un curent ce acapara mai multe din domeniile in care activa acesta.

Revin cu traducerea atunci cand voi gasi una

Iti multumesc si tie Diaura. Ma bucur ca informatiile de mai sus au fost apreciate si considerate utile, dar m-as bucura si mai mult sa aud ca acestea chiar au fost de folos cuiva.

And last but not the least...ii multumesc si lui wbm si de abia astept sa inaugureze rubrica cea noua :"ce-mi recomandati?"

O seara frumoasa tuturor si vacante cat mai inspirate!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD
[05.02.10 08:35:15]
»

incerc eu sa aduc putina lumina asupra subiectului:

Hundertwasserhaus Wien (casa lui Hundertwasserhaus din Viena) nu prea 'se traduce'! oricum, nu mai mult decat in paranteza de mai sus, pentru ca numele proprii nu se traduc (decat in versiunea romana a romanelor cu Harry Potter.

Hundertwasserhaus a mai facut si alte cladiri, toate 'deosebite', dar nu la fel de vizibile.

tot la Viena se mai afla inca una dintre ele, KunstHausWien (casa artelor din Viena), unde este o expozitie permanenta cu operele sale de arta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Costi
[05.02.10 09:09:37]
»

@Dragos

Ai adus atâta lumină încât ne-ai băgat în ceaţă

"HundertWasserhaus" înseamnă "Casa lui Hunderwasser".

La rândul lui, numele "Hundertwasser" s-ar putea traduce prin "O-sută-de-ape".

@Miss Butterfly

Uite, eu am folosit aici şi diacritice şi emotioconuri şi punctele, parantezele nu s-au se transformat în "ş", "ţ" etc. Este chestie de obişnuinţă. Dacă instalezi keyboard-ul pentru limba română, e foarte simplu.

Pe de altă parte, nu toţi ştiu ce înseamnă "", dar toţi ştiu diferenţa dintre "t" şi "ţ".

Ca un exemplu, ştiu pe cineva care lega o "sarma" între două puncte, ca să facă o legătură electrică.

Mă bucur că ai învăţat să nu pui virgulă înainte de etc. Mai rămâne să înveţi să pui punct (.) după, pentru că este o prescurtare.

Îmi pare rău că nu vii la întâlnirea Amfostacolo, mi-ar fi plăcut să facem schimb de impresii "pe viu" de la Viena.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dragoș_MD
[05.02.10 09:12:38]
»

aha!!! deci tu ai tradus Harry Potter in romana!

Alex_Macedo
[05.02.10 09:27:36]
»

Pe mine, domnisoara ma intereseaza ca mi-ai adus putina lumina ca eu, sincer... sa ma uit in toate pliantele sau sa fac munca de cercetare nu mai am... varsta!! Ceea ce apreciez la tine este PASAJUL FINAL, in care expui clar locurile de inspiratie pentru a face un resume!!

Altii te vor pedepsi, eu nu o voi face pentru ca pun in balantza si utilitatea si modul transant al expunerii

Un plus... ca intodeauna... ai facut totul in pasaje asa cum,personal, imi vine mai usor de urmarit!!!

Bravos natziune!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Costi
[05.02.10 09:35:32]
»

@Dragos

Harry Potter era în engleză!

Miss ButterflyAUTOR REVIEW
[05.02.10 10:26:53]
»

First of all... Neaţa "naţiune"!!!

@Dragos: merci pentru completari

@Costy: ma mai gandesc cu instalarea keyboard-ului in romana; asa cum ai spus si tu e chestie de obisnuinta... eh... am uitat sa pun punctul dupa 'etc'... aseara am scris ecoul pe fuga... merit circumstante atenuante: p

La intalnirea AmfostAcolo ne vedem la anul... pana atunci mai cresc si eu un pic: P

@Alex_macedo: Nu cred ca ar avea cineva de ce sa ma 'pedepseasca'. Am mentionat la sfarsit ca orarul de vizitare, preturile si ce include fiecare tichet sunt traduse din diverse pliante si bilete pe care le-am luat atunci. Le-am gasit zilele trecute in timp ce scotoceam dupa cu totul altceva si m-am gandit ca celor care doresc sa viziteze Viena le vor fi de folos. In rest, pasajele descriptive imi apartin (unele dintre fraze regasindu-se si in celalalt review, insa numai asa am putut face conexiuni intre paragrafe). Anyway, eu consider ca nu am dat motiv nimanui sa ma critice sau sa ma 'pedepseasca'. La urma urmei eu pentru naţiune scriu, nu? ! ?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
kmy
[10.02.10 11:15:21]
»

este foarte important ce ai scris pentru ,,naţiune", meriţi toate punctele, şi eu consider ca e bine dacă te mai inspiri şi din pliante şi altele pentru ca omul să fie cît mai informat din cît mai puţine articole...

Miss ButterflyAUTOR REVIEW
[18.02.10 17:09:08]
»

@kmy: Iti multumesc si tie. Un singur lucru as avea de mentionat: si eu consider ca preluarea datelor privind orarul de vizitare, preturile fie ele si orientative din diverse pliante sau de pe diverse forum-uri/blog-uri nu are cum sa fie decat UTIL pentru cei ce vor merge acolo. Din proprie experienta pot spune ca atunci cand caut info pe net despre o anumita statiune/obiectiv turistic, imi sunt mult mai folositoare datele referitoare la acele lucruri mentionate mai sus, decat sentimentul pe care l-a avut o anumita persoana acolo (la urma urmei, emotiile si sentimentele starnite de un anumit loc le voi simti si eu pe pielea mea, dar poate intr-un mod distinct). E doar parerea mea (ce-i drept)... fiecare are alte asteptari din partea unui post, insa eu scriu exact asa cum mi-ar placea mie sa fie textele/impresiile despre anumite orase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
kmy
[19.02.10 08:57:41]
»

datorita faptului ca am fost informata despre aceste date privind orarul de functionare, mi-am planificat calatoria la Paris, unde am beneficiat de intrari gratis la Luvru si muzeul D'Orsay.

Astfel am aflat ca beneficiez de intrare gratuită daca merg in prima duminică a lunii. Intrarea fiind 11 euro la Luvru si 7,5 euro la d'Orsay, am economisit eu si soţul 37 euro. Asa că puneţi in continuare cat mai multe informaţii că sunt folositoare

Miss ButterflyAUTOR REVIEW
[19.02.10 09:06:31]
»

Foarte utile informatiile privind intrarile la muzeele Louvre si d'Orsay, fiindca si eu am planificat o excursie la Paris in vara, iar astfel de 'tips-uri' sunt binevenite. Eu zic sa impartasesti si altora din experinta ta la Paris si sa scrii un review.

kmy
[19.02.10 09:16:41]
»

excursia la Paris am facut-o cu masina personala, a durat 13 zile, am foarte multe de scris si trebuie sa-mi gasesc timp sa scriu despre toate. Am mers pe cont propriu si cu un buget foarte mic. Am planificat totul cu grija cu cu 2 luni inainte si ne-am bucurat de frumusetile Europei. Voi reveni neaparat cu informatii despre cum sa mergi la Paris cu un buget auster...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Costi, Diaura*, kmy, Miss Butterfly
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Viena:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052541971206665 sec
    ecranul dvs: 1 x 1