GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In 2009 am calatorit cu avionul la Oslo pentru 3 zile - via oraselul Stavanger, Norway, unde am stationat la o ruda apropiata, fiindca de cazare nu prea te apropii in zona, camera dubla fiind minim 100 de euro.
Am reusit sa vizitez 2 locuri de vis in apropiere si totul pe "fuga", fiindca aveam un program incarcat, dar am ramas impresionat de frumusetile zonei si mi-am propus sa revin pe indelete cu familia.
- Kjerag -norvegienii pronunta "S, erac"- varfurile cele mai inalte fiind la 1084 de metri de-a lungul fiordului LYSE; este un platou imens unde atractie populara e piatra Kjeragbolten, o piatra prinsa solid într-o crăpătură a muntelui. Kjerag, de asemenea, a devenit o destinatie cunoscuta pentru alpinişti şi saritori de la inaltimi in mai toate formele si procedeele...
Ghidul oficial il gasiti aci: click aici
- Preikestolen este tot pe fiordul- Lysefiord la o inaltime ceva mai mica de vreo 600 de metri, ceva mai jos, dar privelistea zonei in plenitudinea ei se vede de pe platoul de aici, unde n-am mai insistat - urcarea dureaza vreo 3 ore;
- Manaffosen - care e o cascada inalta de 92 metri - cu o cadere puternica a apei, apa care este mai mult decat cristalina. Se poate ajunge si la baza ei, dar n-am fost foarte incantat de idee; situata in Gjesdal intr-o zona pitoreasca si foarte vizitata de turisti, cu urmatoarele coordonate:
Gjesdal, Rogaland, Norway, Coordonate: 58°50′37.68″N cu 6°22′6.6″E
- Gloppedalsura e o alta zona de atractie unde s-au format bolovani, care s-au strans intr-o morena; cam in genul "trovantilor" de la Costesti dar stancile fiind mult mai mari.
Nu ma asteptam sa gasesc o zona atat de pitoreasca, fiindca nici in reclame n-am vazut prea multe lucruri sau atractii deosebite in zona de nord a Europei, dar a meritat din plin o vizita chiar si pe fuga.
Florin, Constanta- 2011
.
Trimis de florintoma in 25.09.11 21:31:29
- A fost prima sa vizită/vacanță în ȚĂRILE SCANDINAVE
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (florintoma); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte tare P 09. Oricine poate cobora sa-si faca poza pe piatra, sau doar alpinistii? Nu vad nici o franghie nimic, trebuie sa fie tare senzatia
Imi doresc de vreo 3 ani sa ajung in Scandinavia si inca dorinta este tare fierbinte... Sper sa ajung si pe acolo... intr-o buna zi.
Am inteles ca daca nu vezi fiordurile, degeaba faci efortul pana acolo... dar totusi... Merita de vazut toate locurile de aici si din ce am tot citit si vazut, inclusiv in impresiile dar mai ales, pozele tale, imi dau un motiv si mai mare de a reusi sa vizitez cat mai mult din tarile scandinave. Este, oricum, parca o alta lume, dar totusi facand parte din lumea noastra... doar ceva mai departe si mult mai costisitoare. .
Te felicit pt. review si pt. reusita! Numai bine!
@ileanaxperta si eu cochetez cu idea unei croaziere printre fiordurile Norvegiei, insa preturile merg undeva intre 600/800 euro 5/6 zile fara transport cu avionul pana la Oslo si se stie ca Norvegia este o tara tare scumpa, nu am consultat insa ofertele agentiilor din Europa de vest, se poate sa avem surprize placute!
Superbe pozele! Felicitari @florintoma!
Multumesc tuturor prietenilor AFA de aprecieri!
@webM13
E super melodia si eu sper sa placa!
@TraianS
Se merge pe langa stanca. Chiar nu-i nevoie de franghii si corzi, mai stiu eu ce scule speciale de alpinism... Nu este foarte greu, insa nu recomand celor care au probleme cu inaltimea!
@ Cristian h
E super ideea unei coaziere si chiar au oferte, dar de regula extrasezon. Ca mai tare firma e NCL-chiar norvegiana, dar oferte au si toti partenerii: www.cruise-pros.com/cruiselines/norwegian/jade.php
@florintoma: În comentariul de la P06 spui:
”N-am aflat ce reprezinta pietricelele, dar cred ca aici se juca turca pe vremuri.
Deşi poate cam târziu, îţi pot spune eu ce reprezintă mormanele de pietre. Este un fel de semnătură a trecerii turiştilor pe acolo. Cam ceea ce fac unii dintre compatrioţii noştri când scrijelesc trunchiurile de copaci. Nordicii au un mare respect pentru natură, iar gestul lor este un aport simbolic la "construirea", la conservarea ei. Am văzut sumedenie de astfel de mormănele (majoritatea formate din pietre mici), la Cap Nord, la Cercul Polar, la cascade, în general peste tot unde este aflux mare de turişti, iar platourile stâncoase oferă pietre din belşug.
Chiar şi noi, românii, aflând acolo pentru prima oară simbolistica acestui gest, ne-am grăbit să adăugăm pietre pentru că şi noi am fost acolo.
@ileanaxperta:
”...daca nu vezi fiordurile, degeaba faci efortul pana acolo...
Dacă tot faci efortul de a merge acolo, dacă vezi fiordurile, mai merită un mic efort să vezi şi Capul Nord, cel mai nordic punct al continentului european. Consider că e încununarea circuitului în Norvegia.
Buna @florintoma
Pot vedea intr-o singura zi - Kjerag si Preikestolen?
Cu ce agentie ai mers tu din Stavanger la Kjerag si Preikestolen? si pretul excursiei? merg si eu int-o saptamana si nu am gasit nicio informatie concreta.
Ms!!
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Descoperă Stavanger» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Stavanger, capitala europeană a petrolului și “Port Deschis” — scris în 01.04.19 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ