GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Descopera Porto Torres
Porto Torres este poarta de intrare in Sardinia, in partea nordica, venind cu ferryboatul, ca o statie intermediara pe traseul intre Roma si Barcelona, sau venind din Franta, respectiv din Corsica, sau venind cu un vapor de croaziera. In trecut Porto Torres a fost orasul roman Iulia Turris Libisonis. Desi are o zona industriala dezvoltata si un port de marfuri, este si un oras statiune turistica. Venind dinspre portul de ferry sau de vase de croaziera, cu un autobuz gratuit se ajunge in portul turistic, strajuit de Turnul Aragonese.
In port este un centru de informare turistica, de unde puteti obtine gratuit harti si informatii, si unde este si un centru de inchiriat masini. Tot de aici se pot cumpara bilete la vaporasul care merge in insula Asinara, unde este o rezervatie naturala, si unde traiesc asini albi, de unde si numele insulei. Peisajele sunt foarte frumoase in insula si se poate vizita o fosta inchisoare. Biletul costa 15 Eur dus intors plus 2,50 Eur taxa de intrare in rezervatie.
Tot langa port este gara, de unde se poate lua trenul pana la Cagliari, Olbia si in alte directii, si de asemenea si statia de autobuze locale si interurbane, cu care am mers pana la Alghero, Stintino si Sassari.
Langa gara este un obiectiv important de vizitat, respectiv Parcul arheologic si muzeul Antiquarium Turritano, unde se pot vizita termele Maetzke, mozaicuri romane, Palatul regelui Barbaro, Domul lui Orpheu, un pod pastrat din vremea romanilor, pe vremea cand Porto Torres se numea Iulia Turris Libisonis, o colonie romana din vremea lui Julius Caesar, in secolul 1 I. C. Tot in apropiere, se gaseste muzeul Portului, unde se gasesc exponate legate de marinarit.
Muzeul se gaseste intr-o cladire a unei foste gari construite in 1872. Aici este si un panou despre o barca de pescuit numita Onda, scufundata pe 6 mai 1943 de un submarin britanic numit Safari.
Cel mai venerat obiectiv din Porto Torres este Basilica San Gavino, care este cel mai mare monument romano catolic din Sardinia. Basilica este situata la capatul strazii principale Vittorio Emanuele, pe dealul Monte Agellu. Basilica este dedicata celor 3 martiri: Gavino, Porto si Gianuario, ucisi in anul 303 D. C. de catre regele insulei Barbaro, in timpul imparatilor romani Diocletian si Maximian. Osemintele celor 3 sfinti au fost gasite si aduse in biserica in 1614. Ele sunt plimbate intr-o procesiune pe 3 mai pana la biserica Balai Vicino, denumita si San Gavino a Mare, de pe malul marii, langa plaja Balai, unde au fost gasite mormintele celor 3 sfinti. Procesiunea readucerii osemintelor inapoi este in duminica Rusaliilor.
Plajele din Porto Torres se intind de a lungul falezei ce incepe din port si se sfarseste spre urmatoatea localitate Platamona. Ele sunt urmatoarele: plaja Renaredda, plaja Scoglio Lungo, plaja Aqua Dolce, plaja Balai, cea mai frumoasa dupa parerea mea, unde se afla si biserica Balai Vicino, plaja Farriza langa care este biserica Balai Lontano. In partea de sus a plajei Balai este parcul Balai, unde lumea statea intinsa pe iarba, la picnic, la o tabla, la plaja.
In parc erau chioscuri cu racoritoare si inghetata, la preturi acceptabile. In oras mai sunt cateva parcuri : San Gavino langa basilica San Gavino, parcul Baden Powell, parcul Quatrozampe, parcul Chico Mendes, parcul Belvedere, padurea de pini La Farrizza.
Trimis de dianamea in 05.05.18 20:24:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dianamea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Sassari & nordul Sardiniei, SASSARI" (deja existentă pe sait)
O frumusețe de poze și strașnică ideea cu delfinul! Cât despre peisaje, nu mai spun.
Felicitări și toate cele bune!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@ca_an_: Vremea a fost foarte buna de plaja, ca vara, in perioada 20 _ 25 aprilie. Nu am avut pic de nor, temperatura 30 grade ziua, 25 noaptea, apa marii 20 grade, cam rece pentru mine, dar buna pentru o multime de copii si tineri, care se balaceau non_stop.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2024 Nuraghe la Prisgiona - urme ale trecutului îndepărtat în Sardinia — scris în 12.10.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Aggius - Muzeul Etnografic și Muzeul Banditismului — scris în 05.10.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2017 Sassari — scris în 30.10.17 de viorelgeorgescu din BUZAU - RECOMANDĂ
- Jun.2009 O saptamana perfecta — scris în 23.10.09 de Pami* din MANNHEIM GERMANIA - RECOMANDĂ
- Jun.2006 Capo Testa — scris în 14.03.10 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Jun.2006 Nuraghe si ape de smarald — scris în 27.02.09 de Cristian_h* din CRAIOVA - RECOMANDĂ