ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.01.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Târgoviște
ÎNSCRIS: 02.05.10
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JAN-2016
DURATA: 2 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Ruse, surpriza plăcută de pe malul celălalt al Dunării

TIPĂREȘTE URM de aici

Preambul

Primul meu contact cu oraşul sud-dunărean a fost în urmă cu 33 ani pe când eram elevă la şcoala generală în clasa a VII-a, iar diriginta mea a organizat o excursie cu clasa, de-o zi, la Ruse. De fapt era vorba de doar câteva ore petrecute într-o zi geroasă de început de ianuarie, din care îmi amintesc doar că împreună cu câteva colege am străbătut pe jos centrul unde nu circulau maşini în căutarea unor produse alimentare trasate de-acasă pe lista de cumpărături. La noi în ţară acestea dispăruseră definitiv din galantarele magazinelor, în timp ce la Ruse bulgarii se răsfăţau, ele, încă, găsindu-se din abundenţă în magazinele de profil spre uimirea noastră care priveam cu ochi de copii acest fenomen contradictoriu din care înţelegeam prea puţin. Întrucât nu s-a întâmplat nimic memorabil pe-atunci, în afara faptului că la vamă m-am prezentat cu o copie legalizată a certificatului de naştere (nu se punea problema de buletin, că nu aveam, originalul fiind la antrenorul de la clubul şcolar unde activam, dar şi el era în vacanţă), lucru ce a fost înghiţit mai greu de grănicer, am dat uitării această primă ieşire „peste hotare”. Şi aşa a rămas până când revelionul de anul acesta mi-a deschis cutiuţa din sertăraşul minţii unde stătea latentă această amintire ternă.

Despre Ruse, în general

Cum ştiam că vom sta vreo două-trei zile în Ruse, m-am pus pe documentat şi pe căutat ce am putea vedea în acest răstimp, în afara revelionului, care se anunţa unul bine organizat. Nu mică mi-a fost mirarea când am aflat că Ruse este unul dintre cele mai importante oraşe ale Bulgariei, după Sofia, Plovdiv, Varna şi Burgas, fiind denumit şi Rusciuc sau Golyamo Yorgovo (Marele Giurgiu), cu o populaţie de aproximativ 150.000 de suflete. Ba, în perioada anilor 1880 a fost cel mai mare oraş al ţării. Mi-am dat seama că subapreciasem pe nedrept oraşul pe care-l credeam comunist, prin excelenţă, şi că el poartă o istorie veche de mai bine de două mii de ani ale căror ruine sunt şi astăzi prezente în zona centrală, lângă Dunăre. Dar partea sa cea mai reprezentativă, ce i-a adus renumele de Mica Vienă, se află în inima sa şi s-a ridicat la sfârşitul secolului al XIX-lea, începutul secolului XX. Este vorba de un oraş faimos pentru aceste clădiri bine conservate, multe dintre ele declarate monumente, cam 267 ne-a informat una dintre broşurile primite de la hotel.

Astăzi este capitala districtului (obcinei) ce poartă acelaşi nume.

De pe internet îmi extrăsesem nişte informaţii şi nişte obiective pe care să le găsim fără prea mare bătaie de cap, dar, surprinzător, cei de la hotel aveau pentru turiştii interesaţi o mulţime de pliante şi-un ghid de oferit despre Ruse şi principalele sale obiective, unele dintre ele chiar din afara oraşului. Am rămas plăcut impresionaţi de acest fapt. În plus, în oraş, inclusiv lângă hotel, am găsit panouri cu obiectivele oraşului reliefate, iar în funcţie de locul în care te afli, găseai sintagma „eşti aici”, pentru o orientare lesnicioasă. Gerul crunt (-7 grade C), uscat, şi un soare strălucitor ne-au însoţit în cele două zile peste tot în plimbările noastre, dar nu ne-am lăsat, alternam şedinţele de plimbare cu reveniri în cameră să-ne-încălzim.

Ce am reuşit noi să vedem în Ruse

Centrul oraşului Ruse guvernează în jurul arterei sale principale, strada pietonală Aleksandrovska ce în zilele de 31 decembrie şi 1 ianuarie n-a fost la fel aglomerată şi bătută aşa cum este de obicei. Ea are o lungime ce depăşeşte lejer un kilometru de la un capăt la altul, fiind un ansamblu arhitectural de clădiri în stil neo-baroc şi neo-rococo ce a contribuit semnificativ la aspectul vienez regăsit în bună măsură în Ruse. Pentru că se ştie că zilele acelea sunt nelucrătoare, evident că aproape peste tot am găsit închis, dar noi am pornit de la ideea ca de data aceasta să identificăm, ca ulterior să ne întoarcem să vizităm.

În prima zi a escapadei noastre revelionistice, pornind pe jos de la Grand Hotel Riga am mers cam cinci minute şi am dat în Aleksandrovska Uliţa aproape de capătul său sudic, exact lângă clădirea Ghirdap şi impunătorul Palat de Justiţie. Clădirea Ghirdap sau Clădirea cu Ceas este vestită prin faptul că a fost prima bancă privată bulgărească ce a fost înfiinţată în 1881, fiind un real sprijin în economia de atunci a ţării. Despre ceas, cel mai vechi din Ruse, montat la etajul al doilea al clădirii, se poate spune că a împrumutat ani de-a rândul un vechi clişeu: acela de a fi numărate în faţa sa de către locuitorii oaşului clipele ce marchează trecerea în Anul Nou, devenind un bun obicei pentru vreme îndelungată.

În faţa clădirii monumentale a Palatului de Justiţie te simţi mic de tot, iar vizavi se află Parcul Libertăţii sau Piaţa Svoboda aşa cum mai este cunoscută deschiderea. În mijlocul său tronează triumfătoare Statuia Libertăţii ce întruchipează o femeie (Bulgaria liberă) cu braţele deschise, într-unul din ele ţinând o sabie, operă a sculptorului italian Arnoldo Zocchi ce a ridicat-o la începutul secolului XX. Coloana pe care se află statuia este flancată la bază de tunuri din bronz în spate şi doi lei în faţă, unul rupând cu dinţii lanţul din bronz, celălalt apărâns scutul libetăţii. Ea a devenit simbolul oraşului şi figurează pe stema sa alături de valurile Dunării.

Urmează Dohodno Zdanie sau Clădirea Profitabilă, care, după părerea mea, este, de departe, cea mai frumoasă clădire din Ruse, cu o arhitectură extraordinară. Ea are o poveste mai deosebită pentru că a fost ridicată la un moment dat şi prin împrumuturile municipalităţii ce au apelat, inclusiv prin intermediul obligaţiunilor, la cetăţenii săi (de unde şi numele de profitabilă). Asta pentru că bugetul inţial alocat a fost depăşit de câteva ori punându-i pe edilii de-atunci în pericolul de a nu putea finaliza lucrarea. Stilul neoclasic al edificiului terminat în 1902, după patru ani de la începerea sa, adoptat de arhitecţi austrieci fac din el veritabila bijuterie a oraşului. Ca şi la debutul său, Teatrul „Sava Ognianov” îşi ţine spectacolele cu succes înăuntrul său unde se mai găsesc galerii de artă, un cazino, o librărie orăşenească. În capătul dinspre AleksandrovskaUliţa, clădirea găzduieşte cunoscutul restaurant cu terasă Happy pe care nu l-am ratat nici noi. Vizavi este clădirea Poştei Centrale din Ruse, iar noi am ţinut-o la pas drept înainte fotografiind de zor şi alte clădiri demne de atenţie precum cea a Societaţii de Asigurări „Bulgaria (la fel, în stil neoclasic), prima de acest gen din ţară. Din câte am văzut eu, Ruse deţine acest titlu de „prima” sau „primul” în multe dintre inovaţiile Bulgariei, ceea ce nu-l face decât a fi mai merituos. Un pic mai încolo am intrat în intersecţia cu strada Slavianska, stradă pe care citisem că se află casa memorială a scriitorului evreu Elias Canetti, laureatul Premiului Nobel pentru Literatură din 1981 care s-a născut, aici, la Ruse. La întretăierea străzilor era ridicat un bust al scriitorului.

Am ţinut-o drept şi în curând am dat în largul parc Aleksandr Battenberg (de fapt ţinta noastră finală a acelei zile), mărginit pe laturi, aşa cum reieşea de pe harta din broşură, de alte câteva construcţii emblematice ale oraşului. În centrul său se află semeaţă Statuia dedicată Ostaşilor Bulgari, iar drept înainte apare clădirea impozantă a Muzeului de Istorie înfiinţat în 1904, având în faţa sa o fântână generoasă şi arătoasă, din păcate, goală acum. Lângă el se află mai noul Ecomuseum cu Acvarium alături de care încântă privirile tot o cladire neoclasică masivă: Liceul Hristo Botev. Pe partea cealaltă, diametral opus fântânii se zăreşte cupola monumentalei Biblioteci „Liuben Karavelov”, considerată a fi cel mai important edificiu al centrului vechi din Ruse. De fapt, parcul Aleksandr Battenberg împreună cu toate aceste clădiri dimprejurul său sunt considerate a fi centrul vechi al oraşului Ruse.

Am admirat, am fotografiat şi am făcut cale întoarsă până la Slavianska Uliţa pe unde am luat-o vrând să dăm în b-dul Pridunavski ce ne-ar fi dus înapoi la hotel paralel cu faleza Dunării. Pe strada Slavianska am identificat Casa lui Elias Canetti care astăzi este un muzeu dedicat acestuia şi monumentul lui Angel Kanchev, un tânăr revoluţionar bulgar care m-a impresionat cu vârsta sa fragedă avută la moarte: 22 ani. Ne-am înscris pe b-dul Pridunavski pe care urma să-l străbatem, ocazie cu care am mai găsit câteva clădiri demne de atenţie: Catedrala Romano-Catolică Sf. Pavel, o construcţie pe cât de veche (1890), pe-atât de plăcută, casa-muzeu „Zahari Stoyanov” unde s-ar afla câteva expoziţii interesante din viaţa şi munca cronicarului, casa-muzeu „Baba Tonka” dedicată acestei femei revoluţionare implicată în mişcările de eliberare de sub otomani. Legătura dintre cei doi era că Zahari Stoyanov era căsătorit cu una dintre fiicele Babei Tonka, ce se trăgea din neamul Obretanov, familie recunoscută de revoluţionari ai Bulgariei.

În fine, aproape de hotel, spre care peisajul este încântător cu Dunărea pe stânga şi pleiada aceasta de clădiri pline de istorie pe dreapta, am identificat şi casa lui Andrea Turio, finalizată în 1900 cu materiale alese cu grijă din întreaga lume, ale cărei săli sunt decorate în stilul oraşului antic Pompei. Mai încolo apare şi Muzeul Vieţii Urbane sau Casa Kaliopa, o construcţie tipic orăşenească bulgară fără altfel de influenţe, care spune povestea tipului de viaţă de la sfârşitul secolului al XIX-lea din Ruse. Se pare că deţine colecţii valoroase de haine de damă, porţelanuri, pahare, bijuterii de argint, alături de care sunt prezentate machete de interioare: o cameră de desen, un living, o sală de muzică, un dormitor. Din seria „primul”, aici ar fi primul pian orizontal importat în Bulgaria de la Viena. Legenda locului spune că între această Kaliopa, o femeie frumoasă, soţia consulului prusac Kalish, şi Midhad Paşa, guvernatorul Provinciei de atunci a Dunării, s-a născut o romantică poveste de dragoste. Această casă a fost premiul pe care Midhat Paşa l-a oferit persoanei câştigătoare a unui concurs de tras cu arcul, care nu a fost altcineva decât, iubita sa, Kaliopa.

A doua zi am început-o vrând să căutăm Sexaginta Prista, pentru că Ruse este fericitul oraş posesor al unor ruine antice chiar în sânul său, aproape de port, organizate în situl arheologic cu acelaşi nume: Sexaginta Prista. În traducere, înseamnă portul celor şaizeci de vapoare şi este o fostă cetate romană situată pe malul Dunării ceva mai înalt în această zonă, fondată, mai întâi, de traci şi preluată apoi de romani în jurul anilo 70 D. C. în timpul împăratului Vespasian. De fapt, făcea parte dintr-un sistem de fortificaţii majore de-a lungul Dunării.

Am plecat de la hotel, la fel, pe-un ger năprasnic, cu un soare super-strălucitor pe faleză, până aproape de port până am dat într-o staţie de taxi unde aştepta o maşină. L-am rugat pe taximetrist, întinzându-i harta cu denumirea, inclusiv în bulgară a obiectivului: Rimska Krepost, să ne îndrume paşii în direcţia corectă. Deşi simţeam că eram în apropiere, nu văzusem nici un indicator, aşa am apelat la taximetrist dar, el ne-a indicat o direcţie greşită spunându-ne„sute metri” gesticulând în direcţia opusă celei arătate de hartă. Bineînţeles că nu l-am ascultat, am mai mers vreo 10 metri şi am dat de indicatorul pe care era scris că sit-ul arheologic era la 20 metri. Şoferul, vizibil încurcat, observându-ne nedumeriţi a pornit în trombă şi s-a făcut nevăzut. Desigur că fiind 1 ianuarie am găsit închis aşa că ne-am promis din nou că vom mai reveni.

De-aici ne-am înscris spre centru cu gândul să ajungem în zona primăriei, trecând pe lângă Biserica Evanghelică Metodistă, de fapt trebuia să ajungem de cealaltă parte a parcului Libertăţii, într-o piaţetă largă. Clădirea Primăriei este modernă şi are o formă ciudată, futuristă, desfăşurată mai mult pe lungime. Un pic mai în faţă, dincolo de un platou cu bănci pe care oamenii ieşiseră la aer în ciuda frigului, era elegantul edificiu al Operei, locul de unde veniseră tinerii talentaţi ce ne încântaseră în noaptea Revelionului. Lângă Opera se află cel mai vechi lăcaş de cult al oraşului: Biserica Sfânta Treime (Sveta Troitsa), ridicată în 1632 fiind nevoită să respecte impunerile otomane, de a nu depăşi înălţimea moscheilor. Acest neajuns s-a compensat prin construirea unei nave subterane, ornată cu icoane, picturi murale si un iconostas impozant. Lângă ea am văzut că se află clădirea Mitropoliei din Ruse, evident mai nouă şi nu atât de frumoasă. După ce am trecut în revistă afişele cu programul Operei din Ruse, ne-a atras atenţia, la distanţă nu prea mare, Panteonul Renaşterii Bulgare, o grandioasă construcţie tip dom îmbrăcată cu o cupolă aurită în vârful căreia o cruce indică faptul că-i vorba de un edificiu comemorativ. Şi aşa este, pentru că înăuntru se odihnesc nu mai puţin de 453 eroi din perioada Renaşterii vegheaţi de o flacără veşnică ce arde sub bolta aurită unde există şi o capelă.

Reveniţi în Piaţa Libertăţii, ne-am repus pe Aleksandrovska Uliţa, dar înspre celălalt capăt trecând pe lângă Centrul de Informare Turistică, şi acesta închis, şi am pornit-o pe bulevardul Tsar Ferdinand perpendicular cu Dunărea pentru a găsi calea rapidă spre hotel. Am trecut pe lângă monumentul lui Stefan Karadzha, un alt revoluţionar de seamă al neamului bulgar care şi-a găsit sfârşitul în Ruse, apoi am virat la stânga depăşind Camera de Comerţ şi Industrie Bulgaro-Română pe care am identificat-o după un panou scris în ambele limbi. Mai aveam puţin până la hotel unde abia aşteptam să ne dezmorţim feţele ce aproape că ne deveniseră casante.

A treia zi, după check-out, în încercarea de-a ieşi din oraş, am urmat bulevardul Pridunavski cu Dunărea pe stânga şi am dat de Muzeul Naţional al Transporturilor, singurul de acest fel din Bulgaria. De fapt, tot din ciclul „primul/prima... ”, acesta a fost deschis în 1966 în clădirea unde a funcţionat prima staţie de cale ferată din Bulgaria, la o sută de la inaugurarea acesteia. Printre exponatele muzeului se numără câteva locomotive cu aburi, precum şi diverse vagoane ce au aparţinut regilor Ferdinand şi Boris al III-lea, mareşalului Tolbuhin, dar şi vagonul sultanului turc Abdul Aziz. Evident, am găsit închis, dar am fotografiat printre zăbrelele unui gard câteva piese expuse.

Mica noastră vacanţă prilejuită de Revelion se încheiase, Noul An îşi intrase pe deplin în drepturi urmând cursul implacabil al vieţii, iar noi ne întorceam de unde veniserăm un pic mai bogaţi, ducând acasă imaginile proaspete ale unui oraş ce ne făcuse o surpriză frumoasă. Aceasta a fost experienţa numită Ruse, şi dacă n-aţi trăit-o şi voi cumva până acum, vă invit să faceţi o plimbare deconectantă până acolo, merită!

Surse de informare:

everything.explained.toda ... /Ruse,_Bulgaria

Ghidul şi pliantele primite de la Grand Hotel Riga Ruse


[fb]
---
Trimis de irinad in 27.01.16 05:47:02
Validat / Publicat: 27.01.16 08:53:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 6270 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Apus de soare în Dunăre la Ruse
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 44750 PMA (din 49 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

crismis
[27.01.16 16:09:29]
»

@irinad: Frumos si util ghid al obiectivelor turistice dintr-un oras pe care putini dintre noi l-ar considera turistic, cel putin la prima vedere.

Pt prima noapte a excursiei noastre in nordul Bulgariei din oct anul trecut, rezervasem initial o noapte de cazare in Ruse, ocazie cu care "mi-am facut temele" si in ceea ce priveste orasul. Asa am constatat si eu, ca si tine, ca ar fi multe lucruri si locuri interesante de vazut, incepusem sa ma panichez ca n-o sa-mi ajunga timpul, ba chiar mi-a trecut prin gand sa prelungesc sederea in Ruse cu inca o zi.

Pe urma, a trebuit sa decalam excursia, am pierdut rezervarea din Ruse, caci hotelul respectiv nu mai avea disponibilitati, si asa am "virat" spre hotelul din podgoria de la Mechka, renuntand cu totul, deocamdata, la Ruse si concentrandu-ne pe obiectivele dintre Ruse si Veliko si pe acesta din urma.

Oricum, n-am renuntat la idee, Ruse ramane inca pe lista noastra de vacanta, desi nu stiu cand ii va veni randul...

mishu
[27.01.16 16:47:18]
»

Ca si materialul anterior, inca unul plin de informatii astfel incat sa ai la indemana tot ce iti trebuie pentru a descoperi orasul. de obicei trec prin Ruse fara sa opresc vazand doar ceva trist (blocuri vechi, mohorate). Se pare insa ca daca vrei sa o descoperi poti avea parte de surprize mai mult decat placute. Felicitari, votat cu placere si astept impresiile urmatoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[27.01.16 19:23:08]
»

@crismis - Mă bucur că eşti în asentimentul meu, într-adevăr Ruse merită mai multă atenţie, dar din păcate, în drumurile către Turcia sau Grecia, am trecut val-vârtej pe lângă el, nefiind luat în calcul nici măcar pentru tranzit. Acum am realizat că o plimbare până la Ruse într-un week-end, vara, este o bună opţiune, împreună cu Parcul Rusenski Lom, oraşul medieval Cherven, peştera Orlova Chuka, mănăstirile săpate în stâncă, etc., lucruri despre care şi tu ai scris atât de bine.

Aşa că la vară sper să repetăm figura!

irinadAUTOR REVIEW
[27.01.16 19:35:38]
»

@mishu - Mulţumesc pentru aprecieri, şi eu rămăsesem în minte mult timp cu imaginea blocurilor înalte şi cenuşii de pe artera ocolitoare a oraşului. Acum privesc oraşul cu alţi ochi şi sper să mă întorc când vremea va fi mai frumoasă pentru un sfârşit de săptămână luând în calcul şi zona limitrofă.

Eu îl recomand din toată inima, şi apropo de faptul că v-aţi declarat a fi gurmandă, în Ruse se mănâncă bine şi deloc scump, sunt, deja, celebre câteva locuri de acest fel!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mihai18
[27.01.16 23:20:31]
»

Azi am avut o zi plină, nu am avut timp să deschid laptocul dar seara, înante de culcare, totuși am intrat puțin pe sit-ul AFA, să-i iau pulsul. Am intrat pe rubrica „urmăriți” și am mers direct la @Irinad pentru că te știu un user silitor. Așa am găsit review-ul de azi pe care l-am citit cu drag, pentru că mie îmi place orașul și am vrut să văd ce scriu și alții despre el. Am văzut toate fotografiile și în unele m-am simțit și eu acolo.

Am scris puțin mai sus că ești un user harnic și mai scriu ceva. Ca să urci pe acest sit un review la ora 5 și 47 minute, dimineața înseamnă că ai început treaba cu cca. 2 ore mai dvreme, ceea ce denotă multă afinitate pentreu AFA

Textul nu este numai un review, este o monografie a orașului. D. p. m. d. v. poate fi încadrat ca Mini ghid Am Fost Acolo. Felicitări Irina.

Acum să scriu și eu câte ceva. Starea vremii este decisivă în reușita unei excursii. În plină iarnă, Ruse este trist. Odată, eu am fost la sfârșit de octombrie, era cerul înorat, totul părea cenușiu, fântâna din Piața Libertății era oprită, oameni grăbiți pe străzi ș. a. m. d.

Irina, ascultă-mă pe mine pentru că sunt un pic mai mare ca tine, mergi în Ruse în perioada mai-septembrie și vei găsi un Ruse mult mai frumos. Este mult mai bine la Ruse pentru că scapi de manelele și fumul de grătare de la Gura Diham și aglomerația de pe Valea Prahovei.

In P-31 strada pietonală Aleksandrovska nu spune cine știe ce. In sezonul estival este foarte frumoasă, plină de terase, cu multă verdeață, cu multă lume la mese. Piața Libertății și parcul ei sunt la fel de frumoase...

În Ruse se mănâncă bine și deloc scump. La o terasă vis-a-vis de Complexul Comercial CBA (în limba bulgară) când am comandat câte un șnițel, era atât de mare porția încât nu încăpea pe farfurie și fiecare șnițel a fost așezat pe un platou. Dacă comanzi și salată, atenție că la ei castronul este imens, unul ajunge la 3 persoane. Dar ce salată bună fac și acum o țiu minte (le-am furat rețeta și mai facem și noi acasă). Nu ratați berea Zagorka. Ca și mine, sunteți aproape de Ruse, dați o fugă într-o sîmbătă ori duminică și sigur o să vă placă. Înainte să închei, vă mai recomand, înainte de plecare din Ruse, intrați în Complexul Com. CBA și faceți cumpărături. Nu sunt mai grozave la la noi dar au charmul că „sunt de la Ruse”

Am petrecut o oră frumoasă lecturând review-ul tău. Felicitări și noapte bună că este deja târziu.

irinadAUTOR REVIEW
[28.01.16 08:36:28]
»

@Mihai18 - Mai întâi, mulţumesc mult pentru cuvintele frumoase! Într-adevăr, munca aceasta de documentare, este realmente o plăcere pentru mine, dar obositoare, uneori. Nu-mi place să merg niciodată în necunoscut, m-aş simţi rătăcită dacă n-aş şti ceva despre locul în care merg. Oricum m-am bucurat că aţi considerat acest articol al meu un minighid AFA, deşi nu a primit acest titlu.

Pe de altă parte, ora matinală la care am încărcat review-ul ce era scris deja în urmă cu vreo două zile, se explică prin faptul că am vrut să fac acest lucru dimineaţa, înainte să plec la serviciu, având în vedere că seara nu prea ştiu la ce oră vin acasă sau cât de obosită voi fi fost la întoarcere.

Sunt convinsă că Ruse are o faţă mul mai frumoasă vara, dealtfel am declarat mai înainte celor două colege care mi-au scris, că voi repeta figura şi la vară într-un week-end. Până atunci, fiindcă aţi spus că sunteţi un iubitor de Ruse, vă invit să scrieţi şi dvs. despre Ruse, mai cu seamă că mă gândesc că aveţi fotografii mult mai reuşite cu oraşul animat în anotimpuri mai blânde. Mi-ar plăcea să văd Aleksandrovska Uliţa, parcul, centrul forfotind de lume, terasele pline de clienţi, etc.

tata123 🔱
[08.06.16 09:14:12]
»

@irinad - Apropo de orașul de pe Dunăre. Am primit câteva pliante la târgul de turism din primăvară de la București cu evenimentele ce vor avea loc la Ruse în 2016. Mi-a reținut atenția unul din ele, Ruse Sand Fest, care urma să se desfășoare, conform pliantului, între 10-20 iunie 2016 - așa că mă gândisem să semnalez evenimentul. Din păcate căutând informații noi pe Internet am descoperit că Festivalul figurinelor de nisip din Ruse a avut loc între 26 mai - 4 iunie 2016. Priviți imagini pe pagina dedicată din cunoscuta rețea de socializare (pe FB).

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
irinadAUTOR REVIEW
[08.06.16 19:46:09]
»

@tata123: Acum aflu de acest festival, pare să fie interesant din ceea ce spui, cred că merita ceva atenție!

Dacă ştiam, puteam trage o fugă!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, irinad, Mihai18, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ruse și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071868896484375 sec
    ecranul dvs: 1 x 1