ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.08.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Focşani
ÎNSCRIS: 11.05.23
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2023
DURATA: 3 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

PRAGA si frumusetile ei...

TIPĂREȘTE URM de aici

PRAGA... a doua capitala din turul prin Europa

Am parasit Cracovia si ne-am indreptat spre Praga... ne uităm pe hartă si vedem că sunt aproape 600 km. Cam obositor dar totodata incurajator cand vedem ca avem autostrada pina in Praga. Surpriza neplacuta a venit de la waze cand am intrat pe autostrada... la fiecare iesire, waze ne directiona catre un drum national care mergea paralel cu autostrada. Am verificat setarile, am verificat daca pe traseu ar putea fi vreun blocaj pentru care ne tot scotea de pe autostrada, si? ... nimic. Si asa am patit pe intreg parcursul turului prin Europa. Motivul? Nu l-am depistat nici acum... daca voi stiti care ar fi putut fi, m-as bucura sa-mi spuneti!

Dar sa povestesc despre experienta din Praga... auzisem ca este superba si ca ma voi indragosti de aceasta capitala si asa a si fost. Ne-am dedicat 3 zile pentru a o vizita dar au fost putine. Cel putin 4 zile pline ar trebui, sa ai timp sa vizitezi tot.

Pentru cazare am facut rezervare pe booking la Lovely Prague Apartaments pe strada Truhlarska. Foarte inspirata am fost cand am rezervat acest apartament, este situat in piata Republique, aproape de multe obiective, intr-o zona linistita, linga statie de tramvai si metrou. Orice ne-am propus sa vizitam erau aproape de cazare, doar pina la cetatea Praga am mers cu tramvaiul nr. 15 de pe peronul B, din statia Republique, doua statii de tramvai iar la statia Malostranske am coborat. Din statie se urca catre cetate cam 500-600 m pe jos.

Apartamentul are doua dormitoare si o camera de zi, baie si bucatarie dotata cu de toate. In fiecare zi se facea curat dar daca nu doreai prindeai de usa " Nu deranjati" si nu intrau. Pe booking scria că la cazare se percepe o garantie de 120 euro, bani ce urmau a fi inapoiati la plecare (asta pentru eventualele daune). Noua nu ne a cerut nici o garantie si a fost totul ok. Apartamentul era la etajul 4 dar exista lift pentru a urca si cobora. Pretul a fost de 473 lei pe zi.

De la plecarea din tara ne propusesem sa vedem:

Castelul Praga, Podul Carol, Catedrala sf Vitus, Cladirea Klementinum, piata Wanceslau, turnul Petrin, strada Golden Lane, gradina zoologica, etc etc. O parte am reusit sa le vedem, pe altele le-am inlocuit cu alte obiective, iar pentru altele nu am avut timpul necesar.

In cadrul cetatii Praga se gasesc catedrala sf. Vitus, basilica st. George, palatul regal, strada Golden Lane, muzee. Pentru vizitarea lor se cumpara un singur bilet care costa 280 de coroane. Strada Golden Lane sau strada de aur este o straduta celebra situata in incinta cetatii Praga. Este un ansamblu de 11 casute viu colorate unde au fost gazduiti cei 20 de gardieni ai imparatului Rudolf al II lea de Habsburg. Numele strazii vine de la aurarii care au locuit mai tarziu in acel loc. Pentru o perioada scurta pe aceasta strada a locuit si Franz Kafka si Jaroslav Seifert. Este o strada vizitata de turisti datorita aspectului caselor sale colorate cu usi si ferestre mici.

Catedrala sf Vitus este o constructie in stil gotic inceputa in anul 1344, la initiativa imparatului Carol al IV lea, pe locul unei bazilici cu 3 nave, ale carei ziduri au fost partial integrate in constructia actuala.

Deasemeni am vizitat basilica st George aflata tot in cadrul cetatii Praga. Biserica dateaza din anul 920 cand a fost fondata de ducele de Boemia Vratislav.

Ramasitele primei martire a Boemiei, ducesa Ludmila au fost asezate aici in anul 925. In anul 1142 biserica a fost sever avariata de un incediu, fiind restaurata in forma bisericii de azi.

Podul Carol este un mod celebru ce traverseaza raul Vltava, constructia sa a inceput in anul 1357 sub patronajul regelui Carol al IV lea si a fost terminat la inceputul secolului al XV lea.

Este un pod pietonal, balustradele acestuia sunt decorate cu 30 de sculpturi majoritatea realizate in stil baroc. Pe podul Carol intalnesti artisti care contra sumei de 500 coroane iti fac o caricatura, pentru 1000 coroane un portret alb negru sau unul color pentru 1500 de coroane.

La intoarcerea de la cetatea Praga am intrat la muzeul Madame Taussauds pentru a admira exponatele. Intrarea este tot de 280 de coroane, iar pentru "seniori" cei trecuti de 65 de ani, reducerea este de 120 de coroane.

Pe aceeasi strada (Republiky nr. 5) care duce la turnul pulberariei, am gasit un sir de masini de epoca care contra sumei de 1700 de coroane, aveai parte de un tur de 40 minute prin Praga. Soferul a fost extrem de simpatic, pe parcursul traseului ne prezenta obiectivele si istoria lor si mici picanterii despre unele din ele.

Turnul pulberariei sau poarta Pulberariei este o constructie in stil gotic aflat in piata Republicii, linga Casa Municipala. Acest turn de 65 m separa orasul nou de orasul vechi. Strada Celetna ce porneste de la acest turn este o parte din drumul regal ce duce la cetatea Praga.

Deasemeni am vizitat muzeul national de istorie aflat in piata Wanceslau. Este cel mai mai mare muzeu din Cehia si unul din cele mai mari atractii turistice din oras. Intrarea a costat tot 280 de coroane de persoana, reduceri fiind doar pentru studenti si persoanele peste 65 de ani.

In cadrul muzeului sunt multe sectii care nu trebuiesc ratate: sala cristalelor, sala bucatilor de meteoriti, sala animalelor preistorice, sala animalelor acvatice, etc, etc.

Dar intre aceste obiective trebuie sa mai existe si pauze pentru a degusta din bucataria traditionala si negresit berea cehă. Pe orice straduta gasesti zeci de terase cu specific: local, chinezesc, coreean, italienesc. In piata Wanceslau se poate manca un gulaș foarte bun, rata pe varza rosie si alte feluri de mincare. Berea la terase este intre 15 si 25 lei, in functie de tipul ei, cantitate si locatie. La magazinele tip Billa, berea este 5 lei.

Sunt foarte multe magazine cu bijuterii din cristal, lustre, pahare din cristal de boemia. Trebuie alocat timp si rabdare pentru a cauta piesele favorite si la pret convenabil. Sunt diferente de pret de la un magazin la altul... dar se merita cautarea. Preturile la suveniruri sunt destul de mari, dar fiecare achizitioneaza cei place si dupa cat ii permite " buzunarul". ????????????

Nu numai obiectivele turistice mari pot fi interesante, fiecare magazin in parte poate fi surprinzator. De la magazinele de dulciuri, jucarii pina la buticurile cu produse pe baza de canabis. Din acest motiv am spus ca pentru a "vedea" Praga trebuie mai mult de 3 zile... ????????????????????

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Opelantara in 22.08.23 15:28:22
Validat / Publicat: 22.08.23 21:17:17
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CEHIA

VIZUALIZĂRI: 4897 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Opelantara); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Basilica st George
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13600 PMA (din 11 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.08.23 21:16:42]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Praga și împrejurimile, PRAGA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Cu mașina spre / prin Praga]

webmaster
[29.08.23 13:25:21]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Praga și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052980184555054 sec
    ecranul dvs: 1 x 1