ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.10.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 11 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Un mic circuit în Croația nordică - insula Krk și peninsula Istria, cu plecare din Zadar

TIPĂREȘTE

Pentru noi, „vacanța mare” din vara asta s-a numit Croația și, din păcate, „n-a fost loc” decât pentru 11 zile legate. (Dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu, căci au mai fost 4-5 pentru Rhodos și încă 4-5 pentru „băile ungurești” și vreo 3 pe la frații bulgari... Hai, că s-au adunat! ????...)

Am mai fost în Croația, pe la Lacurile Plitvice și pe litoralul adriatic „de la Zadar în jos” , ne-a plăcut și ne-am dorit să revenim, poate nu neapărat prin aceleași locuri pe care le-am bătut data trecută (deși, dacă s-ar mai ivi ocazia, n-aș zice nu). Ideea ne-a venit oarecum spontan, prin primăvară, pornind de la vestea că se poate zbura direct între Otopeni și Zadar, la prețuri rezonabile.

Știe toată lumea ce babilonie a fost vara asta pe toate aeroporturile lumii, cu zeci de zboruri amânate sau anulate, începuse cu mult înainte de momentul când ne-am gândit să achiziționăm bilete pentru Zadar și am fost conștienți că riscăm, a fost un risc asumat. Evident, mai era varianta de a merge cu mașina proprie, dar asta însemna cel puțin 3-4 zile pierdute pe drum, cu costurile aferente. Până la urmă, norocul a fost de partea noastră și ne-a ieșit așa cum am dorit! ????

În articolul de față o să vă povestesc (pe scurt, sper????) cam cum ne-am organizat noi, o să vă dau ceva prețuri (deși cine știe ce relevanță or mai avea în sezonul viitor?!) și tips-uri, urmând să detaliez cât de curând despre subiecte mai puțin prezentate aici, pe site. În linii mari, am zis ca de data asta s-o luăm în sens invers, „de la Zadar în sus” și am împărțit vacanța în 2 etape: primele 4 zile – insula Krk, următoarele – peninsula Istria, cu 2 nopți de cazare pe partea de est (Labin) și ultimele 4 pe vest, aproape de Rovinj.

Transport

Zborul a fost operat de compania Ryanair, prin subsdiarul său Lauda (o mai veche cunoștință a noastră), după un orar care nouă ne-a convenit foarte bine: dus – 14:30-15:20; întors – 19:20-21:50. Zic că ne-a convenit, pentru că n-a trebuit să mai dormim prin Otopeni, am putut pleca/ajunge acasă în aceeași zi. Menționez că pentru perioada aleasă de noi (august 2022) erau 2 zboruri pe săptămână dus-întors, miercurea și sâmbăta; noi am plecat într-o miercuri și am revenit sâmbăta următoare.

Zborul a fost plăcut, fără nici cea mai mică problemă (poate doar câteva minute de întârziere la plecare, nesemnificativ totuși). Cu tot cu îmbarcare prioritară (ce permite un troler mic și un rucsac) și cu locuri alese anterior, costul biletelor s-a ridicat la aproximativ 190 euro. Se mai cuvine să spun că aeroportul din Zadar e micuț, 2 ore sunt arhisuficiente pentru îmbarcare, distanța avion-poartă se străbate de multe ori pe jos.

Cu vreo 2 săptămâni înainte, pe măsură ce riscul de a ni se anula zborurile scădea simțitor, Tati s-a încumetat să se ocupe și de închirierea unui autoturism. Prețurile vehiculate ne-au cam dat palpitații, dar de-acum zarurile erau aruncate, n-aveam ce face, fără mașină planurile noastre de vacanță ar fi trebuit schimbate radical. Până la urmă, am antamat o Toyota Auris cu „vechime” de 6500 km, de la o firmă locală numită Lulić; cu toate asigurările posibile (că Tati preferă să doarmă liniștit), cu garanția pentru plinul de combustibil etc, prețul final avea să fie 867 euro pentru cele 11 zile ale vacanței noastre. După ce am aterizat, un angajat al firmei de închiriere ne-a așteptat în parcarea aeroportului și ne-a predat mașina, tot acolo am semnat contractul și am plătit și tot el ne-a sfătuit ca la plecare să lăsăm cheile într-un fel de cutie poștală, pe care ne-a indicat-o.

Benzina ne-a mai costat aproape 120 euro, prețul fiind același (11,19 kuna/litru) la absolut toate stațiile peco pe care le-am văzut (1 euro=7,5 kuna) .

Drumurile în Croația sunt bune și foarte bune, iar autostrada se plătește pe tronsoane, exact ca în Grecia. Evident, nu te obligă nimeni s-o folosești, există întotdeauna cel puțin o variantă relativ paralelă, mai lentă însă. La dus, am intenționat inițial s-o urmăm pe aceasta din urmă; nu din zgârcenie, ci pentru că urmează fidel țărmul și ne era dor de mare, dar când am pus pe gps, ne-am dezumflat rapid. Cu autostradă – 320 km/3,5 ore; fără autostradă – 250 km/4,5 ore. Am ales „cu” și bine am făcut, și-așa aveam să ajungem varză de oboseală... Mai ales că de autostradă am avut parte doar pe primii 150 km, restul tot pe drumuri normale (și extrem de aglomerate l-am făcut).

Practic, am urmat A1 până în dreptul localității Žuta Lokva, apoi am virat în direcția țărmului adriatic, traversând munții „vreme” de vreo 25 km. Joncțiunea cu marea am făcut-o în dreptul drăguței stațiuni Senj, unde intenționam să ne dezmorțim un pic, dar am renunțat, timpul ne cam mârâia iritat... (Nu-i bai, ne-am oprit la întoarcere.) Pe urmă am urmat linia țărmului pe șoseaua E65, compusă în mare parte dintr-o singură bandă pe sens, doar ici-colo, în dreptul localităților mai mari, se mai lățește temporar. Drumul e foarte spectaculos, într-adevăr, nu te plictisești defel!

Insula Krk este printre puținele care-s legate de țărm printr-un pod și ăsta a fost unul dintre motivele pentru care am ales-o. Chiar așa se cheamă: Krčki Most, adică podul Krk. Cu o lungime de aproximativ 1,5 km, el unește continentul și insula, tăind în calea sa capătul sud-estic al insuliței stâncoase Sveti Marko. Unde mai pui că deocamdată nu există taxe de traversare (deși stațiile de taxare sunt instalate), nu mă întrebați de ce.

Pe urmă, șoseaua principală străbate insula Krk pe toată lungimea sa (vreo 40 km), terminându-se la cea mai sudică localitate, Baška (unde ne-am stabilit și noi baza). Până la capitala Krk (ce se află pe la jumătatea țărmului vestic), șoseaua are câte 2 benzi pe sens, fiind dublată pe lungi porțiuni de piste pentru biciclete; dealtfel, insula Krk și, în general, nordul Croației sunt recunoscute drept destinații extrem de prietenoase cu bicicliștii. Între Krk și Baška, terenul fiind mult mai accidentat, șoseaua rămâne cu doar o bandă pe sens. Din drumul principal se desprind „nervuri” spre localitățile celelalte și toate drumurile pe care le-am străbătut pe insulă au fost de calitate bună, n-am avut emoții decât în vreo 2 puncte, în unele sate, unde tronsonul practicabil se subțiază dintr-o dată, iar trecerea mașinilor una pe lângă cealaltă se face, automat, într-un mod generator de palpitații.

Orașul Rijeka se află pe continent, la poalele muntelui, nu departe de Krčki Most (cam 10 km), iar aeroportul ce-l deservește a fost construit pe insula Krk, unde terenul s-a dovedit mult mai propice. Rezultă că imediat după pod, spre vest, începe iar o bucată de autostradă. Din aceasta se desprinde A6 (către Zagreb) și A8 ce străbate peninsula Istria, făcând legătura cu nordul Italiei. Există și o mică ramură, A9, care coboară până aproape de Pula/Pola.

Având destul timp la dispoziție, am bătut peninsula în sus și-n jos și am avut ambiția de a evita, pe cât posibil, drumurile de mare viteză. Totuși, n-a fost posibil în totalitate, ba ne-a direcționat aplicația gps pe o bucățică de autostradă, ba noi înșine am ales, în unele situații, să ne întoarcem mai repede la locul de cazare. În tot cazul, vă sfătuiesc să faceți la fel: să vă rezervați cel puțin 5-6 zile pentru a explora pe îndelete acest tărâm rupt din poveste, cu dulci coline cultivate cu viță-de-vie și cu măslini, cu mici ferme și cu fermecătoare sătucuri medievale cocoțate pe pinteni de deal!... Și să vă avântați pe drumuri no name fără teamă, asfaltul lor n-o să vă pună probleme, în schimb frumusețea tărâmului o să vă picure farmec nesfârșit în inimi!... Sper ca articolele mele viitoare să vă convingă de acest lucru.

Ca să revenim la partea practică a poveștii, să știți că am făcut un calcul: autostrăzile ne-au costat în vacanța asta în jur de 23 euro. A, și mai e un tunel care se plătește, l-am străbătut la întoarcere: tunelul Učka, aparține lui A8, în apropiere de Rijeka și a fost 30 kn, mi se pare.

În plus, e bine să știți că în general parcările se plătesc în Croația, paleta de prețuri fiind extrem de largă, în funcție de importanța zonei (4-20 kn/oră). Există 2 tipuri de parcări cu plată: fie estimezi tu cât vei sta și achiți dinainte contravaloarea întregii perioade, fie ți se calculează la final totalul, în funcție de intervalul de timp petrecut acolo. Există niște mașinării bine semnalizate, cu instrucțiuni clare în mai multe limbi (printre care engleză) și se poate plăti cash sau cu cardul.

După vreo 2-3 zile ne-am șmecherit și am constatat că se pot descărca niște aplicații de parcare (vreo 2, parcă) și poți plăti direct în aplicație. E mult mai ok așa, pentru că poți achita, spre exemplu, în mai multe tranșe: estimezi că stai o oră, plătești pentru o oră, dar îți place locul și vrei să mai stai, mai poți plăti diferența în orice moment!... Doar că trebuie să fii un pic atent, există firme diferite ce gestionează mai multe zone de parcare, implicit mai multe aplicații. Și da, pierzi câteva minute la început, cât îți bagi datele personale, dar după aia e mult mai comod. N-am reușit să păstrez chiar toate bonurile de parcare, dar am făcut o estimare și să zic că per total am plătit vreo 35 euro cu acest subiect.

Au fost și câteva locuri, foarte puține, unde am parcat gratis. În satele medievale Kršan și Pićan și, în mod surprinzător, în Pula/Pola, unde, dacă ai răbdare, găsești nu departe de zona turistică, o sumedenie de parcări ale localnicilor, unde poți lăsa mașina fără să te întrebe nimeni nimic. Recunosc, noi am nimerit din întâmplare într-una din acestea, dar ne-am bucurat de mica economie pe care a făcut-o.

Cazare

Am avut 3 cazări, precum am amintit, toate antamate pe booking.com, cu câteva luni înainte, cu drept de a anula gratuit în caz de evenimente neprevăzute. Fiecare a avut ceva special, dar ultima a fost cireașa de pe tort și, odată cu ea, mi-am setat un nou standard în ceea ce privește raportul preț/facilități oferite. Vă voi povesti la momentul potrivit. În total, am cheltuit 1106 euro pe 10 nopți de cazare, rezultă o medie de 110 euro pe noapte. Poate părea mult, însă cam ăsta-i nivelul în Croația, din ce am văzut și din alte oferte. Și probabil nu doar în Croația... Evident, se pot găsi și variante mai ieftine, sunt convinsă. Noi am fost mulțumiți în final.

Merită să amintesc faptul că Krk și Istria sunt, de asemenea, propice iubitorilor de vacanțe la cort sau rulotă, zona abundă efectiv în campinguri de toate dimensiunile, dotate cu absolut toate facilitățile pe care le poți visa în acest sens. Publicul-țintă fiind familiile autohtone, dar și din țările vecine: Italia, Germania, Austria, Ungaria, Slovacia etc. I-am întâlnit pretutindeni – familii mai mult sau mai puțin extinse, cu copii, cu căței (foarte mulți căței, foarte bine primiți peste tot; m-a impresionat grija pentru animăluțele de companie!) – i-am admirat și uneori chiar i-am invidiat... Dacă iubiți genul ăsta de vacanță, să știți că în nordul Croației veți găsi tot ce veți dori!

Mâncare

Peste tot am avut micul dejun inclus în costul cazării și peste tot acesta s-a ridicat la un standard peste medie. În rest, am mâncat pe la cârciumi și foarte puțin (în vreo 2 seri, când nu eram prea flămânzi și n-am mai avut chef să ieșim) „din traistă” . Prețuri normale, aș zice, în concordanță cu cele comandate și cu prestigiul locului. Spre exemplu, un platou uriaș cu pește și fructe de mare plus băuturile aferente – în jur de 60 de euro. Altceva decât pește – 30-40 de euro. La un prânz, am împărțit o pizza și am băut câte o bere și ne-a costat un pic peste 15 euro. Cea mai scumpă masă a fost 126 euro, la un restaurant cu stea Michelin, o experiență în sine, pe care abia aștept să v-o povestesc! ???? A, foarte important: cel puțin pentru cină, sunt multe locuri unde e mai sfânt să faci rezervare prealabilă. S-a întâmplat în vreo 2 locuri să nu putem mânca la restaurantul pe care-l aveam în vizor, din acest motiv.

Peste tot am putut plăti cu cardul, doar în ultima zi, pe drumul de întoarcere, la un restaurant din Starigrad ni s-a solicitat plata cash; chiar am avut emoții, că nu mai aveam kuna suficiente, dar s-au acceptat euro și a fost ok.

A propos de kuna, nu schimbați prea mult, n-aveți ce face cu ei, aproape peste tot puteți plăti cu cardul sau în euro! Și, de preferat, evitați bancomatele din aeroport (noi ne-am țăpănat cu unul din ele, dar asta e, n-avem decât să fim mai atenți data viitoare!).

Atracții turistice

Toată lumea știe că nu te duci în Croația (doar) pentru plajă și baie în mare. De fapt, depinde... Dacă ești român „născut” pe plajele cu nisip ale Mării Negre și nărăvit mai apoi prin cele cu ape turcoaz, limpezi și calzi ale Mediteranei, Egeei sau Ionicei, o să strâmbi din nas la plajele pietroase și/sau betonate din Croația. Mă uitam însă la localnici, ba chiar la italieni și la nemți: n-aveau niciun stres, își puneau prosopul oriunde, se lansau printre bolovanii din apă fără să se dezechilibreze și fără grija papucilor speciali. Recunosc, „la mare în Croația” nu-i chiar genul meu, dar de asemenea acesta a fost un risc asumat, știam la ce mă duc. Totuși, ne-am găsit și noi locșoarele noastre de bălăceală, n-a fost chiar rău... Plajele din Baška, Medveja sau Rabac se numără printre preferatele noastre, chiar dacă-s cu pietre. Am vizitat și singura plajă cu nisip a Istriei, aflată în Medulin, dar am nimerit într-un moment cam vântos și nu ne-am lipit.

În fine, zona are și munți cu lacuri, peșteri, cascade și tot tacâmul, multe organizate sub umbrela numeroaselor parcuri naționale. Enumăr doar câteva: Parcul Natural Učka, Canalul Limski, Canionul Pazin. N-au făcut obiectul interesului nostru, dar e bine să știți că ofertele sunt variate și pot umple o vacanță oricât de lungă. Poposiți la orice centru turistic mai acătări și veți primi, pe lângă informațiile de care aveți nevoie, o sumedenie de materiale scrise – hărți, broșuri, ghiduri etc.

Farmecul deosebit al Istriei constă însă în numeroasele sate și orașe, multe din ele păstrând centre medievale mai mult sau mai puțin conservate – adevărate bijuterii istorice! Există chiar trasee culturale ce leagă anumite tipuri de obiective: ruta castelelor istriene, ruta glagolitică, ruta moștenirii venețiene, ruta frescelor sau chiar a... dinozaurilor. Desigur, n-am reușit să le vizităm pe toate, dar cam 80-90% din ce ne-am propus am reușit! După ce le vezi, devine imposibil să le confunzi între ele, căci fiecare are ceva special, fiecare te încântă în moduri diferite! Iar distanțele sunt destul de scurte, ajungi ușor de la unul la altul, pe drumuri de calitate (chiar și cele mai puțin importante) ce se strecoară printre vii, livezi și localități îngrijite.

Am mai spus, 5-6 zile în Istria sunt ok, puteți vedea multe și mai ales vă puteți impregna de atmosfera acestei regiuni fabuloase. Dacă ar fi să reducem toată experiența istriană la doar o zi, aș zice să nu ratați Labin, Rovinj/Rovigno, Poreč/Parenzo (pentru Complexul Basilicii Eufrasiene – monument UNESCO), Buje/Buie și neapărat „orașul artiștilor” , Grožnjan/Grisignana. (Observați că orașele/satele din partea vestică a Istriei, care au stat mult timp sub stăpânire venețiană, sunt denumite atât în limba croată, cât și în italiană.)

Alte obiective pe care noi le-am vizitat: Castelul Frankopan/Krk, un mic muzeu dedicat navigației în Malinska/Krk (care ne-a plăcut foarte mult), un complex muzeistic pe mai multe niveluri (implicând și vechiul castel) în Pula/Pola. Din Baška, într-una din zile, am fost într-o excursie cu barca pe mare, principalele puncte atinse fiind insula Rab și fiordul Zavratnica.

Vremea

Desigur, o mare variabilă. Dacă ne uităm pe hartă, constatăm că Istria și Krk se află cam pe aceeași paralelă cu Bucureștiul, deci așteptați-vă la orice fel de vreme, chiar în miezul verii. Dacă luna august în oricare din insulele grecești nu-ți prea poate oferi surprize... ude (mai degrabă incendii; Doamne, ferește!), în nordul Croației vremea e o loterie. O să vedeți prin multe poze cerul înnorat. Totuși, per total, deși am avut parte de o vreme deosebit de schimbătoare, am scăpat total neudați! În plus, a fost cald, dar nu caniculă, așa încât s-a dovedit că ne-am cărat degeaba puloverele cu noi. Una peste alta – a fost perfect (și) din acest punct de vedere.

În concluzie, cam asta a fost vacanța noastră de vară 2022 în nordul Croației! O regiune care ne-a încântat mai mult decât am sperat și unde vă doresc să ajungeți (dacă n-ați fost deja) măcar o dată în viață! Gata, v-am promis că n-o să bat prea tare câmpii, voi detalia cum voi crede de cuviință la fiecare subiect în parte. Până una-alta, vă las să vă delectați cu câteva fotografii! ????

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 29.10.22 13:34:36
Validat / Publicat: 29.10.22 15:07:12
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.

VIZUALIZĂRI: 1830 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Excursie cu barca; fiordul Zavratnica
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterPHONE
[29.10.22 15:19:26]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

===

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[29.10.22 15:21:17]
»

@webmaster: mulțumesc!

michaela_1961PHONE
[29.10.22 16:00:54]
»

Doamneeee, ce locuri deosebite am vazut in poze! N am ajuns in Croatia, stiam ca e superba, dar acum chiar m a dat pe spate. O sa studiez aceasta optiune, dar parca vad ca iar ajungem in Turcia la mare ???? Sa va fie de bine, felicitari si multe concedii minunate!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[29.10.22 17:31:21]
»

@michaela_1961: Așa făceam și noi: ne propuneam altceva și până la urmă tot în Grecia ajungeam! De data asta am fost mai fermi pe poziție. Și sper să ne iasă în continuare, măcar din când în când... Așteaptă cam de multișor zona Provence, sau Austria, sau Bavaria...

În tot cazul, Croația este o destinație pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele! Recomand din suflet! Multe vacanțe minunate și vouă!

maryka
[29.10.22 19:17:56]
»

Foarte frumos! Abia aștept să treci la fapte-adică pe bucățele, întregul m-a uimit, am văzut zone superbe! Toate arată perfect pentru o vacanță de vară, asta am înțeles imediat, așa că acum nu-mi rămâne decât să iau notițe atunci când vei considera momentul potrivit pentru a scrie despre ele.

Pozele sunt minunate, foarte convingătoare, felicitări pentru alegere!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[29.10.22 19:21:08]
»

@maryka: Mulțumesc frumos! Deja am selectat pozele pentru primul articol, sper cât de curând să "se coacă"... Și eu abia aștept să scriu, îmi face mare plăcere să retrăiesc această vacanță... un pic altfel!

mprofeanuPHONE
[30.10.22 10:05:08]
»

@crismis: Frumoasă vacanța mare ați avut! Aceste locuri despre care ai scris mi-au revenit în minte, le-am văzut și eu în vara anului 2012 într-o excursie de 12 zile în Croația cu un mic sejur de 4 zile în insula Krk la Omisalj. Excursia a fost printr-o agenție ce nu mai există, Omnia, am văzut multe și la preț bun. Atunci am avut și 2 zile libere și am vizitat insula cu autobuzul, mă refer la Baska, era plajă cu pietriș mai mic, ce mai îmi aduc aminte.

Nu scriam pe AFA, ce bine mi-ar fi prins acum... oricum voi citi cu atenție ce ai văzut acolo. Mulțumesc!

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[30.10.22 10:14:02]
»

@mprofeanu: Da, plaja din Baska, lungă de aproximativ 2 km, acoperită cu pietricele (chiar cu nisip grosier, în anumite zone, din câte am constatat), cu intrare lina în mare, este una dintre cele mai îndrăgite de pe insulă, în special de familiile cu copii. A fost, oarecum, și motivul pentru care am ales Baska drept "bază" pentru explorarea insulei. Din păcate, 3 zile pline în insula Krk (dintre care una pe mare) au fost extrem de puțin, dar m-am așteptat la asta și am zis că vom vedea ce vom putea în Krk (în Omisalj, spre exemplu, n-am ajuns), în schimb ne vom fi scos pârleala în Istria. Și cam așa a fost.

... Precum se spune... e bine să-ți lași motive să te întorci într-un loc ????...

mishu
[31.10.22 15:31:59]
»

@crismis:

Așa făceam și noi: ne propuneam altceva și până la urmă tot în Grecia ajungeam!... Așteaptă cam de multișor zona Provence, sau Austria, sau Bavaria...

si eu zic cam la fel, tot spre Austria as trage. Cat despre Bavaria daca iti spun cate poti vedea iti faci de un concediu clar, asa ca daca te hotarasti pe destinatiile acestea, mai vorbim . Adevarul este ca exista multe locuri frumoase de vizitat si noi prea putin timp liber sau resurse la dispozitie asa ca facem ce putem.

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[31.10.22 15:38:09]
»

@mishu: Da, e bine să existe varietate în viața noastră turistică, sunt sigură! Chiar dacă rezonăm în mod deosebit cu unele destinații, nu cred că trebuie să facem o obsesie din acestea, ci să încercăm și altceva. Cu siguranță noile experiențe ne vor îmbogăți spiritul, vom cunoaște lucruri și oameni noi și asta nu poate să fie decât spre bine. Și - cine știe?! - poate ne trezim îndrăgostiți de noile locuri precum de cele vechi!

Deocamdată n-am ales destinația verii viitoare, dar pe la sfârșitul lui ianuarie avem de gând să încercăm ceva cu adevărat nou și deosebit (pentru noi, desigur) !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishu
[31.10.22 15:42:37]
»

@crismis: Si daca anteriorul ecou era un raspuns la unul dintre ecourile tale, acum pun ecou la articolul tau. Am vazut in weekend articolele tale, dar nu m-am apropait de ele pentru ca nu aveam timpul necesar, insa ce ma mai mancau degetele . In fine, vazut, placut, votat, comentat. Flacaii mei au fost in vara in Croatia, cu inca niste prieteni la fel de nebuni ca ei), au plecat cu doua masini, in a noastra flacaii si inca 2 prieteni (si cand am sa spun asta me refer la 2 gemeni care au fost cu cel mare in liceu, si zici ca sunt 4 gemeni), si inca o masina mama-fiica (foarte simpatice) cu care iarasi de vreo 2-3 ani merg impreuna si cred ca mamei ii este si ei mai usor asa ca are un ajutor in plus, ceea ce s-a dovedit adevarat pe drum, cand cel mare a plecat sa conduca cealalta masina, si cel mic pe a noastra .

Au plecat dimineata pe la 4 si din cauza de vama la trecerea in Croatia, acolo au pierdut 6 ore, asa ca la cazare au ajuns la ora 23.00, au mers direct la Lacurile Plitvice, aveau cazare in zona. A doua zi au vazut parcul, apoi au plecat mai departe, s-au oprit pentru apusul de soare in Zadar si au inoptat in Split (cred), au stat apoi pe insula Brac si in Dubrovnik, si retur Bucuresti.

Au spus ca a fost obositor, dar frumos, asa ca eu de abia astept sa citesc. Introducerea este cat se poate de incitanta, pozele superbe, cat despre mancare, si ai mei si-au tras ceva "rasfat", treaba lor, banii lor , insa sunt amintiri si astea raman.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[01.11.22 11:47:40]
»

@crismis: Felicitări pentru articol! În aceeași perioadă ne învârteam și noi prin Istria, la cererea juniorului care le promisese prietenilor că va face o fotografie cu indicatorul Pula și o va pune pe FB.

Ei și atunci când intri in mintea copiilor, pierzi o zi de vacanță umblând pe căldură pe la toate campingurile (ocupate) din Istria căutând cazare... a fost cea mai grea zi din vacanța noastră, până la urmă am dormit în inima insulei Istria la o pensiune.

Am trecut și noi pe la Plitvice, nu ne-ai văzut?

KRK era si ea cu parcul în program, dar am abandonat ideea și ne-am cazat în Insula Pag.

Mai sunt zile, Croația este minunată, ne vom reîntoarce cu siguranță acolo, pentru că are multe de oferit.

Călătorii plăcute!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dana2008, maryka, michaela_1961, mishu, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Peninsula Istria:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054805040359497 sec
    ecranul dvs: 1 x 1