ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.08.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pamporovo vara

TIPĂREȘTE

Caldura mare mon cher. Acesta a fost factorul determinant in luarea hotararii de a fugi o saptamana la munte. Cum recent fusesem in Bansko, de data aceasta am ales sa vedem si altceva. Asa am ajuns sa cautam cazare la munte, in Pamporovo.

Despre statiune auzisem numai lucruri bune si frumoase, asa ca am dorit sa incercam si noi aceasta varianta. Pe booking.com oferta era destul de mare asa ca ne-a fost destul de usor sa alegem unul din hotelurile de 4*, cu demipensiune, la un pret rezonabil. Despre acest hotel am scris intr-un review anterior.

Drumul de 465 km pana in statiune l-am parcurs in circa 7 ore. Drum lejer si neaglomerat. Partea cea mai frumoasa a drumului, este dupa Plovdiv, cand incepe urcarea muntelui pe o sosea buna dar foarte serpuita. Dupe ce treci de Plovdiv, la aproximativ 20 km de acesta urcand spre hotel, pe parte stanga a drumului intalniti a doua manastire ca marime si importanta din Bulgaria. Este vorba despre Bachkovo Monastery. Merita vizitata. De aici si pana la hotel temperatura exterioara tot scadea pe masura ce urcam. Daca la Plovdiv avusesem parte de 35 de grade, sus la cazare am gasit numai 26 de grade, si un cer limpede fara pic de nori. Ce-i drept, urcasem pana la 1750 de metri. Peisajul care ne-a intampinat era magnific. Aer curat, brazi, si multa liniste. Fiind vara, si la ei vara este un sezon lejer, statiunea parea un pic pustie. Hotelurile de 3, 4 si 5*, erau rasfirate la ceva departare unul de altul. Nu vedeai aglomeratie si nici lume la plimbare prin centru. Dar care centru? Aici erau doar cateva hoteluri, cateva terase si cateva tarabe cu miere si produse de artizanat. Si nici acestea nu erau toate deschise. Din centru se putea urca pe munte cu ajutorul unui telescaun, dar care la ora sau ziua cand am fost noi, nu functiona.

Din fata hotelului nostru, urcand spre varful muntelui, cam la 2 km pe partea stanga a drumului, gaseai un lac numit “Silver Lake”. Dupa inca un km ajungeai in varf la o altitudine de 2000 de metri. Pentru doar 4 leve, urcai cu un lift, intr-un turn inalt si el de 160 m, numit Panorama Café. In turn erau doua terase exterioare. In cea mai de jos functiona un café bar, iar la nivelul superior era o terasa in aer liber de unde puteai admira si poza magnifica priveliste a muntilor Rodopi. De aici de sus am vazut ca in apropiere erau si 6 instalatii pe cablu care coborau de pe munte, fiecare in alta directive. La coborarea din turn am observant ca se deschisesera si cele cateva terase din jur, la care cativa turisti stateau la mese iar unii dintre ei faceau chiar si plaja. Cum intre timp 2 din traseele de telescaun pornisera, l-am ales pe cel care cobora la lacurile de smarald ale Smolianului. Un bilet dus intors a costat 9 leve. de persoana, insa a meritat.

Orasul Smolian aflat la numai 15 km de hotel este un frumos si cohet orasel se munte. Aici ne-am plimbat prin centru pe o strada pietonala unde mai intai am facut shoping iar mai apoi ne-am astamparat foamea la una din terase. Portiile au fost mari si nu foarte scumpe. Am mancat mai bine si mai ieftin ca in Pamporovo.

O alta vizita am facut-o intr-un sat traditional de munte pe nume Shiroka Laka, aflat la 15 km de Pamporovo, pe drumul ce duce spre Devin. Aici cel mai mult ne-a placut bisericuta veche aflata paralel cu soseaua, pe malul unui rau. Dupa vizitarea acesteia am facut stanga, pe drumul spre Gela, unde aveam de vizitat o asezare tracica, insa nu am putut ajunge din cauza drumului care era din ce in ce mai stricat. Asa ca am facut cale intoarsa si ne-am indreptat spre Devin un alt oras pe care am dorit sa-l vedem.

Din Devin am plecat in directia localitatii Trigrad, soseaua urmand albia unui rau de munte. Pe masura ce ne apropiam drumul se ingusta tot mai mult, In unele locuri aveam la dispozitie doar o banda de circulatie pentru ambele sensuri. Aproape de iesirea din munti am intrat pe cheile spectaculoase si ametitoare ca inaltime ale acestui loc foarte frumos. In continuarea drumului au urmat cateva tunele prin munte care erau luminate natural prin niste ferestre sapate in stanca. Spectaculos. In zona mai se pot vizita si doua pesteri, insa noi din cauza timpului limitat le-am ratat.

Un alt loc foarte frumos l-am intalnit pe drumul care coboara spre Plovdiv. La un momendat pe partea stanga se vede un ansamblu statuar ce reprezinta un baiat cantand la cimpoi avand alaturi o tanara in costum popular. Statuile au o marime considerabila si se pot observa foarte usor pe marginea drumului. Pe drumul lateral de langa aceste statui se urca 16 km si se ajunge la locul numit Podurile Minunate. Acestea sunt sapate in stanca de raul a carui albie trece prin zona. Locul e spectaculos si se afla la o altitudine de 1450 m. Aici se afla si un hotel. In zona functiona si un restaurant unde se putea manca sau bea un suc la terasa ce avea vedere spre aceste locuri minunate.. Zona easte superba si se merita a fi vizitata. De altfel parcarea era plina de autoturisme.

Era sa uit. Intr-una din zile am dat si o fuga in Grecia pana pe plaja din localitatea Fanari,ocazie cu care am trecut pentru prima data prin vama nou deschisa :Makaza.Distanta a fost de 200 de km,iar timpul de aproximativ 3 ore.Detalii despre acest drum va voi da altadata.

In speranta ca nu am omis ceva va doresc si voua sa vizitati locuri cel putin la fel de frumoase ca cele vazute de noi in acest concediu...


[fb]
---
Trimis de cristimicle in 21.08.14 15:19:38
Validat / Publicat: 21.08.14 17:27:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 5299 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristimicle); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Telescaun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Pamporovo și împrejurimile:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04930305480957 sec
    ecranul dvs: 1 x 1