ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.09.2012
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 24.03.08
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    SEP-2012
    DURATA: 3 zile
    prieteni

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 2 MIN

    Noventa Padovana - statiune de odihna si relaxare

    Ilustrație video-muzicală
    Orchestra Mario Riccardi - Monachella


    TIPĂREȘTE

    Noventa Padovana este un mic orasel italian, aflat la 25 km. distanta de Venetia si la 7 de Padova, in provincia Veneto. Este un oras de campie daca ne gandim ca este situat la 13 m, deasupra nivelului marii.

    Localitatea este veche; primele documente istorice detinute de primarie, datand din sec. X e. n. Multe alte documente dateaza din sec. XIII, cand in oras a avut un castel, sotia imparatului Frederic al II-lea.

    Orasul este strabatut de Riviera Brenta, un canal navigabil al raului Brenta, care a fost folosit de dogii venetieni in plimbari oficiale si de restul lumii ca mod de a calatorii rapid, ieftin si elegant. De-a lungul acestui canal navigabil, in perioada de maxima inflorire a Venetiei, adica in sec. XVI -XVIII, toti patricienii din regiune, in frunte cu dogii Venetiei, isi aveau acolo cate un palat sau vila de vacanta dupa exemplul dat de dogi.

    Cea mai cunoscuta si apreciata constructie ramasa din acea perioada este Vila Pisani, vila de oaspeti si de relaxare a celui de al 114-lea doge venetian, Alvise Pisani. Vila este acum muzeu si expune opere de arta, mobilier si vestimentatie de sec. XVIII.

    Patronii spirituali ai orasului sunt SF. Petru si Pavel.

    In acest oras am stat trei zile, sau mai bine spus am innoptat trei nopti. Este un oras linistit, cu multe vile cochete, noi, cu gradini frumos intretinute. In cele trei seri, nu am vazut nici un club deschis; defapt nu am prea vazut oameni pe strazi, tarziu in noapte (din fericire nici caini vagabonzi nu am intalnit, care sa ne strice placera plimbarii).

    In apropierea hotelului la care am stat, am descoperit un restaurant, nu foarte elegant, dar cu un sef super simpatic, care ne-a servit cu ce a crezut el ca o sa ne placa, si nu s-a inselat. Din partea lui am primit si cate un paharel de limoncelo facut in casa, licoare de care el era foarte incantat iar noua ne-a placut tot atat de mult pe cat era el de mandru. In afara ca se misca repete si era glumet, ne-a apus ca in oras locuiesc multi romani, si ca mereu vine cate un grup de turisti romani. Cei mai multi starini care s-au instalat in oras, sunt romani.

    Orasul a fost aproape mereu dedicat turismului de odihna (daca exista un astfel de termen). Doar o perioada relativ scurta din istoria sa, a functionat o fabrica de caramida, la sfarsitul sec. XIX. In rest orasul a fost loc de relazare pentru patricienii (bogatii) regiunii.

    Cele mai renumite vile sunt; Vila contesei Elena Vendramin Calergi, care s-a transformat in scoala pentru hipoacuzici, dupa moartea contesei, in sec. XIX. Alte vile locuite si astazi de urmasii celor care le-au construit sunt; Villa Gemma, Villa Todeschini, Villa Morosini Antonibon, Villa Dalla Favera Canella, Villa patriarhului Giovanelli Coloana si multe altele.

    Inca din sec. XVII in fiecare toamna, in oras se desfasoara Festivalul de Folpo, un fel de "zilele recoltei "; o sarbatoare rustica asemenatoare balciurilor de pe la noi.


    [fb]
    ---
    Trimis de Diaura* in 24.09.12 00:28:45
    Validat / Publicat: 24.09.12 01:02:51
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2727 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Diaura*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Italia - Noventa Padovana, intrarea in oras
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16850 PMA (din 20 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    Admin
    [24.09.12 01:01:56]
    »

    Articolul a fost selectat ca MicGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [24.09.12 09:00:01]
    »

    @Admin:

    Multumesc pentru apreciere si te rog sterge foto P16; este o dublura.

    -

    rezolvat, sters dublura, tx de sesizare - by webmaster

    webmaster13
    [24.09.12 11:39:14]
    »

    Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [24.09.12 11:47:36]
    »

    @webmaster13:

    Multumesc; imi place.

    Cristian_h*
    [24.09.12 12:01:29]
    »

    Of @ Diaura mi-ai amintit de Limoncello, un excelent aperitiv si un bun digestiv... la mine are si un puternic efect antiinsommie , chiar nu am mai facut de mult timp, am incercat mai multe, retete cu riscul sa fiu off topic am sa o scriu pe cea care mi-a placut cel mai mult

    -10 lamai (la noi nu sunt asa parfumate asfel ca va sfatuiesc sa adaugati si 4 limes (lamai verzi) pentru un plus de savoare

    -1 litru vodka

    - 3 cani de zahar

    - 4 cani de apa

    Se rade coaja lamailor si se amesteca cu vodka intr-un borcan inchis ermetic si se lasa la macerat o saptamana la temperatura camerei. Din apa si zahar se face un sirop care se fierbe, nu mestecati in acesta, se fierbe 15 minute, se raceste si se amesteca cu vodka si coaja de lamaie care a macerat 7 zile, apoi se toarna continutul in sticle sigilate( bineinteles se filtreaza cojile macerate) si se pastreaza la temperatura camerei inca doua saptamani... cand se serveste se lasa ceva timp in congelator si se serveste in pahare reci (tinute in prealabil si acestea in congelator) de votca

    Nu mai ramane decat sa ciocniti italieneste... Salute!!!

    Diaura*AUTOR REVIEW
    [24.09.12 12:30:05]
    »

    @Cristian_h:

    Cred ca si adminul te va ierta de devierea de la subiect, pentru o asa reteta buna si usoara. Cum in aceasta perioada doamnele se gandesc la umplerea camarilor, hai sa punem si o sticluta de "ceva bun" acolo.

    MCM
    [24.09.12 17:04:50]
    »

    @Diaura, @Cristian_h: "salute" sau mai degraba "cin-cin" (pentru prieteni mai apropiati). Stiati de unde se trage "salute" = "sanatate"? De pe vremea Imperiului roman cand gazda inchina paharul ca o confirmare ca bautura nu era otravita. Norocul meu ca am o sticla de limoncello di Sorrento in frigider, ca mi-ati facut pofta. Cic-cin!!! Haaaa, ce bun este!! Dar ardeee beregusu' . Ia ce scrie: 32% alcool. Uau

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    georgiana
    [24.09.12 18:05:49]
    »

    Foarte interesant, cred ca am fost pe aproape si cam in aceeasi perioada!

    Riviera del Brenta face legatura intre Padova si Venetia si trece si prin Marghera, zona industriala a Venetiei, unde am avut noi cazarea.

    Cu aceasta ocazie, am avut prilejul sa admiram si noi palatele grandioase aflate pa malul apei, gradinile de flori, salciile, vilele nobililor deschise pentru public spre vizitare, care ai fost construite din vremea cand aristocratia Venetiei alegea sa vina aici in fiecare week-end sa se distreze, sau cu diferite afaceri, alegand ca modalitate de transport un anumit tip de barca.

    Chiar si pe autostrada erau frecvente indicatoarele de informare catre ''Riviera del Brenta''.

    Banuiesc ca ai vizitat si Padova.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    ileanaxperta*
    [24.09.12 19:39:57]
    »

    Imi place mult sa citesc despre orase si locuri cunoscute sau f. cunoscute. Dar cand apare o impresie ca aceasta, dintr-un locsor nestiut mai de nimeni de la noi din tara, parca simt o bucurie marita. De ce? pentru ca multi dintre noi cu siguranta ca nu vom ajunge in acele locuri decat poate in trecere (deh, nu sunt de "top" turistic). Si uite cum aflam de el, un loc frumos, interesant si chiar incitant dpdv turistic. Mi-a placut, draga Diaura aceasta destinatie. Mi-a amintit de oraselul frantuzesc Aix-Les-Bains unde am gustat din plin o plimbarica pe seara... un oras tot linistit, curat, fara nebunia unei urbe "grele", galagioase...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Diaura*AUTOR REVIEW
    [24.09.12 23:43:26]
    »

    @ileanaxperta:

    Oraselul a fost o alegere f. buna a agentiei. Dupa ce ziua colindam pe jos sau pe apa Venetia, si la oboseala proprie se adauga si vacarmul unui oras 100% turistic, o cazare intr-un loc linistit era binevenita. O masa buna si o mica plimbare ma faceau sa uit de oboseala de peste zi si sa fiu in stare a doua zi sa o iau de la capat.

    @Georgiana

    Se poate sa fi fost pe aproape fara sa stim. Cat despre palate si vile ma tot intreb; o fi fost bine sa fii patrician? Sa ai un palat in Venetia si altul in Noventa Padovana? Cu siguranta ca da. Dar cum nu am avut nici o traire deosebita in zona, ma gandesc ca nici macar intr-o viata anterioara nu am avut parte de asa bucurii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Diaura*, georgiana, ileanaxperta*, MCM

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043702840805054 sec
    ecranul dvs: 1 x 1