ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.02.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 25.02.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2013
DURATA: 6 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Munchen – un oras deosebit!

Ilustrație video-muzicală
Royal Philharmonic Orchestra & Louis Clark - ~ Hooked on Mendelssohn


TIPĂREȘTE

Pentru o prima vizita in Germania am ales orasul Munchen. M-au impresionat in mod deosebit cladirile, oamenii, curatenia, traficul, promptitudinea cu care vin trenurile, retelele de metrou si cale ferata care se interconecteaza perfect, universul BMW (in special showroom-ul si fabrica) !

Avionul a aterizat Munchen la 9.35, la 10.00 am iesit din aeroport si la 11.00 eram la hotel. In aeroport am avut un prim contact cu lucrurile “facute nemteste” din Munchen: am iesit cu bagajele si doream sa luam metroul, dar nu gaseam statia de metrou. Am vazut un “I” mare si luminos pe un panou (“I” de la “Information” si ne-am indreptat spre el. Era un ecran cu touchscreen pe care apasai si solicitai informatii in limba dorita. Am apasat si pana sa ma desmeticesc pe ecran a aparut o domnisoara (cu casca ca la call center) care m-a intrebat ce doresc. I-am spus si in 2 secunde m-a indrumat catre statia de metrou! Super!

Cu metroul am facut 45minute pana la Gara centrala. Aici am gasit punctul de informatii si am aratat rezervarea facuta pe booking (Hotel Dolomit) pentru a citi corect adresa hotelului – nu ne descurcam f bine cu cititul in germana! A bagat adresa in calculator si ne-a aratat pe unde s-o luam! Hotelul era amplasat la 5 minute de mers pe jos de Gara Centrala, totul era sa stii in ce directie s-o iei! Detalii si review despre hotel gasiti( aici )

Studiasem inca din tara sistemul de metrou si trenuri din Munchen, tipurile de bilete si impartirea pe zone a orasului. Orasul este impartit pe inele concentrice (“ring”) in: Inner District (zonele 1-4), Munich XXL, Outer district, Entire network (zonele 1-16). Un site f util si complet cu harti si informatii actualizate este: Munchen

Aici am invatat cum sa iau biletul de metrou “airport city day” de la automatul de bilete. Pe site iti pune ce sa selectezi, pas cu pas, ceea ce face totul mai usor. Biletul de metrou de la aeroport ne-a costat 20.4Eur – am ales un bilet de tip “partner – pentru 5 persoane “ - “aeroport city day” pentru zonele 1-16. Cu biletul asta pot circula toata ziua in Munchen 5 persoane si acopera toate zonele. Biletul este valabil din momentul cumpararii pana a doua zi la 6.00.

In gara centrala exista o incapere cu cateva birouri si aprox 10 automate de bilete. De la automatele de aici am luat bilete pentru Munchen (tren si metrou - tip partner pt 5 persoane pentru zonele 1-4 – Inner Munchen – pret 10.6Eur) si pentru Fussen si Nurnberg (tren – bilet tip Bayern ticket pt 5 persoane – pret 26Eur). Avantajul biletelor Bayern ticket este ca poti calatori cu mijloacele de transport in comun de stat (autobuze, metrou, trenuri regionale) din Bavaria, deci si din orasul de destinatie. De asemenea un alt avantaj este faptul ca poti calatori L-Vi intre orele 9.00 – 3.00 a doua zi, iar Sa, D si sarbatorile legale intre orele 00.00 – 3.00 a doua zi. Noi am ales sa mergem la Fussen (sa vizitam castelele lui Ludwig al II-lea) si la Nurnberg in zilele de sambata si duminica si am avut avantajul ca am putut sa luam trenuri care plecau mai devreme de ora 9.00! pe biletele Bayern trebuie sa treci un nume, am aflat asta in tren – ne-a spus taxatorul de bilete din tren. Biletele au data pe ele, deci nu trebuie sa le mai validezi inainte de urcarea in tren.

Site-ul pentru info privind mersul trenurilor in Germania: Info

In acest review nu mi-am propus sa descriu obiective turistice sau sa spun ce nu ar trebui sa ratati... NU! cred ca depinde de fiecare, de ce-i place fiecaruia... sa viziteze muzee, sa rataceasca pe strazi, sa bea o bere la terasa, sa se plimbe prin parc, sa guste din mancarurile specifice... O sa va spun ce am vrut noi sa vizitam si cum ne-am organizat timpul sa profitam la maxim de vizita noastra la Munchen!

Prima zi – miercuri

Desi am ajuns la hotel la 11.00, cazarea incepea cu ora 14.00, asa ca am lasat bagajele la camera de bagaje, ne-am inarmat cu o harta de la receptie si am plecat sa vizitam orasul.

In primul rand ne-am familiarizat cu imprejurimile hotelului, am gasit un Lidl de unde ne-am aprovizionat cu apa, fructe si bere in zilele care au urmat.

In prima zi am vizitat Frauenkirche (Biserica Doamnei noastre), Michaelskirche (Biserica Sfantul Mihail), am admirat Neues Rathaus (Primaria Noua) si urcat cu liftul in Turnul ei inalt de 79 de metri – (pret 2.5Eur/pers). Panorama este frumoasa – merta! In Primaria Noua este un mare punct de informare turistica de unde puteti sa luati pliante si sa obtineti informatii. La intrare sunt cateva cutii cu harta orasului in diverse limbi si cu pretul afisat 1Eur. Ridici capacul cutiei, iti iei harta in limba dorita si bagi banii printr-o fanta. Unii turisti pun bani, altii se fac ca nu pricep si pleaca cu harta fara sa plateasca!

Ne-am plimbat prin piata centrala - Marienplatz care este locul de promenada al turistilor. Piata este dominata de cladirea Noii Primarii. In fiecare zi la orele 11,12 si 17 turistii pot urmari celebrul Glockenspiel, un dans care a fost pentru prima data prezentat in 1517 pentru a sarbatori sfarsitul epidemiei de ciuma.

In propiere se gaseste Altes Rathaus (Vechea Primarie) – o cladire frumoasa ce nu pare deloc veche!

Am admirat de la distanta Peterskirche (Biserica Sfantul Petru) si ne-am propus s-o vizitam a doua zi.

Ziua 2 – joi

In fiecare zi am luat micul dejun in Gara Centrala. Aici erau mici magazine cu o oferta variata de sandwich-uri proaspete si cafea. (8-12 Eur/2pers/zi)

Dupa un mic dejun la varice si inarmati cu biletul partner de-o zi pentru Inner Munchen (zone 1-4) am luat metroul sa ajungem in Odeonplatz.

Odeonsplatz (Piata Odeon) este o piata frumoasa inconjurata de Palatul Residentz, monumentul inchinat armatei bavareze numit Feldherrnhalle (Sala Maresalilor), Theatinerkirche (Biserica Theatina) si Hofgarten Tor (Poarta Gradinii Curtii Regale).

Sala Maresalilor este de fapt o sala cu trei arcade, ale carei scari centrale conduc spre intrarea ce este flancata de satuile impunatoare a doi lei. In fata acestei cladiri au loc mici reprezentatii artistice, iar lumea sta pe trepte si-i admira – am avut noroc si noi sa surprindem cativa cantareti, care chiar se pricepeau. Baietii erau pregatiti si cu CD-uri cu muzica lor, bineinteles contra cost (parca 10Eur/buc).

Am vizitat Biserica Theatine care este un lacas impozant in stil baroc, asemanator cu stilul italian si apoi ne-am plimbat prin gradina Curtii Regale.

Proiectul gradinii a fost conceput asemenator cu cel al unei gradini formale italiene si contine un mic templu cu 12 laturi dedicat zeitei Diana, in varful caruia se afla o figurina din bronz ce simbolizeaza Bavaria.

Apoi ne-am intors cu metroul in Marienplatz sa prindem dansatorii de ora 12.00. Dupa o vizita in Biserica Sf Petru (cea mai veche biserica din Munchen) am decis sa urcam in turn. Intrarea in turn 1.5Eur/pers, dar trebuie sa urci 302 trepte pe un culoar facut pentru o persoana. Din loc in loc sunt zone unde poti sa-ti tragi sufletul (sa tragi un pic pe dreapta!!). Pentru cei mai corpolenti nu e recomandat pentru ca sunt zone prin care efectiv nu poti sa treci! Este cea mai frumoasa priveliste asupra orasului pe care am vazut-o! Este singurul loc de unde se poate vedea Primaria Noua in toata maretia ei!

Pranzul l-am servit la Galeria Kaufhof din Marienplatz, ultimul etaj, un impinge tava de nota 10. Asa diversitate si prospetime nu am mai vazut! Iti punei in farfurie cat doreai, la casa puneai farfuria pe un cantar electronic incastrat in blat si totul era calculat in maxim 2 minute de persoana. Noi am luat o gramada de farfuriute pentru ca doream sa gustam cat mai multe preparate! Ne-a costat aprox 25Eur/2pers si n-am putut sa mancam tot!

Ne-am intors in Piata Odeon pentru ca doream sa vizitam Palatul Rezidentz. De fapt am vizitat Palatul-muzeu, Teatrul Cuvillies si Tezaurul (Trezoreria) (bilet combinat 13Eur/pers). Cei de la intrare ne-au spus ca ar fi indicat sa vizitam totul in 2 zile (biletul permitea acest lucru), dar noi ne-am incapatanat si am facut totul in 2-3 ore – un adevarat tur de forta, dar nu aveam timp! Tezaurul este cu adevarat impresionant! F mult aur!!

Apoi ne-am indreptat spre Koningsplatz si am admirat celebrele Propylaen si Muzeul Glyptothek.

Propylaen este o constructie mareata conceputa dupa modelul intrarii in Acropola din Atena. Muzeul Glyptothek este alcatuit din 2 cladiri pereche. Contine colectii de sculpturi grecesti si romane a lui Ludwig I.

In timpul verii aici au loc diferite evenimente in aer liber. Si cand am fost noi se pregateau de spectacol, pregateau un ecran mare si amplasau scaunele – probabil proiectau un film... Oricum erau 2 portari care pazeau intrarea si nu vroiau sa ne lase sa intram, desi se vedea ca eram turisti – cu rucsacul in spate, tinuta sport si aparatele de gat... Le-am explicat ca doream doar sa facem cateva poze si pana la urma mi-au dat voie sa intru numai mie si unul din cei 2 portari s-a tinut dupa mine de parca ii era frica ca fur ceva!!

Am facut cateva poze si am plecat spre Englischer Garten (Gradina Engleza). Gradina Engleza din München este cel mai mare parc ce se gaseste in interiorul unui oras din Europa. Principalele atractii ale parcului includ doua gradini de vara, o pagoda chinezeasca, o casa japoneza a ceaiului si un templu in stil grecesc numit Monopteros. Parcul se invecineaza cu aria studenteasca a Schwabingului. Aceasta parte a parcului este mai populata deoarece un numar mare de oameni isi petrec aici in general planzul.

In parc au loc o multime de activitati si vin o multime de oameni, cum ar fi joggeri, ciclisti, rolleri, skateri si strolleri. In unele locuri linistite ale parcului sunt si cai. Se pare ca in zilele calduroase oamenii fac baie nud in raul Isar ce strabate parcul!

Langa parc se afla Universitatile (Ludwig – Maximilians – Universitat).

In apropiere se afla Siegestor (Poarta Victoriei) ce imita Arcul lui Constantin din Roma si are in varf statuia Bvariei intr-un car tras de patru lei.

Ziua 3 – vineri

Zi dedicata Colosului BMW! Rezervare facuta telefonic de la sfarsitul lui martie pentru iulie! Cand am sunat am dorit sa rezerv pentru joi, dar mi s-a spus ca singura zi disponibila este vineri. Ok, am multumit frumos ca am gasit loc la BMW Premium Tour in english, ora 11.15. Pretul este 19Eur/pers, grup de maxim 20 persoane. Turul de 3h15min cuprinde fabrica BMW, showroom-ul si muzeul BMW!

Am ajuns devreme in showroom-ul BMW, am spus nr de rezervare, am achitat, am luat biletele si ni s-a spus unde este locul de intalnire pentru turul nostru. Pana la ora de incepere a turului am dat o raita prin showroom.

Am avut un ghid super-ok, fabrica este deosebita, masurile de securitate la fel, nu este voie sa filmezi sau sa fotografiezi! Muncitorii din fabrica lucreaza 4 zile pe saptamana si au multe alte beneficii. Am vizitat muzeul si showroom-ul si am avut parte de istoria constructiei showroom-ului spusa de ghid. Am avut si o pauza de refreshement pe care am petrecut-o la cafeneaua din showroom, cu un sandwich si o cafea. Tot in timpul pauzei noastre au avut loc demonstratii pe motocicleta de mare efect! La final cine dorea putea sa faca poze cu vedetele de pe motocicleta. Pozele erau facute de BMW si puteau fi ridicate de la receptia BMW in 2-3 ore. Gratis! Pot spune ca am o amintire frumoasa de la BMW! Poza este 9/13 si este pusa intr-o coperta cartonata inscriptionata cu showroom-ul BMW.

La intrarea in showroom-ul BMW era un birou unde daca completai un formular cu nume, adresa, email, info despre preferintele automobilistice BMW primeai la alegere o agenda, un pliculet cu bomboane gumate si un gadget pentru iphone, toate personalizate cu BMW. Marketing de calitate!

Ne-am despartit cu greu de BMW dupa ce am achizitionat cateva suveniruri de la magazinul din showroom.

Mall-ul Olympia Einkaufszentrum fiind aproape am mers sa luam pranzul si pentru un scurt shopping.

Cu forte proaspete ne-am indreptat spre Parcul Olimpic, sa vedem lacul si sa ne urcam in Turnul Olimpic. Parcul este foarte mare si poate fi strabatut in timpul zilei cu un trenulet.

Construit pentru olimpiada din 1972, Olympia Park e un complex atletic ce gazduieste stadionul german Olympiastadion, o sala polivalenta acoperita (Olympia Halle), un bazin de inot acoperit (Olympia Schwimmhalle), fostul sat olimpic si o mulțime de alte obiective.

Tot aici se afla si Turnul Olimpic (Olympiaturm) – un turn foarte inalt (291 m) ce are un restaurant la nivelul 181 si cateva platforme de observatie. Turnul este deschis zilnic intre 9.00-24.00. In varful turnului se ajunge in 30 de secunde, folosind un lift care se misca cu 7 m/s.

Panorama este superba, dar cred ca pozele spun mai mult decat cuvintele! Am petrecut aici mai mult de o ora!

Pozele sunt facute pe platforma superioara, aproape de varful turnului.

Turnul exista inaintea complexului sportiv si era folosit ca emitator pentru televiziune.

Restaurantul 181 are 230 locuri, este cochet si rotitor – o rotatie completa este realizata in 53 minute!

Ziua 4 – sambata

Micul dejun ca de obicei in gara, de data asta pe o banca asteptand trenul catre Fussen de la 7.52. Cu o precizie nemteasca am ajuns la destinatie la 9.56! Din gara Fussen am luat autobuzele catre castele (aprox 20minute). Nu este nevoie sa luati bilet de autobuz, biletul de tren tip Bayern este valabil pe autobuz.

Rezervarea pentru faimoasele castele ale lui Ludwig al II-lea (Hohenschwangau si Neuschwanstein) am facut-o cu 4 luni inainte pe net. Am facut rezervare pentru bilet combinat (cele 2 castele), pret 23Eur/pers, taxa de rezervare 1.8Eur/castel/pers  total 53.2Eur pt 2 pers.

Pe net indici ora la care doresti sa vizitezi castelele si limba. Noi am pus 12.00 pentru Hohenschwangau si 15.00 pentru Neuschwanstein. Biletele trebuiau ridicate de la casa de bilete cel mai tarziu la ora 10.55. Am primit biletele pe care era scris numarul turului, limba si ora de prezentare la intrarea in castele (11.55, respectiv 14.55).

Pe net se recomanda 2 ore distanta intre orele de vizitare, dar din review-urile citite mi-am dat seama ca daca vrem sa facem poze, sa admiram peisajele si sa ne bucuram de maretia locului avem nevoie de mai mult timp. Si am avut dreptate, ne-am simtit minunat fara sa fim presati de timp!

Turul fiecarui castel dureaza 35minute, nu toate incaperile sunt accesibile publicului, sincer cred ca merita mai mult peisajul si castelul vazut din exterior decat turul cu ghid al castelului!

La intrarea in castel este un panou electronic pe care apare numarul turului care urmeaza astel incat toata lumea sa fie informata si sa nu se blocheze intrarea. Totul este intuitiv si f bine organizat.

Informatii complete despre castele, tururi, preturi, harti gasiti aici: hohenschwangau

Am plecat din Fussen cu trenul de 18.06, Munchen 20.05.

Atentie ce trenuri alegeti pentru Fussen! Nu toate sunt directe!

Ziua 5 – duminica

Ca de obicei am luat micul dejun in gara, pe banca, asteptand trenul spre Nurnberg. Am ajuns la destinatie putin dupa ora 9. Era duminica si pe strazi nu era nici tipenie de om!! Era o liniste perfecta, curatenie pe strazi, o placere iesi la plimbare! Sambata si duminica magazinele sunt inchise in Germania! De asemenea, mall-urile sunt inchise! Sambata si duminica oamenii se odihnesc si se plimba!

De la punctul de informatii din gara am luat o harta si am plecat sa vedem orasul. Am luat tramvaiul pana la Laufer tor si apoi am mers pe jos pana in piata centrala numita Hauptmarkt. Am intrat in singurele magazine deschise – cele pentru turisti si am luat cateva suveniruri (vederi, magneti).

Ne-am plimbat Gradinile Palatului Imperial (Kaiserburg) si am admirat cladirile si panorama. Palatul este situat in partea de nord a orasului si este amplasat pe un deal.

Ne-am intors din nou in piata centrala si am admirat biserica Biserica Doamnei Noastre (Frauenkirche) si Fantana Frumoasa (Schöner Brunner). Fantana este o constructie interesanta, are aproximativ 19 de metri si are forma unui turn gotic.

Piata Hauptmarkt era organizata ca de sarbatoare, era o scena, mese si scaune si in jurul pranzului au aparut si chioscurile cu bere la draft, carne fripta si carnati. Pot spune ca a fost un pranz pe cinste!

Am intrat in Altes Rathaus (Primaria Veche) si am vrut sa facem un tur si sa vizitam celulele vechi. Din pacate nu eram suficienti doritori pentru asta, asa ca ne-am lasat pagubasi. Din cate am citit temnitele medievale sunt intacte si constau in doisprezece celule si o incapere mare de tortura numita Lochgefängnis (sau „Capela", ca urmare a plafoanelor boltite).

Apoi am plecat sa vizitam St. Lorenz Kirche (Biserica Sfantului Laurentiu) care este considerata de multi oameni drept cel mai frumos lacas.

M-a impresionat Muzeul Deutsche Bahn (Muzeul Transporturilor) care exploreaza istoria legendarului sistem de cai ferate din Germania. Aici se poate vedea primul motor din Germania, cunoscut drept „Alder”, cu ajutorul careia o locomotiva a mers din Nurnberg pana in Furth. Bilet de intrare 4Eur/pers.

Alte exponate impresionante includ caleasca lui Ludwig al II-lea, obiecte ce au apartinut lui Otto von Bismark si altele. Caleasca lui Ludwig al II-lea este cunoscuta pentru tavanul instelat al acesteia si decoratiile inedite.

Muzeul Comunicatiilor (Museum für Kommunikation) situat in Nurnberg, Germania, este in acelasi amplasament cu Muzeul Transporturilor. Cele doua muzee au fost unite sub un singur acoperis.

Apoi am admirat sculptura monumentala in aer liber - Calea a Drepturilor Omului.

A fost o zi deosebita, relaxanta si am avut noroc si de concerte in aer liber. Ne-am intors cu trenul de 17.10 si am ajuns la Munchen la 18.56.

Ziua 6 – luni

Am facut check-out-ul la hotel de dimineata si am plecat sa ne luam ramas bun de la orasul Munchen.

Fiind ultima zi am facut o plimbare in Marienplatz, ne-am plimbat pe stradute, am facut o ultima tura de shopping, suveniruri. Pranzul l-am luat la locul nostru preferat, Galeria Kaufhof din Marienplatz.

Spre seara am luat metroul spre aeroport. Avionul a decolat conform programului la 19.50. Magazinele din aeroport sunt putine si destul de slab aprovizionate. Sfat: Faceti cumparaturile in oras, nu in aeroport. Preturile sunt mai bune si marfa mai diversa!!

Sper ca aceste impresii si informatii sa fie utile celor care doresc sa viziteze orasul Munchen! Noua ne-a placut f mult si ne-am propus sa revenim!


[fb]
---
Trimis de andromeda in 06.02.14 20:48:57
Validat / Publicat: 06.02.14 22:30:57
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în GERMANIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 17326 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andromeda); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P23 Primaria Veche vazuta din Turnul Bisericii Sf Petru
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 31250 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

carmen_22_09
[07.02.14 01:00:46]
»

Elaborat review-ul tau. Este un foarte util "ghid".

Asa-i ca Munchen este un oras pe care nu poti sa-l uiti niciodata. Mie mi-a placut extraordinar de mult.

Felicitari!

webmaster
[07.02.14 10:38:39]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

gettutza
[07.02.14 11:31:38]
»

Mă bucur că sunt cea care am dat cel de-al 14-lea vot. Foarte bun/foarte util/foarte documentat review.

Rodel
[07.02.14 11:48:15]
»

Frumos oraș și frumos și documentat review. Am vizitat orașul, dar numai preț de o zi. Așadar, se impune să revin pentru a-l savura mai pe îndelete.

andromedaAUTOR REVIEW
[07.02.14 13:00:25]
»

Va multumesc pentru aprecieri! Am dorit sa fie un review folositor pentru ca si eu la randul meu de fiecare data cand planific o noua excursie citesc review-urile de pe acest site!

Calatorii frumoase tuturor!

webmaster13
[07.02.14 21:16:40]
»

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

andromedaAUTOR REVIEW
[08.02.14 21:24:13]
»

@webmaster13: Multumesc, e perfecta!!

irina bacis
[28.03.14 13:46:16]
»

Biletul tip Bayern este cel pentru toate inelele (1-16) ?

andromedaAUTOR REVIEW
[29.03.14 12:13:36]
»

@irina bacis: Pentru inelele 1-16 se folosesc bilete tip "entire network" - 11.2Eur/zi/pers sau 20.4/zi/pana la 5pers.

Biletele tip Bayern sunt destinate calatoriilor intre orasele din Germania!

abancor CONS. ONORIFIC AFA / GERMANIA
[29.03.14 13:15:53]
»

Uite aici despre Bayern Ticket munich-touristinfo.de/Bavaria-Ticket.htm

Nu e pentru toată Germania, doar pentru Bavaria şi cîteva destinaţii din afara Bavariei, in apropierea graniţei, inclusiv din Austria (sînt menţionate la linkul de mai sus): Ulm, Reutte, Kufstein şi Salzburg.

andromedaAUTOR REVIEW
[29.03.14 15:23:51]
»

@abancor: Ai dreptate. Multumesc pentru precizare!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, andromeda, carmen_22_09, gettutza, irina bacis, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Munchen și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069599866867065 sec
    ecranul dvs: 1 x 1