ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 9 MIN

    Porto Cesareo - oraș mic cu un port fermecător

    TIPĂREȘTE URM de aici

    După ce un prieten a fost aici in 2015, am văzut poze și mi-a povestit despre aceste locuri, am decis pe loc că aceasta va fi destinația noastră pentru anul următor, mai ales că voiam atât mare și plajă, dar și alte locuri frumoase de vizitat. Zis și făcut - am început să caut cazări in această zonă încă din primăvară, am găsit câteva variante și le-am lăsat la păstrare. După achiziția biletelor de avion (la compania ,,mov ,,) către Bari (cu aproximativ două luni în avans) și rezervarea/închirierea unei mașini, am reluat căutările și am găsit o locație foarte potrivită pentru noi (am scris aici - vezi impresii) situată la vreo 2 km de Porto Cesareo.

    Perioada aleasă a fost 16-23 septembrie, o perioadă foarte potrivită, deoarece nu este aglomerat, prețurile sunt mai mici, iar temperaturile sunt foarte bune (cam 18 grade dimineața si 24-29 grade ziua). A plouat foarte puțin – cred că am avut vreo 3 reprize de ploaie de 5-10 minute fiecare. De asemenea temperatura apei mării este excelentă pentru baie (estimez între 23-26 grade) - mai caldă pe partea de vest (la marea Ionică) și puțin mai rece pe partea de est (la marea Adriatică, spre Albania). Totuși localnicii se ,,plângeau ,,că este cel mai friguros septembrie din ultimii 22 de ani - pentru noi a fost perfect, chiar dacă în unele seri era nevoie de o jachetă sau un hanorac subțire (mai bătea vântul, in special lângă mare).

    Deși avionul a decolat cu circa o oră întârziere, a recuperat pe parcurs și am ajuns cu doar 30 minute mai târziu față de ora programată (zborul a durat 1 oră și 20 minute, față de 1 oră și 50 minute in graficul de zbor). Servirea la bord s-a desfășurat cu mare rapiditate, dat fiind acest timp scurt. Am recuperat bagajul și am plecat către biroul de închiriere unde am prezentat voucherul emis din țară (am plătit totul in lei aici în România). Fiind doar 2 persoane, optasem pentru o mașină din clasa B (Fiat Panda sau similar) și am primit un Renault Captur de toată frumusețea.

    Am preluat mașina, m-am obișnuit puțin cu ea (nu avea cheie) și am purces la un drum de vreo 2 ore și 15 minute către cazarea aleasă. Drumurile expres/superstrade (cu 2 benzi pe sens) din aceasta zonă nu se plătesc. Lateralele acestui drum expres (Bari-Brindisi-Lecce) sunt mărginite de leandri, iar celelalte drumuri naționale si județene (SS și SP) au și pe stânga și pe dreapta în principal, măslini.

    Apulia/Puglia este o provincie care oferă o mulțime de atracții turiștilor care o vizitează. Aveți mai jos câteva linkuri de unde vă puteți alege locurile preferate, iar în articolele următoare voi descrie ceea ce am reușit noi să vedem.

    viaggiareinpuglia.it/hp/en

    charmingpuglia.com/en/top ... laces-in-puglia

    italia.it/en/discover-italy/apulia.html

    initaly.com/regions/apulia/apulia.htm

    Parte din obiectivele vizitate au fost alese și din povestirile prietenului meu, dar și de pe linkurile de mai sus. Voi începe cu orașul în care am ajuns în fiecare zi, la diferite ore, dar în special seara. Porto Cesareo (are o populație sub 6.000 de locuitori) este un orășel cu un port spectaculos, cu multe sute de bărci aliniate sau ,,aruncate ,,ici și colo, o faleză care te îndeamnă la plimbare, cu o zonă pietonală plină de restaurante, cafenele, pescării, cofetării/gelaterii și mici magazine cu diferite produse, unele produse manual pe plan local. Din port se vede insulița situată la circa 300 m de mal – Isola dei Conigli. Toate apele din această lagună formeaza o zonă protejată (area marina protetta), astfel că aici puteți face scufundări și snorkeling.

    Mai multe informații puteți afla de aici - ampportocesareo.it/ente/a-m-p

    În port veți găsi bărci care fac transferul către această insula sau puteți închiria o barcă cu care vă puteți plimba. Restul orașului nu iese în evidență cu ceva deosebit. Zona portului este atracția numărul 1 la ceas de seară, iar parcările pline (în special în weekend) dovedesc acest lucru.

    Tot din port se poate vedea foarte bine apusul de soare - este un spectacol remarcabil, care va da mult ,,de lucru ,,aparatului vostru foto. La o plimbare de seară prin zona pietonală veți descoperi si vreo 3 pescării și o diversitate spectaculoasă oferită de apele mării - voi atașa o poză. Fructe de mare, o gamă diversă de pește, caracatiță, calamari, creveți, scoici, lup de mare, pește spadă etc. Așa că dacă aveți un apartament închiriat cu o mică bucătărie, puteți să vă gătiți singuri ceea ce veți cumpăra.

    Pentru restul zilei atracțiile principale le reprezintă plajele si cluburile private (cu plajă) situate in această zonă. Plaje importante sunt in Porto Cesareo, pe Via dei Bacini (la ieșirea spre Torre Lapillo), in zona hotelurilor Blu, Conchiglia Azzuro și Le Dune Suite - Click pentru hartă, în localitatea Torre Lapillo (la 2 km de port) și Punta Prosciutto. Personal mi-a plăcut cel mai mult (dar nu am fost la Punta Prosciutto) la ,,Bahia del Sol ,,un bar-club cu plajă privată, dar și cu o zonă de plajă la liber (unde putea veni oricine, fără plată și fără să fie nevoie să închirieze umbrelă sau șezlong). Aici aveți și un bar care vă poate servi cu diverse tipuri de cafea, cockteiluri cu sau fără alcool, salate, aperitive. Sunt disponibile două terase cu umbrele pe malul mării (pe lângă cea complet acoperită din fața barului) unde puteți savura băutura preferată.

    În ultima zi de vacanță am închiriat pentru toată ziua o umbrelă si 2 șezlonguri pentru suma de 12 euro (în plin sezon prețul este de 25-30 euro). Primiți un bon fiscal de la bar pe care trebuie să-l păstrați. În această perioadă a anului parcarea generoasă este gratuită la Bahia del Sol – în sezon am înțeles că se plătește o taxă, dar locația unde am stat noi are convenție cu ei, astfel că parcarea este oricum gratuită. În sezon, seara, aici au loc multe concerte și spectacole. bahiadelsol.it/site/index ... l#!/page_SPLASH

    La ieșire aveți toalete, dușuri și un simplu robinet cu apă unde vă puteți clăti înainte de plecare. Plaja este curată, cu nisip fin, iar apa este impecabilă, foarte curată și cu niște culori care amintesc de Caraibe sau Maldive. Voi atașa câteva poze și vă asigur că nu sunt trucate/modificate. Un fapt interesant: pe o distanță de circa 80-100 m de la mal, apa nu are mai mult de 1-1,20 m adâncime – cam așa erau aproape toate plajele vizitate de noi. Nu știu dacă așa este de la mama-natură sau au fost făcute ceva amenajări. În apă numai nisip, astfel că aceste plaje sunt un loc ideal pentru familiile cu copii.

    Aici in Torre Lapillo sunt mai multe cluburi cu plaje private, dar și zone cu plaje libere. Toată plaja are o lungime de vreo 2 km și este ,,vegheată ,,la cele două extremități de două turnuri Torre Chianca si Torre Lapillo. De fapt astfel de turnuri se pot vedea in foarte multe locuri pe ambele laturi ale provinciei Apulia.

    Din punct de vedere al locațiilor unde să luați masa si desertul voi detalia în cele ce urmează și le voi descrie doar pe cele încercate personal. Voi începe cu ce mi-a plăcut cel mai mult și anume Caffetteria/Pasticceria/Gelateria Dolci Tramonti unde vă pot spune (că tot nu ne aude nimeni) că am semnat condica de prezență, in fiecare zi. Localul este situat chiar in port pe Via Muratori. Gelato – minunată, cremoasă, delicioasă – încercați-o pe cea de smochine cu migdale (mandorla e fichi), crema nocciola, ciocolatte con latte, dar de fapt puteți să le încercați pe toate. Dintre prăjituri noi am luat mai mereu cannolo siciliano - partea ,,proastă ,,e că nu aveau mereu 2 bucăți - pentru că se fac zilnic x bucăți si dacă se termină … asta e. … a doua zi să vii mai devreme. Toate produsele sunt proaspete si pe lângă cele specifice zonei veți găsi prăjituri și din alte părți ale Italiei – de exemplu ,,baba ,,specifică zonei Napoli și cannolo din zona Siciliei. Bineînțeles că sortimentele de cafea vă așteaptă să le savurați pe terasa cu o priveliște mirifică asupra portului. De neratat! dolcitramonti.com

    Pentru cină vă pot recomanda ,,Meeting Trattoria Pizzeria ,,local aflat in centrul vechi, în zona pietonală. Am mâncat aici de mai multe ori (seara) și o singură data la prânz. Un mare avantaj al acestui local este faptul că se deschide la ora 19, față de restul localurilor care deschid la ora 20. Terasa de afară se ocupa prima dată, apoi și restul meselor din interior. În fiecare seară localul a fost plin și cei veniți mai târziu așteptau afară, răbdători eliberarea unei mese. Noi mergeam mereu la ora 19 (doar prima dată am venit la ora 20 văzând programul altor cârciumi) astfel că nu am avut deloc probleme în găsirea unei mese libere.

    Pe un site de profil (trip…. sor) Meeting este situat pe locul 4 (din 96) în topul celor mai bune localuri/restaurante din Porto Cesareo - loc obținut din peste 1700 reviewuri (în septembrie 2016), din care peste 1650 de la turiști italieni… și asta spune ceva. Și eu vă pot confirma că este justificată această poziție. De bază aici sunt fructele de mare și peștele (astea sunt la ei cum e la noi ceafa de porc cu cartofi prăjiți ), preparate în diferite moduri, dar și pizza coaptă în cuptorul cu lemne. Am mâncat și una și alta, bine gătite și gustoase - vă recomand pește spadă și lup de mare. Sunt si câteva feluri de paste, salate, dar nu veți găsi fripturi, singurul fel de acest gen fiind vițel la cuptor (vitello al forno) - foarte bun si fraged. Salata caprese este foarte gustoasă, iar mozzarella de bivoliță (din această salată) este deosebită.

    Serviciul este foarte bun, personalul știe limba engleză, astfel că ei vă pot face recomandări, în caz că sunteți indeciși. Prețurile sunt decente (o pizza este între 5-10 euro, pește sau fructe de mare 8-12 euro), meniul nu are 20 de pagini, dar ceea ce veți găsi în meniu merită încercat.

    În prima seară, la recomandarea gazdei noastre am încercat ,,La Terazza ,,un local aflat tot în fața portului, cu o terasă la etaj, de unde aveți o priveliște frumoasă asupra mării si bărcilor ancorate in port. Acest restaurant are o caracteristică mai aparte – pe langă pizza (în cuptor cu lemne) are și o vitrină mare, unde sunt expuse o mare varietate de cărnuri (de vițel, pui, vită, cârnați, frigărui etc) de unde alegeți ce vă ,,face cu ochiul ,,iar angajații vor prepara la grătar tot ce ați ales, apoi vă vor aduce la masă, carnea gata preparată, împreună cu garnitura pentru care ați optat. Pentru amatorii de bistecca fiorentina sau alte feluri, acesta este localul căutat - visitportocesareo.it/la-terrazza

    Porto Cesareo merită vizitat, in principal datorită portului cu sute de bărci și falezei frumoase de unde se poate admira un apus de soare intr-un cadru deosebit, dar și pentru plajele din apropiere, care sunt minunate.

    Ciao a tutti!

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de BOGDAN DSN in 24.11.16 18:16:53
    Validat / Publicat: 24.11.16 19:34:55
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 9859 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P08 Apusul văzut din port
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46100 PMA (din 49 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [24.11.16 19:29:04]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Radu Tudoran
    [25.11.16 08:37:37]
    »

    Atractiva zona. Eu vreau sa o aprofundez Cum se circula cu masina pe acolo? Cum fost cu inchiriatul masinii? Din Perugia nu am decat amintiri placute in aceasta privinta. Autobuzele si trenurile acopera aria?

    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [25.11.16 19:46:21]
    »

    @Radu Tudoran: Si eu vreau sa aprofundez - mi-a plăcut foarte mult zona. Drumurile sunt relativ libere, doar în zona orașelor mai importante (Lecce, Brindisi, Bari) este ceva mai aglomerat. Se circulă civilizat, nu trebuie să-ți faci probleme. Rețeaua de drumuri este foarte bine dezvoltată.

    Mașina a fost rezervată și plătită integral din România, astfel că la aeroport am prezentat doar voucherul primit pe mail. Mașina este mai mult decât necesară pentru a vedea jumătatea de sud a provinciei - trenurile nu ajung mai jos de Lecce, iar autobuze am văzut destul de puține.

    columi
    [06.01.17 09:53:35]
    »

    Absolut minunata, descrierea ta!

    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [06.01.17 19:54:43]
    »

    @columi: Mulțumesc și îți doresc să ajungi acolo.

    theo1208
    [28.06.17 13:10:09]
    »

    @BOGDAN DSN: Eu sunt acum in toiul planificarii concediuliu (tot in septembrie) si articolul acesta este extrem de util pentru mine Legat de inchiriatul masinii am cele mai dileme si as fi extrem de bucuroasa daca m-ati putea ajuta. Cum mai exact ati inchiriat masina din tara? Si cam la ce preturi ar trebui sa ne asteptam pentru 2-3 zile? Merci.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [28.06.17 19:09:47]
    »

    @theo1208: Am contactat una din marile companiile de profil, am primit oferta, am rezervat și plătit integral în lei. Am primit pe mail voucherul cu care m-am prezentat la biroul companiei situat în aeroportul din Bari.

    Din ce știu eu perioada minimă de închiriere este de 3 zile. Dacă vrei doar pe 2 zile cred că este mai bine să vezi la fața locului ofertele disponibile (întrebi la locația de cazare).

    Dacă rezervi din România, poți lua mașina chiar de la aeroport.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    ruxycio
    [01.07.17 19:04:59]
    »

    Buna ziua,

    Ne-am hotărât pe ultima 100 sa mergem in sudul italiei si vrem sa alegem Torre Lapillo si am vrea sa luam un apartament. Ma intereseaza daca sti cumva cat sunt sezlongurile la barurile de pe plaja.

    Hoteluri nu am mai gasit disponibile

    BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
    [01.07.17 19:19:03]
    »

    @ruxycio: Bună, prețurile depind și de perioada aleasă. În plin sezon prețul pentru două șezlonguri și o umbrelă poate ajunge la 25 sau chiar 30 euro. Acum mai depinde și de ,,reputația ,,locației respective. În septembrie prețul coboară la 12-15 euro, mai ales după 15 septembrie.

    Nu mă miră că nu ai mai găsit locuri la hotel - italienii iau cu asalt zona în perioada lor de concedii (luna august).

    Distracție plăcută și te așteptăm cu impresii!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    theo1208
    [01.07.17 20:12:18]
    »

    @BOGDAN DSN: Multumesc pentru raspuns. Am decis pana la urma sa luam pe 3 zile si incercam sa rezervam din tara

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    columi, Radu Tudoran, ruxycio, theo1208
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Lecce și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048225164413452 sec
    ecranul dvs: 1 x 1