ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.08.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ghimbav [BV]
ÎNSCRIS: 14.07.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 7 MIN

    Giardini Ravino, un mic colț de rai!

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Rareori spun acest lucru, dar când mă gândesc la acest loc, pur și simplu, asta îmi vine în minte. Sper că o să-mi dați dreptate!

    Azi vă voi povesti așadar despre o grădină botanică, creată de un om cu un suflet mare, care a avut un vis, iar peste ani, visul i s-a îndeplinit! Datorită lui și a visului său, azi ne bucurăm de un loc special, unic în Europa, pentru anumite soiuri de plante.

    Locația

    In Forio d'Ischia - Via Provinciale Panza;

    BUS lines: 1; 2; CS; CD Stop: Via BOCCA in Forio

    The municipality of Forio

    Pentru mai multe informații:

    SS 270 Citara - 80075 Forio D'Ischia (NA) I Italy - TEL. /FAX +39 081 997783 - email: Info@ravino. it

    Recunoaștere

    Exemplul rar de eco-sustenabilitate și abilitate antreprenorială a Giardini Ravino, a fost premiată de Comisia de Turism al Observatorului Comisiei Europene în 2010, iar compania familiei D'Ambra, a fost recunoscută pentru grija față de problemele sociale și de mediu. Deasemenea din 2013, Giardino Ravino, face parte din APGI, Asociația Parcurilor și Grădinilor din Italia.

    Vorbim despre un parc botanic cu o întindere de cca 6 000 de metri pătrați, care vă vor încânta la fiece pas, bucurându-vă ochii și mai ales sufletul.

    Acest loc este deasemenea ideal pentru a organiza concerte de muzică lirică, jazz, folclor, piese de teatru, prezentări de carte, sau diverse alte evenimente mondene.

    Orar:

    Luni, miercuri, vineri, sâmbătă și duminică: 9.00- 19.00

    Marți și joi - închis

    Programul este valabil din 25 martie-15 noiembrie.

    Prețuri: 10 euro/pers-adult; copii 6-12 ani- 5 euro; copii « 5 ani- gratuit

    Tur ghidat, minim 8 persoane-16 euro /persoană.

    Scurtă istorie

    Cum a luat naștere grădina?

    Prin pasiunea, dragostea, abnegația și munca unui om, un fost căpitan de marină, Giusseppe D'Ambra.

    Încă de copil, a fost fermecat de munca tatălui, care colecționa plante, în special cactuși, plantându-i în interiorul scoicilor, atârnați pe terasa casei lor din Forio, pentru decor.

    Visul i-a fost sădit în suflet de mic copil, apoi mai târziu, puțin câte puțin, în pământ, cu câte o sămânță bine plantată.

    Motto-ul căpitanului: Fantasy is the beginning of creation. George Bernard Show Fantezia este începutul creației.

    Bazându-se pe acest lucru, începând cu anii 60, când a devenit un căpitan al mărilor, valurile l-au purtat prin multe părți ale lumii, chiar și prin deșerturile din Arizona, America de Sud, de unde a adus sistematic semințe și butași.

    Destinul i-a adus căpitanului o soție bună, care i-a împărtășit plăcerea și pasiunea, ajutându-l foarte mult în îndeplinirea visului.

    Totul a devenit posibil atunci când prin 2000, terenul din fața vilei lor, Villa Ravino din Forio, a fost pus în vânzare. Momentul a fost ideal pentru familie, căpitanul secondat de soție, d-na Edith și cei doi fii, au pus bazele grădinii, cu cele peste 3000 de exemplare pe care le avea deja plantate pe acoperișul vilei sale. Sigur, că terenul avea nevoie de aranjamente, drenări, terasări, dar li s-a alăturat un arhitect de peisagistică, iar în anul 2015 a avut loc inaugurarea grădinii.

    Giardino Ravino

    Iubitorii de botanică și nu numai, vor putea descoperi aici ca și noi, diverse tipuri de citrice, plante aromatice autohtone, palmieri, bonsai, nuferi într-un curs de apă creat în zona de vest, trestie de zahăr, plante de cafea, ceai, dar fără îndoială-punctul forte-colecția de cactuși este cea mai mare din Europa, atât ca număr cât și ca diversitate.

    O prezență inedită este Wollemi Pine, o plantă inclusă în lista Comunității Internaționale pentru Protecția Mediului și a Speciilor de Plante Pentru Conservare. Se credea despre ea că este dispărută cu cca 200 milioane de ani în urmă, dar în 1994 a fost descoperită din nou în Australia.

    Nici iubitorii de animale nu au fost uitați, o să vedeți că o familie de păuni umblă liber prin grădină, chiar printre vizitatori, mai putem admira papagali rari, iepuri, o capră tibetană, sau chiar niște ponei.

    În mijlocul grădinii, își găsesc locul chiar și meșterii artizani, prin diverse lucrări expuse, care se încadrează perfect în peisaj. :)

    Ochiul este încântat de atâta culoare, de priveliște, iar sufletul-de atâta iubire pentru natură.

    Se spune că dacă te programezi din timp online, pentru un tur ghidat, vei avea surpriza să fii ghidat de însuși Căpitanul Giusseppe d'Ambra.

    Chiar la intrare, lângă casa de bilete este un Ravino Bazar, un mic magazinaș de souveniruri, unde mai puteți cumpăra și produse locale, miere, gemuri, plante și vinuri, cărți, țesături și broderii, etc.

    Mai nou există și un Lounge-Bar, o minunată terasă, perfectă pentru relaxare, pentru a respira aer curat, pentru liniște, pentru încântare sau seara pentru un concert.

    Trebuie să vă spun că am ajuns aici, după ce în prealabil am fost la Giardini Mortella, pe care l-am găsit închis, fără nici o explicație. Destul de supărați, ne-am întors, dar pentru că știam deja de Ravino, care era la câțiva pași de cazarea noastră, ne-am spus de ce nu?

    Probabil că mi-ar fi plăcut tare mult și la Mortella, nu am mai avut timp să încercăm și altădată, dar mă bucur nespus că am venit aici, pentru că la tot pasul eram fermecată, nu am văzut în viața mea așa o varietate de plante, în special cactuși suculenți, frumoși, caraghioși, care îți furau câte un zâmbet, foarte speciali.

    Un soi aparte, care mi-a atras atenția și mi-a plăcut, fiind „drăguț” este Aristolochia littoralis sau elegans ori dacă vreți Elegant Dutchman's pipe, veți vedea în poze de ce! :))

    La fiecare specie erau explicații în italiană și engleză.

    Printre plantele suculente, ~grasule~, predomină cactușii, de toate formele, cu flori frumoase, cu fructe comestibile: Cereus columnar, Echinocactus globose și Ferocactus cilindric, Selenicereus rampicanti, Aporocactus ricadent, Stenocereus târâtor, Exposa acoperit cu puf, Pachipodium și Pereskieunique cactaceae cu frunze. Există însă nenumărate alte plante suculente aparținând celor mai diverse familii botanice: Sedum, Sempervivum, Crassule, Calanchoe, Agaves, Aloes, Palms, Zamies, Macrozamias, Chorisia, Nolina, Ciphostemma.

    Există și o colecție de plante mediteraneene, o vastă colecție de citrice, am văzut lămâi și portocali gigantici, măsline, dar și o mică grădină ecologică, ale căror produse pot fi degustate la Cactus Lounge Caffè.

    Nu lipsesc plantele aromatice, mentă, busuioc, măghiran, oregano, cimbru, lavandă sau diverse soiuri de pelargoniu mirositor-nu știți despre ce vorbesc? Mușcate, felurite, care de care mai frumoase.

    Mi-a plăcut foarte mult să ating aceste plante aromatice...

    La colecția de suculente, mai pot adăuga saguarul gigantic-niște cactuși seculari, grosuni-cactușii numiți popular perna soacrei, cycadeea, palmieri de mai multe soiuri, musaceea-nimic altceva decât bananierul, ferocactus, aloe în multe variații- agave, maquis, diverse specii de Dracena, cunoscută și pe la noi.

    Pentru varietate de culoare, alternează bouganvillea mov, cu cea roz, sau mov pal, trandafiri superbi, clematite, margarete africane-mov, senzaționale, passiflora în diferite nuanțe, tufele bogate de trompeta îngerilor, hibiscus în diferite nuanțe, alte tufe cu liliacul de vară mov și cu un miros suav, parfumatele tufe de leandrii, crinii africani numiți și floarea dragostei, aeonium arboreum sau popular-trandafirul negru, lantana frumos mirositoare sau superba Erythrina-arborele de coral.

    În zona Terasa Grusoni, este Cactus Lounge Caffè, unde puteți lua micul dejun, cu legume proaspete din grădină, puteți lua sigur o cafea, un cocktail sau puteți petrece o seară romantică, dacă faceți o rezervare.

    După ora închiderii, la 19.00, dacă păstrați biletul de intrare puteți servi un cocktail la bar.

    Nici nu știu să vă spun ce mi-a plăcut mai mult, poate faptul că am petrecut mai bine de o oră relaxați, admirând atâtea și atâtea specii de plante, niște exemplare absolut speciale, frumoase, minunat create, alternate, organizate.

    surse: www.ravino. it și pliantele primite la intrare.

    Vă recomand cu mare drag, să vizitați grădina de ajungeți prin zonă!

    Și cum întotdeauna „o poză face cât o mie de cuvinte”, vă las în compania lor, a pozelor! :)

     

    Webmaster, rog și atașarea filmulețului, mulțumesc frumos. youtu.be/AsgyowLkkv8

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de maryka in 15.08.19 20:36:46
    Validat / Publicat: 15.08.19 21:47:59
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 8201 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (maryka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P10 Specii diverse de cactuși.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 38 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    10 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [15.08.19 21:09:22]
    »

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    marykaAUTOR REVIEW
    [15.08.19 21:32:42]
    »

    @webmasterX:

    Mulțumesc frumos!

    Dana2008
    [15.08.19 23:04:51]
    »

    @maryka: Felicitări pentru articol si fotografiile minunate!

    Mulțumesc frumos pentru plimbarea printre florile, arborii și cactusii deosebit de frumoși!

    Mi-a plăcut foarte mult trandafirul negru, perna soacrei, arborele cu flori coral, cactusii pufosi, lămâiile uriașe, foto nr. 7 cu premierul orizontal culoarul cu cactusii militari uriași și bineînțeles fotografia cu tine.

    Văzut și votat cu mare placere!

    Călătorii plăcute!

    Numai bine! Pupici!

    marykaAUTOR REVIEW
    [15.08.19 23:30:32]
    »

    @Dana2008:

    Mulțumesc frumos, mă bucur că ţi-a plăcut!

    Majoritatea speciilor de cactuși erau plăcute privirii, nicidecum să le atingi... interesantă perna, nu?

    Foarte multe erau caraghioase, smulgând câte un zâmbet. Mai ales dacă ai imaginație.

    A fost o experiență frumoasă, foarte relaxantă, am făcut foarte multe poze, pentru că era interesant și în funcție de unghiul din care le prindeai.

    Mulțumesc pentru că ai fost pe la mine! Te pup cu drag! ????

    irinad
    [16.08.19 06:56:57]
    »

    @maryka: Ştiam că eşti îndrăgostită de flori, culori şi peisaje frumoase, aşadar o vizită la grădina botanică a fost foarte oportună. Mulţime de cactuşi de toate felurile, numeroase plante exotice, toate sunt prezente acolo, toate încântă privirea. M-am amintit că am văzut şi eu specii asemănătoare într-un loc vizitat în luna mai de care n-am apucat să scriu nimic.

    O adevărată simfonie de culori în această grădină botanică şi merită vizitată, fără îndoială. Din nou, fotografiile sunt minunate, felicitări!

    krisstinna
    [16.08.19 08:08:56]
    »

    @maryka: Ei, da. Uite un muzeu pe gustul meu, un muzeu floral, natural, cam asta caut în vacanță.

    În Makarska era o grădină botanică creată de un preot, n-am fost să o văd pentru că doar ce coborâsem de pe Biokovo, am trecut prin fața porții grădinii botanice și soțul meu a refuzat categoric să intrăm, m-am necăjit foarte tare.

    Cred că era superbă grădina, preotul acela muncise toată viața și crease un loc de poveste la poalele muntelui.

    -

    Nici nu pot spune care floare mi-a plăcut cel mai mult, toate-s minunate.

    Aveam și eu un cactus „limba soacrei” se numea, era superb, florile erau roșii ca focul. Din păcate a degerat într-o iarnă, l-am pierdut.

    Foarte frumos ne-ai descris și ilustrat totul, filmulețul e elocvent. Felicitări!

    marykaAUTOR REVIEW
    [16.08.19 09:29:27]
    »

    @irinad:

    Mulțumesc, Nadina!

    Am trecut prin fața grădinii de vreo câteva ori, deoarece era la 5 minute de mers pe jos, de la vila noastră. Cum mereu timpul este scurt, niciodată nu ai suficient să le faci pe toate, am zis pas la Ravino.

    Doar că fiind dezamăgiţi de Mortella, care se pare că este " și mai și" am venit " cu coada între picioare" la Ravino.

    Ei, cu atât mai mult am fost surprinși de atâta frumusețe, de povestea acestui loc, a omului din spatele lui. E bine că viața îți rezervă astfel de surprize frumoase! ????

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marykaAUTOR REVIEW
    [16.08.19 09:38:03]
    »

    @krisstinna:

    Iată că am " găsit" ceva și pe placul tău! Glumesc, desigur!

    Adevărul e că nu are cum să nu îți placă, e un amalgam de sentimente, de culoare, e așa de frumos!

    Vorba ta, te simți din nou copil.

    Mie mi-au plăcut toate florile, dar în special trandafirul negru. Iar dintre cactuși, cei sârmoși, am atins un ac, ușurel, ferească Dumnezeu să te înţepi cu așa ceva! Soţului în schimb i-au plăcut cele pufoase! Alea erau moi, plăcute la atingere. A, și alea, Dutchman' s pipe, care apropos, sunt foarte toxice, nu trebuie atinse!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    elviramvio
    [16.08.19 09:42:47]
    »

    @maryka:

    Superb.

    marykaAUTOR REVIEW
    [16.08.19 10:15:21]
    »

    @elviramvio:

    Mulțumesc frumos!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    elviramvio, irinad, maryka
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Ischia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.09119701385498 sec
    ecranul dvs: 1 x 1