GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Descopera Okrug Gornji langa Trogir si aproape de Split
Perioada cazare: 08-15 august 2015.
Statiunea Okrug Gornji este pe insula Ciovo sau Otok CIovo. Desi este insula, este legata printr-un pod de tarm, mai exact este legata de orasul Trogir.
Drumul pana la Okrug Gornji l-am facut cu masina plecand din Cluj. Dintr-o eroare GPS (nu erau selectate autostrazi) am parcurs intregul traseu pe langa autostrazi astfel ca am facut cu tot cu multe opriri scurte, dificilul drum, in 20 de ore. E adevarat ca o ora jumatate am stat in vama Bors pentru un accident in vama.
Drumul a fost foarte ok pe Ungaria, drept, cu putine curbe si localitati dar odata cu intrarea in Croatia drumul se ingusteaza putin si este foarte "ondulat". Daca nu se folosesc autostrazile, in Croatia drumurile nationale nu se platesc. In schimb autostrazile se platesc pe sectiuni exact ca in Italia. Si este destul de scump, pe noi ne-a costat 45e la intoarcere.
Odata ajunsi in Okrug Gornji am observat avioanele care planau spre aterizare la o altitudine foarte joasa semn ca la cel mult 10km era un aeroport foarte aglomerat.
Okrug Gornji are strazi inguste si foarte aglomerate, marea problema e la singurul pod care leaga insula de tarm. Tot accesul se face pe aici asa ca ziua stateam la coada si 40 de minute sa trecem spre Trogir. Langa Trogir se gaseste Kaufland si Lidl unde preturile sunt ca si la noi. In statiune preturile la alimente sunt ceva mai scumpe fata de Romania dar nu cu mult iar unele fructe erau chiar mai ieftine. O paine de 500g era in jur de 3 lei iar un lapte 6 lei. Berea e substantial mai scumpa decat la noi.
Despre plaja:
Plaja la Okrug Gornji se poate face atat pe partea din spre Adriatica cat si pe partea cu vedere la tarm (Trogir). Partea din spre Adriatica este stancoasa pana la contactul cu apa, astfel ca plaja e ingusta si accesul la apa se face in general pe scari metalice tip piscina sau pe scari din piatra amenajate. Apa este curata iar sub apa sunt pietre mari la care deobicei in aceasta zona nu ajungi cu picioarele, apa fiind mai mare de 2,2 m. In partea din spre tarm, plaja se face in doua zone mari, despartite de un mic port pentru barcute. Una dintre aceste parti este impanzita de terase si se cluburi pe plaja care ocupa nisipul pe timp de seara dar plaja este libera in timpul zilei. Pe aceste plaje accesul in mare se face lin, pe jos fiind pietris alb. Apa este curata dar nu atat de limpede precum in zona cu deschidere la marea larga. In schimb, ce-a mai frumoasa plaja am descoperit-o pe partea cu localitatea Slatine, aici aproape toata plaja este pregatita cu pietris foarte alb care in apa arata extraordinar. Apa se vede turcuaz si foarte limpede. Plaja se poate face si aici fara a fi necesar sezlong, fiind suficient un izopren. Umbra exista de la multimea de copacei aflat in apropierea plajei. Si in aceasta zona ca si in toate celelalte de pe aceasta insula, se gasesc case si vile la inchiriat care au inscriptia afra: "camere, zumer, room ".
Despre Cazare
Prin intermediul site-ului AIRBNB, noi am inchiriat un etaj de la o vila imenasa, mai exact am avut in 150mp: 3 dormitoare, 2 bai, 1 living si 1 bucatarie + terasa. Totul la 630euro pentru 6 persoane si 7 nopti. Adica 30euro camera de cuplu pe noapte. Vila se afla exact in varful insulei la o intersectie maricica pe strada Ulica Bana Jelačića 33. La 500 m de ce-a mai apropiata plaja. Aparatemntul ofera vedere la mare si o vedere panoramica asupra statiunii fiind pe culmea dealului. La subsolul vilei se afla un supermarket. Afara in curte era un gratar unde se putea face mancare atat pe gratar electric cat si cu carbune sau lemne. Apartamentul dispune de are conditionat, masina de spalat, firigder cu congelator, cuptor si aragaz. Lenjerie curata si camere spatioase. Karlo a fost gazda noastra impreuna cu mama lui: goo.gl/maps/AIscC si adresa lui de mail: [...]
Ne-a surprins placut numarul mare de smochini care sunt pe marginile drumului si care erau coapte in aceasta perioade desi sunt albe nu rosi cum suntem noi obisnuiti. De asemena Rodiile sunt foarte intalnire dar si Kivi, caisi si Lamai.
La intoarcere am folosit doar autostrazile si am ajuns in romania dupa 14 ore de condus cu pauze incluse.
Trimis de SilQ in 21.08.15 16:34:16
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CROAȚIA.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (SilQ); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Descoperă insula Ciovo, CIOVO [insula]" (nou-creată pe sait)
-
Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Asemenea date se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.
Pentru a transmite un mesaj personal: click pe numele utilizatorului, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers".
Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI bifată. Opțiunea respectivă se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)