ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.08.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAY-2022
DURATA: 1 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

O zi relaxantă la Terme di Hissar

TIPĂREȘTE URM de aici

Cred că citisem pe undeva despre Terme di Hissar înainte de a pleca în această minivacanță, dar cum mi-a intrat informația, m-a și părăsit, n-a vrut să zăbovească prea mult în creierașul meu. Abia când am ajuns acolo am aflat cu adevărat ce și cum (întâi de la Centrul Turistic, apoi am văzut reclame pe stradă). Și ne-a pălit un gând: păi în loc să stăm la piscina interioară de la hotel, nu mai bine ne ducem la Terme, să beneficiem și de razele binefăcătoare ale soarelui?! Asta în cea de-a doua zi plină în Hisarya, care s-a nimerit să pice într-o luni.

O singură temere aveam: fiind abia sfârșit de mai, oare o fi caldă apa din piscine sau batem din buză pe lângă ele?! După ce am citit pe site-ul locației (www.termedihissar. bg) că toată apa provine din izvorul Bancheto (cartierul Miromir), care, la sursă, are 36°C, ne-am mai liniștit. Ce-i drept, zicea acolo că temperatura piscinelor exterioare va depinde, în consecință, de cea a aerului, dar în ultima zi se încălzise simțitor, iar pentru ziua programată se anunța să fie și mai cald, deci da, hai să mergem!

Ne-am uitat pe GoogleMaps și-am localizat Terme di Hissar pe strada ce trece pe sub vechea Poartă Sudică, la 4-500 m de aceasta. În total, de la hotelul nostru erau vreo 8-900 m, eu am propus să mergem pe jos, dar Tati n-a vrut, așa că ne-am dus cu mașina. Ca timp, nu cred că am salvat cine știe ce, pentru că Hisarya e plină de sensuri unice și am ocolit o grămadă. Știam că programul începe de la 9 dimineața; cu puțin înante de 9:30 eram deja în parcarea amenajată din apropierea complexului, în mare parte goală (cred că mai erau mașinile angajaților). Am citit ulterior că ar exista și ceva curse gratuite ce fac legătura cu centrul orașului, dar nu pot să vă dau nicio relație în sensul ăsta.

Într-adevăr, am fost primii turiși la casa de bilete; imediat după noi a mai venit o pereche de bulgari și ne-au luat fața, căci tânăra vânzătoare nu știa boabă de engleză, așa că pentru noi a chemat un coleg cu care să ne înțelegem. În scurtul timp cât am așteptat, am studiat informațiile afișate (care se găsesc exhaustiv pe site) legate de programul de funcționare (9-18 pentru toate facilitățile, mai puțin pentru restaurant, care se închide cu o oră mai devreme) și de prețuri: de luni până joi - 20 lv/adult, 10 lv/copil cu înălțime 120-140 cm, gratis pentru cei mai scunzi de 120 cm; de vineri până duminică – 25 lv/adult, 12/copil 120-140 cm; sunt ceva reduceri minore dacă vrei să stai doar jumătate de zi (14-18).

În fine, a apărut și colegul vorbitor de engleză, am plătit cu cardul pentru 2 bilete (40 lv) și am închiriat câte un prosop de plajă (5 lv bucata) (costume de baie aveam cu noi, dar prosoape mari nu luaserăm de acasă, gândindu-ne că vom merge în ditamai stațiunea de spa, deci ne vor aștepta prosoapele de baie pe toate drumurile (culmea că nici la hotel n-am avut, dar acolo ne-am descurcat cu cele din cameră și cu halatele de baie). Pe site scrie că se pot închiria baldachine (20 lv), dar nu ne interesa aspectul, iar tânărul a precizat că pentru ziua respectivă acestea puteau fi folosite „free” .

Am primit câte o brățară electronică și am fost avertizați să n-o pierdem (caz în care am fi fost penalizați cu 20 lv). De asemenea, întrucât este interzisă introducerea de băuturi și mâncare în complex, ni s-a sugerat să „încărcăm” o sumă de bani (la alegere) pe brățară, din care să plătim ce vom consuma, urmând ca la finalul zilei să ne fie returnată diferența; am încărcat cu 60 lv (și aveam să primim înapoi puțin peste 10 lv). De menționat că, în caz că socotiți greșit și încăracați prea puțin, operațiunea se poate repeta oricând pe parcursul zilei turistice.

Există și seifuri de închiriat (5 lv/zi), dar noi n-aveam cine știe ce bagaj și nu estimam să se aglomereze prea tare (am avut dreptate, în final nu știu dacă s-au strâns 50 de persoane), așa că am zis pas. Tânăra noastră gazdă ne-a adus prosoapele, ne-a urat o zi relaxantă și ne-a asigurat de completa sa disponibilitate în continuare, în caz că am mai fi avut nelămuriri; n-am avut, ne-am descurcat.

Complexul se întinde pe o suprafață de 2400 mp, iar iubitorii de Therme București (printre care ne numărăm) s-ar putea să fie dezamăgiți de acest aspect. Adică termele ăstea bulgărești îs un fel de terme românești împărțit la... 10, cred. Avem așa: 2 piscine de copii (pe dreapta, cum intri), 1 piscină mare, de relaxare, cu formă neregulată, cu bar și insuliță – chiar în față (de fapt, ea ocupă cel puțin jumătate din aria complexului) și 1 semi-olimpică în stânga. Tot în stânga, într-o clădire ce comunică cu zona recepției, se găsesc: o piscină minerală caldă, 2 saune, baie de aburi și cameră cu sare.

În plus, un restaurant și 3 baruri (între care unul în piscina mare). Toalete sunt 2: unele în spatele restaurantului, altele în zona acoperită. Desigur, dușuri din loc în loc și un rând de cabine de schimb. Am citit și despre un cabinet medical, nu l-am identificat (probabil e tot în clădirea acoperită). În rest, copăcei (măslini și palmieri), flori, iarbă verde, alei din dale, coșuri de gunoi – toate foarte bine întreținute. Șezlonguri și umbrele de jur împrejurul piscinelor, dar și pe zona verde. Muzică bună, la un volum decent. Toate premisele pentru a petrece o zi relaxantă!

Ne-am stabilit baza pe o latură a piscinei mari, în imediata apropiere a uneia din zonele prin care se coboară în apă. Evident, prima curiozitate a fost să testăm temperatura apei – brrr!... Maxim 21-22°C. Nu-i nimic, se va mai încălzi, am zis eu! Tati a fost foarte dezamăgit: păi asta-i apă termală?! Păi o fi avut cândva 36°C, dar s-o fi răcit pe drum... plus azi-noapte... și cine știe câte nopți înainte... De curată – nimic de zis, arăta perfect, se simțea un pic de miros de clor, dar nimic deranjant.

Așa că în prima parte a zilei ne-am bălăcit în piscina interioară. Asta da – 36°C! Chiar prea caldă pentru mine, dacă mă-ntrebați. Pentru Tati, nu. Am testat și celelalte facilități, în special baia de aburi, pe care m-am străduit s-o suport, fiind convinsă că-mi va ameliora chinuitoarea tuse reziduală de după viroza de acum mai bine de o lună (și da, chiar a funcționat; când am ajuns acasă, eram ca nouă!). Sunt șezlonguri și pe marginea piscinei interioare, și fotolii din acelea gen puf. Toaletele și dușurile, de o curățenie impecabilă.

După prânz a trebuit să desfacem umbrela afară, pielea noastră deja se resimțea, deși unsă cu smacurile potrivite. Apa din piscina exterioară a mai căpătat și ea cel puțin 1°C, pentru mine a fost destul, pentru Tati tot nu. Mai o berulă, mai o bălăceală – căldura începutului de vară a devenit suportabilă! Din păcate, fiind puțini turiști, duzele de jacuzzi montate ici-colo în piscina mare nu fuseseră puse în acțiune.

Am mâncat de prânz la restaurantul din incintă (teoretic, poți să ieși din complex și să revii, dar pentru noi n-avea sens, oricum nu voiam decât o gustare-ceva, căci puseserăm ochii pe o mâncătorie în oraș pentru cină ????). Oferta e mai mult spre genul fast food, sunt totuși și câteva opțiuni mai healthy, dacă ții cu tot dinadinsul. Noi am luat giros de porc (eu) și souvlaki de pui (Tati) plus câte o bere – a fost fix ce ne-a trebuit. Mâncarea bine gătită, gustoasă, atmosfera pe terasă faină (și interiorul mi-a plăcut).

De unde la început am zis că ne-om plictisi și-om pleca înainte să se termine programul, iată că am stat până aproape de final! ???? Ne-am simțit excelent, eu am citit o carte cap-coadă, Tati a și ațipit un pic. După-amiază s-au strâns ceva norișori, de-ăia frumoși, care se reflectă fain în piscină și dau bine în foto. Ne-am strâns micul bagaj, am predat prosoapele și brățările, ne-am recuperat soldul, ne-am luat rămas bun de la gazdele noastre și-am plecat bucuroși și relaxați! O zi aproape de perfecțiune!

La capitolul „altele” : 1. Se pot organiza evenimente de orice fel, luați legătura cu ei dacă vă bate vreun gând; îmi imaginez cum e să fii puști și să-ți aniversezi ziua de naștere la piscină, împreună cu prietenii! 2. Au cazare proprie în apropiere, un complex de apartamente cu 1 sau 2 dormitoare (Antique Residence); prețul cazării include și intrarea la ștrand, de asemenea găsiți amănunte pe site.

Nu-mi rămâne decât să vă urez „distracție/relaxare plăcută” ! :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 07.08.22 16:34:08
Validat / Publicat: 07.08.22 20:16:05
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 1398 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P06 Piscina de relaxare și insulița cu palmieri
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

mishu
[07.08.22 21:41:01]
»

@crismis:

Evident, prima curiozitate a fost să testăm temperatura apei – brrr!... Maxim 21-22°C. Nu-i nimic, se va mai încălzi, am zis eu! Tati a fost foarte dezamăgit: păi asta-i apă termală?!

sotul meu nu s-ar fi bagat in apa decat la 36 grade , cand mergem la mare, il trimit sa intre in apa cu jumatate de ora inainte sa intru eu, zici ca e printesa bob de mazare .

Ne-am simțit excelent, eu am citit o carte cap-coadă, Tati a și ațipit un pic.

asta inseamna relaxare

Mi-a placut ca nu a fost aglomerat, chiar si pranzul mi s-a parut de vacanta , felicitari, votat cu mare drag.

elenaadinaPHONE
[09.08.22 13:16:47]
»

Foarte frumos!

Zici că ești într-un resort modern de la turci! ????

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[09.08.22 13:29:21]
»

@elenaadina: Chiar e frumos! Mulțumesc de vizită!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, elenaadina, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Hissaria:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.064267873764038 sec
    ecranul dvs: 1 x 1