ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.08.2013
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 23.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2012
DURATA: 4 zile
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 1 si 6 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

I love, Hajduszoboszlo

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

In luna iulie a anului trecut, in plina canicula, am decis sa evadam pentru 4 zile la vecinii nostri unguri, la bai, la Hajduszoboszlo. Am cautat pe net informatii despre statiune si despre strandurile de acolo, dar nu m-am lamurit pe deplin decat la fata locului despre cum stau lucrurile.

Hajduszoboszlo este un orasel aflat la circa 70 de km distanta de Oradea. Noi am urmat traseul: Alba Iulia – Cluj- Huedin – Oradea- Berettyoujfal - Derecske - Hajduszovat – Hajduszoboszlo. Din Oradea am trecut pe la vama Bors, apoi am urmarit indicatorul de Budapesta pana am ajuns in localitatea Berettyoujfal – cam 25 de km, unde la sensul giratoriu am luat-o stanga spre Debrecen. Am continuat drumul pana la Derecske, de aici tot la sensul giratoriu spre Hajduszovat - Hajduszoboszlo. Am evitat astfel orasul Debrecen si am scurtat drumul cu 20 de km. In Ungaria pe nationale nu e necesara vigneta. Important de stiut e ca folosirea telefonului mobil e permisa doar cu headset. Folosirea centurii de siguranta e obligatorie si pentru pasagerii din spate, iar copii sub 135 cm trebuie sa aiba scaun sau inaltator. O data ajunsi ne-a intampinat o statiune superba, curata, plina de flori si verdeta, cu pensiuni si casute cochete, cu hoteluri moderne sau rustice, frumoasa si mandra de frumusetea ei. Surpriza cea mare, o vom avea la intrare in strand.

Exista aici doua posibilitati de scalda: Strandul de vara si Aqua-Palace-ul. Despre ambele locatii am doar cuvinte de lauda. Meritata.

Strandul de vara este imens comparativ cu strandurile de pe la noi. Suprafata pe care se intinde este de 30 de hectare, iar posibilitatile de distracte sunt multiple. Ca o curiozitate...este construit din fonduri europene. Strandul este deschis de la inceputul lunii mai, pana la sfarsitul lunii septembrie. Aici intalnesti tot ce ti-ai dorit pentru a petrece confortabil una sau mai multe zile: 13 bazine diferite: cu apa termala, cu apa rece, piscine pentru copii cu apa incalzita, apa termala nefiind recomandata copiilor sub 14 ani, bazine de inot si celebra Piscina Mediteraneana, unica in Europa.

Piscina Mediteraneana are, la fel ca malul marii plaja cu nisip, intrare lina in apa, la fiecare 30 de minute valuri, palmieri, un far, un vapor pe care este deschis un bar, ba si coada de balena pe care curge apa. Piscina reda fidel climatul mediteranean. Sezlonguri sunt suficiente, dar am observat ca sunt contra cost, cred ca 500 de huf pe zi, nu mai retin exact, noi nu am luat, deoarece nu eram stabili, fideli unei anumite piscine, unui anumit loc, ci , mai mult haladuiam dintr-o piscina in alta.In apropierea acestei piscine exista si o tasnitoare cu apa potabila, are un design deosebit.

Zona pentru copii este excelenta, exista bazine de diferite dimensiuni, in bazine sunt tot felul de figurine reprezentand animale marine, tobogane de piatra, mai mititele, dar excelente pentru copiii pana pe la 10 ani. De la 12 ani in sus, copiii pot opta pentru Aqua –Park, zona de tobogane, aici biletul se plateste separat si costa 2800 huf de persoana. Aquaparkul este de fapt parcul cu 9 tobogane uriase a caror lungime totala depaseste 1 km: kamikaze, gaura neagra, Niagara, gaura uriasa.

In incinta exista foarte multe terase, care se intrec in oferte, exista meniuri fixe, la preturi destul de mici intre 750 si 1000 e huf, meniul incluzand felul 1, 2 si o apa. Desertul e separat. Mancarurile sunt preparate la cazan si sunt foarte savuroase.

Intre bazine exista alei flancate de flori, copaci, multa umbra, spatii verzi, pe care se poate sta pe salteaua adusa e acasa sau se pot inchiria sezlonguri. Am zarit si garderobe, un fel de camarute, pe care le poti inchiria si iti poti lasa acolo bagajele. Peste tot sunt bancute, unii faceau plaja pe ele. Multa lume isi adusese de acasa geanta frigorifica si mancau de acolo fara nicun fel de probleme.

Strandul dispune si de un lac pe care te poţi plimba cu hidrobiciclete, sau de pe mal ori de pe punte poti hranii crapii care sunt in numar extrem de mare, un deliciu pentru cei mari si mai ales pentru cei mici.

Tot aici se gaseste si zona cu bazine termale acoperite din care se trece intr-o curte interioara plina tot cu bazine termale. Apele termale sunt cautate mai ales de cei suferinzi, dar si eu m-am delectat in caldura apelor de culoarea mierii si cu miros de petrol.

Cei care doresc sa se racoreasca au la dispozitie o instalatie gonflabila care imprastie vapori de apa rece, foarte reconfortant este.

Preturile de acces sunt normale , 1500 huf pentru adulti, 1100 huf pentru copii.

Romani intalnesti destul de multi in strand, dar predomii polonezii si slovacii.. Strandul de vara este ceva cam aglomerat pentru gustul meu, de aceea, de departe prefer Aqua Palace-ul, mai ales in sezonul rece.

Aqua Palace Hajduszoboszlo este cel mai mare parc acvatic nu doar din Ungaria, ci si din Europa, maghiarii fiind de altfel recunoscuti ca fiind cei mai tari in dotari Spa si aquaparcuri.

Complexul Aqua Palace este deschis pe tot parcursul anului, in fiecare zi a saptamanii intre orele 7 si 19, uneori programul fiind pana la ora 22. Preturile difera in functie de sezon, fiind mai ridicate in sezonul estival si de sarbatorile unguresti, dar si romanesti, asta pentru ca romanii sunt majoritari aici, ca turisti desigur!

In total veti gasi in aceasta imparatie a apelor 20 de piscine cu apa calda, temperatura fiind constanta in aer, cat si in apa, indiferent de anotimp. Temperatura aerului este permanent situata in jurul a 32 de grade.

Intrarea in acest complex acvatic este una noua si foarte moderna. Dupa ce platiti biletul de intrare: 3200 HUF/ adult, 2200 HUF/ copii peste 7 ani si 1200 HUF / copii sub 7 ani vi se ataseaza de mana o bratara, pe care o veti folosi pentru a deschide dulapioarele aflate la subsol, acolo unde, va veti depozita hainele si lucrurile si pentru a avea acces in incinta aquapalace-ului. La intrarea in vestiare, in momentul in care se scaneaza bratara apare afisat un anumit numar, numar care corespunde numarului dulapiorului ce ii este atribuit automat fiecarui turist. Acest dulapior se deschide si se inchide tot prin scanarea bratarii.

Pentru cei ce doresc servicii extra, se plateste in plus pentru masaj 3600 HUF/30 min, sauna 800 HUF / toata ziua. Exista de asemenea un serviciu special pentru cupluri – Camera de relaxare – unde se poate utiliza sauna in infrarosu intr-o ambianta exclusivista, pe un pat rotund, urias, cei dornici avand la dispozitie fructe si bauturi. Asta pica foarte bine pentru un weekend romantic, noi fiind cu doi copii foarte nazdravani, am zis... pas! Nu fara un anumit regret. Iubitorii de senzatii tari au la dispozitie o cladire pentru surfing. Exista si saloane de infrumusetare, solar, manichiura, pedichiura.

Dupa ce am lasat hainele in vestiar, am urcat cu liftul la parter unde se afla 7 din cele 20 de piscine. Aceste piscine sunt cu tematici diferite, evoca ere diferite si regiuni geografice diverse. Fiecare piscina te incanta cu privelisti tipice, unice.

Le-am luat pe rand, nestiind in care sa stam mai mult, fiecare cucerindu-ne prin facilitatile oferite: piscina de gheata cu decorul sau alb, piscina cinema in care puteai linistit privi un documentar la unul dintre televizoarele agatate pe pereti in timp ce stateai tolanit in apa fierbinte, piscina termala Pavai – numita asa dupa numele celui ce a descoperit aceste ape termale. In aceasta piscina nu au acces copii sub 14 ani. Apoi piscina tropicala – cea mai mare, cu tobogane si copaci din care tasneste apa, piscina romana – preferata mea - care recompune atmosfera antica a celebrelor bai romane, piscina Gange – ce iti ofera iluzia unei bai in apele involburate ale Gangelui in atmosfera mistica indiana. Piscina pestera, plina de luminite rosii si verzi si albastre, scaldata in semiobscur, piscina cu tematica marina - decorata cu meduze si corali. In aceste piscine sunt disponibile o serie de activitati care mai de care mai tentante si mai relaxante: masaje cu jet de apa, masaje energice, bai cu bule, izvoare termale, etc.

La etajul intai este Lumea copiilor, cu piscina pentru bebelusi, cu piscina pentru mamici, cu tobogane pentru copii si bebelusi, pscina pentru intreaga familie cu jucarii, baia cu bule. Peste tot apa e calda, curata, si totul denota grija pentru turisti. Exista desemenea tot pe acest nivel nu doar o camera de joaca pentru copii, ci si o casa dejoaca, o camera pentru schimbarea scutecelor si o camera de odihna pentru cei mici. Piticul nostrum a adormit, dar nu l-am dus aici, ci a dormit ca un ingerel pe un sezlong langa piscina Pavai de la parter in timp ce eu ma relaxam in apa termala, maronie, cu un miros vag de petrol, dar cu beneficii multiple pentru sanatate.

La primul etaj este si Lumea saunelor, unde pentru a intra se platesc in plus 800 Huf. Aici puteti alege intre cele 3 saune finlandeze, 2 saune cu aburi, 2 saune cu infrarosii, o piscina pentru relaxare si o Piscina Kneipp. Merita fiecare huf.

La etajul al doilea se afla o piscina mare dedicata celor ce doresc sa inoate si fanilor aqua-fitness-ului. Tot aici sunt zonle private de imbaiere care sunt dotate cu jacuzzi si sauna cu infrarosii si pot gazdui pana la 6 persoane.

In incinta aquapalace-ului exista si un loc de luat masa simplu, gen impinge tava, dar foarte curat, cu mancare proaspata si ieftina. Meniurile de aici sunt fixe, in jurul sumei de 1000 Huf doua feluri. Dupa ce am luat masa am poposit si la cafenea, un loc intim, cu o cafea aromata si niste prajituri exceptional de savuroase.

E atat de bine la Aqua Palace, incat cu mic, cu mare, nici nu am simtit cum a trecut timpul de dimineata pana spre seara. Am luat piscinele la rand, ne-am “dat” pe tobogane, ne-am relaxat, ne-am simtit extraordinar de bine. Atat de bine, incat ne putem numi fani Aqua Palace.

Distractia in statiune

Distractia nu se incheia o data cu ziua de balaceala, seara am facut lungi plimbari pentru a cunoaste cat de cat statiunea. In centrul orasului ne-am plimbat prin parc si am admirat Casa Clopotelor si o frumoasa colectie de statuete confectionate din lemn, vopsite si reprezentand simboluri din mitologia maghiara. Intr-o alta seara am inchiriat o bicicleta pentru intreaga familie, cu 4 locuri, a costat 2000 huf /30 de minute. Centrul de inchiriere este peste drum de Hotelul Hungues Aqua – Sol. In cea de-a treia seara ne-am plimbat cu trenuletul care face turul orasului. Acesta are halta exact unde este si centrul de inchiriere biciclete. O plimbare costa 700 huf pentru adulti si 500 huf pentru copii.

Cam asa am petrecut noi un sejur de vis in Ungaria, unde parca am depasit mai usor canicula, datorita amabilitatii cu care am fost tratati, politetii generalizate, a curateniei care salasluieste in aceasta statiune. Ne-a placut mult Hajduszoboszlo, asa ca minivacanta de 1 decembrie am petrecut-o anul trecut tot aici, iarna e si mai frumos, afara suiera vantul, iar inauntru …nu leopardul, ci... relaxarea suprema, intr-un loc frumos si accesibil.

Va rog sa atasati aceasta piesa reviewului:

http://www.youtube.com/watch?v=1kKPu3UB2YI

Multumesc frumos!


[fb]
---
Trimis de sunflower in 07.08.13 15:11:02
Validat / Publicat: 07.08.13 16:24:34
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 9827 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P29 Hajduszoboszlo... pentru voi, cu drag!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25850 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster
[07.08.13 15:28:04]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

sunflowerAUTOR REVIEW
[07.08.13 16:57:29]
»

@webmaster:

Multumesc frumos!

roth
[07.08.13 19:59:34]
»

Super statiune, super rw... multam da amanunte si de rascolirea amintirilor. E drept ca am fost doar 1 zi, asa in plimbare de la Baile 1Mai insa cu siguranta se merita un concediu prin aceste locuri.

traian.leuca †
[07.08.13 20:19:19]
»

În drum spre Cracovia am o zi cazare în nordul oraşului Hajduszoboszlo.

Fiind aşa cald, aş vrea să mă "bălăcesc"şi eu într-una din piscinele descrise aşa de bine în rîndurile de mai sus.

Am o întrebare: se plăteşte cash şi numai în forinţi?

creivean
[07.08.13 21:24:03]
»

@sunflower:

Ca un cunoscător al locurilor, dă-mi voie să îndrept o mică greşeală:

am ajuns in localitatea Berettyoujfal – cam 25 de km, unde la sensul giratoriu am luat-o stanga spre Debrecen

Sensul ala are 4 ieşiri/intrări. Prima, cea spre/dinspre Oradea, a doua, o dată intrat în sens de pe prima intrare, este cea spre Debrecen, a treia spre Budapesta, iar a 4-a spre centrul localităţii Berettoujfalou.

Deci, tu ai luat-o pe prima ieşire la dreapta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Nicu CONS. ONORIFIC AFA / UNGARIA
[07.08.13 21:33:43]
»

@traian. leuca:

Se poate platii si cu cardul

sunflowerAUTOR REVIEW
[07.08.13 22:47:59]
»

@roth, o reintoarcere este mereu binevenita!

@creivean, daca tu spui, sigur asa e, eu orientarea o las pe seama sotului meu.

@traian. leuca, da se poate plati si cu cardul, dar la terasele din incinta Aquaparcului chiar nu stiu daca e posibil asa ceva, noi am schimbat forinti in Oradea, la o Casa de Schimb din centru.

@nicu, multumesc.

traian.leuca †
[07.08.13 23:39:19]
»

@sunflower&Nicu: Mulţumesc!

calatorul72
[24.11.13 12:37:47]
»

@sunflower: buna... suntem din alba iulia si am dorii sa ne spui si unde v-ati cazat... cat a costat... si daca stiu romaneste. multumesc mult!

sunflowerAUTOR REVIEW
[24.11.13 20:09:52]
»

@calatorul72: da, ne-am cazat pe rand la Zoli Apartament si la Apartamentul Hoinar. Pt. 3 nopti de cazare am platit in jur de 100 euro. Proprietarul vorbeste romaneste. Joi vom pleca si noi, din nou, spre aceasta destinatie. Merita!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul72, Nicu, roth, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Hajduszoboszlo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.65127301216125 sec
    ecranul dvs: 1 x 1