ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.10.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.09.10
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
SEP-2011
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

7 zile la Dubrovnik

Ilustrație video-muzicală
Ostavi More - Jasna Zlokic
TIPĂREȘTE

Am acasa un album cu 100 cele mai frumoase orase ale lumii. Nu mi-am planificat calatoriile dupa el, dar ma uit daca orasul ce vreau sa il vizitez apare acolo sau nu si cand este recomandat sa il vizitezi (in ce perioada a anului). Dubrovnikul se recomanda sa il vizitezi in mai si septembrie, cand caldurile nu sunt asa mari.

Prima data am fost la Dubrovnik (DBK) in aprilie 2011, in interes de serviciu, asa ca nu am putut sa ma bucur prea mult de orasul vechi si de zona vizitata. Mi-a placut asa de mult ca am hotarat sa revin, impreuna cu familia.

Am facut aceasta la sfarsitul lui septembrie (26.09-3.10) si am avut o vreme absolut minunata, am facut plaja si baie, ne-am bucurat de peisajele deosebite, de excursii pe mare, dar mai ales de labirintul de strazi si scari atat al orasului vechi, cat si al orasului nou.

Da, am iesit din tiparul ofertelor agentiilor de turism si am ales o perioada ,,extrasezon’’. Am cumparat un bilet de avion mai scump, caci nu mai existau curse directe Bucuresti Dubrovnik, am facut rezervare pe internet pentru cazare in spatiu privat, la un pret f. avantajos si am avut un concediu pe cinste! Nu am avut nici o masa aranjata/inclusa in pret, dar asta ne-a dat libertate de miscare si posibilitatea sa ne aranjam programul dupa bunul plac. Pot sa va spun ca bilete de avion plus cazare 7 nopti pt 2 oameni au facut in Euro, cat as fi platit la o agentie, pt o persoana, drum plus cazare cu demipensiune la un hotel. Am cerut oferte si cunosteam preturile.

Pentru cei care se hotarasc sa mearga pe cont propriu la DBK cu avionul, sa stiti ca exista autobuz de la aeroport spre oras. Costa 35 kune / cursa. Aeroportul e relativ aproape de oras (la Cilipi, in sud) si cursa dureaza cca 30 minute. Biletul se plateste la un casier ce urca in autobuz si elibereaza bilete – si nu la sofer, asa cum am citit eu pe unele siteuri. In aeroport cursul de schimb e cam dezavantajos (cam peste tot se intampla asa), respectiv 1Euro=7 Kune. In oras, la banci (nu la casele de schimb din orsul vechi) in timpul cand am fost eu 1 Euro = 7.43 Kune. Aparent diferenta nu e mare, dar cand schimbi mai multi Euro, se simte.

Aceasta cursa aeroport oras are o singura statie pe parcurs, respectiv in dreptul orasului vechi, la telecabina, fapt ce l-am aflat abea la plecarea mea din DBK. Cealalta oprire o face in Autogara orasului. Din aceasta autogara se iau alte autobuze pentru a ajunge in oras in diferite zone/cartiere sau spre destinatii in Croatia si in afara ei (spre Muntenegru, de ex). Orarul curselor spre aeoport sunt afisate in autogara si la centrul de informatii turistice din piata dinnaintea intrarii pe poarta Ploce.

Autogara a fost construita relativ recent in apropierea portului nou Portul Gruz. Venind dinspre aeroport (situat la sud de DBK), mai inati intrati in oras in zona numita Ploce (acolo este situat si orasul vechi), apoi treceti in zona numita Gruz, treceti de portul Gruz si de un supermarket numit Konzum si apoi este autogara. Din Gruz ies doua ‘’degete’’ de pamant numite Lapad si Babin Kuk (traducerea ar fi Soldul Babei). In aceste zone se afla majoritatea hotelurilor care sunt ofertate la noi vara de catre diverse agentii de turism. In aceste doua zone hotelurile sunt orientate cu fata spre mare si au plaje cu pietricele. Desi imi propusesem sa vizitez aceste zone, nu am mai fost, caci am fost atrasa iremediabil de orasul vechi si zonele inconjuratoare lui.

Daca veniti cu masina dinspre nord, veti traversa un pod frumos (hobanat) care traverseaza un golf al DBK, apare intai autogara (pract si ea este tot in port), apoi portul Gruz si abea apoi orasul vechi. Autostrada care vine din nord spre DBK se opreste la 80 km de oras si apoi drumul este ingust si sinuos, nu se poate circula cu viteza.

Orasul DBK nu este plan, ci dispus in panta pe malul Adriaticii (ca o tribuna, cu fata spre mare). Pana si cele doua zone cu hoteluri sunt tzuguiate, nu plane. Strazile sunt inguste, locurile de parcare putine si in orasul vechi accesul autoturismelor este interzis.

Autobuzele de oras costa 10 kune o calatorie, daca cumperi biletul de la chiosc (Tisak) sau 12 kune daca platesti la sofer, dar trebuie sa ai bani portiviti, soferul nu da rest (acest anunt apare in unele statii de autobuz si de aceea stiu). Mai exista posibilitatea achizitionarii unui bilet de o zi cu 30 kune sau o cartele cu 20 de calatorii care costa 150 kune. Biletul trebuie validat de fiecare data cand te urci in autobuz.

Noi am gasit cazare la particulari (foarte multi particulari ofera cazare, in toate zonele orasului) si pentru ca nu stiam daca voi reusi sa ne orientam sau nu in gasirea adresei, am convenit cu proprietarul sa vina sa ne ia de la aeoport contra sumei de 30 Euro. Cam scump, dar a fost tare bine caci trebuie sa cam urcam pante cu bagajele noastre daca am fi venit cu autobuzul.

Casa in care am locuit era evident in panta. La strada intrai normal pe o poarta si era o zona betonata pt parcarea masinilor si o intrare in casa. Din zona betonata coborai cam un etaj, in curtea casei si de la acel nivel era o alta intrare in casa. La acest nivel al curtii existau 4 camere de inchiriat. Camera noastra avea baie proprie si acces la bucatarie comuna. In dreptul ferestrei, in curte, aveam o masa unde puteam sa luam micul dejun sau sa ne bem cafeaua sub o frumoasa bolta de kiwi (nu era copt inca). Gradina era lucrata de proprietara casei, o bunica simpatica, ce nu stia nici o limba straina, doar cuvinte din engleza, germana, italiana amestecate cu multa croata. Cultiva de toate, in functie de anotimp – acum avea salata verde, varza si a plantat cartofi ca sa aiba cartofi noi de Craciun. Aveau si vita de vie, am primit si noi struguri si au fost foarte buni. De asemenea aveau un copac ce facea rodii; am primit si o rodie de la ei si a fost tare buna, desi nu era la fel de rosie ca cele ce se gasesc la noi in magazin. De fapt rodii, smochini si bouganvilia (arbustul care face flori roz-ciclam-mov) erau peste tot.

Camera avea tot confortul, aer conditionat, geamuri termopan, LCD, acces la posturi pe satelit; baia avea dus si apa calda de la un boiler electric.

De la gazda noastra pana in orasul vechi erau ceva de mers pe jos (20-25 minute). O parte din drum pe o sosea, destul de circulata, o parte pe strazi in trepte. Se coborau sute de trepte pana la intrarea in orasul vechi. Credeti-ma sunt fascinante acele strazi in trepte! Sunt curate, noaptea sunt iluminate, nu miroase urat, nu ti se intampla nimic rau.

Intr-una din seri am fost la un concert de muzica clasica in curtea interioara a Palatului Rectorului. Concertul s-a terminat pe la 22:30 si ne-am intors pe aceste stradutze, pe jos, pana la gazda. Nu eram singurii turisti care bananaiau la ora aceea si nu am avut nici o problema.

Intrarea dinspre vest in orasul vechi este cea mai aglomerata. O piaţeta aglomerata cu masini si oameni, grupuri de turisti, ofertanti de relaxare cu caiacul sau de audioghiduri... O piateta zgomotoasa si cu miros de gaze de esapament. Inainte sa intri in vechea cetate te atrage privelistea spre mare. Pe o stanca siguratica se inalta Fortul Lovrjenac. In şanţul de aparare al cetatii acum este amenajat parc cu loc de joaca pt copii si banci pt relaxare. Treci podul si intri prin poarta Pile in vechea cetate. Dupa ce cobori cateva trepte ajungi la fantana lui Onofrio (cea mare) si la starda mare Stradun- strada principala a cetatii, cea mai circulata si cea mai aglomerata. Casele mai toate au 3 nivele: parterul destinat comertului, etajul 1 camerele de locuit si etajul 2 locul de gatit. Informatia aceasta ne-a fost data de un ghid al orasului care ne-a spus ca in trecut bucataria era situata la ultimul etaj pt ca de acolo porneau de obicei incendiile. Fiind ultimul etaj, nu afecta locuinta propriu-zisa sau marfurile destinate comercializarii. Fantana orasului a fost special amplasata la intrarea in oras pentru a impresiona vizitatorii si a dezarma eventualii agresori (aveau sursa de apa independenta in cazul unui asediu). De fapt sunt doua fantani ale lui Onofrio, cea mare la poarta Pile si cea mica, in captul celalalt spre poarta Ploce (poarta de sud a orasului).

In timpul razboiului dintre sarbi si croati (1991-1995) aceste fantani le-au fost de mare ajutor localnicilor. Ghidul cu care ne-a insotit intr-o excursie pe insula Korcula (se pronunta korciula, cu accent pe prima silaba) ne-a spus ca atunci cand Dbk era inconjurat nu aveau curent electric, nu aveau mancare si nici apa; populatia din orasul nou s-a refugiat in cetate pt ca acolo era apa la aceste fantani si pt ca mai soseau noaptea in portul vechi (portul cetatii) barci cu alimente. Localnicii aveau speranta ca orasul cetate nu va fi bombardat fiind deja cunoscut ca monument UNESCO. Nu a prea fost asa, orasul cetate a fost bombardat, au fost proteste internationale la acea vreme, au fost case distruse... Croatii le-au refacut. Mai exista si azi case distruse si abandonate. Pavimentul de pe strada principala a fost si el reparat cu dale din gara. Dbk nu mai are gara functionala. De asemenea acoperisurile caselor din cetate se vad ca sunt unele noi si altele vechi din diferenta de culoare a tiglelor. Acest lucru se poate observa daca faceti turul zidurilor cetatii.

Zidurile cetatii se pot vizita contra sumei de 70 kune. Acelasi bilet iti da acces si la Fortul Lovrjenac. Exista 3 locuri de acces la ziduri, unul mai aglomerat la poarta Pile (coada la bilete mai mereu), unul aproape de poarta Ploce (mai putini turisti cunosc aceasta intrare si nu e coada), iar aici se accepta si plata cu cardul, si mai este o intrare dinspre portul vechi, dar nu stiu sa o localizez clar. Pentru vizitarea zidurilor, admirarea peisajelor urcarea si coborarea de trepte, efectuarea de fotografii iti trebuie pe putin 2 ore, daca nu mai mult. In circuitul acesta poti privi in curtile caselor din cetate, poti observa niste locuri de plaja foarte speciale pe stancile dinspre mare ale cetatii (daca nu le vedeam de pe ziduri nu stiam de ele), sunt artizani care vand diferite suveniruri, sunt locuri de popas cu apa, suc si toalete publice. Si bineinteles ca de pe ziduri ai privelisti deosebite asupra orasului vechi si asupra marii si a tot ce te inconjoara. Dintre toate obiectivele ce se pot vizita contra cost in Dbk, zidurile sunt cele mai deosebite si merita cu prisosinta sa faceti un tur, chiar daca aveti la dispozitie doar cateva ore.

Prin poarta de nord a orasului (si nu numai pe acolo) se poate ajunge la telecabina (sunt o serie de scari de urcat- trebuie un pic de conditie fizica). Cu telecabina se urca pe dealul situat chiar langa orasul cetate si privelistea este deosebita. Acolo exista un fort- Fortul Imperial – cladire ce gazduieste acum un muzeu al razboiului croato-sarb. Fortul nu a fost reparat dupa razboi si starea lui este cam jalnica, dar probabil asa s-a dorit, sa ramana ca o marturie a luptelor purtate. Langa fort se afla constructia noua a telecabinei, un mic amfiteatru, o terasa si o cruce imensa, locuri unde te poti odihni, poti face poze... Am postat cateva poze facute in telecabina si sus la cruce.

Cetatea are iesire la mare, asa numitul port vechi, de unde poti lua ambarcatiuni pentru agrement: un drum dus intors pe insula Lokrum costa 50 kune, un drum dus intors la Cavtat (se pronunta Tzavtat) costa 80 kune, o plimbare in jurul cetatii cu asa numita barca cu fundul de sticla (glas boat ii spun ei)... nu mai stiu cat costa. Insula Lokrum este cea mai apropiata de oras si se vede in poze. Noi nu am vizitat-o, dar am inteles ca este o oaza de liniste si relaxare, cu plaje stancoase, cu padure rezervatie naturala, un mic lac in mijlocul insulei... Cavtat este un orasel situat mai in sud (este pe drumul dintre aeroport si Dbk) si este tare placut si pitoresc si cu cca 30% mai ieftin decat Dbk. Noi am petrecut o jumatate de zi la Cavtat si ne-am bucurat de terasele de acolo, pe marginea marii, de falezele lungi, de locurile de plaja... (In drumul spre Cavtat am vazut un complex hotelier ramas in paragina, ca o marturie a luptelor ce s-au purat in timpul razboiului croat de independenta).

Din portul nou, portul Gruz, pleaca ambarcatiuni mai mari spre insulele Elafiti (3 insule numite Kolocep, Lopud si Sipan), Mljet, Korcula (excursii de o zi) sau pentru excursii mai lungi si croaziere.

Dbk are si muzee ce se pot vizita: Palatul Rectorului, Palatul Sponza, Muzeul manastirii Franciscane (o farmacie veche, una din cele mai vechi in Europa) si altele. Nu sunt spectaculoase. Noi am ales sa urcam pe stradutele laterale ale orasului cetate, sa exploram fiecare intrind, fiecare gang care te poate duce in locuri speciale, vizitabile sau in curtea oamenilor. Asa am gasit pe partea dinspre mare, intrarea spre doua locuri de plaja pe stanci, absoult deosebite.

Am intrat prin labirintul de cai de acces ale orasului vechi si am explorat la maximum tot ce s-a putut vizita. In orasul vechi sunt camere de inchiriat si am vazut chiar turisti venind la gazda lor. Accesul la aceste camere este intortocheat si cu multe trepte de urcat. Ne-am tot intrebat cum iti aduci bagajele acolo si cum localizezi locuinta in labirintul acela.

Foarte frumoase fotografii am facut si cand am urcat spre Fortul Lovrjenac, si chiar de pe meterezele fortului. In el se organizeaza spectacole de teatru (Shakespeare) sau defilari de moda...

Se intampla mereu ceva deosebit la Dbk, concerte de muzica in locatii deosebite, dansuri folclorice, targuri de gemuri/dulceturi, festival Sf Blaise (2-3 februarie), festivalul verii (in ficare an in iulie-august), regate, concursuri de inot...

In orasul nou casele intretzesute pe locul stramt de stanca pe care s-au asezat locuitorii acestor meleaguri te intriga. Unele nu au curte de loc, doar o terasa mica, altele mai speciale au o curte frumoasa cu bolta si chiar loc de parcare privat. Exista terase si restaurante si in afara orasului vechi si sunt foarte placute. Hoteluri luxoase cu privelisti fantastice spre orasul vechi sau spre mare. In primavara am avut privilegiul sa stau la un astfel de hotel. De pe terasa unde se servea cafeaua, aveam o vedere spre orasul vechi si spre mare.

Noi ne-am simtit foarte bine la Dubrovnik si recomand celor ce doresc sa ajunga acolo sa isi programeze macar 3 zile, o zi sau cateva ore nefiind indeajuns sa descoperiti farmecul acestui oras.


[fb]
---
Trimis de anirok_10 in 19.10.11 13:03:02
Validat / Publicat: 19.10.11 14:12:53
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8434 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anirok_10); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 orasul vechi, insula Lokrum si telecabina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 25400 PMA (din 27 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster77
[19.10.11 14:01:44]
»

Mutat la rubrica "O zi in Dubrovnik" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

georgiana
[19.10.11 14:57:30]
»

Felicitari, mi-a placut atat review-ul, dar indeosebi fotografiile. Am citit cu drag.

anirok_10AUTOR REVIEW
[19.10.11 15:30:25]
»

@webmaster. Multumesc pt corectura. Stiam ca am gresit dar nu stiam cum sa corectez greseala.

@georgiana. Pozele... am facut nenumarate poze, tare mi-a mai placut acolo!

webmaster13
[19.10.11 20:07:53]
»

Melodia atasata poate fi inlocuita/stearsa!

Murar Razvan
[20.02.12 10:58:48]
»

Felicitari pentru descriere! As vrea insa niste detalii mai amanuntite: Mai precis, daca vreau sa stau 2,3 zile doar, ca sa vad orasul+imprejurimile, gasesc cazare pe loc acolo? . Cat ar costa o camera, modesta, doar pentru dormit, la particulari bineinteles (te poti intelege in engleza cu ei sau e ca la MNE, doar sarbeste?). Ce ar mai fi de vazut in zona, in afara de oras? si presupun ca gasim ceva ghiduri gen pliante in limba engleza.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
anirok_10AUTOR REVIEW
[22.02.12 11:36:46]
»

@Murar Razvan: cazare in Dubrovnik se gaseste la particulari; si eu am stat la particulari. Am avut un super pret 25 Euro/noapte dubla cu baie si acces la bucatarie. Eu am bookait camera pe venere.com; cauta si pe booking.com. Croatii vorbesc engleza, dar nu toti. Cei care se ocupa de truisti, vorbesc. Sa ai in vedere ca Dubrovnik e mai scump decat MNE. Pliante se gasesc in centrele de informare si la hotelurile de lux. In DBK ai de vizitat zidurile; ei zic ca o vizita completa dureaza cca 3 ore, dar iti poate lua si mai mult pt poze si pt a admira privelistea. In biletul de acces la ziduri e inclusa intrarea la fort Lovrjniac (e situat pe o stanca in afara orasului vechi- merita pt priveliste). Au cateva muzee, le-a descris ileanaexperta, dar eu nu cred camerita. Merita sa urci cu telecabina, tot pt priveliste. Din DBK se fac excursii de o zi pe insule - eu am fost pe insula Korcula (se pronunta corciula). Am mai fost in una din zile pana la Cavtat. Eu zic ca pt Dubrovnik merita sa aloci 3 zile, sa nu-l vezi in fuga si sa strabati si stradutele laturalnice ale orasului vechi... Sper ca ti-am fost de folos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Murar Razvan
[22.02.12 12:20:02]
»

@anirok 10, mersi pt. info! E clar, daca ai stat cu banii astia, nu e mult. O sa merg trei zile, adica 2 nopti si la Dubrovnik. Pe unde ai mers din Romania, ma refer la traseu, mai precis ma intereseaza daca ai fost de la Budva la Dubrovnik, sau invers. Si ceva detalii despre preturi la mancare, daca ai scrie, cred ca e util si pt altii. Mersi!

anirok_10AUTOR REVIEW
[25.02.12 10:32:13]
»

@Murar Razvan: ti-am trimis un mesaj personal in contul tau AFA dar se pare ca nu ai activata aceasta optiune. Recapitulez: nu am fost cu masina, am fost cu avionul; am avut acces la bucatarie (aragaz, frigider, vesela) asa ca dimineata si seara am mancat la gazda noastra. Mancarea in orasul vechi e mai scumpa decat in restul orasului. Noi am fost aproape de o pizzerie (destul de cunoscuta se pare) La Luna si de supermarket-uri asa ca nu ne-a fost greu sa ne descurcam. O pizza imensa (50 cm diametru- toate sunt asa mari) cu fructe de mare in centrul vechi a fost 70 kune, o bere halba 500 ml 30 kune. In Cavtat 1 bere draft 300 ml a fost 12 kune, o portie de spagete cu fructe de mare 40 kune, o cafea 12 kune, o placinta cu visine 8 kune. Am mai cumparat de la chioscuri mini pizza 10 kune, hot dog 12 kune, placinta cu branza 9 kune. Inghetata pe strada era 7-10 kune cupa. Exist magazine cu de toate chiar la intrarile din cetate de la care poti cumpara bere/suc rece, inghetata, etc. Recomand sa aveti la voi un rucsac cu o sticla de apa si lingurite de plastic. Apa de la robinet este potabila si puteti sa va racoriti cu apa rece din fantana Onofrio (mica si mare) care curge in permanenta si e f buna si rece. Daca cumparati inghetata de la magazin o putei manca civilizat cu o lingurita de plastic. oricum apa la purtator este esentiala. La iesirea din cetate spre portul vechi exista o toaleta publica gratuita, intretinuta, dar fiind multi turisti e mai mereu coada.

corona_co2001
[22.02.17 22:32:50]
»

@anirok_10: in dubrovnik se plateste numai in kune sau se poate plati si in euro?

anirok_10AUTOR REVIEW
[24.02.17 16:41:25]
»

@corona_co2001: in mod normal in kune. Am gasit cafenele unde acceptau si euro, dar nu te poti baza pe asta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
corona_co2001
[24.02.17 18:53:09]
»

@anirok_10: si unde se pot cumpara kune? Acolo in croatia, sau si in romania?

anirok_10AUTOR REVIEW
[27.02.17 09:34:03]
»

@corona_co2001: eu nu am gasit in Romania.

Eu am schimbat la banci, care nu erau situate in centrul istoric.

In centrul sunt case de schimb multe, dar raportul de schimb e ca pt turisti. Totusi poti sa schimbi si acolo.

Gazda la care am locuit a acceptat sa ii platesc in Euro. Ma gandesc ca toti cei ce pot incasa bani fara chitanta primesc Euro. Dar la autobuz, muzeu, magazin cu casa de marcat nu cred sa accepte euro.

Cauta pe net unde poti gasi banci in localitatea unde mergi.

In Bucuresti casele de schimb sunt mai avantajoase ca bancile la schimbul valutar.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
corona_co2001
[27.02.17 16:38:20]
»

@anirok_10: multumesc frumos

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anirok_10, corona_co2001, georgiana, Murar Razvan
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Dubrovnik:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062273025512695 sec
    ecranul dvs: 1 x 1