ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.02.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2011
DURATA: 15 zile
team-building
4 adulti ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Acolo unde pamantul fierbe - insula de nord - Noua-Zeelanda

Ilustrație video-muzicală
Maori Songs - Tarakihi @};-

Asculta mai multe audio diverse
TIPĂREȘTE

Despartita de restul lumii, NZ se bucura de o flora si fauna unica si virgina, o bogata viata a pasarilor, dar nici un mamiferMaoa, cea mai mare pasare din lume, cu o inaltime de 3,7 m, pe vremuri cutreiera aceste tinuturi, fiindui frica doar de uriasul vultur Haast, dar a avut un mare dusman, tribul maori, care a vanat-o din abundenta si datorita carnii ei f. gustoasa, timp de 100 ani, specia ajungand rapid pe cale de disparitie, azi singura pasare care constitue si simbolul NZ este pasarea kiwi-protejata prin lege, dar si ea destul de rar o intalnesti prin aceste tinuturi...

NZ este o bijuterie a Pacificului de Sud, cu o biodiversitate uimitoare, cu insula de nord, unde gasim o activitate vulcanica intensa a trioului Tongarino-Ngaruruhoe-Ruapehu, zona geotermala, geizare care arunca la intervale de timp jeturi de apa catre cer, lacuri sulfuroase de la galben intens, rosu, verde care da imaginea pitoresca a regiunii-Rotorua-, sau vulcanii noroiosi, in aceasta regiune pamantul fierbe, vucani mici aruncand permanent stropi de lava pe o mica distanta, iar dalele de piatra de pe aleele din parcurile nationale sunt fierbinti asa ca simtim cum sub noi este o activitate permanenta.

Aici in Rotorua se impleteste activitatea vulcanica cu cultura maori, cuprinse intr-o retea de izvoare termale, dans haka si mancare gatita la hangi-cuptor de pamant-La Rotorua, activitatea vulcanica necontenita se intinde peste lacul Taupo, format in craterul ramas dupa explozia unui vulcan acum 5000 ani in urma, care a intunecat cerul pana in China, dupa cum cronicarii au consemnat apusuri de soare neobisnuit de sangeroase, pana in Parcul National Tongarino, unde peisajul inspira respect, cei trei munti vulcanici inalti dau impresia unei privelisti selenare, piscurile lor atingand inaltimi de: 2796 mRuapehu, care e si cel mai activ din ultimii ani.

Dupa ce ai parcurs aceasta zona, fierbinte si paduri ecuoatariale, plante exotice, cobori in centrul insulei, unde strabati deserturi alpine, spectaculoase si cobori spre lacul Taupo, care se intinde pe o suprafata vasta, fiind cel mai mare lac din NZ, aducand cu o mare continentala, iar departe in zare ai imaginea superba a vulcanilor din Tongarino.

Taupo, localitatea se afla la izvorul celui mai lung rau din NZ, Waikato, ce porneste de langa lac si se avanta spre pragurile cascadei Huka Falls, care e considerata mandria NZ, cu o limpezime si culoare (turcoise) ce nu poate fi redata nici prin vorbe, nici prin cea mai frumoasa poza (ceea ce veti vedea in poza, nu este atat de frumoasa pe cat este iea in realitate, de fapt peisajul si apele NZ nicaieri nu pot fi vazute pe pamant si pt. prima data ce am vazut in realitate e mult mai frumos decat intr-o vedere, ceea ce nicaieri nu mi s-a intamplat)

De aici am coborat pe coasta Pacificului, pana la Wellington. Si aici am treacut pe langa muntii Pankeic, a caror denumire reda aspectul lor de foi de clatite asezate unele peste altele, si unde apele oceanului si-au croit drum printre stancile de la mal, sapand santuri in care intra apa printre stanci.

Toata aceasta tara am strabatut-o cu rulota, cazarea am facut-o in campinguri, despre care pot sa va spun ca sunt deosebit de curate, bine dotate, cu sali de bucatarii in care gasesti absolut de tot ce ai nevoie intr-o bucatarie, mare care sa satisfaca gusturile intregului camping, prevazut cu zona pt. rulote, casute, sau corturi, grup sanitar impecabil, unde in fiecare zi aveai si teanc de prosoape pt. dusuri, gel de dus, si o curatenie perfecta, de fapt si la toiletele publice din toate localitatile, aveai si dusuri, iar despre curatenie nu ai nimic de reprosat, de fapt nici pe drumuri nu ai sa vezi nici un fel de gunoi, localitatile sunt departate unele de altele, cu putini locuitori (de fapt asa cum am fost anuntati la intrare in aceasta tara am ajuns in tara in care locuitorul dominant este oaia (sunt 4 mil. locuitori pe cele 2 insule si 40 mil. oi)

Maine am sa ma opresc asupra zonelor din Insula de Nord, unde s-a filmat Stapanul Inelelor si am sa cobor in insula de sud, unde am intalnit cu totul alt pesaj, paduri, ghetari, fiorduri


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 01.02.12 19:14:00
Validat / Publicat: 01.02.12 21:55:54
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AUSTRALIA & N.Z.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6654 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P43 la o pauza de cafea in localitatea Westport
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[01.02.12 23:34:14]
»

Doamna va admir curajul si buna dispozitie, intr-o calatorie atat de lunga si cu siguranta obositoare.

Sunt locuri despre care foarta putina lume (din Romania) poate spune macar un singur cuvant, din experienta proprie.

Si vad ca ati bifat " team-building"... adica indiferent de ce ati mers acolo, e clar ca nu ati mers in vacanta... e mare lucru.

Spuneti-mi va rog, in jurul lacului sulfuros, mirosul nu era greu de suportat?

In apropierea lacului cu 90 grade C, adica aproape de fierbiere, banuiesc ca erau aburi destul de firbinti : cat se putea sta atat de aproape? Se folosestea apa asta atat de fierbinte in vre un fel? sau se iroseste?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[02.02.12 09:22:33]
»

"Tinereţea e o trufie, rareori o valoare. "

(Marin Preda)

Melodia postata se poate sterge/schimba!

Diaura*
[02.02.12 09:31:32]
»

@webmaster13:

Mi-ai luminat si incalzit ziua cu citatul asta.

grecudoinaAUTOR REVIEW
[02.02.12 12:33:38]
»

@Diaura: mirosul pt. mine nu e greu de suportat, sunt chimist de profesie, si aerul e atat de curat, datorita vegetatiei abundente incat pe nimeni nu am auzit sa se planga de miros. Pe vremuri triburile de maori foloseau aceste ape termale pt. gatit, aveti o poza in care e un pool in care puneau un porc adult si dupa 2h era fiert si conservat cu sulful din apa, incat putea fi mancat o perioda mai lunga de t5imp. Azi in zona sunt amenajate sanatorii de tratament cu ape sulfuroase nomolul de la vulcanii noroiosi, deci numai utilitati terapeutice, pt. incalzire in zona nu e cazul, iar populatia, de 4 mil. pe cele 2 insule este f. rara si raspandita pe distante mari, ati remarcat cat mergeam cu masina fara sa intalnesti o casa, iar casele sunt inconjurate de suprafete mari de teren unde pasc oile stapanului, sunt 40mil. oi, fiecare fam. poate avea cel putin 30 oi si apoi tara e atat de ecologica, nat e virgina, nealterata

station5*
[02.02.12 19:37:16]
»

Sa aveti sanatate Dna. Doina ca sa ne mai scrieti si sa ne oferiti cat mai multe poze din destinatiile de exceptie pe care le-ati vizitat!

v-au vazut ochii mari minunatii si va multumim ca ni le impartasiti si noua!

avem programata vizita in australia pentru anul urmator, dar dupa articolul si pozele dvs., probabilitatea sa extindem vizita si in NZ este acum f. mare. Va multumim!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[02.02.12 20:09:39]
»

@station5: daca faceti aceste vizite va recomand sa vizitati neaparat in Australia rezervatia de pinguini din sud, orasul Melborne si orasul Adelaide, pe partea sud-vest, binenteles Uluru si Kata-Tiuta, Cairnes si insula Heron, si vedeti reviewurile pe care le-am scris despre aceste destinatii, daca veniti la intalnirea de la Tarlungeni, am sa vin si eu acolo, joi la pranz si sambata (pt. ca eu sunt din Brasov care e la 12 km de Tarlungeni si am autobuz de 4 ori pe zi, cu statia langa locuinta) si atunci putem sa ne cunoastem pt. a va da mai multe amanunte, noi am fost acolo pe baza de inchirieri de masina, rezervari de hoteluri si excursii locale si tot traseul facut de noi cu ajutorul unui australian, de la o agentie din Australia care ne-a si monitorizat f. bine pt. ca am avut probleme cu inundatiile din ian. 2011 si a trebuit sa sarim cu avionul portiunea de coasta de la Airlen-Beach pana la Brisbaine si apoi sa luam alta masina cu care ne-am reantors 500km pt. a putea sa ajungem la locul de unde am luat vaporul pt. insula Fraiser, unde aveam retinute 3 nopti de cazare si pe care imi parea rau sa nu o vad, am fost cum s-ar zice de capul nostru, poate ne vedem si putem vorbi mai multe atunci, Daca v-a placut ce am scris si azi in continuare, imi dati si un vot, va multumesc

station5*
[02.02.12 21:30:13]
»

@grecudoina: dada, am votat deja acest articol si in acesta seara citesc si celelalte articole despre australia.

Multumesc mult ptr amabilitatea si disponibilitatea Dvs. ; avem timp sa ne consultam ptr ca excursia din Australia am prevazut-o ptr anul urmator (am vazut oferte la 850 euro biletul de avion dus-intors budapesta-melbourne ptr rezervari cu 6 luni in avans). Anul acesta il avem deja aproape in intregime rezervat, cea mai importanta deplasare fiind in august 15 zile circuit in sua.

Va multumesc, tinem legatura.

"ma duc"acum sa citesc articolele Dvs. despre australia...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[02.02.12 23:05:45]
»

@station5: in sua, adica NY merg in fiecare am, la fiul meu si de acolo anul trecut am fost in Washington, Philadelphia, iar acum 2 ani mi-a luat un circuit in Las Vegas (am stat la h. Excalibur), de acolo am facut o excursie in Grand Cannyon, West, si apoi dupa 4 zile am zburat la Los Angeles-Hollyhood, asa de acolo excursiile sunt mult mai ieftine, inainte de a plecaputeti sa mai luati legatura cu mine, va multumesc pt. voturi

station5*
[03.02.12 00:13:04]
»

@grecudoina:

Multumesc mult Dna Doina, vorbim neaparat; felicitari pentru multele taramuri vizitate si ptr amabilitatea Dvs.

Referitor la excursia in sua pana in prezent am facut urmatoarele rezervari: bilete de avion cu plecare din cluj-17 aug si escala la budapesta cu malev la 603 euro dus-intors cluj-new york; apoi cazari: NY: hotel Super 8 North Bergen; WSH: Washinghton Court Hotel; LA: The Hotel Hollywood; Las Vegas: Bill''s Gamblin'hall (ptr ca are camere cu vedere la fantanile Bellagio), ne-au mai ramas de facut rez. ptr cursele interne... vorbim neaparat si va multumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
grecudoinaAUTOR REVIEW
[06.02.12 23:31:28]
»

@station5: vedeti ce faceti cu cursa de Malev, pt. ca a dat faliment si sunt anulate toate zborurile, sper ca nu ati platit, pt. mine e f. convenabil cu British-Air, pt. ca de la Londra, mai zbor peste ocean doar 6,30 hsi e mai usor de suportat si daca luati de acum biletul aveti preturi bune, la 700 euro dus-intors NY, eu am card la ei si ma anunta promotiile iar pt. cursele interne, uitati-va la American Airlines sau Continental pe traseul NY-Denver-Las Vegas-Los Angeles-NY cu intrerupere in Las Vegas si LA, cate zile stati, biletele cu multe intreruperi sunt mai ieftine iar plecarea avionului in domestic aeroport din New-Work, f. aproape de Nord Bergen. La Washinghton mergeti din NY cu auto-car pe care il luati din statia Pennstation NY, este imediat ce treceti prin tunel, cred ca str. 35, nu sunt sigura, dar pana plecati o sa ma uit pe harta care o am

station5*
[07.02.12 06:56:32]
»

@grecudoina:

dada, stiu de faliment; malev restituie banii celor care au platit, insa nu se stie exact cand si procedura; eu am avut noroc ca am facut rezervarea prin intermediar (ptr un pret mai bun) si a fost facuta numai rezervarea fara plata biletului, care ar fi trebuit platit in mai ptr alocarea locului;

eu fiind din cluj-napoca imi este mult mai comoda plecarea din budapesta; am gasit o varianta cu american airlanes la 540 euro ptr exact aceleasi date (ca sa nu mai modific rezervarile hotelurilor)

multumesc mult ptr detaliile referitoare la transferurile interne; chiar doream sa va intreb despre ele, si mai mult, intentionam sa va pun o intrebare punctuala despre NY-WSH daca nu cumva este microbuz/autobuz avand in vedere distanta... va multumesc mult! , va tin la curent cu stadiul pregatirilor si va mai intreb pe parcurs...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Snowhite
[02.08.12 23:40:24]
»

Noua Zeelanda e o tara frumoasa, lipsesc animalele (in afara de pasari nu vezi altceva) dar natura compenseaza. Eu am un prieten in Tasmania, Australia - Australia este tara saraca d. p. d. v. al peisajelor in comparatie cu noua zeelanda

Cu populatia Maori insa, acolo sunt multe tensiuni intre ei si anglo-saxoni care sunt cam ca britanicii

Alb
[20.02.13 01:26:59]
»

frumos

grecudoinaAUTOR REVIEW
[20.02.13 09:27:19]
»

@Alb: ma bucur ca mai sunt citite rw-urile mele din Australia si Noua-Zeelanda, chiar vreau sa revin asupra acestei destinatii, cu alte rw-uri. Cand le-am recitit, acum, am vazut, ca am trecut peste unele locuri, sau pe unele le-am tratat prea repede, din dorinta de a impartasi, cat mai repede impresiile.

Durata excursiei, a fost de 1 luna, Australia si 2 sapt. in NZ (aici am mai fi avut nevoie de inca o sapt., dar informatiile primite, inainte de plecare, a determinat perioada, iar cartile erau aruncate, biletele de avion aveau data fixata. Aici sunt vinovati cei din NZ, care nu stiu sa-si promoveze turistic zona, care dupa mine nu e cu nimic mai prejos fata de Australia. Nu au oameni calificati in acest domeniu, dupa cum recunosc si ei. Locuitorii, continua meseriile traditionale, iar acum incearca sa aduca profesionisti, in turism, din Europa, primesc emigranti cu aceasta calificare. Pana si la Auckland, cand am facut pick-up, la rulota, acolo lucrau baieti din Germania.

Trebuie neaparat sa revin cu multe detalii pt a putea sa devina utila celor interesati de o excursie prin aceste locuri, chiar, organizand singur excursia. Noi am organizat-o (fratele meu, cumnata, soacra lui si eu), cu ajutorul unei angajate de nationalitate australian, de la o agentie de turism din Stockholm (fosta colega de servici cu cumnata mea). De aceea si perioada din Australia a fost mai lunga.

Si a mai fost ceva care, a determinat sa nu fie cum trebuie, rw-urile, eram la primele rw-uri scrise la AFA (eu am deschis cont in nov. 2011), nu stiam cam ce ar trebui sa scriu.

Sper sa te intereseze si celelalta rw, din aceste zone si altele, ca Africa de Sud sau Brazilia (unde am avut ocazia sa merg si in partea de nord, in sate pescaresti, unde am si stat.

Multumesc pt. apreciere

mark2015
[28.01.17 18:17:49]
»

@grecudoina: buna seara, mergem in martie in NZ - Australia si am vrea sa stim care sunt conditiile de inchiriat rulota si la ce pret/zi, ati spus lucruri frumoase despre acest gen de calarorie in rulota, va rog sa ne spuneti daca ati facut la fel si in Australia, noi suntem confuzi si neincrezatori deoarece nu am experimentat inca vacanta in rulota, dar suntem deschisi oricarei aventuri. Galeria foto si rezumatul facut, sunt frumoase si convingatoare. Multumesc. Lucia Marcu

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alb, Diaura*, grecudoina, mark2015, Snowhite, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Christchurch și imprejurimile:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.067091941833496 sec
    ecranul dvs: 1 x 1