GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Italia - de trei ori pe malul mării (partea a II-a)
După zilele minunate petrecute în Elveţia, la Davos şi Zermatt, ne-am îndreptat către mare, desigur în Italia. De această dată popasul nostru a fost la Bibione, binecunoscuta staţiune din nordul Italiei, situată pe ţarmul Mării Adriatice, la 80 km de Veneţia. Hotelul Eden (4*), la care aveam rezervare făcută cu multe luni înainte, ne-a întâmpinat ca o gazdă bună, oferindu-ne două camere duble spaţioase ( eram trei adulţi ), curate, frumos decorate şi mobilate. De mărime medie, hotelul cu patru nivele, situat la numai 50 m de plajă, ne-a oferit tot confortul de care aveam nevoie, în regim all-inclusive.
Situat în apropierea gurilor râului Tagliamento, Bibione este una dintre staţiunile considerate a fi mândria Rivierei Veneţiene – zona de coastă a regiunii Veneto. Oraşul se întinde între Veneţia şi Trieste şi este împărţit în trei zone: Spiaggia (plaja), Lido del Sole şi Pineda. Bibione Spiaggia este centrul staţiunii şi cea mai atractivă zonă, plină de viaţă, cu plaje întinse şi facilităţi la standarde înalte.
Lido del Sole este cea mai nouă parte a staţiunii, şi se află între Pineda şi Centru. Este locul perfect pentru cei care caută un spaţiu pentru practicarea ciclismului şi alte facilităţi moderne pentru sport.
Staţiunea s-a dezvoltat în anii 60, dar descoperirile arheologice arată că aici a existat o aşezare încă din vremuri romane. Având în vedere că dispune de 8 km de plajă superbă, lată de 300 m (numită pe bună dreptate "Tuttaspiaggia", adică plaja nemasurată) ne e clar faptul că acest loc frumos creat de natură nu putea să aibă o destinaţie mai fericită. Acelaşi nisip fin, arămiu- auriu, moale şi plăcut la atingere, pe care l-am întâlnit la Rimini, este un punct forte şi un motiv de mândrie şi pentru Bibione.
Armata de umbreluţe multicolore şi de sezlonguri elegante invadează plaja atât cât este necesar să te simţi bine, dar să te bucuri de darurile făcute de natură : apa, nisipul încins şi soarele luminos. Marea Adriatică ne-a îmbiat cu limpezimea şi cu peştii ei, putând intra în ea treptat, până la nivelul dorit. Deşi turiştii erau numeroşi, atmosfera era decentă şi relaxantă, fără muzici de toate felurile. E adevărat că mai apărea către un vânzător ambulant de eşarfe sau de rochiţe de plajă, dar se topea repede, nu te agasa. (personal nu sunt deloc de acord cu acest aspect, dar chiar acum când scriu zâmbesc, gândindu-mă la Costineşti-ul anilor 80 şi la un fotograf care ne imortaliza color pe toţi, făcând show pe plajă. La vremea aceea, tinereţea noastră ne făcea să receptăm altfel lucrurile.)
Alternativa la baia în mare o reprezenta pentru noi relaxarea în piscina hotelului, suficient de încăpătoare pentru turiştii care preferau acest spaţiu de odihnă.
Dar Bibione nu are numai o coastă litorală întinsă ca o tipsie de aur, ci şi o vegetaţie bogată în pini, care umbresc aleile şi străzile şi fac ambientul deosebit de plăcut. Alături de plaja superbă, de pădurea de pini, ca importanţă se remarcă laguna situată în partea de nord a localităţii, de unde se poate lua vaporul, pentru o croazieră la Veneţia, după mine, unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume. Preţul unei croaziere porneşte de la 45 euro de persoană. Timpul prea scurt nu ne-a permis să facem acestă minunată călătorie, chiar dacă mai fusesem la Veneţia. De asemenea, din staţiune se organizează excursii la Trieste (ceva mai departe), dar şi în oraşele istorice Portogruaro şi Concordia Sagittaria.
Întreaga staţiune este împânzită de piste pentru biciclete, care se pot lua de la hotel, sau se pot închiria. Aceste piste de biciclete ar totaliza 53 km, fiind amenajate pe lăngă plajă, în staţiune, dar şi în împrejurimi.
Există o stradă comercială centrală, unde seara lumea se plimbă, se uită sau cumpără, dar este largă, luminată, sigură şi curată. Produsele oferite sunt pentru toate buzunarele, existând şi magazine ale unor firme cunoscute.
Desigur poţi merge în cluburi, dacă eşti atras de distracţiile de acest tip, nouă ni s-a părut de ajuns ceea ce ne oferea hotelul în toate momentele zilei.
Noul centru balneologic Bibione Termae Spa exploateaza, începând din 1996, apele termale ce izvorăsc la temperaturi de 52°C şi oferă tratamente cu nămol, diverse terapii, o sală de gimnastică echipată complet şi un parc acvatic cu vedere spre mare şi cu piscine termale acoperite şi în aer liber.
Noi am preferat regimul all-inclusive, pentru că bucătăria italiană, axată pe preparate din peşte, fructe, paste, patiserie, este uşoară şi bună pentru sănătate. (mai puţin cafeaua, extrem de tare, aproape în orice combinaţie şi preparată numai la expresor). Cine doreşte să-şi gătească, există un supermarket (poate chiar mai multe) şi pieţe de produse (lapte, brâzeturi, peşte) în anumite zile ale săptămânii. Preţurile sunt, în general, accesibile, iar produsele, de bună calitate.
Ne-a plăcut la Bibione? Desigur. Şi numai nouă, ci şi mulţimii de turişti austrieci şi germani, care, an de an, sunt majoritari în această minunată staţiune de pe coasta italiană a Mării Adriatice.
Trimis de GIN2015* in 08.09.15 22:28:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GIN2015*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@GIN2015 -
”Hotelul Eden (4*), la care aveam rezervare făcută cu multe luni înainte, ne-a întâmpinat ca o gazdă bună
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
===
Mutat în rubrica "Descoperă Bibione, BIBIONE" (nou-creată pe sait)
Felicitări pentru articol, foarte frumos scris. Am o prietena care mergea an de an aproape în Bibione, pentru copii spunea ea. Asta a fost până când a descoperit Grecia, și acum nu s-ar mai întoarce pe litoralul italian.
Noi am fost în Lido di Jesolo, drept e ca iarna, cazați în stațiune ca sa vizităm Venetia. Nu mi-a plăcut, nu m-as întoarce vara acolo. Poate am nimerit noi prost, dar și ospitalitatea proprietarului de hotel italian a cam lăsat de dorit.
@luciaoradea -
Staţiunea se prezintă aşa cum am descris-o, dar contează foarte mult şi hotelul în care stai. Pentru Italia, în special pentru litoral, ca să nu avem surprize, întotdeauna rezervăm la 4*. Hotelul în care am stat şi despre care voi scrie separat se străduia să-şi respecte standardul. Plaja este cu adevărat superbă.
Mulţumesc mult pentru apreciere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2019 Bibione fabrica de bani! — scris în 26.06.19 de Azkan din TIMISOARA - nu recomandă