ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.01.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 06.03.12
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUL-2014
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Promenadă pe malurile Rinului în orașul Basel (I)

TIPĂREȘTE

Motto :Păstrați vii visele tinereții! Nu lăsați visele să piară, pentru că dacă visele mor, viața nu este decât o pasăre cu aripi rupte care nu mai poate să zboare... (Laugston Hughes)

Înainte de ˙89, și chiar o scurtă perioadă după aceea, visam și eu ca tot românul, încorsetat într-un spațiu cu multe lipsuri, să pot vizita câteva țări vestice, care mă ademeneau prin reclamele revistelor aduse „de afară”pe căi mai puțin oficiale. Una din aceste țări era Elveția, țară ale cărei peisaje montane, extraordinar de frumoase, le „vizitam”mereu cu ocazia Turului Ciclist.

Deși era trecută în agenda mea turistică, am amânat de mai multe ori o excursie în această țară din mai multe motive, cel mai important fiind acela de ordin financiar. Ocazia s-a ivit în vara trecută, când am fost invitat de o nepoată să vizitez Elveția și orașul Basel, locul unde ea locuiește și lucrează de câțiva ani.

Scurtă prezentare a orașului

Situat în nord-vestul Elveției pe fluviul Rin, orașul Basel este al treilea ca importanță după numărul populației. Are frontieră triplă cu Germania și Franța, unele suburbii ale acestuia situându-se pe teritoriul acestor țări. Deși în Basel se vorbește germana (dialect, germana de Basel), ca influență a vecinilor din landul Baden-Württemberg, locuitorii acestuia nu au împrumutat și stilul de viață rece și calculat al germanilor. Au ales stilul boem al celorlalți vecini, francezii din Alsacia, în ceea ce privește alimentația, îmbrăcămintea, moda etc.

Fondat în timpul imperiului roman (există aici ruinele unui castru) este distrus de maghiari în secolul X. Odată cu fondarea catedralei din Basel, în timpul împăratului german Heinrich al II-lea (începutul secolului XI), începe reconstrucția orașului, acesta se dezvoltă continuu, dar în continuare trece printr-o perioadă grea ca urmare a ciumei din 1347 și a cutremurului din 1356. La începutul secolului XV intră în Confederația Elvețiană ca al XI-lea canton, astăzi fiind un centru industrial și cultural de primă mărime al Elveției.

Vizitarea orașului

Principalele obiective turistice din Basel sunt situate pe malurile Rinului între podurile Schwarzwald și Dreirosen în zona istorică veche a orașului. Deși cele mai multe sunt situate pe malul stâng, noi am început vizita de la Dreirosenbrucke, pe malul drept, fiind cazați în apropiere. Spre deosebire de malul stâng, unde clădirile sunt construite aproape de apele fluviului, pe malul drept se află o alee de promenadă și după aceea clădirile. Pe această alee a început și plimbarea noastră prin orașul Basel și o recomand, mai ales pentru cei mai romantici dintre noi.

După vreo 800 de metri de mers pe alee, admirând râul și clădirile de pe malul opus, am ajuns la următorul pod de pe Rin, al treilea ca vechime (1877), numit Johanniterbrücke. După consolidarea din anii ˙60 cu grinzi din beton, a devenit primul pod major din întreaga Elveție. Imediat după pod, pe un postament din marmură neagră, se află o hartă cu obiectivele turistice din Basel. O hartă bine detaliată a orașului vechi în care explicațiile erau date în limba germană și alfabetul Braille.

Deși străbătută de numeroși pietoni,turiști și localnici, aleea este foarte curată,coșuri de gunoi foarte dese și fiecare avea atașat câte un mănuchi de pungi din plastic. Pungile aveau desenate pe ele diverse chipuri de animale și se puteau folosi gratuit pentru colectarea de excremente.

O primă clădire din traseul nostru, care ne-a atras atenția, a fost muzeul Kleines Klingenthal. Construită pe locul unei foste mănăstiri, clădirea muzeului adăpostește o bogată colecție de sculpturi gotice și romanice aduse de la catedrala orașului în urma restaurării acesteia. Tot aici sunt prezentate obiecte istorice ale Baselului medieval, un model de mănăstire veche și un model al orașului din secolul XVI.

După încă vreo 400 de metri am ajuns la cel mai vechi pod (1225) de traversare a Rinului din Basel, numit Mittlere Brücke sau Podul Mijlociu. Construit la început din lemn, din necesitatea de a se putea transporta mai ușor mărfuri și persoane peste râu, podul a servit și ca loc de execuție. Criminalilor cei mai înrăiți, dar și proxeneților și femeilor imorale, li se legau de corp anumite greutăți și trupurile erau aruncate în apele Rinului. Actualul pod, cel mai frumos din cele cinci ale orașului Basel, a fost reconstruit din piatră de granit la începutul secolului XX.

Mai mergem 800 de metri și ajungem la următorul pod, al doilea ca vechime istorică (1843) (al patrulea de pe traseul nostru), Wettsteinbrücke. Un pod rutier pe care circulă și tramvaiul și are în capete câte două statui cu ființe mitologice. De remarcat că traversarea Rinului se mai face în unele puncte și cu ajutorul unor vaporașe trase pe cabluri. De la acest pod mai mai mergem un pic și intrăm în Solitudepark unde aveam să vizităm un muzeu ciudat, Tinguely, după numele excentricului sculptor și pictor elvețian, Jean Tinguely.

Chiar înainte de intrarea în muzeu ne-a atras atenția o „drăcovenie”, cu o încrengătură de roți vechi și furtune, intitulată Fântâna lui Tinguely. Angrenajele vechi ale ”mașinii” aveau niște miscări curioase și stârnea râsul tuturor privitorilor. Și intrarea în muzeu a fost cam aiurea:chiar prin mijlocul unui magazin garnisit cu tot felul de mărfuri ieftine (ceva în genul magazinelor de la noi ”toate produsele la x lei”).

Muzeul are mai multe clădiri pe două etaje și adăpostește lucrări ciudate ale lui Tinguely, unele vesele, altele satirice, toate puse în valoare cu ajutorul unor vechituri ca roți de bicicletă, roți dințate, mecanisme de ceasuri etc. M- au impresionat în mod aparte lucrările „Industria grea”, ”Dansul morții lui Mengele” și „Aparatul care desenează”.

Unele mecanisme erau acționate electric și puteau fi pornite de oricare dintre turiști prin apăsarea cu piciorul a unui buton montat în podea și protejat cu o sferă de cauciuc. La parter un sistem de pereți culisabili forma într-un timp record o sală de conferințe, camere de locuit sau birouri de lucru. Sunt numai câteva din „invențiile”lui Tinguely și dacă ar fi să le descriu pe toate aș face un review separat.

Ajunși la podul pe care trece autostrada A3, Schwarzwaldbrücke, am trecut pe partea stângă a Rinului, acolo unde sunt principalele obiective turistice ale orașului Basel. Am intrat în primul magazin alimentar să vedem niște prețuri și când am văzut cât costă un kg de pepene roșu (6 SFr), din care mâncasem la nepoată cu o seară înainte, era să-mi sară șapca din cap.

În continuare am luat-o pe St. Alban-Rheinweg, o stradă aproape pe malul Rinului, și am ajuns la una dintre cele trei porți de intrare, rămasă din vechile fortificații medievale și numită Poarta Turnului St. Alban. Turnul-poartă ,construit din lemn la începutul secolului XIII, a fost avariat parțial la cutremur, apoi a fost restaurat, modificat structural și introdus în circuitul turistic.

Undeva mai în față, pe dreapta, atrage atenția alte două clădiri frumoase, una adăpostește Muzeul de Artă Contemporană iar cealaltă Muzeul Elvețian de Hârtie. Din acest loc am luat-o mult spre stânga,pe strada St. Alban-Graben, apoi pe Elisabethenstrasse , pentru a vizita biserica Sf. Elisabeta ( Elisabethenkirche), cea mai veche biserică neo-gotică din Elveția. Este închisă pentru turiști, dar se poate urca în turnul înalt,de unde se poate admira panorama orașului..

În perimetrul din jurul bisericii sunt multe obiective de vizitat și aș enumera Teatrul Basel, Muzeul de Artă, Muzeul Lumea Jucăriilor, Muzeul Muzicii, Muzeul de istorie etc. Noi le-am vizitat din exterior împreună cu alte numeroase clădiri aristocrate din jur. Mi-a plăcut în mod deosebit Casa Livada cu Vișini (Haus zum Kirschgarten), o clădire muzeu construită la sfârșitul secolului XVIII din cărămidă roșie. Se află chiar pe strada cu Elisabethenkirche și seamănă, prin mărime și arhitectură, cu un palat.

Acestea au fost obiectivele, pe care le-am vizitat, într-o primă fază, în orașul Basel. Obosiți după vreo 6 km parcurși pe malurile Rinului (mai ales doamnele), am făcut o pauză prelungită urmând să revenim pentru etapa a II-a a vizitei.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de traian.leuca † in 09.01.15 13:31:57
Validat / Publicat: 09.01.15 18:41:47
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ELVEȚIA.

VIZUALIZĂRI: 7086 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (traian.leuca †); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Podul rutier de peste fluviul Rin, Dreirosenbrucke din orașul Basel, Elveția.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 67450 PMA (din 53 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

ciprian.dima
[09.01.15 21:24:17]
»

@traian. leuca - Când o să ajung în Basel nu o să mai am nevoie de ghid turistic. O să fie de ajuns să printez review-ul d-voastră. Felicitări!

P02 - "Kleiner Beutel fürs grosse Geschäft. " - n-am putut să nu zâmbesc puţin. .

Aurici
[09.01.15 22:30:13]
»

@traian. leuca - Era sa va sara sapca din cap? Mie chiar mi-a sarit cand mi-am cumparat niste ciocolata de la o ciocolaterie pe langa vitrina careia m-am invartit vreo 10 minute. Am stat in august anul trecut la Grafenhausen, in Germania, la vreo 70 de km de Basel si am beneficiat de un card cu care ne puteam plimba oriunde cu mijloacele de transport din zona. Cum Baselul era aproape si trenul nu facea mai mult de o ora, am mers o zi, urmand sa profitam de oportunitate si sa mai mergem una. Numai ca ne-a trecut dupa ziua petrecuta acolo si am lasat pentru alta ocazie. Am promis ca voi scrie si eu despre vacanta mea la Grafenhausen, sper s-o fac cat mai curand si voi pomeni si eu de Basel, ca ne-a placut, dar... scumpa tare, Elvetia. Felicitari pentru toate denumirile de strazi, poduri, obiective..., nu stiu cum faceti, poate-mi vindeti si mie un pont.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
traian.leuca †AUTOR REVIEW
[09.01.15 22:37:02]
»

@ciprian. dima - Mulțumesc pentru apreciere!

Grundlegende Ziel ist es, Geld aufgrund von zufriedenen Kunden zu machen. "

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[09.01.15 23:14:02]
»

@Aurici - Mulțumesc pentru vizită și vot! Dacă aș fi cumpărat probabil că rămâneam și eu fără șapcă pe cap.

Aștept cu nerăbdare să vă citesc impresiile despre Basel.

Felicitări pentru toate denumirile de strazi, poduri, obiective..., nu stiu cum faceti, poate-mi vindeti si mie un pont.

Chiar dacă bănuiesc pe unde bateți, am să vă răspund la întrebare; pur și simplu fotografiez panourile informative ale obiectivului și strada unde se află. Pentru edificare am mai atașat 3 poze la acest review, PO24, un panou cu date despre excentricul Jean Tinguely, PO25, un panou cu Turnul St. Alban și PO26 cu numele unei străzi din Basel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[10.01.15 08:40:22]
»

@traian. leuca:

Asta-i tare!

Sa iei banii clientului si sa fie satisfacut!

Aurici
[10.01.15 10:06:22]
»

@traian. leuca - Trebuie sa recunosc ca eu pot sa vorbesc la nesfarsit despre vacantele mele dar fara sa pot exemplifica cu prea multe denumiri. Nu iau nimic din camera de hotel cand sunt in vacanta, nici macar telefonul. Il are sotul meu pe al lui ptr urgente si un rucsacel cu o apa si aparatul foto pe care nu l-am folosit foarte mult. Ne facem temele si cand ajungem intr-un loc, vizitam, ne minunam, vorbim si uitam pur si simplu de aparat. Noroc ca in general, calatorim cu cineva si avem destule poze de la ceilalti. O data cu AFA am inteles ca trebuie sa fiu atenta, ca sa pot scrie si eu asa cum imi place sa citesc la multi dintre voi, iar dvs sunteti unul dintre ei. Sa nu credeti ca bateam undeva, pur si simplu voiam sa stiu cum faceti. Nu mi-a placut niciodata sa fotografiez camerele de hotel, pe unde am stat, de ex, iar farfuriile cu mancare chiar deloc, urasc asta. Dar pentru ca imi dau seama acum ce important este pentru calatori, o sa fiu atenta. Poate n-o sa-mi iasa din prima dar o sa ma straduiesc. Felicitari, inca o data pentru review, pozele dvs parca sunt trase la indigo cu ale noastre, mi-a facut placere sa revad.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[10.01.15 10:21:52]
»

@Aurici:

Si mie mi se parea ciudat sa fotografiez prin hotel, dar am invatat asta datorita AFA. Cu restaurantele si farfuriile am in continuare retineri mari. Incerc, dar ma lupt cu niste valori sau reguli de comportament care mi s-au inradacinat demult.

Sunt de aceeasi parere ca daca vrei sa beneficiezi de sugestii si impresii postate pe AFA este fair sa si postezi ca sa intorci aceasta bogatie altora.

Eu invit pe aceasta cale multi cititori de pe AFA sa reflecteze si sa treaca la level 2 si sa si posteze. Mai exista apoi level 3,4 etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici
[10.01.15 10:35:24]
»

@Dan&Ema - Asta spun si eu, ca DOAR datorita AFA o sa ajung sa fotografiez camere de hotel si farfurii. Cu farfuriile mai vedem, totusi. O sa-mi postez si eu impresiile de la revelion si am gasit la niste prieteni o fotografie cu farfuria de aperitive pe care o s-o postez. Dar cand voi fotografia eu, personal, o farfurie de mancare, nu stiu. Mi se pare horor sa ma duc intr-un restaurant si inainte sa ma apuc sa mananc sa scot aparatul sa fotografiez. Si sa mai fie si oameni prin jur. In fine... ma voi orienta. Eu inca invat cum trebuie sa fac pe aici. Si intrand, asa in vorba, mai aud una-alta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&Ema
[10.01.15 10:41:29]
»

@Aurici:

suntem in acelasi stadiu de dezvoltare

Aurici
[10.01.15 10:49:37]
»

@Dan&Ema - Deja ma simt mai bine, multumesc.

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[10.01.15 12:48:59]
»

@Dan&Ema - Mulțumeasc pentru vizită!

De foarte multe ori mi s-au luat banii, din postura de client, și am fost nesatisfăcut.

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[10.01.15 13:35:11]
»

@Aurici - În primele mele review-uri am încercat să povestesc din memorie și am făcut o grămadă de greșeli; confundam unele poze, poceam nume de străzi etc. Ulterior, dându-mi seama că memoria îmi joacă feste, am decis să mă folosesc de aparatul de fotografiat.

Deși utile pentru turiști, nici mie nu-mi prea plac review-urile despre restaurante. Din peste 100 de review-uri postate pe AFA nu am nici unul despre vreun restaurant.

Am poze și detalii în memorie de la câteva, dar parcă ceva mă reține să iau decizia de a le posta. Am eu totuși un motiv, dar nu pot să-l spun aici, ar fi off topic și nu vreau cartonaș.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
buterfly*
[10.01.15 17:40:34]
»

ohoooo... de cand nu am mai ajuns pe la Basel! Noroc cu tine ca uitam cum arata!

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[10.01.15 18:04:41]
»

@buterfly - Mulțumesc!

Pe când și impresiile?

buterfly*
[10.01.15 18:08:12]
»

@traian. leuca - am fost demult, pe vremea cand nu faceam poze special pt AFA... las calatorii mai recenti sa imi aduca aminte de orasele astea minunate din Elvetia

Aurici
[11.01.15 00:54:22]
»

@traian. leuca - Pai acolo sunt si eu, la primele review-uri, dar am decis sa nu scriu din urma, tocmai pentru ca n-as vrea sa gresesc si nici sa pierd vreme acum ca sa ma documentez. O s-o fac doar ptr vacanta din august 2014 (sper) din Grafenhausen pentru ca am spus ca o sa scriu si pentru ca atunci cand am cautat pe AFA, nu am gasit nimic despre zona aceea. Si de aici inainte o sa fiu mai atenta la detalii ca sa pot scrie cu folos.

Referitor la restaurante, o situatie de la sfarsitul anului trecut mi-a schimbat parerea. Aveam un eveniment de familie foarte important si aveam nevoie de informatii despre un restaurant care sa nu fie pub, sa aiba muzica buna, sa fie animat pentru ca era in cursul saptamanii, sa fie potrivit pentru evenimentul nostru, sa fie accesibil tuturor invitatilor, s. a. m. d. Nu m-a ajutat prea mult net-ul dar mi-am incropit o lista scurta si vreo doua saptamani, aproape in fiecare seara, am fost sa vizitam restaurantele acelea si sa verificam atmosfera. Am avut o surpriza extraordinara, aproape ca n-am avut de unde sa aleg. Restaurantul Elisabeta, de ex, unde fusesem de 8 Martie si fusese o atmosfera incendiara, acum era gol. Intr-o sala asa mare si frumoasa erau 2 tineri care se pupau la o masa. Am vorbit cu ospatarul intrebandu-l daca asta este atmosfera in cursul saptamanii si mi-a spus ca da. Muzica, de care citisem pe net ca exista, lipsea cu desavarsire. In fine, am ales Casa Centrala a Armatei pana la urma, dar aceasta experienta m-a ajutat sa inteleg utilitatea articolelor despre anumite restaurante.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
traian.leuca †AUTOR REVIEW
[11.01.15 01:07:06]
»

@Aurici - De acord cu utilitatea unor astfel de review-uri. Vă aștept cu un review despre restaurantul de la Casa Armatei (am fost și eu acolo, la etajul I, dar mai demult).

După aceea scriu și eu unul.

Aurici
[11.01.15 08:33:18]
»

@traian. leuca - Offf, am zis ca nu as vrea sa scriu din urma. In plus as vrea sa scriu si eu despre revelion si Grafenhausen si tot nu reusesc. Oricum, nu cred ca as putea sa scriu un review intreg despre Casa Armatei, dar mi-ar placea sa-l citesc pe al dvs. Daca ati fost mai demult, probabil ca era in vremurile lui bune, acum nu cred ca mai este ce a fost. Haideti, scrieti dvs cum l-ati perceput atunci si imi dau si eu cu parerea printr-un ecou despre cum l-am gasit acum. Chiar sunt curioasa.

Abia acum am vazut ca sunteti din Ploiesti. Acolo mi-am petrecut si eu adolescenta, am facut liceul la Caragiale.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
traian.leuca †AUTOR REVIEW
[11.01.15 10:20:25]
»

@Aurici - Eu am fost mai demult la CCA cu ocazia unei petreceri pentru sărbătorile de iarnă.

Tot ce îmi mai aduc aminte este că am urcat la etajul I, pe niște scări cu balustrade din marmură albă și acoperite cu un covor roșu. Pe scări ne-au întâmpinat, dispuse în zigzag, mai multe soliste la vioară îmbrăcate în alb și cu fes roșu pe cap.

Meniul a fost unul excepțional, bufet suedez, „beuturi” din cele mai fine și mai scumpe. Un spectacol oferit de un amsamblu din Moldova, a întregit o seară pe care nu cred să o pot uita vreodată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Aurici
[11.01.15 15:05:43]
»

@traian. leuca - Vedeti? Acum meniul a fost banal, absolut banal cu toate ca am facut rezervare cu 3 saptamani inainte si se stia ca este vorba despre un eveniment. Am zis sa alegem niste platouri pentru inceput pe care le-am precomandat, urmand ca din cele 2 feluri de platouri care erau in meniu sa ne faca o combinatie reusita si apoi fiecare sa-si comande felul principal. Dar platoul a insemnat rosii cu branza si niste mezeluri, taiate pur si simplu, nici un fel de aranjament, nimic deosebit. In meniu suna altfel. Nici felurile principale nu ne-au dat pe spate, au fost, cum spuneam banale. Lumea, putina care era, venea, manca, socializa un pic si la 21.30-22 se retragea. Formatia pe care o au, s-a straduit pentru noi si chiar am dansat, dar nu parea ca acolo sunt seri dansante, ci mai degraba omul vine, mananca si pleaca. Ni s-a parut la fel si in seara cand am fost pentru recunoastere. Ce sa zic? Si eu aveam alte informatii de la niste unchi, de pe vremea cand ei isi faceau veacul acolo, dar nu s-a mai potrivit nimic din ceea ce imi spusesera ei. Poate ca la nunti, botezuri... este o alta atmosfera. Altfel, sala, m-a coplesit, cat este de frumoasa.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AleDia
[16.01.15 09:53:41]
»

un Zuperbonus pentru un Zuper articol! felicitari pentru o relatare detaliata si frumoasa.

traian.leuca †AUTOR REVIEW
[16.01.15 10:06:21]
»

@AleDia - Mulțumesc frumos pentru vot și apreciere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AleDia, Aurici, buterfly*, ciprian.dima, Dan&Ema
Alte impresii din această RUBRICĂDescopera Basel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07499098777771 sec
    ecranul dvs: 1 x 1