GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excursie Grand Holland Landmark Tour
Dupa ce ne-am desfatat gustuturile cu minunatele bomboane belgiene si obositi fiind, ne-am asezat de fiecare data la una din terasele pline de turisti savurand licoarea blonda cu guler - la mare pret aici in Benelux -, iata-ne ajunsi in cea de-a noua (si ultima) zi a periplului nostru in Belgia si Olanda. Aceasta ultima zi, am rezervat-o unei excursii in afara Amsterdamului, excursie foarte reusita (o recomand cu incredere tuturor turistilor care viziteaza Olanda), excursie denumita Grand Holland Landmark Tour si care a costat 49 Euro/persoana.
Plecati din Paulus Potterstreet 8 (in apropierea muzeului Van Gogh), deplasarea am facut-o cu autocarul companiei Keytours pe traseul Amsterdam-Aalsmeer-Rotterdam-Delft-Haga-Amsterdam.
Beneficiind de prezentarile si explicatiile unui ghid (Marry-Ann - competenta si in acelasi timp foarte sociabila si volubila), am ramas incantati de frumusetea traseului foarte bine ales, timpul petrecut (aprox. 10 ore) trecand pe nesimtite.
Ne-am oprit pe rand in:
-Aalsmeer – vizita la Flora Holland, unul dintre cele mai mari depozite de flori si centre de licitatie din Olanda. Depozitul cu imensa hala de flori este legat direct la terminalul auto si aero de unde cantitati uriase de flori pleaca catre toate colturile lumii.
-Rotterdam – cel mai mare port al Europei si unul dintre cele mai mari din lume. In timpul celui de-al doilea razboi mondial intreg centru orasului a fost puternic bombardat. Anii moderni au adus cu ei o explozie in materie de constructii, dovada stand multimea de obiective noi, impresionante unde isi au sediul numeroase companii internationale. Orasul in sine este un melanj intre vechi si nou, turistul reusind sa descopere un obiectiv remarcabil -Casele Cubice, creatie a arhitectului Piet Blom care si-a dorit sa construiasca un sat intr-un oras. Alte atractii: Turnul Euromast, podurile Wilhelm si Erasmus (construit in 2002)
-Delft - oras renumit pentru ceramica albastra care ii si poarta numele. In centrul istoric al orasului se viziteaza Catedrala Neuve Kerk unde sunt inmormantati ducele Wilhelm de Orania si Erasmus - teolog si erudit olandez. La cateva strazi distanta se gaseste Biserica Oude Kerk, construita incepand cu 1381. Aici se afla inmormantat Johanes Vermeer (1632-1675) contemporan cu Rembrandt, pictorul despre care se spune ca a pictat numai din placere. A creat mai putin de 40 de lucrari, a fost casatorit, a avut 11 copii si a murit sarac.
-Royal Delft Pottery – fabrica de portelan infiintata in 1653. Fabrica se viziteaza in cadrul unui tur. Sunt incluse vizite in halele procesului de fabricatie si la cuptoarele de coacere a ceramicii. Se mai viziteaza camerele de pictura unde un mester pictor ajunge in aceasta functie dupa 10 ani de experienta. Expozitie de ceramica Delft cu vanzare la iesirea din fabrica.
-Haga - capitala administrativa a Olandei si resedinta Familiei Regale, este un oras de importanta internationala, cu multe cladiri vechi, usor si simplu de vizitat. Aici isi are sediul Parlamentul Olandei, aici locuieste primul ministru si tot aici isi are sediul Tribunalul Pacii de la Haga (Tribunalul Penal International)
-Madurodam – parc tematic in miniatura, cu machetele celor mai importante monumente istorice si realizari ingineresti ale Olandei. A fost inaugurat in 1952 in onoarea lui Geoge Maduro-erou mort in 1945 in al II-lea Razboi Mondial.
Cand pe inserat ne-am intors, Amsterdamul ni s-a infatisat intr-o alta lumina. Felinarele Rosii se aprinsesera, la cafenele si terase berea curgea in valuri, vaporasele si barcutele intestate cu turisti explorau canalele ce traverseaza orasul, totul intr-o atmosfera romantica de inceput de secol, cand petrecerile si voia buna faceau (si fac in continuare) farmecul acestui relaxant si impresionant oras European…
La buna vedere, Olanda, la buna vedere, Amsterdam…
Trimis de Ricone in 10.10.12 17:16:08
- A fost prima sa vizită/vacanță în BENELUX
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ricone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Ricone: Regulamentul site-ului prevedere delimitarea paragrafelor "imprumutate" din alte surse si precizarea acestora.
Rog reverifica textul trimis si - daca e cazul - aplica prevederile mai sus mentionate.
Cu atat mai mult cu cat atat Regulamentul cat si regulile moralei generale condamna si pedepsesc plagiatul
Ma dezamageste lipsa oricarei intentii de colaborare din partea autorului, desi e evident ca cel putin doua sau trei fragmente sunt inserate in text fara a se respecta cerintele de delimitare (prin ghilimele, text formatat diferit - italic etc)
Motiv pentru care review-ul este publicat hors-concours, fara votul site-ului (= fara PMA STD = si, in consecinta, doar cu posibilitatea votarii simbolice, +/-1PMA)
@Admin: La trei zile de la trimiterea textului meu catre d-voastra si dupa ce l-am analizat si modificat de doua ori (conform cerintelor), cred ca lucrurile trebuiesc clarificate.
N-am avut si nici nu voi avea vreodata pretentia ca articolele mele sunt lucrari de masterat sau doctorat intr-ale literelor. Nu sunt un "dottore" in acest sens si nici studiile nu-mi permit acest lucru... Textele mele sunt SIMPLE INFORMARI ale experientelor noastre (ale mele si ale sotiei) intr-ale calatoriei. Iar daca uneori din dorinta de-a spune prea multe intr-un text atat de scurt, mi-am regasit gandurile printre randurile altora, nu pot decat sa regret acest gest. Este (a fost) un compromis pe care multi dintre noi il fac. Sa recunoastem, totusi... Imi cer scuze daca generalizez.
Daca d-voastra credeti ca nu corespund (literar vorbind) pretentiilor si regulilor sitelui "amfostacolo", ma vad nevoit sa intrerupem in mod amiabil colaborarea noastra. Dumneavoastra o sa pierdeti un sustinator dezinteresat al site-ului ce cu onoare il conduceti, iar cititorul (potentialul turist) o sa piarda o sursa credibila si sincera de informare...
@Ricone: lucrurile sunt mult mai simple, nu e nevoie sa le complici lasand orgoliul etc sa interfere.
Regulamentul prevedere delimitarea textelor preluate (din alti autori, alte surse) pentru imbogatirea unui review. Daca respectai aceasta cerinta (obligatorie!), era posibil ca articolul sa fi fost selectat ca MG (precum multe altele, similare - atat ale tale, cat si ale altora).
In plus, ai fi evitat etichetarea (aiurea, inmho, dar *prezenta* ca tendinta la multi) intentiilor tale ca *imorale* - intentia de a castiga prestigiu 'furand' [plagiind]. Eu stiu ca nu e asa (nu imoralitatea te-a manat in 'lupta', ci dorinta de a informa cat mai complet/frumos ceilalti membri) - dovada votul meu (dat imediat *anterior* publicarii!), ca simplu user, la review-ul tau, dar asta e pozitia mea ca simplu user, nu ca Admin. Pozitia de Admin - ai vazut-o mai sus
Posibil ca "multi o fac" - in sensul ca si alti useri posibil sa procedeze la fel (plagiind), insa fiecare isi asuma responsabilitatea ptr asta. Daca sunt 'prinsi' (sesizati!), suporta consecintele.
In rest: nu consider ca am ceva de comentat / adaugat. Fiecare judeca / apreciaza / ia deciziile pe care le considera cele mai potrivite pentru el -- in momentul respectiv
Ricone, nu-i pacat sa nu ne mai prezinti pe larg, locurile pe unde ai hoinarit?
Noi, cititorii tai, ne opunem vehement la abandonarea bunului tau obicei de a scrie. Cat despre admin, trebuie sa-l intelegi ca lupta din greu cu ,,scriitorii '' care, copiaza fragmente de pe site-uri.
Nu e cazul tau asa ca, nu trage chiulul, treci la treaba!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2020 Amsterdam - martie 2020 — scris în 28.03.20 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Amsterdam, un vis implinit — scris în 23.11.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Muiderslot, cel mai vechi castel medieval olandez pe ape, în patrimoniul Unesco — scris în 03.02.20 de mireille din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Zaanse Schans – un sat cu mori de vânt (și nu numai) în apropierea Amsterdam-ului — scris în 29.05.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Ce am făcut 3 zile în Amsterdam — scris în 27.05.19 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Amsterdam: Senzatii prin mintea calatorului dezinvolt!!! — scris în 15.02.19 de Miseropia din DUBLIN - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Langa Amsterdam: Broek in Waterland, Volendam si Edam — scris în 02.01.19 de scotty din BUCURESTI - RECOMANDĂ