ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.04.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAR-2015
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Campania - în căutarea sirenelor (IV)

    Ilustrație video-muzicală
    - Torna rossa-


    TIPĂREȘTE URM de aici

    Coasta Amalfi

    Am plecat din Sorrento urmand tarmul marii Tyrreniene. Marea de un albastru-azuriu in care soarele se oglindea jucaus ne-a insotit o buna bucata de vreme. Drumul ingust si plin de serpentine ne taia uneori respiratia alaturi de peisajele de vis. Localitatile catarate pe stancile ce stateau gata sa plonjeze parca in apa de smarald se intindeau in calea noastra doar pentru a fi admirate. Am trecut pe rand prin: Positano (scurta pauza la intoarcere), Praiano si urma Amalfi, apoi Ravello. Traseul nostru urma sa se trmine in Ravello.

    Dupa ce am trecut de Positano, peisajul mirific ne-a facut sa oprim in prima parcare si sa-l admiram cu nesat. In parcare, un localnic isi vindea produsele agricole: lamai, portocale, ardei. Am cumparat de la el doar 2 lamaii care cantareau mai bine de 1,5 kg, iar el s-a oferit sa ne faca fotografii si chiar ne-a dat si informatii despre ce putem vedea in zona.

    Dupa ce ne-am luat ramas bun de la “ghidul” nostru de ocazie am continuat drumul si urmatoarea oprire a fost in Conca dei Marini, la Grota de Smarald. Aceasta este o pestera formata deasupra nivelului marii (prezenta stalctitelor si a stalagmitelor atesta acest lucru) ce s-a scufundat partial in mare. Accesul la grota se face din strada cu liftul. Intrarea se plateste 5 euro/persoana. In fata grotei te preia un nenea barcagiu, care este si ghid si cu barcuta te plimba aproximativ 15-20 de minute pe luciu de smarald. Grota a fost descoperita intamplator de un pescar in 1932. Plimbarea iti ofera posibilitatea de a admira formatiunile castice (stalactitele si stalagmitele) dar si culorile deosebite create de reflexia luminii in apa marii ce umple pestera. Barcagiul ghid lovea apa cu vasla iar in urma rasareau mii de smaralde efemere ce doar sirenele de alta data si le puteau prinde in coliere.

    Am plecat cu dorinta de a intalni poate si o sirena si urmatoarea oprire a fost in Amalfi. Dupa ce am cautat loc de parcare si cand parea ca va trebui sa parcam in afara orasului a aparut un indicator de parcare subterana. Din parcare am plecat printr-un tunel pana in oras.

    Amalfi este un oras mic cu putin peste 5000 de locuitori dar plin de turisti, chiar daca noi am fost in extrasezon. Principalul obiectiv al orasului este Domul, construit in sec IX si inchinat Sf. apostol Andrei care este si protectorul orasului.

    Noi am intrat in Dom venind pe un culuoar dintr-o piateta a orasului si surpriza a fost mai mare cand ne-am trezit, la intrarea principala, cu treptele impozante ce se asterneau la picioarele noastre. In interiorul lacasului se afla cripta Sf. Andrei ce adaposteste moaste ale sfantului, aduse in perioada celei de apatra cruciade, de la Constantinopol. Curtea interioara a Domului este de inspiratie orientala, cu fantani in care se zbenguie pestisori colorati, cu plante exotice si totul marginit de frumoase coloane albe.

    Am coborat apoi pe stradutele cochete ale orasului amestecandu-ne printre turisti grabiti ca si noi sa prinda cat mai mult din farmecul acestui loc, admirand sau cumparand cate ceva din magazinele ce ne asteptau. O cafea si o gustare frugala, servita pe treptele Domului si impartita cu porumbeii autohtoni si din nou la drum.

    Programul trebuia respectat si mai aveam Ravello. Dupa un drum care urca si urca si era atat de ingust incat a trebuit sa mergem si inapoi pentru a face loc unei alte masini ce trecea pe langa noi iata-ne in Ravello.

    Orasul a fost fondat in sec. V ca loc de refugiu pentru familii romane ce se adaposteau de invaziile barbare. Ravello a avut o istorie zbuciumata fiind atacat si distrus de dusmani, suferind de pe urma cutremurelor sau a ciumei. Abia in sec. XIX a inceput sa-si revina si asta mai ales datorita turismului. In prezent, orasul gazduieste numeroase manifestari artistice si cel mai important este Festivalul Wagner ce se tine aici in fiecare an in lunile iulie-august.

    Din piata centrala a orasului, dupa ce am colindat putin pe stradutele in panta, am intrat la Villa Rufolo (intrare 5 E/pers). Vila este cunoscuta pentru scena de deasupra marii unde an de an are loc Festivalul Wagner. Si pentru ca in multe locuri din Italia se reconstruieste si se repara si aici era santier. Ne-am plimbat prin gradina - aflata in reorganizarea de primavara si ne-am bucurat de panorama ce se deschidea in fata noastra. Cu regret am parasit aceste minunate locuri si tare mi-as dori sa pot petrece macar o zi intreaga in acest oras!

    Pe drumul de intoarcere am oprit pentru cateva minute in Positano, dar dupa o zi de alergat nu mai eram in stare de nimic. Ne-am multumit cu o privire generala asupra catorva stradute si cu gandul ca a doua zi trebuia sa plecam ne-am indreptat spre Sorrento.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de DOINITA in 17.04.15 19:45:26
    Validat / Publicat: 17.04.15 21:31:51
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 3863 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Bijuterii amalfitane-Positano vazut din parcare
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 24 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster13
    [18.04.15 10:16:15]
    »

    Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

    Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

    Rodel
    [18.04.15 17:06:24]
    »

    Superbe poze! Grota de smarald îmi amintește de lacul subteran din Salina Turda.

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [18.04.15 20:54:06]
    »

    @webmaster13 - E in regula, multumesc!

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [18.04.15 21:13:09]
    »

    @Rodel: Multumesc. E frumoas lacul din salina, dar grota e altceva. Miile de "nestemate"de pe suprafata apei, stalactitele si stalagmitele creeaza o imagine de poveste...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Amalfi şi Costiera Amalfitana:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06459903717041 sec
    ecranul dvs: 1 x 1