ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.12.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
JUN-2017
DURATA: 5 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 999 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 18 MIN

Un Delphin cam plictisit – Delphin Palace Lara

TIPĂREȘTE URM de aici

Perioada sejurului: 30 mai – 4 iunie

Adresa: Kemerağzı Mahallesi Yaşar Sobutay Bulvarı No:352 AKSU/ANTALYA, Turkey

Website: delphinhotel.com/en/delphin-palace

Coordonate GPS: 36.855750,30.875800

Alegerea hotelului

După trei vizite anterioare la alte trei hoteluri Delphin, începând cu vechiul Delphin Botanik din Alanya în 2012, continuând un an mai târziu cu Delphin Deluxe din Alanya în 2013 şi în 2015 cu Delphin Botanik Exclusive Lara (actualul BeGrand, dar eu am fost acolo chiar în anul în care a fost preluat, deci înainte de marea renovare şi transformare a acestuia), alegerea unui alt hotel Delphin a venit firesc, la momentul rezervării încă nutrind speranţa obţinerii într-un viitor apropiat a mult doritei brăţări VIP :D.

Sejurul a fost rezervat tot prin agenţia saitului AFA, plătind 730 euro pentru cinci nopţi de cazare în cameră dublă standard cu vedere laterală la mare, ultra all inclusive, fără transport. A fost un preţ ok.

Drumul

Drumul cu maşina de la Bucureşti până în Antalya a totalizat 1386 kilometri, fiind parcurs în două zile pe traseul: București - Giurgiu - Ruse - Razgrad - Târgoviște - Omurtag - Kotel - Yambol - Elhovo - Lesovo - Hamzabeyli - Edirne - Istanbul - Adapazari - Osmaneli - Bilecik - Bozüyük - Kütahya (998 km în prima zi) şi Kütahya - Afyon - Sandikli - Burdur - Antalya – Lara - Kundu (388 km în a doua zi) .

De la primul hotel Royal Seginus din Lara, care ne-a fost gazdă în primele cinci nopţi, ne-am mutat apoi în Kadriye, la al doilea hotel, Titanic Deluxe Belek, aflat la doar 11 kilometri de primul, pentru următoarele şapte nopţi şi apoi am plecat spre al treilea hotel situat în Tekirova, parcurgând alţi 100 kilometri şi apoi am parcurs 89 kilometri din Tekirova pentru a reveni în Lara la Delphin Palace unde urma să ne petrecem ultima parte a vacanţei.

Hotelul Delphin Palace

Hotelul a fost construit în anul 2005 şi se întinde pe o suprafaţă de 40.000 metri pătraţi, ok pentru un hotel din Lara, dar puţin faţă de resorturile din Belek sau Kemer, cu suprafeţe mult mai generoase.

Teritoriul resortului este destul de compact, chiar puţin înghesuit aş putea spune, dar faptul că ajungi ușor dintr-un loc în altul constituie totuși un avantaj.

Se află la 10 kilometri de aeroportul din Antalya, ceea ce constituie un avantaj pentru cei care ajung aici cu avionul, datorită duratei scurte a transferului până la hotel. Centrul Antalyei se află la 15 kilometri de hotel, uşor de ajuns cu autobuzul sau cu taxiul.

Există o singură clădire principală cu opt etaje care, văzută de sus, ar fi în forma literei „X” , majoritatea camerelor având vedere laterală la mare. La acest hotel, ca şi la ceilalţi Delphini, suplimentele de vedere laterală sau frontală la mare costă puţin şi chiar merită plătite.

Cazarea se face în 493 de camere standard de 28 metri pătraţi, cu vedere la mare, parţială la mare sau la uscat, care pot găzdui maxim trei adulţi şi un copil sau doi adulţi şi doi copii, 40 de camere family, cu suprafaţa de 45 metri pătraţi, constând din două camere şi o singură baie şi 24 junior suite de 36 metri pătraţi.

Check in

Am ajuns la hotel destul de devreme, puţin după ora 11. Am trecut de bariera de acces după prezentarea voucherului, am oprit maşina în apropierea intrării în hotel şi m-am prezentat la recepţie cu voucherul şi paşapoartele, nu înainte de a-mi umple un pahar cu limonada cu mentă, foarte bună ca de obicei şi de care îmi era dor.

Un recepţioner plictisit m-a preluat imediat, am completat formularul de cazare, fără a uita să menţionez faptul că mă aflam pentru a patra oară într-un hotel al lanţului, ştiut fiind că oaspeţii care revin beneficiază de un tratament preferenţial. Tipul nu a avut însă nicio reacţie. Ciudat.

În mai puţin de cinci minute mi-a fost repartizată camera. Conform obiceiului, am solicitat să văd camera înainte de a căra bagajele, care oricum stăteau foarte bine în maşină. Recepţionerul nu a fost deloc încântat de cererea mea, dar nu m-a putut refuza. Pe un ton destul de nepoliticos, mi-a precizat că este o cameră cu vedere parţială la mare, aşa cum plătisem, dar dacă vreau full sea view trebuie să plătesc diferenţa de preţ. Eu nu-i cerusem nimic în plus, voiam doar să văd camera. Normal că mă interesa şi vederea, dar şi poziţia camerei şi mai voiam să mă asigur că totul funcţionează cum trebuie în ea, ştiind că este mai simplu să o schimb din prima, decât să aştept ca meşterii lor să rezolve o eventuală defecţiune. I-am explicat că nu sunt deloc interesată de full sea view, pentru că liniștea este mai importantă pentru mine, iar toate camerele de pe partea cu marea sunt expuse zgomotului, atât de la restaurantul principal, cât şi de la piscina cu activităţi, tot la fel cum camerele land view sunt expuse zgomotului traficului, plus prafului aferent, că sunt un turist care ştie exact care este varianta optimă pentru el, ştie ce a plătit şi nu intenţionează să primească nimic mai puţin.

Un bell boy m-a însoţit până la etajul al treilea unde se afla camera alocată. Totul era în regulă, aşa că am revenit la recepţie. Mi-ar fi plăcut poate să fi fost la un etaj superior, dar nu am mai insistat, pentru că riscam să mă pricopsesc cu vreo cameră la mansardă şi să-mi pară rău. În spatele recepţionerului am văzut nişte genţi de plajă. Cunoscând prea bine regulile, l-am întrebat direct unde este geanta mea, pentru că în cameră nu am văzut-o şi am reuşit să-l surprind. S-a repliat destul de repede, mi-a oferit imediat geanta, motivând că a crezut că mi-o dăduse deja :D.

Am luat cardurile, am cerut şi broşurica şi am mers cu bell boy-ul la maşină să luăm bagajele, iar soţul s-a dus să parcheze maşina.

Camera 3127

Am urcat singură cu unul din cele cinci lifturi panoramice până la etajul al treilea şi am ajuns la uşa camerei în acelaşi timp cu băiatul cu bagajele, care nu ştiu cu ce lift a urcat, pentru că l-am pierdut la un moment dat.

Camera este poziţionată aproape pe centrul hotelului, foarte aproape de zona lifturilor. Când am intrat prima dată în cameră aproape că am avut o senzaţie de deja vu, aceasta semănând izbitor cu camerele hotelului Delphin DeLuxe din Alanya, înainte de renovare şi de schimbarea mobilierului. De fapt şi hotelul pare construit după acelaşi proiect :D. Bine, eu la Delphin Deluxe am plătit o cameră standard exact la fel cu aceasta şi tot cu vedere laterală la mare, dar ajunsă acolo am primit upgrade gratuit la un apartament cu două camere în corpul family construit chiar în acel an, prea mare pentru doar doi adulţi, dar şi prea frumos pentru a-l fi putut refuza :p. De fapt, aceeaşi senzaţie de deja vu m-a urmărit întreg sejurul petrecut aici, la fiecare pas amintindu-mi de vacanţa petrecută la Delphin DeLuxe din Alanya, doar plaja fiind cu mult mai bună aici în Lara.

În holul de la intrarea în cameră pe partea dreaptă aveam un cuier şi apoi dulapul, încăpător şi bine compartimentat, în care se afla şi seiful gratuit, iar pe partea stângă era baia. Uşile glisante ale dulapului erau acoperite cu oglinzi mari, utile celor care mai fac o ultimă verificare a ţinutei înainte de a părăsi camera.

Camera nu era nici mare, nici mică, am ştiut exact că nu excelează la capitolul spaţiu fiind vorba de un hotel mai vechi, dar nici nu m-am lovit de diversele piese de mobilier, prea multe după mine, însă aşezate în cea mai bună variantă posibilă. Peretele cu oglinzi crea iluzia unei camere mai spaţioase decât în realitate :).

Camera este decorată în stil turcesc, tablourile şi oglinda au ramele aurite, iar mobilierul, chiar dacă era vechi, mi s-a părut foarte bine întreţinut. Este dotată cu un pat single lipit de peretele comun cu baia şi un pat dublu, nu foarte lat, dar pentru noi a fost suficient, existând o singură noptieră între cele două paturi. Eu am folosit pe post de a doua noptieră măsuţa cu blat de marmură şi filigran, având nevoie să mai ţin una alta la îndemână, iar lampadarul pe post de veioză.

Pe partea opusă patului este un corp lung gen birou, lipit de peretele cu oglinzi. Pe acesta se află televizorul, destul de mic, dar eu nu venisem să mă uit la televizor, şi setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu cană electrică, borcănele de cafea instant şi lapte praf, pliculeţe de ceai şi zahăr. Minibarul se află mascat în acest corp şi conţine două sticle de bere Efes Malt, două sticle de apă minerală şi două de apă plată, două sticle de Pepsi, una de Mirinda, una de Ice Tea, o doză de Pepsi Light, două sucuri de fructe la cutie cu pai, sticksuri, chipsuri şi napolitane cu ciocolată.

Un scaun tip jilţ şi o canapea completau mobilierul camerei.

Balconul este mai degrabă micuţ, însă a fost ok pentru noi. Aveam vedere la piscina de relaxare, parţială la mare, la parcarea hotelului şi la Delphin Imperial, aflat dincolo de terenul viran care desparte cele două hoteluri, Imperialul răsfăţându-ne seară de seară cu nişte jocuri de lumini fabuloase.

Balconul este dotat cu două scaune din lemn, o măsuţă rotundă cu blat de marmură şi un uscător pentru costumele de baie.

Baia este de dimensiuni normale spre mici, foarte curată, dotată cu o cabină dreptunghiulară de duş, în care erau disponibile recipientele de şampon şi de gel de duş, ambele de culoare roz, oricum eu nu am sesizat diferenţe între cele două. Mai existau oglindă pentru machiaj şi uscător de păr. Sub chiuvetă am găsit papucii de unică folosinţă. Pe lângă şamponul şi gelul de duş de la duş, am mai primit balsam de păr şi loţiune de corp în nişte recipiente mai mici, seturi de periuţe şi pastă de dinţi, set pentru bărbierit, discuri demachiante, beţişoare, căşti de duş, săpun solid. Prosoapele, foarte curate, mi s-au părut cam uzate. Cele folosite erau schimbate în fiecare zi.

Halatele, albe şi pufoase, ne aşteptau frumos împachetate pe patul single.

Aerul condiţionat este centralizat şi a funcţionat foarte bine, fiind folosit de noi mai ales dupăamiaza.

Curăţenie s-a făcut în fiecare zi, destul de serios şi la ore rezonabile; nu am avut decât cuvinte de laudă pentru cameristă.

În cameră am găsit şi meniul pentru room service, unul destul de „subţire” , dar nu exista riscul să rămâi nemâncat, iar faptul că acest serviciu era oferit gratuit pe timpul nopţii, între 0.00-06.00, constituie un avantaj.

Restaurante

Există un restaurant principal care oferă principalele mese ale zilei, după următorul program: micul dejun (07.00-10.00), micul dejun întârziat (10.00-11.00), prânzul (13.00-14.30) şi cina (19.00-21.30). Acesta este situat un nivel mai sus decât piscina şi dispune şi de o terasă generoasă. Noi am mâncat doar pe terasă. Seara erau cine tematice, gen luni – Far East, marţi – peşte şi fructe de mare, miercuri – italian, joi – turcesc, vineri – internaţional şi tot aşa, astfel existând o varietate suficient de mare a mâncărurilor oferite, chiar dacă, în afara felurilor conform specificului, altele în fiecare seară, existau şi alte feluri care se mai repetau, însă mie chiar mi-a convenit acest lucru, deoarece găseam mereu felurile mele preferate. Aceste seri tematice ne-au convins că nu se justifica rezervarea unei cine la restaurantele a la carte, care aveau specific asemănător, însă bufetul din restaurantul principal ne oferea mai multă libertate de alegere.

Cel mai mult mi-a plăcut seara turcească, eu fiind şi mare amatoare de mâncare turcească :), dar şi în restul serilor prezentarea mâncării a fost la înălţime, chiar dacă nu am fost prea interesată de cele oferite.

Mâncarea a fost la nivelul aşteptat, bine gătită şi suficient de variată, pe terasă existând şi sectoare de live cooking, pastele erau gătite la cerere după dorinţa clientului, la fel peştele, aflat pe pat de gheaţă putea fi ales de către fiecare şi apoi gătit.

Băuturile erau comandate şi aduse la masă de către ospătari, care se mişcau destul de bine; aşteptarea dura ceva mai mult la orele de maximă aglomeraţie, dar în rest erau prompţi. Cu debarasatul meselor cred că aveau o problemă. Fie îţi luau farfuria din faţă înainte de a fi terminat de mâncat şi fără să te întrebe, fie se umplea masa de farfurii murdare şi debarasau abia după ce plecai de la masă, pregătind masa pentru următorii turişti. Nu mi se pare tocmai ok la un restaurant de cinci stele să stau pe masă cu bolurile goale de ciorbă, cu farfuriile goale de salată, felul principal şi desert, în timp ce îmi beau cafeaua, ceaiul sau un pahar de vin la finalul mesei, astfel că adesea debarasam chiar eu.

Există şi şapte restaurante a la carte: Margarita (mexican), Dolce Vita (italian), Blue Fish (peşte şi fructe de mare), Pekin (chinezesc), Dragon (japonez), Helen (mediteranean&grecesc) şi Otoman (turcesc), cu excepţia celui turcesc aflat în grădină, restul se află în aripa estică a restaurantului principal, cu rezervare, prima vizită la fiecare din acestea fiind gratuită.

Rezervările la restaurantele a la carte se pot face cu o zi înainte între 09-17.00 sau chiar în ziua respectivă, între 09.00-12.00, dacă mai sunt locuri disponibile, sunând la un număr de telefon sau folosind automatul din recepţie. Teoretic, la un sejur de şapte nopţi, cei interesaţi pot merge la şase din cele şapte restaurante cu specific. Acestea sunt disponibile pentru cină, între 19.00-21.30, fiecare restaurant fiind deschis şase zile din şapte, prin rotaţie. Codul vestimentar care trebuie respectat la aceste restaurante este mai strict ca în cazul restaurantului principal.

Palm Sport & Snack Pub oferă gustări între 15.00-18.30, cina târzie între 22.00-02.00 şi un mic dejun matinal între 02.00-06.30, util pentru cei care ajung la hotel sau pleacă în cursul nopţii. Pe noi nu ne-a interesat.

Drumul spre plajă era plin de obstacole... voiam să spun ispite, una mai tentantă decât alta, în funcţie de oră. Vrând nevrând :), treceam pe lângă toneta cu îngheţată, cu program 10.00-17.00, cu diverse sortimente pe gustul fiecăruia, sau eram atraşi de mirosul de gozleme (12.00-16.30), pe lângă restul celor oferite la Delphino Snack Restaurantul, cu program 12.30-15.00, o opţiune pentru masa de prânz atunci când voiai să rămâi pe plajă sau la piscină. Doner House ne ispitea cu kumpir (cartofi copţi umpluţi cu de toate, după gust) între 16.00-17.00, kebap (12.00-14.30) şi tantuni (15.15-15.45), iar la Grand Arena Bar găseam waffle (15.30-17.30), prăjiturele şi cafea (16.00-17.00) şi alte gustări (16.30-17.30).

Baruri

Nici la acest capitol, Delphinul nu stă rău, cu cele câteva baruri ale sale.

Lobby Bar, cu program 09.00-23.00, Joia Bar, deschis non stop şi Cafe Avanti, cu program 09.00-23.00, toate trei aflându-se în zona recepţiei, nouă plăcându-ne mai mult Lobby Barul, de fapt, terasa acestuia.

Turiştii care îşi petreceau timpul la piscina de relaxare, destinată doar adulţilor (15+), foloseau serviciile Relax Pool Bar, cu program 10.00-19.00. Noi doar treceam pe acolo la întoarcerea de la plajă, iar soţul se delecta cu o bere neagră la sticlă. Am mai fost acolo într-o seară să „fumăm” narghilea. Ştiam de mulţi ani că hotelurile Delphin oferă narghilea gratuit (20.00-24.00), dar nu ştiam că la Delphin Palace trebuia să faci rezervare prealabilă. Am făcut şi am fumat, deşi nu erau mai mult de 4-5 alţi doritori în afară de noi.

Disco Barul, cu program 23.00-02.00, indoor, ne-a întâmpinat într-o seară cu muzică pe gustul meu, atmosferă de discotecă, dar... pustiu. Am petrecut acolo vreo douăzeci de minute la un pahar de ceva, timp în care am fost singurii clienţi.

Grand Arena Bar, cu program 10.00-24.00, a fost barul nostru preferat la care ne-am petrecut serile. Peste zi cred că era şi pe post de Vitamin Bar, deoarece aici a fost singurul loc în care am văzut cunoscutele sucuri proaspăt stoarse şi smoothies, evident, gratuite.

Mai exista Bowling Bar, cu program 18.00-24.00, dar nu ne-a interesat.

Delphino Snack Bar, cu program 12.00-15.00, era la îndemâna celor care îşi petreceau timpul la piscină sau la plajă. Noi mai mergeam şi la punctul cu băuturi calde şi răcoritoare reci aflat chiar la intrarea pe plajă sau acceptam băuturile oferite de angajaţii care se plimbau cu cărucioarele pe plajă.

Moonlight Bar, cu program 10.00-24.00, era barul de pe ponton. Mai luam de acolo de băut şi ne întorceam la şezlongurile noastre. Acolo îmi mai plăcea să stau seara, la o măsuţă de pe ponton, la un pahar de ceva, ascultând Marea :).

Conceptul ultra all inclusive include şi câteva băuturi de import. Exact care sunt acestea nu este specificat nicăieri. Pentru evitarea surprizelor neplăcute, este util de ştiut faptul că băuturile de import nu sunt disponibile la toate barurile din resort, ci doar la Lobby Bar, Grand Arena Bar şi la Disco Bar. Asta în teorie, pentru că, din păcate, nici la aceste baruri, angajaţii nu sunt dornici să le ofere turiştilor, cel mai adesea înlocuindu-le cu băuturi locale. Poţi cere ce marcă de băutură doreşti, că tot băuturi locale vei primi, ei trimiţându-te să aştepţi la masă, unde îţi aduc ce vor ei. Încă din prima zi m-am lămurit cum stă treaba. Recunosc că m-am enervat puţin, simţindu-mă păcălită, deoarece plătisem destui bani pentru acest hotel. Apoi am realizat că nu merită să mă enervez la fiecare pahar de băutură comandat şi i-am lăsat să facă ce vor. Insistam să stau la bar la primul pahar, cerând şi urmărind să-mi pună ce doresc, dar după aceea nu mă mai stresam. Sesizam diferenţele, dar băturile, deşi mai proaste, erau totuşi acceptabile. Evident că nu este normal ca la un hotel Delphin, dorinţa de a face economie cu orice preţ să fie mai importantă decât respectul faţă de turişti, să te enervezi văzându-i cum tot ascund sticlele cu băuturi originale prin dulapuri. Cu toate acestea, nemţii, majoritari în hotel, nu păreau deloc deranjaţi de aceste practici şi continuau să fie generoşi cu angajaţii. Nu acestea sunt serviciile care m-au făcut în urmă cu nişte ani să devin fan al acestui lanţ hotelier. Scăderea nivelului serviciilor oferite este mult prea mare.

Plaja

Plaja hotelului este foarte bună, ca peste tot în Lara. La intrarea pe plajă există toalete, curate şi dotate cu consumabilele necesare, cabine de schimb, duşuri şi spălătoare de picioare.

Şezlongurile cu saltele confortabile, cu măsuţe şi coşuri de gunoi se află sub copertine. Locuri libere suficiente există la orice oră. Teoretic, managementul nu permite rezervarea cu prosoape şi alte obiecte a şezlongurilor înainte de ora 08.30, dar, practic, nu am văzut să ia vreo măsură concretă, însă eu nu văd rostul rezervării, cât timp sunt suficiente şezlonguri.

Plaja este foarte lată, dar şezlongurile sunt poziţionate foarte departe de mare, un dezavantaj atât pentru cei cu copii, mai greu de supravegheat de la distanţă, cât şi pentru toţi ceilalţi nevoiţi să meargă pe nisipul fierbinte.

Există un strat de pietriş fin chiar la intrarea în mare, deloc deranjant pentru mine, apoi doar nisip fin. Intrarea în mare este destul de lină, dar, ca mai peste tot în Lara, există un mic „şanţ” achiar la intrare când marea se adânceşte, dar apoi apa devine mică din nou. Am prins şi zile cu valuri, când nu am putut înota prea mult, însă săritul în valuri a fost o adevărată plăcere. În primele zile din iunie marea se încălzise şi era chiar plăcută, fără a fi ciorbă.

Prosoapele de plajă se iau de la chioşcul de prosoape, cu program 08.00-19.00, aflat lângă sala de fitness la ieşirea din hotel spre piscina de relaxare, în schimbul cardurilor pentru prosoape primite la momentul cazării.

Piscine

Hotelul dispune de o piscină principală cu o formă interesantă :D, cu adâncimea de 140 cm şi suprafaţa de 1800 mp, aici având loc principalele activităţi, oricum prea zgomotoasă pentru gustul meu. Există şi o secţiune pentru copii, cu adâncimea de 40 cm.

Piscina de relaxare, cu adâncimea de 140 cm şi suprafaţa de 750 mp, ar fi fost mult mai pe gustul meu, dacă aş fi dorit să-mi petrec timpul la piscină, aici accesul copiilor sub 15 ani fiind interzis, iar regula am văzut că era respectată.

Pentru cei mici, există o piscină destul de mare ca suprafaţă şi cu adâncimea de 40 cm la Children Paradise, dotată şi cu câteva tobogănele.

Sub restaurantul principal se află piscina interioară, dotată şi cu jacuzzi, cu adâncimea de 140 cm şi suprafaţa de 225 mp, existând şi o piscină interioară pentru copii (cu adâncimea de 40 cm şi suprafaţa de 30 mp).

Aquaparkul

În opinia mea, „aquapark” este o denumire prea pompoasă pentru cele cinci tobogane absolut banale cu care se laudă Delphinul. Nu sunt fan tobogane, însă am râs la vederea acestora, eu venind de la hoteluri cu tobogane mult mai interesante, dar, în lipsă de altceva, cred că şi acestea pot fi cât de cât distractive; mai alungă plictiseala.

Piscina aferentă are o suprafaţă de 90 mp şi adâncimea de 140 cm, nefiind recomandabilă copiilor sub 10 ani.

Luna Parkul

La fel ca la toate celelalte hoteluri Delphin şi aici există Luna Park gratuit, cu program 19.00-21.30, dotat cu carusel, maşinuţe care se tamponează, roată, gondolă şi trenuleţ. De fapt, am observat că sunt aceleaşi atracţii, doar amplasarea fiind diferită de la un hotel la altul, însă existenţa acestuia constituie un mare plus mai ales pentru familiile cu copii.

Divertisment şi sport

Spectacolele de seară au fost slăbuţe, sub aşteptări. Chiar şi cele care au avut invitaţi din afară au fost slăbuţe, trupele invitate fiind mai de mâna a doua, a treia L. Nu suportau măcar comparaţie cu spectacolele cu adevărat profesioniste văzute la Titanic Belek şi la Rixos Tekirova în cadrul acestei vacanţe. Timp pierdut, dar ne-am lămurit foarte repede şi am renunţat. Ne-am dus noi să vedem teatrul din Moscova şi, când colo, erau doar nişte ageamii, posibil de la vreun teatru oarecare din capitala Rusiei :D.

Animaţia de peste zi mi s-a părut destul de activă, deşi nu am participat personal, turiştii fiind antrenaţi în diferite activităţi gen: aerobic, darts, water gym, jocuri la piscină, step.

Există şi două terenuri de tenis, echipamentul aferent putând fi închiriat.

Sala de fitness este gratuită, cu program 06.00-19.30. Mi s-a părut destul de bine dotată şi foarte liberă.

Cu plată, sunt disponibile: sala de jocuri, bowling, biliard, jocuri pe calculator, sporturi nautice motorizate, lecţii de tenis.

La centrul SPA sauna şi baia turcească sunt gratuite, iar tratamentele şi masajele sunt contra cost.

Există club pentru copiii cu vârsta între 4-12 ani, cei mici fiind implicaţi în activităţi specifice şi plăcute de animatori vorbitori de germană, engleză şi rusă. Există loc de joacă, cinema pentru copii, minidisco etc.

Altele

Hotelul oferă internet wireless gratuit, care funcţionează bine pe toată suprafaţa resortului. Ne-am putut conecta la o reţea sau la alta în funcţie de zona în care ne aflam şi de semnal.

Hotelul oferă shuttle gratuit spre Antalya, cu rezervare prealabilă şi conform orarului afişat, de interes pentru cei veniţi cu avionul şi care vor să viziteze oraşul. Noi aveam propria maşină la dispoziţie şi nu am fost interesaţi.

Hotelul este foarte bine poziţionat în raport cu zona de magazine la care se ajunge imediat pe jos.

Delphin Family

Ca turist care am revenit la un hotel Delphin, am primit invitaţia la cocktail party-ul organizat pentru repeted guests, intitulat „Delphin Family” , cu managerul hotelului, cu şampanie, aperitive şi un mare tort, cu premierea celor mai fideli turişti şi o tombolă cu premii diverse.

Şi aici s-au văzut diferenţele faţă de petrecerea la care participasem în urmă cu patru ani la Delphin Deluxe. Totul mi s-a părut făcut aşa pe fugă, managerul nu a mai trecut pe la fiecare masă să schimbe două vorbe cu fiecare oaspete, premiile oferite au fost mult mai puţine şi mai mult simbolice. A urmat acelaşi show cu dans din buric. Drăguţ. În schimb, tortul a fost excelent, motiv pentru care am mai luat o porţie :D.

Cred că preferam să prind Gala Night pe durata sejurului, pentru că sigur ar fi fost mai spectaculos.

Parcarea

Hotelul dispune de o parcare foarte generoasă, în afara resortului, pe un teren viran aflat între Delphin Palace şi Delphin Imperial, însă parcarea este îngrădită şi pavată cu pavele. Locuri libere sunt cât cuprinde, indiferent de gradul de ocupare sau de naţionalitatea turiştilor.

La data vizitei mele au fost foarte puţine maşini în parcare, toate parcate la umbra copertinelor. Este adevărat că nici hotelul nu era ocupat mai mult de 50%, cel puţin la începutul sejurului meu.

În Turcia nu mi-a fost niciodată teamă că mi-ar putea fi furată maşina, obiecte de valoare nu am lăsat niciodată în maşină, nici la vedere, nici ascunse, dar m-am temut că ar putea fi lovită din cauza stilului de condus al turcilor, al neatenţiei acestora şi nu-mi doream să-mi petrec vacanţa dând declaraţii pe la vreo secţie de poliţie.

Din fericire, nu am avut nicio surpriză neplăcută nici aici, dar asta nu înseamnă că am fost scutită de discuţii stupide şi replici şocante din partea recepţionerului atunci când am reclamat un turc care-şi parcase motocicleta periculos de aproape de maşina mea şi înclinată spre aceasta, în condiţiile în care erau câteva ZECI de locuri libere. Am fotografiat „problema” apărută, cu număr de înmatriculare vizibil cu tot, pentru a explica mai uşor şi am solicitat identificarea angajatului respectiv pentru a-şi muta motocicleta oriunde în altă parte, dar, după câteva telefoane date, recepţionerul mi-a zis că să-mi mut eu maşina dacă nu-mi convine :((. Nu-mi credeam urechilor. Nu aş fi crezut că voi primi vreodată o replică atât de impertinentă şi cu atât mai puţin într-un hotel Delphin. Aproape că am rămas fără cuvinte. A fost inutil să-i explic individului că eu sunt turist şi că am plătit bani mulţi pentru aceste servicii dezamăgitoare, nu un angajat plătit de hotel pentru a fi la dispoziţia turiştilor plătitori, deoarece, cu certitudine, niciun cetăţean turc nu ar fi venit la acest hotel scump ca turist cu o asemenea „răgălie” . Soţul s-a enervat şi a plecat pentru a muta maşina pe o altă latură a parcării, cu speranţa că nu vom mai da de alt tâmpit până la plecare, iar eu am plecat la guest relations să-l reclam pe recepţionerul obraznic şi incompetent care a fost incapabil să rezolve în mod civilizat incidentul şi nici măcar nu şi-a cerut scuze în situaţia dată. Acolo am primit scuze :D, tipul a motivat lipsa de personal calificat şi numărul redus de personal din acel an, de parcă aş fi fost eu vinovată că fac ei economie la sânge. Surprinzător, am fost rugată să scriu o recenzie pe un cunoscut sait internaţional despre experienţa avută la acest hotel, deşi nemulţumirile mele erau multe şi evidente, mai ales având termen de comparaţie. Şi am mai primit şi o geantă de plajă şi un tricou =)). Preferam să nu mă enerveze cu prostiile lor decât să mă umple de genţi.

Am mai reclamat şi faptul că primisem nişte aiureli de brăţări, ok în cadrul resortului pentru a putea mânca, bea şi sta la plajă, dar cu care nu am putut intra să vizităm celelalte hoteluri Delphin din vecinătate, conform obiceiului. Fără nicio explicaţie, am fost rugaţi să revenim la recepţie pentru schimbarea brăţărilor şi a doua zi am putut merge în vizită unde am vrut.

Am fost dezamăgită mai mult de atitudine, într-o contradicţie flagrantă cu stilul cu care mă obişnuiseră Delphinii care excelau mai ales la servicii. În seara respectivă i-am scris unei prietene de pe AFA, mare fan Delphin şi cu o experienţă mult mai bogată ca a mea, despre multele minusuri sesizate în cele doar câteva zile de sejur. Mă gândeam că poate am devenit eu prea pretenţioasă, prea cârcotaşă. Mi-a răspuns că problemele sunt reale şi nu doar la acest hotel, ci şi la celelalte din lanţ, cauzate de direcţionarea unor mari sume de bani pentru lansarea noului BEGrand, în detrimentul hotelurilor mai vechi, care aveau deja clienţii lor fideli, motiv pentru care ea îşi anulase sejurul la un alt hotel Delphin.

Concluzii

Această a patra vizită la un hotel Delphin pentru mine a fost puţin dezamăgitoare :(. Dacă la prima vizită la Delphin Botanik am fost extrem de impresionată de servicii, de amabilitatea şi solicitudinea personalului, de numărul foarte mare de angajaţi, aici tocmai serviciile au „scârţâit” , fiind mult sub nivelul aşteptat. Eu înţeleg că a fost un an mai de criză pentru turismul turcesc, la fel ca şi precedentul şi că unele hoteluri încă nu şi-au revenit, dar scăderea nivelului serviciilor a fost totuşi prea drastică.

Raportul calitate preţ nu a fost la fel de bun cum speram. Am plătit aici mai mult ca la precedentele hoteluri din cadrul aceleiaşi vacanţe şi am primit mai puţin.

Singurele aspecte, importante pentru mine, rămase aproximativ la nivelul cunoscut şi aşteptat au fost mâncarea proaspătă şi foarte variată şi curăţenia impecabilă atât în cameră, cât şi în spaţiile comune, motiv pentru care voi recomanda hotelul.

Pe vremuri îmi doream să vizitez cât mai multe hoteluri Delphin pentru a obţine brăţara VIP, însă după această experienţă mă întreb dacă merită efortul. Cel mai probabil voi reveni la Delphini, la acesta sau la altul, dar numai după ce voi avea informaţii certe că lucrurile au reintrat în normalitatea cu care eram obişnuită, că voi primi răsfăţul şi serviciile cu care m-au încântat cu ocazia primelor vacanţe la Delphini.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 31.12.20 12:45:07
Validat / Publicat: 31.12.20 13:38:03
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 10387 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Delphin Palace Lara - hotelul văzut de la piscina principală
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 84100 PMA (din 69 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 999.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    23 ecouri scrise, până acum

    calincheitaPHONE
    [31.12.20 14:31:51]
    »

    Un review excelent  si venit pentru  mine la fix. Tocmai am rezervat un sejur în Iunie la acest hotel, cameră  dublă cu vedere partială la mare.  

      Anularea vacanței de anul acesta la Delphin Platinum a venit la pachet cu un voucher pe care puteam să-l folosim la oricare Delphin. Am optat pentru  Palace deoarece Imperialul, BE Grand erau mai scumpe iar la Deluxe  și la Platinum mai fuseserăm.

    Am achitat și  o oarecare diferență, nu mare deoarece în vară,  în context pandemic, cu încă  300 de euro în plus am primit promisiunea  că  dacă  se reiau zborurile vom primi cazare la Imperial. Zborurile  s-au reluat  doar  că  prea târziu  pentru  noi. Dar bănuții plătiți în plus au rămas.

     Deci, avem countdown până  în Iunie.   Ne dorim  să  luăm  o excursie  opțională  la Istambul sau Israel iar apropierea  de aeroport e un mare avantaj. Pe lângă toate celelalte avantaje ale Delphin Palace.

    Să  ne auzim sănătoși la anul.

    La mulți  ani, Nicole 33! La mulți ani tuturor userilor AFA!

    bgmmihaiPHONE
    [31.12.20 14:43:10]
    »

    Bună ziua! La anul am rezervare la delphin delux din alanya după experiența care ați avut o la el credeti ca este ok. multumesc!

    michaela_1961
    [01.01.21 16:03:01]
    »

    Un review excelent, mai ales ca si mie mi se par minunati Delphinii. Pentru cei care nu au fost la un hotel superior acestora, este si cazul meu (Rixos Lares nu mi s-a parut superior Delphinilor la vremea aceea) raman totusi niste hoteluri foarte bune. Ceea ce reclami tu care ai incercat hoteluri de high class, eu nici n-as fi remarcat, dar te inteleg perfect.   Ma gandesc pentru la anul ca mi-ar placea un Delphin in Lara, deci review ul tau (si nu numai acesta) imi este foarte util.

    Asteptam cu interes impresiile hotelului din Marmaris la care ai stat, pentru ca am ramas pe acelasi traseu care nu l-am putut face anul trecut. Printre randuri am inteles totusi ca nu ai fost chiar asa incantata de el, noi am ales Turban (pentru spatiul mai aerisit). Sper ca anul acesta sa fie macar anul  inceputului reintrarii in normalitate. Un AN mult mai bun iti urez!

    michaela_1961
    [01.01.21 16:32:46]
    »

    @bgmmihai:  Am fost demult la Delphin DeLux, dar fiind cel mai tare hotel la care am stationat noi, il avem si acum etalon. Pe parcursul timpului am avut prieteni care au venit la fel de incantati. In afara de plaja care este cu pietris si intrare mai putin lina, dar exista un ponton super, nu cred ca ar putea fi ceva deranjant. Dar, trebuie sa fi atent la anumite aspecte, @nicolle33 are dreptate, nu degeaba are atata experienta pe Turcia. Se poate intampla sa incerce sa te pacaleasca, iti dau un exemplu.

    ​Acum 2 ani niste prieteni pleaca in aceasta locatie si ma suna de acolo. Imi spun ca totul este minunat, mai putin camera la ultimul etaj care este extrem de mica, la fel si balconul. Ii sfatuiesc sa mearga la receptie, sa nu se lase prostiti pentru ca precis au primit o camera economy sau promo fata de ce platisera ei, eu stiind ca nu asa trebuie sa arate camera la Delphin. Au obtinut in final camera platita plus ceva vin si cos de fructe pentru deranj. Deci, daca esti nestiutor, profita si ei.

    ​La fel am patit si eu la un hotel in Kusadasi (Ephesia), dar si atunci eu stiam camerele de la o noapte intermediara pe care o avusesem cu un an inainte la ei. Pentru ca am fost asa incantata am luat un sejur acolo in anul urmator si m-am trezit cu o camera oribila, deasupra bucatariei care nu semana nicidecum cu ce primisem cu un an inainte. Bineinteles ca nu i-am lasat sa ma fraiereasca.

    ​Concediu de vis sa aveti!

    bgmmihaiPHONE
    [01.01.21 18:13:32]
    »

    Multumesc!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [01.01.21 19:52:16]
    »

    @calincheita:  

    Tocmai am rezervat un sejur în Iunie la acest hotel, cameră  dublă cu vedere partială la mare.   ​

    Ai făcut o alegere foarte bună şi sunt sigură că vei avea un sejur reuşit la acest hotel

    Am achitat și  o oarecare diferență, nu mare deoarece în vară,   în context pandemic, cu încă  300 de euro în plus am primit promisiunea  că  dacă  se reiau zborurile vom primi cazare la Imperial. Zborurile  s-au reluat  doar  că  prea târziu  pentru  noi. Dar bănuții plătiți în plus au rămas. ​

    Nu ştiu dacă am înţeles bine combinaţia cu cei 300 euro plătiţi în plus anul acesta​, dar nu mi se pare prea ok. Dacă te relocau ei în contextul pandemiei pentru că nu deschideau toate hotelurile, normal era să o facă gratuit şi la un hotel mai bun decât cel rezervat de tine.

    Ţi-au promis cazare la Imperial, deoarece acolo erau probabil mai multe disponibilităţi, dar pentru tine,   de fapt pentru copilul tău, mai avantajoasă era o relocare la BeGrand care oferă mult mai multe facilităţi decât Imperialul familiilor cu copii. ​

    Ne dorim  să  luăm  o excursie  opțională  la Istambul sau Israel iar apropierea  de aeroport e un mare avantaj. ​

    La un sejur de doar 7 nopţi, mie mi se pare timp pierdut, dar fiecare ştie ce este mai bine pentru el. Asemenea excursii sunt şi destul de scumpe, iar în cazul Israelului, dacă se va deschide pentru turişti până atunci, se adaugă şi formalităţile vamale ceva mai complicate. ​ Ambele destinaţii pot fi abordate distinct, în minivacanţe de câteva zile (minim trei-patru) pentru a putea vizita cât mai multe din câte au de oferit cele două.

    Mulţumesc mult pentru​ aprecieri, urări, vizită şi ecou!

    Un An Nou fericit, cu sănătate şi cât mai multe călătorii frumoase!

    nicole33AUTOR REVIEW
    [01.01.21 20:06:06]
    »

    @bgmmihai:  

    La anul am rezervare la delphin delux din alanya după experiența care ați avut o la el credeti ca este ok. ​

    Nu ar avea de ce să nu fie ok. Sunt sigură că vei avea o vacanţă plăcută acolo . ​

    Eu am avut o experienţă foarte reuşită la Delphin Deluxe Alanya, un hotel la care mi-ar plăcea să revin cândva, chiar dacă şi Platinum m-ar tenta în egală măsură, fiind mai nou construit şi mai elegant, dar la acelaşi preţ cu Deluxe, chiar dacă regimul de masă este puţin diferit.

    În opinia mea, singurul minus la Deluxe îl constituie intrarea în mare abruptă şi cu pietre destul de deranjante. Nu te tai în ele pentru că sunt rotunjite, dar nici prea plăcute nu sunt, însă cu papuci speciali de apă rezolvi problema şi este ok dacă nu prinzi valuri mari. Ai şi posibilitatea de a intra​​ în mare şi de pe ponton dacă ştii să înoţi, apa fiind adâncă.

    Să fii atent şi să eviţi cazarea la ultimul etaj, chiar dacă ai avea o frumoasă vedere la mare, deoarece camerele sunt mansardate şi mai mici decât cele aflate la alte etaje mai jos. ​

    Vacanţă plăcută şi La Mulţi Ani! ​

    calincheitaPHONE
    [01.01.21 20:46:52]
    »

    @nicole33: , de fapt deal-ul propus de touroperator a fost așa :

    - puteți opta pentru un voucher pe aceași  sumă, voucher pe care să-l folosiți anul acesta pentru o rezervare în acest an sau anul viitor

    la unul dintre Delphin-uri, sau

    - dacă  doriți reprogramare în acest an, cu plecare în August sau Septembrie  platiți 150 euro pe cameră dublă în plus( 300 euro - camera noastră 150 euro plus a părinților 150 euro) deoarece Deluxe și Platinum sunt închise iar cazare doar la Imperial putem să  vă  reprogramăm.

    Am acceptat reprogramarea, cu plecare din 10 august parcă, dacă  se reluau zborurile, pentru că:

    -dacă  prindeam un sejur la Imperial era net în avantajul nostru, noi având  rezervare la Platinum, Imperialul fiind mult mai scump (nu neapărat  și mult mai potrivit pentru  noi dar e totuși altceva),

    - dacă  reprogramarea nu va funcționa, banii nu se pierd ci îi putem folosi pentru a rezerva un Delphin superior,   cum e Palace sau BE Grand.

    Am fi vrut la BE Grand, pentru aquapark, dar prețul în plus față de Palace, cca 800 euro, nu am vrut să-l plătesc. Știm exact ce o să găsim, acum că ați scris și dumneavoastră avem o imagine  și mai completă și suntem convinși  că vom avea o vacanță pe cinste.

    Cât ce privește excursiile opționale, în fiecare an am făcut câte una și nu ne deranjează deloc că  pierdem o zi din sejur, din contră, impresia noastră e  că  am avea un sejur  cu experiențe  turistice mai bogate  decât  dacă  nu am merge. Bineînțeles, opționalele de seară gen Fire of Anatolia sau shuttle bus cu bus-ul Delphin  în împrejurimi de obicei nu le ratăm.

    În August, de regulă, mergem o săptămână  și la Mamaia, la Lido și acolo facem  doar plajă, înot în mare și aerosoli salini.

    Să  auzim de bine!

    Am citit undeva că  aveți  un top al Delphinurilor, unde Palace e pe primul loc, așadar  plec liniștit ????.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [01.01.21 20:54:46]
    »

    @michaela_1961:  

    Un review excelent, mai ales ca si mie mi se par minunati Delphinii.

    Şi eu gândeam la fel ca tine atunci când l-am ales, însă, pe alocuri, pe mine m-a dezamăgit puţin. Totodată, sunt conştientă că 2016 şi 2017 au fost nişte ani mai slabi pentru turismul turcesc, iar asta s-a văzut şi în preţurile practicate, mici faţă de cele din prezent. ​

    ​​

    Ma gandesc pentru la anul ca mi-ar placea un Delphin in Lara, deci review ul tau (si nu numai acesta) imi este foarte util.

    Poate părea ciudat, dar dacă ar fi să aleg un Delphin din Lara, Palace ar fi alesul

    Printre randuri am inteles totusi ca nu ai fost chiar asa incantata de el, noi am ales Turban (pentru spatiul mai aerisit).  ​

    Nu am fost prea încântată, recunosc, dar era previzibil. A fost un hotel mult mai ieftin decât celelalte şi s-au văzut​ diferenţele. Însă nici nu prea aveam de unde alege în zona respectivă.

    Turbanul a fost ​şi prima mea opţiune, dar l-am schimbat cu unul zic eu similar. Poate mâncarea & băuturile ar fi fost mai bune la Turban, dar plaja şi cazarea sigur au fost mai bune la celălalt hotel. Distanţa mică faţă de Icmeler a fost un alt criteriu de alegere. Voi scrie şi despre acesta. Timp să găsim.

    Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou!

    Un An Nou cu sănătate, bucurii​ şi călătorii din plin!

    La Mulţi Ani!  

    michaela_1961PHONE
    [02.01.21 15:36:06]
    »

    "Nu am fost prea încântată, recunosc, dar era previzibil. A fost un hotel mult mai ieftin decât celelalte şi s-au văzut diferenţele. Însă nici nu prea aveam de unde alege în zona.   "

    ​    Exact, și eu am răscolit și cautat prin tot Marmaris ul și Icmeler ul, dar mai mult de atât nu se poate. Plaja ingusta peste tot, servicii medii spre bunicele, dar... noua ne era dor de Marmaris asa ca, totul e asumat.

    ​Din păcate aproape aceeași situație și în Kusadasi. Am renunțat la Sunis care s a scumpit, am văzut chiar și niște recenzii proaste și anul trecut nici nu a fost deschis. Turiștii au fost relocati la Korumar Ephesus, ceea ce eu acum am ales direct ca să compensez plaja pe care n o sa o am la Turban și camerele mai noi.

    ​Partea cu băuturile nu prea ne interesează pe niciunuii, mâncarea dacă ar fi niște miel și ceva somon pe lângă ce mai au ei acolo ar fi foarte bine și cu o cafeluta bună ne declaram mulțumiți.

    ​Pentru ca vacanta asta ne am dorit-o pentru a revedea niște locuri unde n am mai fost demult, am decis sa nu fim prea pretențioși.

    ​Sa ne auzim cu bine!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [03.01.21 09:55:48]
    »

    @michaela_1961:  

    ​Exact, și eu am răscolit și cautat prin tot Marmaris ul și Icmeler ul, dar mai mult de atât nu se poate. Plaja ingusta peste tot, servicii medii spre bunicele, dar... noua ne era dor de Marmaris asa ca, totul e asumat.

    Exact asta a fost şi impresia mea după ani buni de cochetat cu Marmarisul, mereu alegând altceva, deoarece nu mă inspira niciuna din variantele oferite. Anul trecut am acceptat să fac un compromis, conştientă din start că orice aş alege va fi sub standardul obişnuit. Ajunsă acolo, am bântuit prin zonă, cu speranţa că poate voi ochi ceva mai pe gustul meu, dar cam fără succes. Două hoteluri mi-au atras atenţia, ambele în Icmeler, unul era închis, la altul mi-a plăcut atmosfera, însă am dubii pe partea de cazare, fiind vorba de un hotel foarte vechi.

    Variante ok ca şi cazare am găsit chiar în Marmaris, dar doar hoteluri cu mic dejun, fără alte servicii incluse.

    Eu am fost mai perseverentă ca tine şi am extins căutările până în Turunc, dar nici hotelurile de acolo nu m-au convins. Însă m-am ales cu o excursie frumoasă, pe un traseu spectaculos. ​​​

    nicole33AUTOR REVIEW
    [03.01.21 10:07:06]
    »

    @michaela_1961:  

    Am renunțat la Sunis care s a scumpit, am văzut chiar și niște recenzii proaste și anul trecut nici nu a fost deschis. Turiștii au fost relocati la Korumar Ephesus, ceea ce eu acum am ales direct ca să compensez plaja pe care n o sa o am la Turban și camerele mai noi. ​

    Sunis-ul a avut preţuri mari, foarte mari pentru zona Kusadasi, încă de la deschidere, aşa că nu mă surprinde că s-a scumpit, pe fondul creşterii generale a preţurilor. Însă faptul că oferea servicii la standardul hotelurilor din Antalya constituia un avantaj. Singura mea reţinere​ referitoare la Sunis, în afara preţului , era legată de plaja acestuia. Ştiu zona şi ştiu cât este de stâncoasă, dar nu ştiu cât de mult s-au implicat în amenajarea corespunzătoare a plajei, în îndepărtarea pietrelor din apă.

    Korumar Ephesus mi-a atras atenţia dinainte de a fi deschis şi aici preţurile fiind peste media zonei​. Plaja este mult mai ok şi sper să se fi rezolvat între timp problema accesului localnicilor pe plaja din dreptul hotelului.

    Să înţeleg că te-ai oprit doar la acestea două: Turban şi Korumar? ​ 

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    nicole33AUTOR REVIEW
    [03.01.21 10:16:05]
    »

    @calincheita:  

    Acum am înţeles că reprogramarea implica şi schimbarea perioadei în plin sezon, nu doar a hotelului şi că  diferenţa cerută în plus era pentru două camere.

    ​Într-adevăr, ieşi mult mai avantajos cu relocare în Lara, decât dacă ai fi optat şi plătit de la bun început pentru unul din hotelurile de acolo, mai scumpe sau chiar mult mai scumpe decât cele din Okurcalar.

    Pe partea de servicii diferenţele sunt mici, dar câştigi mult la capitolul plajă şi la distanţa mult mai mică faţă​ de aeroport, de interes pentru tine care mergi cu avionul.

    Vacanţă plăcută şi să ne povesteşti! ​

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    michaela_1961PHONE
    [03.01.21 18:44:43]
    »

    "Să înţeleg că te-ai oprit doar la acestea două: Turban şi Korumar? "

    ​  Daaa, atât! Câte 5 nopți la fiecare și 3 nopți intermediare. Pana la urma și călătoria face parte din concediu, 14 zile cu totul am zis eu ca e bine. Mai ales ca am făcut slalom sa prind week enduri, chiar și pe cel de Rusalii neputand lua prea multe zile de concediu. Acum ma gândesc ca s ar putea sa nu mi ajungă ????. ​Este în premiera treaba asta cu schimbatul hotelului, de obicei luam unul singur.

    ​Intermediarele le am luat la Hotel Cavit Duvan în Edirne și Hilton în Aliaga la dus. Duvan ul contra 60 euro îmi oferă cazare+md+cina. Mi a convenit treaba asta, am vorbit cu ei, oferă și băuturile în pret, o terasa f mare pe acoperiș și pe care o lauda unii în  review uri, am zis ca ar fi buna și o rezervare la întoarcere.

    ​Ce sa vezi, ca pe 2 iulie nu numai ei dar nici alții nu mai aveau locuri. Ba mint,   Plaza cu 100 euro și Rys cu vreo 115 cu md. Scriu iar la Duvan și mi elucideaza misterul, în week ul ala este o mare Sărbătoare a petrolului la ei.

    ​Atunci m am gândit ca nici nu mai e de luat în seama o cazare în Edirne la întoarcere, probabil va fi și f aglomerat. Și cum Gelibolu e prea aproape de Kusadasi, am găsit la 26 km pana in Edirne, cam pe lângă Havsa, Hotel Vinum Resort & spa. Arata bine, grădini mari, cultura de vita de vie, crama, piscina și alte chestii încântătoare. Dar... n au nici o recenzie pe nicăieri, nu îmi răspund la mesaje deloc (ca eu am multe întrebări, ca și tine dealtfel ????), ii mai las un pic și mai caut...

    ​Dacă ai vreo alta sugestie de cazare intermediara venind de la Kusadasi as fi recunoscătoare.????

    nicole33AUTOR REVIEW
    [04.01.21 12:00:31]
    »

    @michaela_1961:  

    Mai ales ca am făcut slalom sa prind week enduri, chiar și pe cel de Rusalii neputand lua prea multe zile de concediu. Acum ma gândesc ca s ar putea sa nu mi ajungă ​

    O combinaţie de acest gen, calculată la sânge​, făcusem şi eu pentru 2020, legând libere şi tot ce se putea lega, cu cât mai puţine zile de CO pentru o supervacanţă peste ocean, dar s-a ales praful de toate planurile mele, pe care încă nu am curaj să le reiau deocamdată .

    Este în premiera treaba asta cu schimbatul hotelului, de obicei luam unul singur. ​

    Pofta vine mâncând

    Numai să nu ajungi ca mine, ca ţiganul cu cortul , schimbând cinci hoteluri de sejur în trei săptămâni de vacanţă. ​

    Noi am mers mereu aşa şi este varianta optimă pentru noi, singura dată când am stat 14 nopţi într-un singur resort ​​a fost plictisitor, deşi hotelul era ok.

    Sper să nu mă înjuri când vei avea de făcut şi desfăcut bagaje . ​

    Intermediarele le am luat la Hotel Cavit Duvan în Edirne și Hilton în Aliaga la dus. Duvan ul contra 60 euro îmi oferă cazare+md+cina. ​

    Duvanul m-a tentat şi pe mine, însă pentru întoarcerea din toamna trecută. Nu l-am ales deoarece camerele duble mi s-au părut cam micuţe. Triplele arată mult mai bine. Preţul cu demipensiune este excelent, chiar dacă în Edirne nu ai cum să mori de foame, oferta fiind bogată .

    ​Am ales apoi altceva​, dar m-am răzgândit după ce am vorbit cu Roxana, mai puţin pretenţioasă decât mine, căreia nu-i plăcuse şederea acolo. Am vrut neapărat ceva ultracentral, nu în zona mall-urilor, şi am ales un alt hotel, recomandat cu 10 aici pe AFA de către un user de încredere şi tot nu a fost bine, cazarea a fost conform aşteptărilor, parcarea foarte ok, dar distanţarea fizică în pandemie a fost inexistentă şi acest lucru m-a enervat teribil. În final, am luat farfuriile cu micul dejun, modest, în cameră, am mâncat ce se putea şi am plecat imediat spre casă, regetând timpul pierdut aiurea şi riscurile la care m-am expus pentru mai nimic .

    Hiltonul l-am avut şi eu în vizor, dar, neinspirat, am ales altceva, chiar dacă distanţa dintre cele două nu era mare. Mi se pare o alegere foarte bună. ​

    Ba mint,   Plaza cu 100 euro și Rys cu vreo 115 cu md. ​

    Plaza este interesant, dar scump. Şi pentru octombrie​ 2021 l-am găsit tot la 100 euro în weekendul care mă interesa pe mine.

    Dacă ai vreo alta sugestie de cazare intermediara venind de la Kusadasi as fi recunoscătoare. ​

    Aş fi căutat ceva între Keşan şi Uzunkopru. Citisem pe aici de un hotel drăguţel şi ok pentru tranzit, dar nu l-am găsit pe booking.

    am găsit la 26 km pana in Edirne, cam pe lângă Havsa, Hotel Vinum Resort & spa. Arata bine, grădini mari, cultura de vita de vie, crama, piscina și alte chestii încântătoare. Dar... n au nici o recenzie pe nicăieri​

    Îmi place teribil Vinum ăsta. Este foarte nou (2020) şi poate din acest motiv nu au apărut încă recenzii. În plus, zona nu este una prea turistică. ​ Sună-i după sărbători.

    Dar hotelul arată foarte bine. Camerele au şi balcon. Super

    Eu aş merge pe Vinum​​.

    ​​

    michaela_1961
    [04.01.21 12:50:32]
    »

    " Sper să nu mă înjuri când vei avea de făcut şi desfăcut bagaje ."

    In niciun caz, eu ce-mi fac cu mana mea ramane asumat, dar mi a fost sa nu ma injure pe mine prietenii. Si asa m-au intrebat ce mi-a venit de-i pun sa-si faca bagajele dupa 5 zile ca sa se mute. Le-am raspuns ca vreau sa-i uimesc plimbandu-i mai mult. Au inghitit-o, dar nici eu nu am mai avut curaj sa mai adaug vreun hotel

    ".... dar distanţarea fizică în pandemie a fost inexistentă şi acest lucru m-a enervat teribil.  "

    Acesta este motivul pentru care am ales Duvan cu parcarea lui, cu terasa lui. Suntem totusi 10 insi cu 5 masini, n-as fi vrut sa ne inghesuim pe la vreo mancatorie. Anul trecut alesesem ACR Palace in centru, am zis ca acum,  preventiv sa aleg ceva mai departe de aglomeratie dar cu toate facilitatile. Ma intreb ce nu i-o fi placut Roxanei, are totusi recenzii f bune. Camerele mici, pentru o noapte, n-ar conta prea mult.

    "Îmi place teribil Vinum ăsta. Este foarte nou (2020) şi poate din acest motiv nu au apărut încă recenzii. În plus, zona nu este una prea turistică."

    Vaaai, ce m-ai linistit, imi faceam probleme, recenzii nu, raspuns de la ei ioc, mi-am zis ca s-or pricepe numai sa-mi traga banii de pe card si sa ma trezesc in camp. Si mie imi plac, exact asta am cautat, sa fie ferit de zona turistica mai ales cand am auzit de Sarbatoarea lor din Edirne la data aia.

    Chiar daca s-o domoli pandemia instinctiv tot vom fugi o perioada de oameni, trist...

    Multumesc mult si iti doresc un an normal in care sa-ti implinesti toate visele!

    Yoda
    [04.01.21 14:21:10]
    »

    @michaela_1961:  Totusi, 25 mp camera de la Duvan nu e chiar mica.

    PS: ​Si eu as incerca Vinum. Dupa cum arata in poze, pare a fi un hotel bun.

    michaela_1961PHONE
    [04.01.21 16:05:41]
    »

    @Yoda:  Pe lângă recenziile bune de la Duvan eu m-am tot conversat cu ei prin mesageria de la booking și am fost foarte încântată de modul lor amabil și prompt de a-mi răspunde la orice întrebare.

    ​În contrast cu ei, ăștia de la Vinum nici nu ma baga în seama????. Dar poate au fost sărbători, ii mai las un pic și ii sun sau le scriu direct pe site ul hotelului. Nu as vrea sa renunț la ei, mi se pare foarte potrivit hotelul pentru grupul nostru.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [05.01.21 00:36:26]
    »

    @Yoda:  

    Totusi, 25 mp camera de la Duvan nu e chiar mica. ​

    Am văzut şi eu menţiunea cu cei 25 metri pătraţi, dar pe mine nu m-a convins.

    Pe niciun sait nu am văzut clar prezentate tipurile de camere disponibile.

    Fotografia cu acel pat dublu, puţin cam înghesuit între perete şi geam​​​ (a patra poză de la camera dublă de pe booking), de nici noptierele nu mai încap, mă face să cred că 25 mp sunt doar poveste.

    Am stat în toamnă la un hotel unde chipurile dubla avea tot 25 mp, dar nu aveai loc să urci/cobori în/din pat pe lateralele acestuia, patul fiind superînghesuit. Dacă visai urât şi săreai din pat, te înfigeai direct în zid . Degeaba aveai loc în mijlocul camerei​. Iar baia era minusculă. Nu ieşeau 25 mp nici cu holul de afară de la scări . Acolo am ştiut cât de mici sunt camerele şi mi-am asumat, dar tot nu mi-a plăcut.

    nicole33AUTOR REVIEW
    [05.01.21 00:59:38]
    »

    @michaela_1961:  

    Ma intreb ce nu i-o fi placut Roxanei, are totusi recenzii f bune. ​

    Cu Roxana m-am consultat referitor la Ottoman Palace la care ea stătuse cu doi ani în urmă (vezi impresii) şi am anulat rezervarea după ce mi-a sugerat că "mai bine nu" . Riscul de a nimeri o cameră proastă era destul de mare eu ajungând tocmai seara şi într-o zi de sâmbătă, când bulgarii dădeau iama la shopping în Edirne.

    Chiar daca s-o domoli pandemia instinctiv tot vom fugi o perioada de oameni, trist... ​

    Eu sper să reuşim să ne vaccinăm cât mai repede şi să plecăm în vacanţă fără stres.

    Eu sunt mai puţin sociabilă cu necunoscuţii, aşa că prea tare nu am suferit.

    ​Însă mi-au lipsit mult prietenii ​​în anul ce a trecut parcă degeaba peste noi.

    Mulţumesc mult pentru urări!

    Doresc un an liniştit ​​tuturor! Să recuperăm şi ce am ratat în 20-20

    Yoda
    [15.03.21 11:48:15]
    »

    @michaela_1961

    Intermediarele le am luat la Hotel Cavit Duvan în Edirne și Hilton în Aliaga la dus. Duvan ul contra 60 euro îmi oferă cazare+md+cina. Mi a convenit treaba asta, am vorbit cu ei, oferă și băuturile în pret, o terasa f mare pe acoperiș și pe care o lauda unii în  review uri, am zis ca ar fi buna și o rezervare la întoarcere.

    Sa ma ierte nicole33 ca ii poluez review-ul, dar lucrurile s-au mai schimbat. In iunie, Cavit Duvan are camere la 43 EUR si The Plaza la 45 EUR, iar pe 2 iulie Cavit Duvan cere 49 EUR pe camera.

    The Plaza Hotel scade preturile cu 2-3 luni inainte, asa ca merita de tinut un ochi pe hotelul asta, probabil ca in aprilie sa faca si ei pret de 45 EUR/noapte.

    MioritikPHONE
    [19.06.21 18:10:57]
    »

    Așa splendoare...

    nicole33AUTOR REVIEW
    [21.06.21 00:18:34]
    »

    @Mioritic:

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    bgmmihai, calincheita, michaela_1961, Mioritik, Yoda
    Alte impresii din această RUBRICĂDelphin Palace Resort:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.12876319885254 sec
    ecranul dvs: 1 x 1