ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.09.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 23.08.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2014
DURATA: 9 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Oroare și comori in sufletul Europei

TIPĂREȘTE

Totul e să crezi. Și să speri. Și visele vor deveni realitate. Un mare vis a devenit realitate pentru mine în vara care tocmai alunecă spre toamnă. Visul de a vizita prețioasa Praga și, mai ales, visul de a vedea cu ochii mei, locul uneia dintre cele mai incredibile orori din istoria umanității – Auschwitzul. Visul meu a prins contur în urmă cu ani buni, scumpii ani de liceu, când, un băiat m-a invitat la film. Toamna anului 1994, romanticul Sibiu. Însă filmul nu a fost prea romantic și întâlnirea nu s-a sfârșit așa cum cineva își imaginase. Un vis de iubire se spulberase. Un alt vis s-a nascut. Visul întrupat din singura imagine color, a capodoperei alb-negru: Lista lui Schindler. Deși anii au curs și s-au scurs, imaginea fetiței cu palton roșu din grupul deportaților și apoi aceași culoare a paltonului roșu în mormanul de cadavre, a devenit curiozitate, dorință, țel: de a ajunge in Polonia pe urmele lui Oscar Schindler - salvatorul a peste 1000 de evrei - și bineînțeles la Auschwitz.

În anii din urmă am urzit de câteva ori planul de a merge acolo, dar mereu ceva a intervenit, așa încât, am amânat și am tot amânat... Dar am sperat. Iar dacă speri ceva din tot sufletul, speranța se materializează. Garantat.

Așa a fost și în cazul meu. La inceputul lunii iunie ac., am stabilit cu certitudine, că în prima decadă a lunii august, vom face un circuit cu mașina, pentru a atinge aceste obiective.

Planuri

Am luat harta și am început să trasăm itinerariul. Apoi am căutat cazare ieftină și... bună! :) Între timp am găsit și parteneri de călătorie, pentru a înjumătăți costurile transportului. Acest tip de aranjament l-am experimentat în premieră și ne-a plăcut. Nu am apelat la nicio agenție. Informațiile despre obiective turistice le-am căutat în ghiduri și pe Afa, iar cazarea am antamat-o pe siteurile specializate.

Traseu

Alba Iulia – Cluj Napoca – Oradea – vama Borș – Eger – Cracovia – Praga – Bratislava – Viena – Mako – Alba Iulia.

Am parcurs în total peste 2500 kilometri. Am setat Gps-ul pe cel mai rapid traseu și i-am urmat instrucțiunile. L-am acutalizat în luna mai, era full, nu am avut niciun fel de problemă. Am vizitat strict orașele pe care le-am menționat mai sus.

Per total am tranzitat 5 țări în 9 zile. Și ne-am bucurat de fiecare clipă.

Acum, privind retrospectiv, după experiența din Israel (vezi impresii aici, aici și aici) şi Palestina, acest circuit a fost una dintre cele mai frumoase experiențe turistice din viața mea, prin densitatea destinațiilor. Și încărcătura locurilor. Pozitivă sau negativă, după caz. Ne-a plăcut mult, de aceea ne bate gândul să repetăm experința și anul următor.

Vignete și costul lor

Ungaria – 3000 huf, Slovacia- 10 euro, Cehia – 12 euro, Austria – 8 euro. Am plătit ceva taxe de autostradă și în Polonia, aici nu era vignetă, ci doar porți de taxare, dar, sincer nu îmi mai amintesc suma.

Ziua 1, Ungaria, Eger

Plecasem din Alba Iulia dimineața devreme, consecvenți, nu-i așa dictonului ”cine se scoală de dimineață, departe ajunge! ” Și chiar am ajuns în Ungara înainte de prânz. Mai făcusem o scurtă oprire la Oradea pentru a completa motorina. Granița am trecut-o fără probleme, cu formalități minime. Cazarea era pentru Eger. Am vizitat orașul, apoi ne-am relaxat la Saliris Resort. Voi scrie rewiev separat pentru fiecare oraș și fiecare unitate de cazare, așa că nu am să insist prea mult pe detalii. Totul a fost la superlativ, asezonat cu o degustare de vinuri. Ape termale și Egri Bikaver - sange de taur de Eger, un excepțional vin roșu, demidulce, aromat. Place și doamnelor. Am achiziționat vignetă, deoarece știam că avem o porțiune de autostradă, iar la întoarcere, traseul puncta tot autostradă. Vigneta a costat 3000 huf, cca. 10 euro, pentru 7 zile. Pentru a plăti am avut forinți și am folosit cardul.

Ziua a II-a, Slovacia și Polonia

Din Eger, după un mic dejun frugal, la pensiunea la care am fost cazați – simplă, confortabilă și extrem de ieftină, sub 100 ron pt. două persoane - și o cafeluță dătătoare de energie, am pornit în dimineața zilei următoare spre următorul obiectiv al circuitului: Cracovia.

Pe drumuri impecabile, printr-o Ungarie mustind de animale sălbatice – căprioare, iepuri, fazani, am trecut granița cu Slovacia, întâlnind un traseu spectaculor, pășuni alpine, un cadru natural de vis, autostrăzi perfecte, multe fabrici, silozuri, se observă dezvoltarea lor economică superioară nouă fără tăgadă. Nu am făcut nicio oprire, am tranzitat Munții Tatra, reamintindu-ne istorisirile bunicului meu, rănit aici, în cel de-al doilea război mondial.

Am pătruns pe nesimțite în Polonia, la un moment dat între granița dintre Slovacia și Polonia, printr-o zonă împădurită, șoseaua este deviată, așa că fără să ne dăm seama, ne-am trezit în Polonia. Am oprit la prima benzinărie, din curiozitate, să vedem prețurile și specificul locului. Vis a vis de această benzinărie era un cimitir. Am mai scris despre asta și în primul rewiev dedicat acestui circuit, cel în care am punctat detaliile cazării din Cracovia – Apartamentele Lila. M-a impresionat nemăsurat aspectul înflorit al acelui cimitir, pe fiecare mormânt puzderie de flori, am vrut să-i fac fotografie, dar cumva mi s-a părut nepotrivită ideea. Și apoi, mă gândeam că e o întâmplare, că poate au polonezii vreo sărbătoare și acesta e tipicul ei. Dar, m-am înșelat, polonezii chiar au cultul morților, am întâlnit mai multe cimitire pe traseu și toate, dar absolut toate erau acoperite cu mii de multicolore flori.

Polonia mi-a plăcut la prima vedere, e uimitoare, cochetă, aranjată, curată, minunată. După aproximativ o ora, am staționat la o benzinărie, era aici restaurant și un minimarket, ne-am cumpărat câte ceva de-ale gurii, preturi mai mici decât în Romania. Am plătit cu cardul și în zloți pe care i-am scos tot de la bancomat. Paritatea a fost bună.

Planul inițial a fost să ne cazăm la Cracovia și apoi să vizităm o parte a orașului, dar circulând excelent, am ajuns la Cracovia în jurul pranzului, așa că am schimbat urgent planul, nu am mai intrat în oraș, ci am continuat pe autostradă până la Auschwitz - în poloneză Oświęcim. Emoțiile începuseră să mă stăpânească, mă gandeam mereu... oare cum o fi? Ce o fi?

Am ajuns la Auschwitz în jurul orei 15, am parcat vis a vis de intrarea în Lagarul Morții, urma să plătim la ieșire. Pentru vizitarea lagărului nu am plătit nimic, după ora 15 e gratuit, dar nici nu am beneficiat de ghidaj. Ne-am cumpărat însă un pliant informativ, sumar și concis, urmărind indicatoarele, panourile informative și căutând mereu explicații în ghid, am reusit să descifrăm și să înțelegem încrengătura celui mai sumbru loc în care am ajuns vreodată.

Aici, cu lacrimile în ochi și curgând nestingerite pe obraz, am avut trăiri maxime, greu de transpus în cuvinte. Între lagărul Auschwitz și Birkenau sunt aproximativ 3 km, există autobuze care parcurg acest traseu gratuit. Daca la Auschwitz am crezut că văzusem fața cumplită a morții și a torturii, la Birkenau lucrurile sunt și mai infiorătoare, aici se păstrează totul așa cum a fost în acei ani, nimic nu e cosmetizat. Pur și simplu miroase a moarte. Poate e de vină și solul mlăștinos, poate momentul amurgului pe care l-am prins noi, dar, în acele baraci miroase a moarte și deși cald fiind, vântul ce adia aducea acel miros miros, tipic, persisitent. Și senzația aceasta am simțit-o toți patru din grupul nostru. Am să revin și voi detalia ce am văzut aici. Ororile nazismului. Ororile Estului. Peste 1100000 de persoane asasinate, dintre care, peste 200000 de copii au pierit acolo, lor negându-li-se dreptul la viață. Inuman, au fost oameni cei ce s-au pretat la așa ceva sau fost-au demoni cu fețe umane????!!!

Zilele 3 și 4, Cracovia

Seara târziu am ajuns în Cracovia, ne-am cazat, iar în ziua următoare am vizitat Cracovia, orașul vechi.

Ziua a patra am dedicat-o Muzeului Oscar Schindler și Cartierului Kazimierz.

Muzeul Oscar Schidler este amenajat în celebra fabrică a omului de afaceri ce i-a dat numele, cunoscut în toată lumea, mai ales ca urmare a filmului lui Steven Spielberg - Lista lui Schindler, parte filmat aici. Este ceva ce trebuie văzut și simțit. Extraordinar amenajat, tulburător. M-a durut totul. Si la fel ca si la Auschwitz, mă întrebam retoric, în gându-mi: Doamne, cine m-a făcut pe mine să vin aici?? De ce am venit? E prea mult pt. mine, mult prea mult... doare! Dar, apoi și acum, dacă cineva m-ar întreba dacă-mi pare rău ori bine că am fost și eu acolo, răspunsul e cu certitudine, unul singur: Nu Regret Nimic!

Zilele 5 și 6, Praga

Pentru că la Cracovia, aveam cazare fără mic dejun, am părăsit orașul dis de dimineață, în jurul orei 6,30, iar înaintea prânzului eram deja la Praga – orașul de aur. Îmi doream din multe motive să văd Praga, dar, așa ca în cazul lui Proust căruia un gust îi trezește o groază de senzații și de amintiri, mie îmi rămăsese în minte, figura lui Mihai Viteazul la porțile palatului praghez, așa cum mi-l imaginasem eu când citisem trilogia scriitorului Ioan Dan.

Am rămas în Praga 2 nopți și am vizitat cât de mult am putut noi într-un timp destul de scurt, mult prea puțin și totuși suficient pentru a-i înțelege renumele și pentru a-i simți farmecul: Podul Carol, Primăria, Ceasul astronomic, Castelul praghez, Ulița de aur, Catedrala Sf. Vitus, Turnul Petrin, nici nu mai știu, oricum, un oraș încărcat de farmecul tihnit al unei istorii milenare, cu Valta brăzdată de ambarcațiuni mai mari sau mai mici, cu lebede și sute de rațe. Un oraș romantic și plin de viață.

Aici am avut cazare cu mic dejun, așa că în dimineaţa celei de-a șaptea zile, după ce ne-am pus pe cinste stomacurile la cale, am urmat traseul următorului nostru obiectiv – Bratislava.

Ziua 7, Bratislava

Ne-am plimbat prin zonele centrale ale capitalei Slovace și am vizitat câteva dintre cele mai importante obiective turistice. Castelul era închis, bisericile erau cu program, cele mai mute inchise. Ne-am plimbat prin Piața Principală unde era un târg al meșteșugarilor, am admirat Podul Nou aruncat peste Dunăre în formă de evantai, am stat la o terasă în vecinătatea căreia se cânta la pian. Atmosferă destinsă, prețuri destul de mari, am plătit în euro.

După ce ne-am cazat, seara, am decis să dăm o fugă la Viena, să luam cumva pulsul estival al orașului pe care îl vizitasem doar iarna. Ne-am oprit la Prater și pentru câteva ore am redevenit copii. Târziu, în noapte, ne-am reîntors la Bratislava pentru că aici aveam cazarea rezervată. În treacăt fie spus, în Bratislava am avut cea mai bună cazare. Am avut o zi interesantă, deoarece am reușit să străbatem 3 capitale europene într-o singură zi, dimineața plecasem din Praga, apoi Bratislava, Viena și din nou Bratislava.

Ziua 8, Viena

Ziua a opta am dedicat-o Vienei, am țintit centrul orașului și Palatul Schönbrunn. Ne uitasem harta în mașină, așa ca după ce am atins primul obiectiv Stephansdom, am vrut să achiziționăm o hartă, dar nu găseam în zonă vreo sursă.

Am decis să intrăm în primul hotel de pe bulevardul perpendicular cu biserică, pe partea dreaptă și să cerem o hartă. Aici o domnișoară recepționeră extrem de simpatică, ne-a întrebat în ce limbă dorim harta, noi i-am spus că în engleză, ea a insistat, eu i-am spus că în engleză pt. că în limba noastră maternă sigur nu vom găsi. Ea a insistat, noi i-am spus: romanian, ea a exclamat... ooooo, români de-ai mei!! Ne-a oferit o hartă în limba română, plus un zâmbet larg, cât să ne facă ziua mai frumoasă. Mulțumim!

Seara ne-am cazat la un hotel vienez, iar dimineața, după micul dejun, cu sufletul plin de frumusețe, dar cu regretul că e ultima zi de vacanță, am început traseul de retur, spre casă.

Ziua 9, Mako, drumul spre casă

Nu puteam încheia acest circuit, decât ciclic, îl începusem la băi în Ungaria, l-am finalizat tot așa, la băi la Mako. Ne-am relaxat, deja aveam bășici în tălpi, zi de zi, am adunat impresii magice, dar și oboseală, crampe musculare, picioare rănite... Efortul a meritat din plin.

Iar târziu, în noapte, am ajuns acasă.

Am circulat foarte bine, pe tot itinerarul am prins doar un radar, la ieșire din Cehia, chiar la granița cu Austria, 1000 de coroane – amenda. În rest, totul a decurs... ca pe roate! Știu că am trecut pe lângă suficient de multe locuri frumoase care au rămas necercetate, dar am atins obiectivele pe care ni le propusesem, am privit cu nesaț locuri pulsând istorie si frumusețe și romantism. Orori și comori deopotrivă. Ororile și comorile Estului.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de sunflower in 13.09.14 10:55:15
Validat / Publicat: 13.09.14 14:54:46
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.

VIZUALIZĂRI: 4419 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sunflower); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P29 Praga, orasul de aur, bogația și varietatea peisajului urban
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69700 PMA (din 54 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[13.09.14 15:04:19]
»

5 tari in 9 zile. Frumos itinerar.

Cate ceva din cele descrise am vazut si eu la viata mea. Viena bratislava praga dar restul nu.

articolull reprezinta o contributie valoroasa pentru membrii afa atat ca obiective descrise cu linkurile aferente cat si ca descriere de traseu.

multumesc si pentru aprecierea articolelor noastre. Mai scriu si weekendul asta

bravo

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Michi
[13.09.14 15:16:07]
»

Foarte frumos itinerariul (eee! tinereţe) şi bun review. Le aştept şi pe celelalte.

crismis
[13.09.14 15:40:28]
»

@sunflower: Mi-au dat si mie lacrimile, doar gandindu-ma la Auschwitz si la durerea ta... (m-am gandit de cateva ori sa ma duc sa vad, dar inca ma indoiesc ca as mai pleca de acolo cu mintea intreaga).

Daca noua ne este atat de greu sa vedem sau sa ne gandim, nici nu vreau sa stiu (inca) prin ce au trecut oamenii aia, care au trait si au murit acolo!!

Dar simt ca va veni un moment de la care n-o sa mai am astampar pana n-o sa vad cu ochii mei! Si simt ca review-ul tau mi-a apropiat acel moment!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
sunflowerAUTOR REVIEW
[13.09.14 15:51:14]
»

@dan&ema, @Michi, mulțumesc!

@crismis, merită să mergi! Voi scrie impresie separată despre Auschwitzul văzut de mine.

Gabise
[13.09.14 16:32:31]
»

Foarte frumos, util si in acelasi timp de suflet. Nu am vizitat Polonia insa pe fiul meu i- a dus in clasa a IV a la Auschwitz in excursie cu clasa. Am avut discutii aprinse cu invatatoarea care mi- a promis ca nu ca avea nici o urmare psihologica. Am riscat la insistentele fiului meu si se pare ca pentru ei a fost o alta experienta. Poate datorita varstei ei au ramas doar cu ideea ca oamenii nu trebuie discriminat. Daca citeam review - ul tau acum 3 ani sigur nu- l lasam. Felicitari inca o data!

sunflowerAUTOR REVIEW
[13.09.14 16:53:07]
»

@Gabise: si noi am stat în cumpănă, dacă să luam sau nu copiii. O colegă de-a mea, care fusese m-a influențat foarte mult în luarea deciziei, de a-i lăsa acasă. Cel mare are 9 ani, problema se punea cum va percepe el, cel mic, de 4 ani, nu cred ca ar fi fost interesat de ceva. Nu imi pare rau ca nu i-am luat, mai ales ca nu stiu daca ar fi rezistat la un ritm atât de alert cum ni l-am impus noi, de a vizita. Acum, copilul se uita la fotografii si imi pune destule intrebari. Nu iti face griji, ei nu isi dau seama cu exactitate de dramele pe care oamenii si mai ales copiii le-au trait. Mirosul insa e clar, si la Auschwitz si la Birkenau. La Birkenau am intrat in prima baraca, era imensa, paturi la comun cu toaletele. Dupa 70 de ani, și după ce toaletele nu mai functioneaza, totul e curatat, uscat, acolo miroase.

Pe mine cel mai mult m-au impresionat fotografiile si obiectele copiilor, poate pt ca sunt mama, nu stiu... dar hainutele acelea ale nou-nascutilor, fotografii ale fratilor intinzand unii după alții mânuțele, locul peronului, unde erau triati si copiii erau gazati primii. Am citit ca nazistii foloseau carucioarele ramase de la evrei, le ordonau in cate cinci siruri si le aduceau spre a fi incarcate. Un martor supravietuitor marturiseste ca sirurile erau atat de lungi, incat i se perindeau prin fata ochilor mai mult de o ora... erau carucioare pt. copii până în 3 ani... devastator! Eu chiar m-am simtit devastata, fiind vorbareata din fire, in acea seara mi-a pierit puterea de a vorbi... Insa cred ca, fiul tau nu a perceput monstruozitatea de acolo, e bine ca li s-a spus spre a li se intipări ideea refuzului discriminarii.

Michaell
[13.09.14 17:45:53]
»

@sunflower: 5 tari in 9 zile... credeam ca doar asiaticii practica acest gen der turizm. Dar ma rog, cui ii place?!

sunflowerAUTOR REVIEW
[13.09.14 17:50:44]
»

@Michaell: o, da! Cred ca aveti dreptate, parcă plouase cu asiatici în drumurile noastre! Doar de la Mako au lipsit!

Si, încă o dată, da!! Nouă ne-a plăcut acest tip de vacanta!

krisstinna
[13.09.14 18:54:44]
»

@sunflower: Aveam 16 ani cand am vizitat Auschwitz. Am fost si sunt marcata. Amintirile sunt clare si acum. Te urmaresc acele imagini. Nu le vei putea niciodata. Felicitari pentru vacanta dar si pentru impresii.

alinafulg
[13.09.14 20:18:49]
»

@sunflower: Frumos circuitul. In adolescenta am citit o carte despre ororile din lagarele de concentrare, am fost atat de impresionata si ingrozita de faptul ca mintea umana a putut sa nacoceasca atatea grozavii spre a face rau semenilor. Dupa acel moment nu am mai vrut sa citesc nici o carte sau sa vizionez un film cu acest subiect. Recunosc cu parere de rau ca nu am putut sa vad pana la sfarsit filmul Lista lui Schindler, tot timpul m-am intrebat cum niste oameni pot face asa ceva altor oameni. Din aceasta cauza nu doresc si nici nu cred ca voi ajunge candva la Auschwitz. Este foarte adevarat ca raul exista indiferent daca noi ne prefacem ca nu-l vedem, dar cred ca pentru mine o astfel de vizita ar fi mult prea dureroasa.

danamandache
[15.09.14 17:48:27]
»

Impresionant review!!! Din pacate nici eu nu am putut sa vad filmul Lista lui Schindler pana la final. A fost prea mult pentru mine, insa am citit atatea carti si am vizionat nenumarate documentare despre aceste orori, recunosc de fiecare data cu lacrimi in ochi. Reviewul tau si al domnului Leuca au aprins in mine dorinta de a ajunge acolo, candva.

sunflowerAUTOR REVIEW
[16.09.14 13:56:35]
»

@cristinaoranici: Multumesc frumos! Si, da ceea ce e acolo nu se poate uita!

@alinafulg: te cred!

@danamandache, iti doresc sa ajungi acolo!!

balasa violeta
[10.12.14 22:47:57]
»

sincer, imi place Viena cu exceptia catacombelor de la catedrala St. Stephan, aici aveau un radio ghid in limba romana. In Praga am vizitat Cartierul Evreiesc si cimitirul. Am citit mult despre aceste orori si imi fac atat de mult rau si nu inteleg si nici nu vreau sa inteleg cum s-au putut infaptui aceste orori! Ar trebui vizitate numai de nemti!

Sunt rea, un prieten din Iasi mi-a aratat niste poze cu astfel de atrocitati si pe strazile orasului. Refuz sa cred ca exista astfel de NEOAMENI!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, balasa violeta, crismis, Dan&Ema, danamandache, Gabise, krisstinna, Michaell, Michi, sunflower
Alte impresii din această RUBRICĂCu mașina prin Europa - circuite diverse:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049978017807007 sec
    ecranul dvs: 1 x 1