ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.02.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Arad
ÎNSCRIS: 15.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 21 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 15

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Haideţi la Miami - #9. Locurile din avion

TIPĂREȘTE

Introducere

Articolele din seria "Hai la Miami" se doresc a fi un mic ghid de informare şi eventual de ajutor pentru cei care doresc să-şi efectueze concediul la Miami. Unele informaţii sunt cu caracter general şi sunt valabile şi pentru călătoriile în alte destinaţii. La fel există posibilitatea ca unele informaţii să fie deja "depăşite" deoarece aspectele pe care le-am prezentat în articole sunt colectate de pe o durată de 15 ani, timp în care am efectuat mai multe călătorii peste Atlantic. Sper să vă fie de ajutor şi vă doresc concedii plăcute!

Articol

"So far, so good" cum spun anglo-saxonii. Ciudat lucru să scrii despre locurile din avion, nu-i aşa? Ce se poate spune despre ceva care este banal şi simplu: te duci la aeroport şi la check-in primeşti talonul de îmbarcare cu locurile alocate - simplu! Ei, aflaţi că sunt câteva lucruri bine de ştiut mai ales dacă urmaţi să efectuaţi un zbor foarte lung iar cunoaşterea lor are darul de a transforma un chin într-o plăcere sau eventual de a mai atenua din chinul pricinuit de un zbor cu avionul - parol!

Deci, să revenim la biletele de avion. Dacă sunteţi o familie sau un grup mai mare, unele companii aeriene, vă vor rezerva locurile din avion înainte de a ajunge dumneavoastră la check-in astfel încât să fiţi, pe toată durata zborului, aşezaţi pe scaune alăturate, pe acelaşi rând. Este o situaţie logică pentru că ar fi aiurea ca pe un zbor care durează 8 ore o familie cu doi copii, poate chiar minori, să primească de la check-in locuri împrăştiate prin tot avionul.

Dar mai există o mică şmecherie: cu 24 sau 36 de ore înainte de ora de decolare, depinde de companie, există posibilitatea să vă modificaţi locurile alocate în avion intrând pe net, pe site-ul companiei şi introducând datele din biletul de călătorie. De ce ar dori cineva să-şi modifice locurile alocate deja în avion? Aici ştiu două motive "mari şi late". Primul motiv se aplică persoanelor care sunt înalte şi aici mă refer la cei care înălţimea de peste 1,80 metri. "Păi ce are înălţimea omului cu locul în avion? " Are, iar factorul principal este lungimea picioarelor, mai precis a părţii de sus a piciorului, de la bazin şi până la genunchi.

La clasa "economy", la care zboară aproape tot poporul din motive financiare, distanţele dintre rândurile de scaune este adecvată pentru persoane care au înălţimea de sub 1,70 metri. Cei care au peste 1,80 metri, când se aşează pe scaunele din avion, vor trebui fie să stea fie cu picioarele depărtate, crăciţi, fie cu amândouă picioarele într-o parte- stânga sau dreapta, depinde cum le place. Vă spun din experienţa altor prieteni de-ai mei că un zbor de 8 ore fără a avea loc "la picioare" este o adevărată tortură. În plus, celor foarte înalţi, le va fi imposibil să se întindă cu picioarele sub scaunul din faţă, dacă doresc să stea în poziţie mai comodă şi să "tragă" un pui de somn. Cei care au între 1,70 metri şi 1,80 metri se vor chinui când vor sta pe scaune dar "mai uşurel" decât cei mai înalţi.

Vestea bună, pentru cei înalţi, este că în fiecare avion există câteva rânduri la care distanţa dintre ele este mai mare decât majoritatea distanţelor iar la unele rânduri de scaune, primele dintr-un compartiment, locul din faţa lor este extrem de mare. Rândurile cu spaţii mai mari pentru picioare sunt cele amplasate în dreptul uşilor de evacuare în caz de pericol.

Astfel după ce intraţi pe site-ul companiei, la secţiunea de check-in, vi se va afişa pe ecran o imagine cu amplasarea scaunelor în aeronavă. Locurile dumneavoastră vor fi afişate distinct, cu altă culoare, locurile disponibile vor fi afişate cu negru iar cele rezervate deja vor fi afişate cu gri – sau alte culori depinde de inspiraţia celui care a creat site-ul. Veţi avea posibilitatea să vă modificaţi locurile rezervate dar efectuaţi schimbarea simultan pentru toată familia, fără pauze pentru că odată eliberat locul dumneavoastră devine disponibil pentru altcineva. Mă gândesc că ştiţi ce vreau să spun. Acesta este un procedeu destul de riscant dar cu dibăcie vă veţi descurca. "Ochiţi" primele scaune din capul rândurilor sau cele de la uşile de evacuare. Încă ceva, de obicei locurile din faţă, cu spaţii mari, compania le alocă din start familiilor cu copii foarte mici, bebeluşi aşa că există posibilitatea ca încercarea dumneavoastră să nu vă ajute.

Al doilea aspect care ar fi de natură să vă determine să vă schimbaţi locurile deja rezervate este de natură "poziţională". Să vă explic. Funcţie de aeronavă, numărul de coloane de scaune şi numărul de scaune într-un rând diferă foarte mult. Există mai multe configuraţii, funcţie de dimensiunile cabinei de pasageri, cele mai întâlnite variante de plasare a scaunelor în cabină fiind de trei scaune în rând pe partea dreaptă, patru în rând pe mijloc şi iarăşi trei în rând pe partea stângă a cabinei, deci 10 locuri pe un rând - vorbim de aeronave care efectuează zboruri trans-oceanice.

Să presupunem că sunteţi două persoane şi aveţi rezervarea pe primele două scaune de la fereastră iar al treilea loc, cel de la culoar, va fi ocupat de altcineva. Pentru un zbor pe distanţă scurtă este în regulă dar pentru un zbor trans-oceanic, când va trebui să mergeţi de mai multe ori la toaletă, este destul de neplăcut să trezeşti pe cineva, destul de des, care probabil s-a culcat şi sforăie de mama focului.

Am înţeles, asta este situaţia dar este mult mai bine pentru dumneavoastră să aveţi locurile din avion de la culoar şi să renunţaţi la panorama de pe fereastră în detrimentul confortului, vă spun din proprie experienţă. Peste ocean, când zburaţi spre USA, oricum ce se vede este doar apă şi eventual unul sau două vapoare, asta dacă este senin iar la întoarcere zburaţi noaptea, aşa că vă sfătuiesc să luaţi locurile de la culoare. În plus, cei înalţi, au posibilitatea de a-şi ţine picioarele pe culoar, mult mai bine decât înghesuite, cu genunchii înfipţi în scaunul din faţă.

Şi acum o întrebare foarte interesantă despre care întrebare am văzut şi un episod pe un canal de televiziune: "Unde sunt cele mai sigure locuri, într-un avion? " Am să vă răspund, . foarte pe scurt, dumneavoastră rămânându-vă să trageţi concluziile. Atenţie, toate argumentele sunt bazate pe rapoartele întocmite în urma catastrofelor aeriene. În primul rând, locurile care sunt considerate sigure sunt cele din dreptul uşilor de evacuare de urgenţă. În al doilea rând, din punct de vedere al siguranţei în cazul unui accident, aeronava este împărţită în trei zone: zona din faţă cu un procent de siguranţă de 10%, zona de mijloc cu un procent de siguraţă de 20% şi zona din spatele aeronavei cu un procent de siguranţă de 30%. Conform acestui studiu, cele mai sigure locuri din aeronavă sunt cele din coada avionului şi care sunt amplasate în dreptul uşilor de evacuare în caz de dezastru.

Dacă vă alegeţi locurile chiar din coada avionului, pentru a vă şti în mai siguranţă în caz de "Doamne fereşte", atunci să ştiţi că sunt cel puţin două inconveniente. Primul se referă la servitul mesei. De obicei, pe cursele lung curier, la masa principală există posibilitatea de a alege între maximum două feluri de mâncare, un fel fiind cu paste iar celălalt fiind cu carne, eventual de vită. Evident că în cazul în care în aeronavă sunt, să zicem 400 de pasageri, compania nu va urca la bord 400 de feluri de mâncare cu paste şi 400 de feluri de mâncare cu carne. Proporţia va fi de 50-50 plus 10% din fiecare fel. Servitul mesei se efectuează de către stewardese începând din faţa avionului spre jumătatea lui şi dinspre jumătatea avionului spre coadă. Astfel dacă staţi în coada avionului veţi fi ultimul servit cu şanse mari de a mânca ce mai rămâne - oamenilor le place să se declare vegetarieni, în general, dar veţi vedea că porţiile cu carne se termină primele!

Al doilea inconvenient, al faptului că aveţi locuri în coada avionului, este că urcaţi ultimii în avion şi există posibilitatea să nu mai aveţi loc pentru bagajul de mână pentru că atunci când locurile pentru bagajele de mână, amplasate deasupra scaunelor, se umple pasagerii îşi vor pune bagajele pe unde vor avea loc liber. Şi să nu vă mai spun că în spate există şi un set de toalete iar unele companii, pe durata cât se dă "stingerea" asigură un fel de mini-bar cu sucuri, apă sau gustări pentru cei care n-au somn, pe lângă dumneavoastră urmând să "defileze" aproape toţi pasagerii din avion fie pentru un pahar cu apă fie la toaletă.

Oriunde vă veţi alege locurile din aeronavă, evitaţi locurile amplasate foarte aproape de toaletă, din două motive, zic eu. Primul motiv este că sunteţi într-o "cutie" închisă împreună cu încă 300 sau 400 de persoane care au, toate, necesităţi fiziologice - ar fi anormal altfel. Toată lumea din avion va trece pe la toaletă minimum o dată şi maximum de "Doamne nu se mai termină ăştia!? " ori. Dacă la începutul călătoriei aerul ambiental este OK spre final, după 8 ore de zbor, toaletele sunt pline ochi iar mirosul din jurul lor devine destul de pestilenţiat deşi totul pare curat. Vă spun că este desul de greu să suporţi chiar şi pentru o oră mirosul puternic de toaletă. Acesta este primul argument.

Al doilea argument este cumva legat de primul. Pe uşile toaletele va fi o mişcare dute-vino infernală, vor fi cozi interminabile iar lumea va aştepta discutând şi/sau tremurând de nerăbdare să intre în camera care le va readuce zâmbetul pe buze. În astfel de condiţii vă va fi foarte greu să vă odihniţi sau să urmăriţi o emisiune sau un film pe televizor. Deci evitaţi, pe cât posibil, locurile de pe lângă toalete.

În final totuşi, care sunt cele mai bune locuri de călătorit? Eu v-aş recomanda, dacă se poate, să vă rezervaţi locuri undeva în partea din spate a aeronavei, exclus ultimele 4 sau 5 rânduri, aproape de uşile de ieşire în caz de urgenţă, la marginea culoarelor. Şi nu vă faceţi probleme despre supravieţuire în caz de prăbuşire: zburaţi deasupra oceanului iar în caz de accident, dacă scăpaţi la impactul avionului cu apa, până ajung echipele de salvare oricum vă mănâncă rechinii :)

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Utube in 14.02.17 20:40:17
Validat / Publicat: 14.02.17 21:50:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA DE NORD.

VIZUALIZĂRI: 1542 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Utube); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 31 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.02.17 21:49:46]
»

Idem aici - publicat "hors concours" (fără PMA STD; sepoate vota simbolic, +/-1 1PMA)

Mika
[14.02.17 22:35:44]
»

@Utube: Interesant articolul. Sfaturi utile mai ales pentru cei ca mine care nu prea calatoresc cu avionul. Daca mai aveam vreo strângere de inimă cu privire la zborul cu avionul, ultima frază din articol mi-a spulberat-o definitiv.

Dana2008
[14.02.17 22:40:53]
»

Umorul negru este pasiunea mea!!! - asta cred eu despre tine după lectura articolului.

Interesant articolul, nu credeam că există o teorie atât de amplă în ceea ce privește locurile din avion. Foarte util persoanelor înalte, să nu mai sufere din cauza spatiilor strâmte.

Felicitări pentru articol!

Călătorii plăcute cu avionul!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
Radu Tudoran
[15.02.17 00:16:55]
»

Nu sunt fatalist (avantajul varstei) si oricum nu-mi permit, caci ajung la 15 zboruri pe an fara sa vreau. Dar asta cu rechinii chiar nu mi-a trecut prin cap. Multumesc pentru incurajare

Mi-amintesc ca inaintea primului meu drum cu avionul fiu-meu ma chema sa vad la televizor un documentar despre catastrofe aviatice. Aceeasi dorinta de a-ti incuraja aproapele

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
elviramvio
[15.02.17 07:43:21]
»

@Utube:

Recunosc, sunt in urma cu citirea multor articole bune de pe aici, cu ale tale tot asa. Acum dimineata m-am uitat sa vad ce pot citi usor si rapid la o cafea cam grabita. Si n-am ales rau, m-ai convins sa nu cumpar de azi incolo batog de rechin. Pe de alta parte, fiind iubitoare de animale, cred ca este bine sa mergem la ghicitoare inainte de a pleca cu avionul, sa nu-l luam pe cel ce este sortit caderii in ocean. Te gandesti cat sufera un rechin dupa ce consuma un calat-or/oare cu implanturi dentare si implanturi din silicon?

Ei bine, imi place cum scrii, chit ca ma m-ai gandesc daca traversez oceanul cu avionul, poate iau vaporul ca asa am mai mult timp de negociat cu rechinii!!!

O zi frumoasa sa ai!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][6 voturi]
nicole33
[15.02.17 07:48:32]
»

@elviramvio:

chit ca ma m-ai gandesc daca traversez oceanul cu avionul, poate iau vaporul ca asa am mai mult timp de negociat cu rechinii!!!

Nu cred ca faci vreo mare șmecherie. De Titanic nu ai auzit?

elviramvio
[15.02.17 07:51:27]
»

@nicole33:

Ametesc daca cobor asa vertiginos din aer, deci raman la vapor!!

mirelag2003
[15.02.17 08:06:46]
»

Esti funny!

O parte din teoriile tale le. am aplicay sibeub, in special check inul anticipat

Știi ce ai omis? Sa ne spui cu ce companie ți. a plăcut mai mult sa zbori.

Și eu zbor anual în Miami dar în mai va fi prima data cu Turkish și cu gasca: parintii și copilul de 6 ani .

Ai vreun comentariu sau advice?

cloverina
[15.02.17 08:18:15]
»

Am plecat la Milano acum o lună cu o foarte proastă inspirație: în noaptea dinainte ne-am uitat la un film despre un accident aviatic (cu happy-end ce-i drept, dar pilotul nostru nu părea un negru simpatic ce va câștiga Oscarul). Când ne-am pus centurile, ne-am uitat unul la altul și am râs. Amândoi ne gândeam la același lucru. Concluzia a fost la fel de tristă ca a ta: degeaba ne punem centurile, că dacă va fi ca în film, poate ne mai găsesc ăștia bijuteriile că în rest...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
mishu
[15.02.17 10:27:01]
»

@Utube: Foarte interesant articolul si la fel de interesante ecourile, normal tipic vorbei care spune "Curaj gaina ca te tai". Avantaje si dezavantaje zbor fata de calatoria cu vaporul/ trenul? normal o multime, insa de multe ori facem haz de necaz, si daca tot vorbim de catastrofe, eu daca iau avionul ma gandesc asa: "Daca este sa cad cu avionul macar sa se intample la intoarcerea acasa, asa cel putin voi fi fericita ca a fost frumos, si sa fie dupa ce am luat masa in avion ", asta, e fiecare cu piticii lui

Cred ca daca e sa se intample ceva putem noi sa ne luam toate masurile de precautie ca tot degeaba.

Cat despre locurile in avion, sunt de acord ca daca este un drum scurt merge sa stai la fereastra daca ai ce sa vezi, daca nu, locul de la culoar este de preferat pentru ca iti mai intinzi picioarele.

Iar pentru drumurile lungi e cam la fel in a fi tu cel deranjat sau a deranja tu. Eu ma amuz cand imi aduc aminte, venind din China, cand in sfarsit am adormit (in avion mi-a fost tare greu sa dorm pe distante lungi) greu sa ma mai trezesti, si colega care statea langa mine a reusit destul de greu sa ma trezeasca, a zis ca a rabdat cat s-a putut incercand discret sa ma trezeasca, dar in final a trebuit sa fie ceva mai insistenta ca sa nu riste o inundatie.

Si uite asa mai prindem ceva sfaturi , felicitari, votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][2 voturi]
mishu
[15.02.17 10:31:39]
»

@mirelag2003: Printre companiile cu care am efectuat cateva zboruri din care mentionez cateva mai cunoscute: Tarom, Austrian Airlines, Aeroflot am zburat si cu Turkish Airlines venind din China (deci tot zbor lung, zbor de noapte, cu 2 mese). Pot spune ca a fost compania care mi-a placut cel mai mult, dupa masa de seara am primit o trusa de noapte cu pasta de dinti si periuta, balsam de buze, dopuri de urechi si protectie somn, sosete dar si o sticla de apa ca sa nu deranjam daca ne este sete.

Normal perne si paturici asa cum am mai primit si de la altii.

Asa incat o sa-ti placa aceasta companie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 10:50:03]
»

@Mika: Mulţumesc pentru ecou!

Ştiai că în conformitate cu o statistică mondială anuală cele mai puţine decese sunt cele datorate accidentelor aviatice?

Sperietura este mare pentru că nu prea se scapă dintr-un accident aviatic şi deşi sunt puţine raportul supravieţuitor/accident este foarte mic.

O zi deosebită!

UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 10:53:38]
»

@Dana2008: Mulţumesc foarte mult pentru ecou!

De fapt despre orice lucru se poate elabora o teorie. Dar când este vorba despre siguranţa fiecăruia cred că teoria trebuie luată destul de în serios.

Din păcate oamenii nu prea sunt conştienţi de astfel de lucruri - respective siguranţa înainte de toate. Când vei mai zbura cu avionul, fă un mic test şi observă câţi dintre pasageri sunt atenţi la stewardese atunci când acestea explică regulile de siguranţă! Vei avea o mare surpriză!

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 10:57:50]
»

@Radu Tudoran: Mulţumesc pentru lectură şi pentru ecou!

În permanenţă, eu lucrând în aviaţie, mi se prelucrează toate cazurile de accidente aviatice. Ar trebui să nu mai zbor deloc cu avionul, dacă aş pune la suflet tot ce văd şi aud. Într-adevăr am colegi care sunt înspăimântaţi când pun piciorul în avion dar asta depinde de psihicul fiecăruia.

Ce trebuie să faci este să înveţi din fiecare accident astfel că dacă ţi se întâmplă şi ai o mica şansă de supravieţuire să o poţi exploata la maximum, în cunoştinţă de cauză şi să nu acţionezi disperat precum gloata.

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 11:05:53]
»

@elviramvio: Mulţumesc pentru ecou!

Ai dreptate, în mod normal rechinii ar trebui să sufere dacă înghit chestii nedigerabile dar am văzut un documentar în care arăta că au găsit o tablă cu numărul de înmatriculare în burta unui rechin.

Şi tot continuând cu gluma poate ştii bancul acela cu cei trei rechini care stăteau de vorbă:

"Zice primul rechin:

- Măi, eu am înghiţit săptămâna trecută un rus. Era ăsta îmbibat cu votcă. De atunci sunt mahmur non-stop!

Al doilea rechin:

- Asta nu-I nimica! În urmă cu două săptămâni am înghiţit o franţuzoaică şi de atunci râgâi numai Chanel no5, Thierry Muggler, Paco rabane şi tot felul de chestii parfumate!

- Oooo, zice al treilea rechin, fericiţilor! Acum o lună s-a scufundat un vas de război rusesc şi am înghiţit un general. De atunci am fundul zdrenţe iar din mine ies numai stele în cinci colţuri! "

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 11:07:53]
»

@mirelag2003: Mulţumesc pentru ecou!

Referitor la întrebarea ta, am scris un articol, cred că cel cu biletele de avion. Citeşte-l, s-ar putea să-ţi fie de folos.

O zi deosebită!

UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 11:15:53]
»

@cloverina: Mulţumesc pentru ecou!

Chestia cu supravieţuirea după accident este relative.

Prin anii 1970 un avion care tocmai decolase din Miami a avut o pană totală la ambele motoare. Pilotul a reuşit să prăbuşească avionul în mlaştina de lângă oraş. Aici ar fi de menţionat că oraşul Miami este construit pe o fostă mlaştină iar în zilele noastre mai există o foarte mare întindere dein ea la vestul oraşului şi se numeşte Everglades.

Ok! Să revenim la accident. Au scăpat mulţi pasageri cu viaţă iar echipele de salvare au pornit instantaneu la locul prăbuşirii. Deşi s-au prăbuşit aproape de oraş, echipelor de salvare le-a luat două ore să ajungă la epavă. N-au mai găsit pe nimeni în viaţă. I-au mâncat crocodilii! Pe toţi! Asta nu este o glumă!

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 11:24:25]
»

@mishu: Mulţumesc pentru ecou!

Există, am auzit, o cremă antirechin! Te dai cu ea şi... totuşi rechinii te vor mânca dar mai cu greaţă sau mai la urmă!

Este adevărat că de este să ţi se întâmple ţi se va întâmpla dar am observant, din analiza câtorva accidente de aviaţie, că o mare parte din cei care au supravieţuit au fost cei care au fost foarte atenţi la toate instrucţiunile date de stewardese atât înaintea zborului cât şi în timpul accidentului şi al evacuării aeronavei.

Evident că este foarte greu să-ţi păstrezi calmul când moartea stă cu coasa în spatele tău dar fiind calm îţi măreşti şansele de supravieţuire.

Îmi aduc aminte de un accident care a avut loc prin anii 1960 când un avion a aterizat forţat undeva prin Munţii Anzi. Au supravieţuit cu toţii în urma impactului dar echipele de salvare I-au găsit după şase luni de zile. Mai rămăseseră doar câţiva supravieţuitori. Cum au supravieţuit atâta? Nu-ţi spun dar a fost primul caz de canibalism confirmat în epoca modernă.

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
elviramvio
[15.02.17 14:20:24]
»

Am vazut documentarul realizat dupa acea intamplare, cumplit.

Rodel
[15.02.17 16:39:43]
»

Și de data aceasta, ne-ai oferit informații utile. După citirea review-ului tău, nu voi mai cere loc la fereastră! Și nici în față!

nicole33
[15.02.17 17:54:56]
»

@Rodel:

După citirea review-ului tău, nu voi mai cere loc la fereastră! Și nici în față!

Eu sunt mai cârcotaşă şi îmi voi alege în continuare loc în faţă şi la geam

Peste Atlantic am zburat cu avioane ceva mai mici decât tipul descris în articol, cu doar opt locuri pe un rând în configuraţia 2-4-2 şi aşa stau la geam alături de soţul meu singurul pe care-l deranjez dacă vreau să mă plimb prin avion să-mi dezmorţesc oasele.

În cazul zborurilor prin Europa sau mai scurte, chiar dacă sunt 3 cu 3 pe rând tot A+B sau E+F aleg de fiecare dată.

În plus, mănânc printre primii imediat ce începe să se răspândească mirosul de mâncare prin cabină, aleg ce vreau eu, mă îmbarc şi cobor printre primii şi sfidez statistica referitoare la cei doar 10%. Nu sufăr nici din cauza lipsei spaţiului pentru întins picioarele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
mishu
[15.02.17 17:59:49]
»

@nicole33: In ceea ce priveste locurile in fata sunt de acord, si eu le prefer, cat despre locul pe rand voi opta in functie de destinatie si ora de zbor.

in ceea ce priveste autorul, faptul ca are de a face cu acest domeniu il face sa aiba o alta perspectiva asupra faptelor, si cand ti se mai si prelucreaza diferite evenimente (de cele mai multe ori fara happy end) iti pui mai multe intrebari.

Cat despre statistici sper sa nu ajung sa fac parte dintr-o astfel de statistica .

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
UtubeAUTOR REVIEW
[15.02.17 19:30:27]
»

@Rodel: Mulțumesc pentru ecou!

Nu trebuie să te sperii dar trebui tot timpul să acorzi atenție tuturor informațiilor care țin de siguranța ta ca pasager și în special a informațiilor transmise de stewardese. Și mai intră în calcule și norocul.

Uite, îmi aduc aminte de un accident de avion care s-a întâmplat pe vremea când fumatul era permis la bordul aeronavelor dar doar în anumite locuri. O companie aeriană a decis să construiască în cabina de pasageri o mică încăpere unde să se poată fuma.

Într-o zi, una din aeronavele astfel modificate s-a prăbușit iar compartimentul creat pentru fumători s-a desprins de aeronavă, în cădere, și a căzut peste niște copaci foarte mari. Toți cei care se aflau atunci la fumat au scăpat cu viață (cu câteva fracturi minore) pe când ceilalți pasageri din avion împreună cu echipajul au murit cu toții.

Deci vezi bine e vorba, câteodată, și de șansă.

O zi deosebită!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cloverina, elviramvio, Mika, mirelag2003, mishu, Radu Tudoran, Rodel, Utube
Alte impresii din această RUBRICĂCu avionul spre/în State:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.070304155349731 sec
    ecranul dvs: 1 x 1