ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.04.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2017
DURATA: 7 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Drumul spre Larnaca

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Astazi va prezint doar copertile unei carti. Pe prima coperta scrie „Drumul spre Larnaca” iar pe a doua, „Drumul spre casa”. Intre ele, zace cartea propriu zisa, pe care am sa v-o povestesc saptamana viitoare.

La drum!

"Plec de-acasa de Pasti si ma-ntorc la Craciun". E-o vorba ce se poarta acum. E iarna de-a binelea. Brrr! Ce frig e-n tara noastra! Cod portocaliu. Dar nu peste tot e asa prin lumea asta mare. La doua ore si ceva de noi, (de zbor) printre palmieri, leandrii si cactusi, se poate face plaja.

Din Tg. Mures si pana-n Cluj am ajuns in doua ore si jumatate, un bilet de autobuz costa 25 de lei. Clujul e imbracat in haine de sarbatoare. E cald, in centrul orasului sunt standuri cu oua rosii. Mai am cateva ore bune pana imi pleaca avionul, incep sa bat strazile si sa-mi caut amintirile din studentie. In centrul orasului, numar 5 biserici si 3 agentii turistice. Una dintre ele, in constructie, e mare, mare, ceva in genul Catedralei Neamului din Bucuresti. Ce-a costat multi, multi bani. Bani cu care, gurile rele de la TV, zic, ca s-ar fi terminat autostrada aia turistica ce leaga vestul tarii de Marea Neagra, ca sa vina si Europa de Nord si Centrala, adica nemtii, austriecii, cehii, slovacii si scandinavii, la balaceala la Mamaia, ca pe vremuri, nu sa se-opreasca cu totii la Balaton si la Hajduszoboszlo, in pusta maghiara.

Cam de o jumatate de an, aeroportul din Tg. Mures e nefunctional. Plus ca din urbea mea, nu sunt destinatii spre tari ceva mai calde, in care, in extrasezon, poti sa-ti mai dregi oasele reumatice timp de o saptamana sau doua sau sa pleci doar asa, ca sa-ti prelungesti vara.

Cipru e insula in care se zice ca exista cele mai multe pisici si cei mai ospitalieri oameni din UE. Dupa romanii nostri, bine-nteles. Asa sa fie? Ia sa vedem! Intru intr-una din agentiile de turism din centrul urbei, ca de mult ma tot roade intrebarea „Ce curse charter mai aveti din Cluj spre insulele din Grecia? ”. In prima agentie, doua fete din trei sunt deja la lucru, agentia e deschisa de-o jumatate de ora. „Buna ziua! ” zic eu Nimic. Mai astept. Una dintre fete, cu o privire rastignita si pierduta pe undeva prin Antile, Machu Picchu sau Zanzibar, vorbeste intr-una cu cineva intr-un „hands-free”. Nu ma vede, nu m-aude. A doua, nici ea nu ma vede, discuta aprins, cu o clienta. Astept in picioare. Scaune nu sunt. Ma invart apoi cateva minute prin agentie si rasfoiesc niste prospecte turistice. Apare in sfarsit si a treia dom'soara. Molfaie o chifla. Micul dejun. Se-aseaza pe scaun. „Buna ziua”, indraznesc eu, sa bangui din nou. Nimic. Fata mesteca de zor si tace, e explicabil, nu e civilizat sa vorbesti cu gura plina. Isi scoate pixul si telefonul mobil din poseta. Indraznesc sa schitez o urma de miscare spre masa ei. Ei, atata mi-a trebuit. Fata sare ca arsa si-mi spune ceva neinteligibil dar semnificativ. „Domfle, dumfnemfoastra nfu mfvedeti mfca mfinca mfananfc? ... (si-aici inghite, in fine, si-ncep si eu sa-nteleg ce zice) „Nu vedeti ca mananc si n-am intrat inca in tura? Va rog sa mai asteptati! ”. Plec. Motivul? Chifla era prea apetisanta, mi se facuse foame si mie. Apoi mai intru si-n celelalte doua agentii din centru. Ei, aici, alta viata. Toate fetele sunt amabile. „Avem avion spre Zakynthos, Rhodos, Creta. In ce luna doriti? Sa va printam preturile? ”.

E ora pranzului. Servesc o ciorba cu unul din baietii mei, cu 6 lei, pe terasa unui restaurant (Abbey Road) de langa primarie. Cand esti grabit si n-ai prea mult timp la dispozitie, e locul ideal ca sa-ti potolesti foamea. Ciorba vine aproape instant.

Apoi, iau un taxi (25 de lei), pana la aeroportul „Avram Iancu”. „Domnu', va las aici in fata aeroportului, imi zice soferul, nu mai intru dincolo de bariera, ca ne taxeaza astia cam scump”. Privesc tabela cu tarifele de parcare. Daca vreti sa va lasati masina aici pana va intoarceti din voiaj, e posibil, desi e cam scump, dar macar aveti siguranta ca masina va e bine pazita.

In aeroportul din Cluj, nu vad nici o schimbare, decat faptul ca in sala de asteptare a „plecarilor” (departures), nu mai exista scaune, spatiile destinate lor, au fost inlocuite cu spatii expozitionale si cu o agentie de turism. Vad pe tabela electronica ca exista chiar doua zboruri „Bluair” spre Larnaca pe zi.

Cheking-ul incepe cu doua ore inainte de zbor. Am doar bagaj de mana, sub 10 Kg. Lichide n-ai voie sa duci decat 100 ml. Daca doriti sa duceti palinca, spre exemplu, in cantitate mai mare, o puteti transporta direct in stomac, incape mai multa. Chiar si un litru. Va garantez. Am totusi emotii. Anul trecut, la zborul de Santorini, am trecut prin „cheking”, o juma' de roata de cascaval, o tabla de slanina si cateva senviciuri cu zacusca, bine ambalate. Anul asta am auzit ca controalele sunt mai severe. Cred ca nu va trece decat slanina. Dar, ce poate fi mai savuros, cand ajungi la destinatie, decat sa-ti asterni pe masa o „ciuguleala” cu slanina ardeleneasca si rosii grecesti, dulci si fara chimicale (de-alea de care importam noi acum, masiv)? Si-apoi, sa stiti ca mai e ceva... mi-am auzit si vorbe. De genul: ” Auzi @dorgo, te rugam frumos sa ne zici si noua de-acum incolo din timp (in sistem „early”), cand mai ai de gand sa mergi prin Ciclade, ca am ajuns si noi pe-acolo, la 3 saptamani dupa tine si inca mai mirosea a zacusca prin toate insulele. ”

Avionul e plin doar pe jumatate. Trec la geam. Survolam Marea Neagra, Marea Marmara, Antalya, Mediterana. Apare si coasta sudica a Ciprului. E-o zi senina. Se distinge si peninsula Akrotiri. Si un „resort” de lux. In avion sunt 4 stewardese. Trei sunt tinere si dragute, a patra e sefa. Ne servesc cu bautura si mancare. O cafea instant costa 1 euro sau 4,5 lei. Acuma, eu care ador la TV emisiunea „Dezastre in aer”, m-asteptam la ceva deosebit de la acest zbor, ca sa colorez si eu cu ceva inedit review-ul acesta. Cu o ciocnire cu un stol de pasari, cu o superturbulenta sau macar cu oprirea unui motor. Dar, nimic! Zborul a decurs normal pana la destinatie. Aterizarea a fost impecabila. Ajung la Larnaca pe la ora 19. E inca lumina. Ies din aeroport ca sa gasesc un mijloc de transport. Aeroportul e pe doua nivele. La cel superior apare cursa locala cu nr. 425, cam din jumatate in jumatate de ora (pret 1,50 euro) iar la etajul inferior, e-o coada lunga de taxiuri si navete. Negociez cu-un grec transportul pana la hotel, 15 euro. Daca vrei s-ajungi pana in Agia Napa sau Paralimni-Protaras, te costa mai mult (40-50 de euro-sunt 45-60 de Km pana acolo). Pana in Larnaca, sa tot fie vreo 5-6 km. Ma cazez in cateva minute. Hotelul meu (Cactus Hotel) e cam gol. Si cam asa avea sa ramana toata saptamana. Aflu ca grosul turistilor, in special rusi, vor veni doar dupa Pasti.

Drumul de intoarcere

Dupa o saptamana de soare (din 7 zile, doar in prima zi a plouat), ma intorc la aeroport, de data asta cu autobuzul local, 425. Pe care-l iau din „Bus Station”, aflata chiar in centrul orasului Larnaca, la mijlocul aleii cu palmieri (Palm Avenue), vis-a-vis de Esco Bar, KFC sau Mc Donalds. Usor de retinut. Odata ajuns la aeroport, la etajul superior, la „Departure”, vei intra intr-un fel de pestera a lui Aladin sau a lui Ali-Baba. Lunga, lunga de aproape o jumatate de kilometru. Aeroportul a fost renovat in urma cu un deceniu. Prin licitatie internationala, castigata de cateva firme locale dar si internationale, mai ales frantuzesti. E-o bijuterie in domeniu, ce depaseste ca si servicii, forma, culoare si confort, multe aeroporturi din mari capitale europene. Intre zona de „cheking” si „poarta” (gate) ce te poatra spre Cluj, e-un lung „free-shop”, pe care degeaba incerc sa-l descriu, fotografiez sau sa-l filmez. El trebuie savurat, mirosit, adulmecat, gustat, strabatut „live”, de cat mai multe ori. Gasesti acolo cam tot ce ti-ai dori. Cam tot ceea ce gasesti intr-un mega-mall. E o ultima placere ce ti-o ofera Larnaca, inainte de „bye, bye”. Nu stiu cum or fi paradi$urile astea fi$cale, precum e Ciprul, in care taxele si impozitele bancare sunt inexistente, or fi bune, or fi rele? Dar rezultatul se vede. Peste tot. Ciprul, ca suprafata, nu e mai mare decat judetul Timis, sau, hai sa zicem, cat Tinutul Secuiesc (Harghita si Covasna), dar, e infinit mai bogat. Se pare ca aici s-a rasturnat intreg sacul cu bani ai Europei si nu numai al ei.

In avion, urmarim traseul ce-l survolam. Larnaca-Antalya-Istambul-Varna-Marea Neagra-Cluj. Viteza de zbor-850 de Km/ora, altitudinea-12.200 metri, temperatura aerului din exterior, minus 51-57 de grade Celsius. Timpul de zbor intre Larnaca si Cluj, ar fi trebuit sa fie de 2 ore si 40 de minute dar echipajul baga viteza si ajungem cu 35 de minute mai devreme. Avionul, e tot pe jumatate gol, asa ca fiecare se aseaza langa geam, ca sa surprinda un apus feeric de soare. Apoi, se lasa intunericul. Deasupra Bulgariei, viteza avionului scade de la 850 Km/ora la 720 Km/ora dar asta nu ma mira deloc. Ii cunosc pe bulgari, ei pun restrictii de circulatie peste tot. Si pe pamant si-n aer. Ultima data cand am fost la Nisipuri, mergeam cu 40 Km/ora (si cu 10 euro pregatiti in buzunar), de teama ca sa nu-mi sara vreun politist din vreo tufa si sa ma amendeze pentru exces de viteza. Apoi, survolam „cel mai bun vecin al tarii noastre”, Marea Neagra si... ”home again”, simtim cateva turbulente dar ce mai conta, eram din nou acasa, in siguranta!

La ora 22 sunt in Cluj, cateva taxiuri de noapte asteapta afara. Acum, tariful pana-n centrul orasului sau cartierele lui, e ceva mai mare, 35 sau 40 de lei. Aici e frig, sunt 6 grade iar a doua zi avea sa ninga.

Brr! Vreau inapoi, la mare, la soare...

(va urma)

@Web, te rog clipul, mersi! youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 21.04.17 15:15:36
Validat / Publicat: 22.04.17 08:03:55
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU

VIZUALIZĂRI: 3059 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Ah, era sa uit poza cu hotelul din Larnaca, in care am stat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 40700 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[21.04.17 16:50:10]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

===

Mutat în rubrica "Cu avionul în/spre Ciprul de Sud, #CĂLĂTORII" (nou-creată pe sait)

Dana2008
[22.04.17 08:38:02]
»

Bună ziua dorgo!

Ce culori superbe la apus, surprinse în fotografiile 19 și 20! Îmi plac foarte mult fotografiile realizate din avion!(sunt mai rare și nu întotdeauna reușite).

Când am zburat eu ultima dată cu Wizzair geamul avionului era murdar, afectand claritatea​ fotografiilor.

Felicitări pentru articol și fotografii!

Aștept cu nerăbdare detaliile despre cazare și relaxare in Cipru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[22.04.17 08:56:34]
»

@Dana2008: Da, asa e. Fotografiile din avion nu prea ies bine, plus ca survolezi un oras (spre exemplu), dar nu e scris nicaieri care e numele lui, treci apoi, cateva zeci de minute deasupra unui munte sau unei mari, dar nu stii ce vezi. La acel apus de soare, toata lumea din avion era langa geam, schimbandu-si locurile ca sa prinda o pozitie mai buna, parca luase foc tot cerul, era pe la ora 20,30, jos, pe pamant, era intuneric bezna iar sus, la 12.000 metri, soarele era inca pe cer, acolo apunea ceva mai tarziu. Parca ne-ar fi zis... "Ei, acum, gata, v-am lasat, plec si pe la americani sa-i trezesc din somn c-au dormit cam mult, merg sa-i luminez si pe ei (la minte ) "...

ioana74
[22.04.17 09:53:39]
»

@dorgo: Frumoasa experienta ai avut. Urmeaza sa plecam si noi in Cipru peste exact 18 zile, zburam tot de la Cluj si articolul tau a picat la marele fix. Noi avem cazare in Protaras dar sper sa avem timp sa vedem putin si Larnaca si Nicosia. Am putine emotii legate de vreme, dupa racirea asta de la noi macar acolo sa ne putem bucura de soare si caldura. Am 2 intrebari la care te-as ruga sa raspunzi: cate grade erau cand ai fost tu si oare putem spera si la baie in mare sau inca e rece apa? Toate cele bune si calatorii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinna
[22.04.17 09:54:02]
»

@dorgo: Sincer... te invidiez

Dacă ar fi să mă mut din țară, aș alege Cipru. Dar sigur nu m-aș stabili în Larnaca, nu mi se potrivește.

Nu este chiar mic acest paradis fiscal

Sunt curioasă ce părere ți-ai făcut despre insulă, cu toate că Larnaca nu e o alegere prea grozavă din punctul meu de vedere. Cunosc oameni care au fost în Cipru, cazați in Larnaca, oameni care au plecat cu un gust amărui și nu vor mai vizita insula pe motiv că nu e nimic spectaculos acolo.

Aștept cu emoție impresiile unui iubitor de... Eladă

dorgoAUTOR REVIEW
[22.04.17 11:18:06]
»

@ioana74: Am ales destinatia Cipru, inca din februarie-martie, (perioada mea de concediu a fost 11-18 aprilie - biletul Bluair era castigat pe acest sait), De ce? Decisiva a fost prognoza de vreme buna din Larnaca (!!) (noaptea 12 grade Celsius, ziua-24 grade Celsius - in insulele Mediteranei, diferenta diurna-nocturna, nu e prea mare), aceste date le-am gasit pe saitul meteo "Accu Weather" (care prognozeza vremea cu 90 de zile inainte, dar cea mai sigura prognoza, e pe 30-45 de zile), si care mie mi s-a confirmat de mai multe ori de-a lungul anilor. Acuma, timpul probabi, e numai probabil, pot sa apara si surprize, dar in cazul de fata, in afara de prima zi (12 aprilie-frig, ploaie, valuri mari), toate celelalte zile au fost insorite, aerul era cald, 24-26 grade Celsius ziua si 10-12 grade noaptea, dar apa marii era rece! Nu se putea face baie decat in golfuletele de la Agia Napa, la Nissi Beach, spre exemplu, unde apa e mica si la Paralimni (langa Protaras), dar intrau in apa doar curajosii. Lumea facea insa plaja. Batea uneori si un vant cald. La receptie, mi s-a spus ca sezonul plin, in sudul Ciprului, incepe mai ales, dupa 1-15 mai.

irinad
[22.04.17 11:34:18]
»

@dorgo: Mi-ai amintit de vacanţa mea în Cipru, de acum un an şi am devenit nostalgică. Mie mi-a plăcut peste tot în Cipru pe unde am fost, şi-n nord, în cealaltă "ţară", şi-n oraşele mari sau în altele mai mici prin care am trecut. Şi eu sunt una dintre acele persoane care afirmă că i-ar plăcea să se retragă la bătrâneţe acolo, mai cu seamă că şi ciprioţii mi s-au părut mai calzi şi mai amabili.

Aştept să citesc şi urmarea, m-ai făcut curioasă să văd pe unde ai umblat!

dorgoAUTOR REVIEW
[22.04.17 11:37:07]
»

@krisstinna: Sunt multe de spus... acei oameni care au venit c-un gust amar, au partial dreptate, nu gasesti lucruri spectaculoase in sudul Ciprului iar distantele intre plaje si orase, sunt foarte mari, comparativ cu alte insule grecesti mai mici... dar oamenii, ca si orice alte vietuitoare sau plante terestre, sunt foto (helio) dependente si termofile, adica avizi dupa lumina si caldura, mai ales dupa o iarna lunga si capricioasa. De data aceasta, cand a fost sa valorific cele doua bilete de avion castigate, am urmarit in primul rand, zone calde mediteraneene, (in nici un caz tarile nordice sau vreun oras superturistic) si numai in perioada de extrasezon, pentru a-mi lungi vara si pentru a nu fi nici prea scumpa cazarea. In Octombrie anul trecut, am ales Sicilia (Catania), dar am ratat plecarea si-am pierdut vreo 175 de euro, plata hotelului. A doua oara, acum, in aprilie, mi-a iesit socoteala, cu aceeasi bani de cazare (25 euro/noapte-single), am gasit cazare buna. Am sa scriu despre ea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adrianaglogo
[22.04.17 11:50:49]
»

@dorgo: Esti haios! Si eu sunt fan Dezastre in aer, dar nu imi doresc nicicum ca zborul meu sa fie subiect pt emisiune!!

Si cu pisicile asa e, eu am fost in Ciprul de nord si am numarat la restaurant zeci de pisici si alte zeci pe

alei. Unele erau asa de blande incat iti sareau in poala daca te asezai pe o banca.

Si intrau si in hotel, se lafaiau pe canapele cat e ziua de lunga!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[22.04.17 11:58:06]
»

@irinad: Eu am avut "surprize, surprize", 1. -de cum am pus piciorul in afara aeroportului din Larnaca, 2. - imediat ce-am intrat in camera de hotel, sau, 3. - cand a trebuiu sa strabat interminabilele orase si orasele de langa tarm, ca sa ajung la cate un loc turistic. Te adaptezi o vreme, dar, la un moment dat, prin repetitie, totul devine obositor. Si costisitor. Mai ales circulatul cu taxiul. Nu stiu conduce "pe invers", cu volanul pe dreapta si sa intru in sensul giratoriu prin stanga. De aceea in Cipru, e greu sa devii un vanator de plaje. Stai bland pe una-doua si te bucuri de soare si de mancare. Si de shopping. Spre Exemplu in Skiathos, intr-o singura dimineata, am strabatut, pe jos, vreo 12 plaje, pe o distanta de 8-9 kilometri. Aici, ca sa ajungi de la Larnaca la Nissi Beach din Agia Napa, cu autobuzul local (7 euro dus-intors), trebuia sa "pierzi 40 de minute dus, 40 de minute intors, caci cele doua localitati se afla la 45 Km una de alta. Nu mai sunt tanar, asadar, merg in concediu ca sa ma odihnesc, nu ca sa vin de-acolo si mai obosit. Ciprul te obliga sa renunti la "curiozitatea turistica", in favoarea relaxarii. Am vizitat Larnaca, cetatea, Nissi-Beach, "Rocky Island", Cavo Greco si o parte din plaja Paralimni. La Protaras n-am mai ajuns, chiar daca era aproape.

irinad
[22.04.17 15:27:21]
»

@dorgo: Ah, despre ce fel de surprize ai avut parte, sper să aflăm în următoarele articole. Problema de a nu conduce pe stânga a avut-o şi soţul meu, de aceea am bătut insula cu autobuzele. Nici noi n-am fost vânători de plaje deloc în Cipru, în afara plajei din Larnaca pe care am fost aproape în fiecare zi, am ţinut neapărat să ne bălăcim la Nissi, lângă Ayia Napa, unde am ajuns cu autobuzul, coborând din acesta cu o staţie-două până la intrarea în staţiune. Apoi am luat-o pe jos, am rămas o oră-două acolo şi apoi ne-am mai dus şi la plaja Makronissos din apropiere unde ne-am mai bălăcit un pic, nerezistând tentaţiei. Şi noi am ajuns pe urmă în Ayia Napa cu taxiul, căci autobuzul tocmai ce-l rataserăm. Dar, taximetrista era o bulgăroaică foarte amabilă ce, până în staţiune, ne-a dat toate informaţiile pe care i le ceruserăm, dar şi altele în plus. Aşa că ne-a servit şi drept ghid.

Doar la acestea am făcut baie, deşi, de văzut, am văzut o sumedenie de plaje.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic
[22.04.17 15:48:32]
»

@dorgo:

Ciprul te obliga sa renunti la "curiozitatea turistica", in favoarea relaxarii. Am vizitat Larnaca, cetatea, Nissi-Beach, "Rocky Island", Cavo Greco si o parte din plaja Paralimni. La Protaras n-am mai ajuns, chiar daca era aproape.

Nu sunt de acord cu tine. Cipru - chiar dacă e vorba doar de partea grecească a insulei - are atâtea de oferit celor care sunt amatori de vestigii istorice și vor să viziteze cât mai mult...

Și eu am fost în Cipru tot valorificând un premiu AFA. Mi-a plăcut atât de mult încât am revenit în anul următor. După părerea mea, cei care merg acolo trebuie să-și facă de acasă un plan. Vor plajă, găsesc. Vor mâncare și bere bună, le găsesc. Vor locuri de promenadă, le găsesc. Dar dacă vor vizite la obiective le pot face cu un ban în plus optând pentru excursii organizate (sunt ghizi vorbitori de limba romană, iar autocarul te ia de la hotel) sau deplasându-se cu autobuzele care circulă între orașe - mai ieftin, dar fără ghizi și fără intrări la obiective. Posibilități sunt.

dorgoAUTOR REVIEW
[22.04.17 18:26:04]
»

@iulianic: Ai dreptate. Ciprul este "insula tuturor posibilitatilor"... turistice. Dar mie nu prea-mi place ca o insula sa ma domine ea pe mine, prin marimea ei ci imi place invers, eu s-o pot domina. Adica, daca nu reusesc sa fac ocolul unei insule cu masina sau pe jos, a doua oara n-o ma vizitez. Despre Cipru, parerile lumii, sunt contradictorii (mai discutam in curand), dar e bine ca macar odata sa treci pe-acolo si sa-ti formezi o parere. Prefer sa bat doua-trei insule mici cicladice, decat una mare, precum Creta sau Cipru, cu toate ca ambele variante sunt costisitoare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, dorgo, ioana74, irinad, iulianic
Alte impresii din această RUBRICĂCu avionul în/spre Ciprul de Sud:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056313037872314 sec
    ecranul dvs: 1 x 1