ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.03.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
familie cu copii
5 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Un vis implinit - o croaziera de vis - Rotterdam, Hamburg, Le Havre

TIPĂREȘTE URM de aici

Asadar am facut introducerea aici asa ca sa continuam.

Sa pornim la drum deci, dar mai intai am sa va spun ca am sa incerc sa prezint experienta noastra in fiecare port, si poate nu neaparat ce am vazut noi, dar cateva dintre obiectivele care sunt recomandate de a fi vazute. De asemenea pentru ca am promis ca raspuns la un ecou, prima poza prezinta programul asa cum il primeam zilnic.

Asa cum va mai spuneam, visitacity.com a fost destul de mult studiat, insa el se refera in special la plecarea de la un obiectiv, pornind din oras. Cum noi porneam din port, traseul trebuia reconfigurat.

Dupa ce ne-am imbarcat si am facut pozele de rigoare am pornit in oras. Rotterdam este un oras cu portul in oras, asa incat este foarte usor sa te deplasezi si v-am povestit aici despre transportul in comun, va aduc din nou aminte ca biletele/abonamentele se valideaza si la urcare si la coborare.

Pe site-ul croazierei sunt informatii despre ce poate fi vazut in fiecare oras asa incat am pus la un loc cele doua variante avute la dispozitie, iar in final am vazut ce am reusit. Am coborat de pe vas, am mai facut ceva poze prin zona si apoi am luat tramvaiul (2 statii) si am ajuns in centru (la fel ar fi fost si cu metroul, insa este mai placut sa si vezi afara).

Care sunt obiectivele recomandate pentru Rotterdam

Casele cubice - reprezinta un simbol al Rotterdamului si se afla in centrul orasului. Au fost construite in 1984 si au fost inclinate la 45 de grade pentru a deveni primele case cub din Olanda. Toate casele impreuna alcatuiesc un copac si au fost construite ca un refugiu intr-un oras important. Noi doar am tras un tur pe langa ele, dar am inteles ca exista si un muzeu, dar oricat de putin ati vedea, sa stiti ca merita.

Gradina zoologica – in orice loc am fi, gradina zoologica reprezinta un obiectiv de interes, noi nu am ajuns acolo, insa am inteles ca aceasta gradina zoologica chiar merita deoarece prezinta animalele in habitatul lor natural. Exista o savana, o insula cu gorile, o pestera cu lilieci, un parc tropical, pesteri de gheata, si pentru copii, o jungla special amenajata unde se pot juca.

Podul Erasmus – da, peste el am trecut si am putut sa il admiram, si acesta este un simbol al orasului si unul dintre cele mai cunoscute poduri din Olanda. A fost deschis oficial de regina Beatrix in 1996 si reprezinta o legatura intre nordul si sudul Rotterdamului.

Turnul Euromast – ar fi fost interesant de vazut, l-am admirat doar de la distanta. Initial, turnul avea o inaltime de 100 de metri, dar pana la terminarea constructiei au mai fost adaugati 85 de metri si este cea mai inalta constructie din Olanda. Intr-o zi senina se pot vedea Haga si Anvers (Belgia) din varful turnului si cum aici exista si doua restaurante puteti admia peisajul in timp ce luati masa.

Splashtours - Turul este cea mai buna modalitate de a descoperi orasul Rotterdam, atat pe uscat cat si pe apa. Este o modalitate originala pentru ca autobuzul este condus pe strazile din centrul orasului, dar si prin apa, pana la hotelul New York si inapoi. Initial as fi vrut sa rezerv un tur din tara, insa cum nu stiam exact ce vom face am renuntat.

Normal, aici se gasesc si o multime de muzee, insa pentru noi fiecare destinatie a fost doar o prima cunostinta cu orasul, in stabilirea unor viitoare destinatii de vacanta.

Nu pot insa sa nu mentionez Markthall, cea mai mare piata in aer liber din Rotterdam, aflata in apropierea Caselor galbene dar si a muzeului maritim. Este greu de descris locul si asta deoarece este o piata atipica, daca nu ai sti ce este constructia pe care o vezi te-ai astepta sa fie un magazin futurist, din exterior vezi un fel de hangar, insa cand te apropii vezi ca centrul reprezinta de fapt piata, cu cele mai diverse standuri, produse alimentare si nealimentare, mezeluri, branzeturi, carne, paste, legume, fructe, dar si condimente sau chiar flori si multe altele. Structura care inconjoara piata adaposteste cateva restaurante dar si o zona de apartamente, iar la subsol exista o parcare generoasa.

In apropierea pietei se afla o biserica interesanta, Sf Laurentiu, si care dateaza din secolul XV fiind cea mai veche din oras. A fost refacuta dupa ce in timpul bombardamentului din 1940 a fost serios afectata. Dupa razboi a fost restaurata iar turnul a fost redeschis in 2012. Aici se gaseste cea mai mare orga din Olanda. Totusi cum eram toti dupa un drum destul de lung, am zis ca este ok cat am vazut, am cautat suveniruri pentru flacaul cel mare (colectionar de ceva vreme de degetare) apoi ne-am imbarcat si ne-am continuat descoperirea vasului.

Hamburg

Ieri auzeam la radio (sa nu credeti ca ascult vreun post in germana, ascult Radio Romania actualitati) ca acum in Hamburg, care este al treilea oras port din lume, s-ar fi desfasurat festivalul ciresului, dar data fiind situatia, poate anul viitor. Aici am ajuns urmatoarea zi, si ca sa ajungem in oras ne era pus la dispozitie un shuttle bus pentru “doar” 16.99 euro. Cand esti in 5 parca incerci sa cauti si alte variante. Am coborat de pe vas am dat peste un birou de informatii turistice unde un baiat foarte amabil ne-a spus ca exista un shuttle bus (public) care pentru 2.5 euro (pe sens) ne duce pana la o anume statie de metrou (el spunea tren) de unde ne putem lua abonament pe o zi care era valabil pentru maxim 5 persoane la pretul de 12.20 euro, asa incat a fost varianta aleasa, ne-a costat 37.2 euro in loc de 75 euro (poate ca pentru 2 persoane nu merita, insa puteti verifica). Am coborat in centru (am vazut si unde ne-ar fi adus si shuttle bus-ul MSC), fix langa gara si liniile turistice, astfel incat am facut aceasta alegere, de a vedea orasul cu busul turistic (hop on-hop of), care ne-a costat 85 euro (18.5 euro adult, 16 euro elevi si pensionari). Plimbarea dureaza cam 100 minute iar traseul este minunat, trece prin zone selecte ale orasului, te plimba pe malul apei (fie ca era lacul Alster fie ca eram pe malul Elbei) admirand lumea iesita la plimbare, dar iti arata si parte dintre cele mai importante obiective ale orasului.

Nu am avut casti deoarece turul era insotit de ghid, ghinion insa vorbea 75% germana iar restul, scurte rezumate in engleza. Totusi este de preferat un ghid, parca prezinta altfel lucrurile. In orice caz, va sfatuiesc daca luati acest bus, sa fiti atenti cand faceti poze, de multe ori crengile de pomi trec razant pe deasupra capului vostru.

Printre cele vazute prin oras s-au numarat Primaria, o cladire impresionanta construita la final de secol XIX si refacuta dupa deteriorarea ei in timpul celui de-al doilea Razboi Mondial (primaria poate fi vizitata insa doar cu ghid), Biserica Sf Mihail (construita initial in 1669) care este cea mai mare biserica din oras, cu o capacitate de 2500 de locuri, si are totodata cel mai inalt turn cu cea, Biserica Sf Nicolae care a fost cea mai inalta cladire din lume in perioada 1874-1876 si este in prezent cea de-a doua ca inaltime din Hamburg dupa Turnul TV. Aceasta biserica este totodata si o biserica inchinata marinarilor, dar si biserica Sf. Iacob care a supravietuit celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Normal, in Hamburg gasim si Muzeul maritim, Muzeul de istorie, Muzeul miniaturilor, si multe alte muzee.

Am admirat casele rosii de pe canale, dar ne-am plimbat si prin cartierul rosu din Hamburg, unde toata lumea chicotea.

Nu puteam insa sa nu mentionez si cartierul depozitelor, construit la final de secol XIX si continuat dupa aceea si care in prezent face parte din patrimonial UNESCO, este un miniorasel care vreme indelungata a fost utilizat pentru depozitarea diverselor condimente, dar si tutun, ceai, cacao, etc si totul este insirat de-a lungul canaleor, accesul pe apa fiind astfel foarte usor. De altfel aici se gaseste si Muzeul condimentelor (singurul din lume),

Ne-am bucurat si de acest oras, de o plimbare placuta din care ne-am ntors la timp pe vapor pentru a porni mai departe.

Le Havre

Cand spui Le Havre gandul iti fuge la Debarcarea din Normandia, dar mai multe nu prea stiam despre acest oras. Am crezut si aici ca o sa putem gasi o alta varianta in afara de oferta MSC, dar aici erau doar autocarele MSC (mai erau alte autocare) sau taxiuri. Acum poate ca ar fi fost simplu sa luam un taxi la dus, dar la intors ar fi fost mai greu, asadar am zis, hai sa luam oferta MSC. Se poate si pe jos, dar se merge destul de mult, ar fi fost o iesire ceva mai usoara (dar tot insemna cel putin 30 de minute in pas vioi si mai ales daca vreti sa mergeti pe plaja), acum insa era ceva ploaie asa ca am ales o plimbare prin oras. Shuttle bus-ul ne-a lasat fix langa statia de unde pleca autobuzul turistic, asa ca nu aveam decat sa asteptam ora de pornire. Pana atunci insa am intrat intr-o farmacie sa caut un medicament pentru mama si am fost foarte surprinsa (nu ca nu aveau medicamentul) deoarece mi s-a parut ca farmacista era imbracata ca de strada, o bluzita draguta, cu modele geometrice si am crezut ca ii place atat de mult incat nu si-a pus halatul, insa intrand mai apoi intr-o alta farmacie am remarcat aceeasi bluza, si cum coincidenta ar fi fost mult prea mare, am realizat ca de fapt asta era uniforma lor. Autobuzul turistic este mai degraba un microbuz ceva mai maricel (are 30 de locuri), vopsit in galben deoarece deviza lor este: Bee le Havre. Am platit pentru 3 bilete intregi si 2 studenti 48 euro, access la internet si audio ghid in 8 limbi.

Microbuzul pleaca asa cum am spus deja de unde ne-a lasat shuttle bus, iar locul acesta se numeste Piata Perret, asta ca o recunoastere a meritelor lui August Perret care a restaurant orasul dupa distrugerea lui in Al Doilea Razboi Mondial, dar aici se afla o cladire foarte interesanta, numita Vulcanul de marea majoritate, in schimb ce altii mai ghidusi, datorita culorii albe ii spun borcanul de iaurt. De fapt aceasta cladire este Teatrul National din Le Havre. Microbuzul ne-a purtat prin oras, pe stradute serpuitoare care ne-au facut sa vedem orasul de sus, sa vedem marea, dar sa vedem si stationul cu care se lauda, ne-am plimbat si prin portul de destinate ambarcatiunilor mici. Mi-a mai placut ca stradutele sunt identificate cu placute pe care este scris numele strazii si daca apartine vreunei personalitati, din ce domeniu provine aceasta.

Mi-a parut insa rau ca nu am vazut “gradinile suspendate” dar o mai fi “data viitoare”

Din pacate ploaia care incerca sa ne strice cheful ne strica doar pozele, caci noi chiar si pe ploaie ne bucuram de un oras interesant, asa ca din cele vazute, as mai vrea sa mentionez “un ansamblu artistic” ca sa ii spunem asa, si care de la distanta se vede ca doua Arcuri de cerc, vesel colorate si care se intrepatrund, de aproape vezi ca aceasta constructei este realizate din containere, si daca am retinut bine cel mic din 17 container, cel mare din 22 containere.

Tot din cele vazute din masina as mai vrea sa povestesc despre biserica romano catolica Sf Iosif. Despre aceasta biserica am sa povestesc separat deoarece mi s-a parut foarte interesanta, am sa va spun doar ca are un turn foarte inalt unde se gasesc niste vitralii minunate, 13000 de piese colorate.

Dupa ce am plecat de acolo am vizitat si Halele Centrale, o piata interesanta, cu produse diverse alimentare sau nealimentare (o sa vedeti poze).

Asadar ne oprim acum aici, urmand sa pornim pe mare in continuare pentru urmatorul oras din traseul nostru, si anume Southampton, dar despre acesta, ceva mai incolo, pana atunci insa sa fiti bine.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 31.03.20 20:16:57
Validat / Publicat: 31.03.20 21:46:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE.

VIZUALIZĂRI: 1395 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Rotterdam - distractie pe apa sau pe uscat
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

ovidiuyepi
[31.03.20 23:04:04]
»

Felicitari pentru articol.

Un adevarat ghid turistic pe care-l votez cu mare placere.

Numai bine va doresc!

mishuAUTOR REVIEW
[31.03.20 23:14:33]
»

@ovidiuyepi: Multumesc frumos, a fost chiar o experienta minunata pe care de abia asteptam sa o impartasesc aici. Multumesc pentru vizita si aprecieri.

mprofeanu
[01.04.20 18:42:54]
»

Frumoase orașe ați văzut din trei state diferite. Este bună alegerea folosită de a le vedea cu ajutorul autobuzului turistic, timp câștigat și posibilitatea de a lua pulsul orașului, de a-ți face o impresie. Nu am ajuns acolo, mă mulțumesc cu pozele și cu reviewul citit. Frumoase și sugestive și pozele! Amintiri frumoase, morile de vânt din Olanda la apus...

Piața Markthall arată bine dar nu am înțeles cum era pusă cifra aceea acolo!?

Dacă nu sunt indiscretă din cele trei orașe care ți s-a părut cel mai cel? Din poze Roterdam ar fi dar și Hamburg nu se lasă, ce aș mai fi urcat în turnul Primăriei dacă aș fi fost acolo!

Aștept cu plăcere continuările...

Mika
[02.04.20 19:03:49]
»

@mishu: Frumoase locuri, din ce am văzut mie cel mai mult mia plăcut Le Havre, chiar dacă ploua. Astept continuarea in timp ce votez cu plăcere!

Zoazore
[02.04.20 19:45:14]
»

@mishu: O croazieră cu adevărat reușită, cu multe ”puncte fierbinți”= locuri de vizitat! Dar și cu regretul că nu le-ați putut cuprinde pe toate! =

Mi-a parut insa rau ca nu am vazut “gradinile suspendate” dar o mai fi “data viitoare”

Eu cred că va mai fi o ”data viitoare”.

Te rog frumos, tradu-mi și mie P20. Ce semnificație are nasul ăla?

Orașe frumoase, pitorești, dar cred ca piața din Le Havre e fascinantă.

Aștept să văd unde ne mai plimbăm!

Citit, plăcut, votat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mishuAUTOR REVIEW
[03.04.20 21:24:48]
»

@mprofeanu: Piata Markthall are pe centru sticla si asa poti vedea dintr-o parte in alta. Efectul este unul impresionant, este greu de descris, mai degraba trebuie vazut.

In orice caz, fiecare oras vizitat la sfarsit mi-a spus: " Mai trebuie sa mai vii pe aici"

Multumesc de vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[03.04.20 21:26:50]
»

@Mika: Da, Le Havre este un oras frumos, mi-a parut rau ca data fiind vremea nu am putut sa il descoperim mai mult, poate data viitoare.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

mishuAUTOR REVIEW
[03.04.20 21:30:53]
»

@Zoazore: La ce fel de puncte fierbinti te referi? Sa-ti fie rusine daca te-ai gandit la ce m-am gandit si eu .

Nasul nu stiu rostul lui, dar la cladire m-as fi referit ca la o cladire care si-a luat nasul la purtare.

Cat despre piata, cred ca te referi la cea din Rotterdam, era minunata, as putea spune ca este un fel de " Must see" , aici si-au luat flacaii ceva la " moda" niste pufuleti dulci cu gheata carbonica, si scoteai frum pe nas cand ii mancai, ne-am amuzat cu totii, ca altceva nu era de capul lor.

Multumesc pentru vizita si aprecieri.

Zoazore
[05.04.20 21:26:09]
»

@mishu: Fatăăăă! La obiectivele turistice foarte căutate mă refeream! Vaiii, ce m-am rușinat! (Îhîm!)

Mă refeream la piața din Le Havre. Pufuleți dulci? Mie nu-mi plac nici cei normali!

Cred că arătau bieții ca niște dragonași tinerei care scoteau fum pe nări

Credeam că acea clădire are o denumire, o semnificație! Așa... să pui un nas pe-o casă... De ce nu o pălărie?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dorina9, Mika, mishu, mprofeanu, ovidiuyepi, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu MSC Preziosa:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.91338300704956 sec
    ecranul dvs: 1 x 1