GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am fost plecati in croaziera cu vasul MSC Poesia in mediterana de vest in martie 2011.
Croaziera a plecat din Genova si am vizitat orasele: Malaga, Cadiz, Lisabona, Gibraltar, Alicante, Barcelona.
Este un mod foarte placut de a merge in concediu daca vrei sa vizitezi destul de mult si sa nu depinzi de hoteluri, masina sau tren. Poate parea obositor ca in fiecare zi sa vizitezi alt oras, depinde ce vrei de la o vacanta. Poti ramane si pe vas in porturile unde este acostat, dar este pacat sa nu vizitezi orasul respectiv.
Revin cu amanunte si cu poze.
Trimis de bogdan99 in 26.04.11 13:54:17
- A fost prima sa vizită/vacanță în #CROAZIERE
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (bogdan99); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
reminder to my-self:
"de re-inclus review-ul in concurs dupa completarea detaliilor si/sau incarcarea fotografiilor, pare promitator"
Review-ul a fost reinclus in concurs odata cu incarcarea pozelor.
@bogdan99: m-as bucura gasesti odata timp sa adaugi si completarile promise, eu unul (si sunt sigur ca nu-s singurul) m-as bucura sa le pot citi...
@bogdan99, si mie genul acesta de vacanta mi se pare interesant si inedit. Asadar, astept cu interes detalii
CONTINUARE: Pentru inceput trebuie sa precizez ca este recomandat sa pleci cu o zi inante in orasul de unde incepe croaziera, in cazul nostru Genova. Am ales sa zburam cu Lufthansa pe relatia Munchen si am ajuns in Genova la ora 11 dimineata, ne-am cazat la un hotel relativ aproape de locul de imbarcare si de gara Porta Principe.
Ne-am cazat si am plecat cu trenul – aproape 40 minute- pana in oraselul Santa Margherita Ligure de unde am luat un autobus local spre Portofino, un fost satuc de pescari devenit acum celebru prin prisma vedetelor ce si-au achizitionat vile, resedinte in zona. Merita vizitat.
A doua zi ne-am imbarcat pe vas in jurul orei 14 si totul a decurs foarte bine, in sensul ca nu am asteptat prea mult. Bagajele le-am lasat in zona check-in-ului si le-am mai gasit la usa camerei in seara respectiva. Am avut ceva emotii cu bagajele, dar ne-am linistit.
Pe vas am avut cele 3 mese principale, micul dejun si dejunul bufet suedez, iar cina intr-un restaurant a la carte dar cu meniu aproape fix.
Noi am avut o camera cu balcon, camera avand in jur de 18 m2. Serviciile de curatenie sunt de 4-5 stele, camerista intra in camera poate si de 4 ori pe zi pentru a aspira,sterge praful, baia s.a.m.d.
Pe vas nu prea ai cum sa te plictisesti, activitatile fiind destul de diverse. Poti consulta lista de activitati in pliantul ce iti ajungea in camera in fiecare seara.
VA URMA
@bogdan99: Buna ziua, va rog daca puteti sa ma ajutati cu o nelamurire, urmeaza sa plecam in octombrie cu Poesia din Barcelona si nu sunt lamurit cu bauturile gratuite la bord si cu pachetul de bauturi, daca puteti, va rog sa ma lamuriti cum sta treaba. Va multumesc anticipat.
@simionres: o să îţi răspund eu, dacă nu te deranjează, sperând că nu e prea târziu.
Băuturile incluse în preţul croazierei le găseşti pe puntea 13 ale msc poesia, la restaurantul tip autoservire, acestea fiind: apă, ceai, cafea, lapte; de asemenea, la micul dejun ai şi sucuri - de portocale, ananas (...). Băuturile alcoolice le plăteşti.
Dacă vei servi masa în restaurantul "a la carte", în care vei fi repartizat (va fi menţionat pe cardul ce-l vei primi la îmbarcare), acolo vei plăti băuturile, dar felurile principale de mâncare şi deserturile sunt mult mai interesante şi frumos prezentate decât la p13.
Eu îţi recomand un pachet minimal (sau complet, în funcţie de dorinţe şi posibilităţi) de băuturi, dar pe care să le poţi servi atât la restaurantele principale, cât şi la ÎN CELELALTE BARURI, precum şi în restaurantul de pe puntea 13. Solicită tur-operatorului sau agenţiei de turism, ce ţi-a făcut rezervarea, lista cu pachetele de băuturi oferite de msc (sunt foarte multe, unele fiind strict pentru restaurantul principal) şi vezi care ţi se potriveşte (oricum se consumă o apă, un cocktail, un vin sau o bere în barurile de distracţie şi în restaurantele princiapale).
Nava este frumoasă, iar sala de teatru este de vis.
Distracţie frumoasă!
@Ion Negru: Multumesc mult pentru raspuns, nu este tarziu si nu ma deranjeaza sa fiu ajutat.
Am gasit pachetele de bauturi si am achizitionat Allegro child - 14 bauturi la 34 euro, European Beer Packcage - 14 sticle 33cl la 54 euro si European Water Packcage - 14 sticle 100 cl la 26 euro. Bauturile le pot consuma oriunde.
Crezi ca se pot aduce bauturi racoritoare din excursiile de la tarm, ma refer la 1,2 cutii cu sucuri carbogazoase??
N-am fost niciodată în croaziere, așa că scuzați întrebarea: nu poți bea ce și cît ai chef, fără să cumperi dinainte pachete?
Altă întrebare e legată de „utilizarea” timpului: cît se stă pe vapor și cît pe țărm?
@simionres: dacă nu "săriţi calul", DA, se pot aduce pe navă; inclusiv 1 bere în rucsac (de obicei, nu comenteză cei de la controlul de securitate atunci când este vorba doar de 1-2 sticle);
de asemenea, atunci când "confiscă" băuturile alcoolice, iarăşi nu este nicio problemă, pentru că le returnează cu o seară înainte de data debarcării.
@abancor:
1. "nu poţi bea ce şi cît ai chef, fără să cumperi dinainte pachete? "
Dacă îţi cumperi croazieră cu totul inclus, mă refer la băuturi alcoolice şi răcoritoare, atunci răspunsul este afirmativ, însă atât la msc, cât şi la alte linii, în preţul standard, mâncarea este inclusă în preţ, precum şi distracţii: la piscine, jacuzzi, restaurante, teatru, concursuri; băuturile incluse în pachetul standard se pot consuma doar în restaurantul tip autoservire, acestea fiind: apă, ceai, cafea, lapte; de asemenea, la micul dejun ai şi sucuri - de portocale, ananas (...). Băuturile alcoolice le plăteşti. (după cum am scris şi mai sus).
2. "cît se stă pe vapor şi cît pe ţărm? "
există un program, cu mult timp înainte stabilit, pt fiecare navă; puteţi intra pe siteul fiecărei linii de croazieră, să vedeţi programul exact al fiecărei nave (poate sta într-un port 4-5 ore sau chiar 2 zile, din ceea ce am văzut eu); pe navă poţi sta tot timpul croazierei; nu te obligă nimeni să cobori şi să vizitezi vreun port.
Deci fără pachete nu se poate? Pur și simplu, ca și cum aș fi pe uscat, mă duc la bar, beau și mănînc ce și cît am chef și plătesc? Întreb, pentru că mi se pare că, în orice situație, orice pachete ai lua, există tot soiul de limitări: poți consuma aia, dar numai acolo, sau numai de tipul ăla etc. Io vreau să mă simt complet liber, exact ca la hotel: plătesc cazarea, și de rest consum ce, cît, cum și unde am chef. Se poate? Sau ești inevitabil legat de cîrciuma cutare, oră fixă de masă etc.
M-am uitat pe siteul MSC, dar lucrurile nu sînt prea clare, de aceea întreb pe cei care au experiență directă. Însuși faptul că se vînd pachete mă intrigă, îmi arată că e un soi de organizare și limitare a opțiunilor.
@abancor: sunt convins ca poti orice, platind, numai ca, cu aceste pachete iesi oarecum mai ieftin.
@abancor: nu eşti legat inevitabil de cârciuma cutare; pentru restaurantul "a la carte" - DA, este unul singur, cu ore destul de stricte (după acele ore este închis sau este o altă serie de turişti), însă poţi servi masa pe puntea pe care se află restaurantul tip autoservire, fără niciun fel de restricţie (totuşi, la anumite intervale orare şi acolo se găsesc doar gustări calde, iar după ora 12 sau 01 noaptea cred că nu mai găseşti mare lucru);
de asemenea, mai există nişte restaurante cu specific (gen sushi sau mexican sau italienesc... - depinde de fiecare navă), pe care plăteşti cu acelaşi card primit la momentul îmbarcării;
- din câte am văzut, există şi acea posibilitate de a bea orice, oricând şi în orice restaurant, însă auzisem de un preţ mare (după aprecierea mea), nejustificându-se dpdv economic (subliniez iarăşi că e propria părere);
- chiar dacă prezentarea este mult mai frumoasă în restaurantul "a la carte", totuşi există o varietate destul de bună şi în restaurantul tip autoservire (am auzit şi câteva mici nemulţumiri, însă depinde de cerinţele fiecăruia în domeniul culinar);
La ultima croazieră, de 7 nopţi, eu mi-am luat un pachet de 14 beri şi 7 ape, ceea ce mi-a fost de ajuns (am mai cumpărat un cocktail şi un suc natural, în 2 seri).
Oricum dacă te duci strict pentru a mânca şi a bea, cred că o să preferi Turcia; dacă alegi să vizitezi numeroase oraşe, să serveşti nişte fructe de mare şi-sau o carne de văcuţă bună ş. a., precum şi să te distrezi, dansând, înotând, ascultând muzică sau vizionând spectacole de teatru, atunci totul e foarte bine.
Am înțeles. Nu e vorba de a mînca și a bea, e vorba de umplerea timpului, de aceea am și întrebat cam cît stai pe vas și cît pe uscat. Dacă timpul petrecut pe vas, nedormind, e mare, automat trebuie să îl umpli, iar 14 beri mi-ar ajunge probabil 2 - 3 zile.
M-am gîndit deseori la croaziere, dar exact acest element m-a ținut în loc: faptul că (pare că) ai alegerile oarecum limitate și trebuie să stai în același loc. De asta și pun atîtea întrebări privind cum se desfășoară practic viața pe un vapor.
Mai am o întrebare: ținuta vestimentară e reglementată? Mă pot duce la micul dejun în șort, și la cină în blugi? Și apropo de mîncare și băutură: sînt locuri unde se poate sta la masă/bere/cocktail în aer liber?
De fumat se fumează undeva pe vapor?
Mersi pentru răspunsuri!
@abancor: "ai alegerile oarecum limitate şi trebuie să stai în acelaşi loc"
nici nu-ţi vine să crezi ce repede trece timpul, chiar şi în ziua (zilele) de navigaţie pe mare; sunt multe concursuri, jocuri (există o listă cu activităţile din ziua următoare, pe care o primeşti în cabină şi îţi stabileşti priorităţile);
2 "ţinuta vestimentară e reglementată? Mă pot duce la micul dejun în şort, şi la cină în blugi? "
-în restaurantul tip autoservire poţi merge în blugi şi chiar în pantaloni scurţi, însă în restaurantele principale cei care merg în blugi sunt "rara avis" (pantalonii scurţi în "a la carte" sunt excluşi);
3. "sînt locuri unde se poate sta la masă/bere/cocktail în aer liber? "
pt servit masa, sunt câteva mese în zona pupei (eu am avut noroc să am destul de des o astfel de masă, dar tb să ai noroc), iar pt bere-cocktail sunt mese în zona piscinelor (însă depinde de fiecare navă în parte; sunt planuri ale navelor pe site ul fiecărei linii, dar nu cred că apare şi repartizarea meselor)
ÎN LEGĂTURĂ CU ACESTE PLANURI ALE NAVELOR, LA MOMENTUL REZERVĂRII E BINE SĂ AVEŢI ÎN VEDERE SĂ NU REZERVAŢI PE PUNTEA IMEDIAT INFERIOARĂ RESTAURANTELOR (de ex. dacă pe msc poesia restaurantul tip autoservire e pe p. 13, nu e recomandat să rezervi cabină pe p. 12, zona pupa- chiar sub restaurant, pt că pe la 6 dimineaţa vei auzi zgomotul mutării meselor)
4. "De fumat se fumează undeva pe vapor? " - Nu ştiu, pt că tot "grupul" nostru a fost consttuit din nefumători; nu am acordat atenţie acestui aspect - o să te rog să întrebi un fumător.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)