GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O croaziera magnifica cu MSC Magnifica
De vreo 5 ani am descoperit croazierele si m-am indragostit de navele de croaziera, cu toate ca nu stiu sa inot. Anul acesta am gasit o oferta pe care nu puteam sa o refuzam. Sotul meu, care e innebunit dupa nave, cand a vazut pretul nu a mai stat sa se gandeasca si fara sa ma intrebe a platit. El a vrut sa-mi faca o surpriza, si mi-a facut, pentru ca voiam de mult sa ajung in Isdrael, o etapa de 2 zile a acestei croaziere. Porturile unde urma sa ne oprim erau Bari, Rodi, Pireo de unde ajungeai la Atena, Haifa pentru 2 zile, Venezia.
Si asa, intr-o rece zi de martie, cu o zi inaintea croazierei, am ajuns la Venezia, portul de unde urma sa ne imbarcam. Cu o luna inainte am gasit bune oferte pe internet si am luat o camera la hotelul Amadeus, 4 stele, la pretul modic de 60 euro... o frumusete de hotel. In ziua aceea si in dimineata dupa am hoinarit prin Venezia, nu eram pentru prima oara la Venetia, dar mi-a placut sa revad Ponte di Rialto, Piata San Marco, Canal Grande cu gondolele, o plimbare cu vaporasul...
In ziua urmatoare am facut bagajele si pe la 12 am plecat la trenulet ca ne astepta nava ca sa ne imbarcam, MSC Magnifica. Compania MSC ne-a pus la dispozitie autocare sa ne duca de la trenulet pana la nava. Ne-am imbarcat repede, noi fiind MSC club, nu a trebuit sa stam la coada, am avut imbarcarea rapida, am inregistrat cartea de credit si dupa 20 de minute eram deja in camera. La imbarcare iti dau un pass cu care tu deschizi usa, poti iesi si intra pe nava, poti plati tot ceea ce doresti pe nava, la restaurant, la magazine, excursii si apoi la sfarsit iti prezinta contul, unde vei avea in plus 6 euro/zi / persoana pentru ciubucul chelnerilor si pentru stewards. Cine nu are carte de credit poate sa depuna un gaj de 250 euro/persoana in numerar. Tot pe pass e scris si numarul mesei pentru cina, care va fi aceeasi pentru toata croaziera, cu acelasi chelner, si la acelasi ora, 18 sau 21. La pranz se poate sta la orice masa care e libera.
In camera, totul curat si pus la punct, dealtfel pe tot parcursul stewardul nostru, cum ieseam punea totul in ordine. Camerele au TV, minibar, seif, radio, cabina de dus, aer conditionat, telefon, internet (contra cost).
Pe nava totul stralucea de curatenie, mancarea era foarte buna si, daca spune asta sotul meu care e cam mofturos, trebuie sa credeti ca era asa.
Pe nava sunt restaurante a la carte, self service, sau unde se plateste consumatia. La restaurantul self service se gasea apa, ceai si dimineta sucuri gratis, la restaurantele celelalte se platea apa si altre bauturi. Pentru apa am facut, ca intotdeauna, pachete de 14 sticle care costa 26 de euro + 15% pentru servici, 2 sticle de vin 26 euro una si un pachet de 10 coctail. Toate acestea se platesc cu carta msc, pe nava nu se foloseste numerar, doar la casino.
Sa va vorbesc un pic despre nava. E o nava noua din 2010, confortabila, poate ospita 2.500 de pasageri, sunt 1.000 persoane care fac tot posibilul ca noi sa ne simtim ca niste printi, si au reusit. Nava are 5 restaurante, 17 bar, internet, un teatru cu 1250 de locuri, cinema, discoteca, casinò, biliard, piscine, hidromasaj.
Cum trebuie sa ne imbracam?
Pe nava e destul de cald, se poate sta comod in maneca scurta, dar e bine sa avem si un puloveras, ca nu se stie. Seara e bine sa ne imbracam un pic mai elegant. Sunt una sau doua seri cand este cina de gala, cu coctail, cand se fac si fotografii cu comandantul si cand ar fi mai bine sa avem in valiza o rochie de seara, ceva bijuterii si barbatii costum cu cravata. Pentru cand iesim e bine sa ne imbracam in modul sa ne putem da jos ceva daca va fi cald, sau sa ne imbracam daca va fi mai rece.
Primul port, Bari.
Am iesit din port, cu un alt cuplu si am luat un taxi, 100 euro, deci 25 euro/pers. Am vizitat pestera Castellana, la 400 metri sub pamant, un parcurs de 3 km. E cel mai important complex speologic din Europa, cu colosale stalactite si stalagmite, caverne ornate cu forme si culori incredibile, Grotta Bianca, Caverna dellì Altare, Caverna della cupolla. Dupa a urmat Polignano, un orasel la mare, si Bari, unde nu puteam rata o vizita la biserica Sfantului Nicolaie, unde se afla si moastele sfantului, un moment de reculegere, o lumanare si o rugaciune, timpul nu ne permite prea mult. Ne-a placut la toti. Inapoi la nava si ne preparam pentru cina...
Al doilea port, Rodi.
Ne-am plimbat pe insula, mi-am "inmuiat" piciorele in Marea Egee, nu am facut mare lucru, eram a patra oara la Rodi. Pentru cei care nu au mai fost la Rodi, Lindos este un colt de rai, Strada Cavalierilor, Castelul Cavalerilor.
Al treilea port Haifa, Isdrael.
Am ajuns pe la 12 si urma sa stam pana la 20 din ziua urmatoare, deci aveam timp sa vedem destule lucruri. Am luat masa de pranz mai devreme pentru a fi pregatiti cand nava ajungea in port. Am coborat printre primii si am cautat un taxi.
Ne-am tocmit un pic cu taxistii, care cereau sume intre 250-300 euro. Pana la urma am gasit un musulman cu 150 euro, era sambata si evreii nu lucreaza. Eram eu si sotul meu, dar cum eu sunt economa casei am gasit un alt cuplu, unguri, foarte graguti si asa ne costa mai putin.
Am inceput calatoria noastra in Tara Sfanta, prima etapa Nazareth, cu biserica Bunavestire, unde se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata ca il va naste pe Iisus. Am continuat cu Cana, am vizitat biserica unde Iisus a transformat apa in vin. Apoi am mers la Yardenit, raul Iordanului unde Sf. Ioan Botezatorul a botezat pe Iisus. Aici cine voia putea sa reinnoiasca botezul, plateai 8 euro, iti dadeau o camasa lunga si puteai intra in apa. Cum apa nu mi se parea prea calda eu i-am zis sotului ca imi ud putin picioarele, el si-a cumparat tunica aia alba, pe care, intre noi fie vorba, nu a folosit-o ca apa era rece, era sa uit i-au dat si o diploma cum ca s-a botezat... dupa mine e mai mult o chestie comerciala. Oricum mi-a placut la Iordan. Spre seara am pornit spre Haifa, am mers si am vazut gradinile Bahai, am mancat falafel, niste crochete de naut, buuuuneee... mi-au placut asa de mult ca am mancat si a doua zi la Ierusalim.
A doua zi dis de dimineata, pe la 6.30, ne astepta un microbus, il tocmise un prieten de-al nostru pentru 10 persoane, 55 euro/pers.
Dupa vreo 2 ore ajungem la Masada, o fortareata facuta strategic pe varful unui munte, in timpul regelui Irod cel Mare, unde cca 1.000 de iudei au preferat sa se omoare decat sa cada in mainile romanilor, care i-ar fi luat in robie. De sus se vede tot desertul si Marea Moarta, unde am ajuns dupa vreo ora. Dupa cum ii spune si numele, aici nu creste nici o planta…e de 10 ori mai sarata decat celelalte mari, apa e uleiosa. Erau 30°, cine a vrut a facut si baie, chiar daca nu stii sa innoti ramaii la suprafata.
Dupa o ora de balaceala si distractie am plecat spre Ierusalim. Soferul nostru ne-a dus intr-un loc de unde se vedea orasul, am facut fotografii, super…Am intrat in orasul sfant, numit asa pentru ca aici se intalnesc cele trei mari religii: crestinismul, iudaismul si islamul. Am parcurs Via Dolorosa, sau Drumul sfintei cruci, apoi am mers la Biserica Sfantului Mormant, de unde a inviat Mantuitorul Iisus. Inutil sa spun ca erau mii de credinciosi, in aer plutea emotia….
Pentru ca era deja ora 15, ne era cam foame, sotul meu a vazut un restaurant cu falafel, e un gourmand, am mers sa mancam. Ne-au umplut masa cu falafel, lipii, un fel de salata de vinete, humus o pasta de naut, foarte buna, salate si alte bunatati. Dupa ce am mancat bine, am platit 6 euro/pers, ne-am continuat excursia si am mers la Zidul plangerii, o ramasita din templul lui Solomon, locul cel mai sfant pentru evrei. Aici evreii din toata lumea vin si se roaga, considerand ca este locul unde il intalnesc pe Dumnezeu.
Am iesit, ne-am urcat in microbus si am mers sa vedem Gradina Ghetsimani, cu maslinii de 2.000 de ani si alaturi Biserica Agoniei. Tot acolo, in apropiere se afla si Mormantul Maicii Domnului. A fost o zi obositoare dar plina de emotii si frumuseti.
Dar timpul nu iarta si trebuie sa ne intoarcem la Haifa unde, impunatoare, nava ne asteapta.
Al patrulea port, Rodi…Atena.
Iesind din port mergem la metrou, cu 3 euro te duci si vii din centru. Noi am fost deja de multe ori la Atena, deci alegem sa hoinarim un pic fara un obiectiv anume. Mergem sa vedem schimbarea garzii in Piata Sintagma, si o plimbare à la Placa, un cartier plin de restaurante, unde poti manca ceva specific, daca vrei bineinteles.
Ultima zi suntem pe mare si ne odihnim, sunt diverse jocuri de inteligenta sau mai putin, jocuri sportive, lectii de dans si alte multe distractii, biblioteca, sala de jucat carti, tenis de masa…. etc
In fiecare seara era un spectacol la teatru cu muzica clasica, balet, acrobatii, muzica usoara si multe altele. Nava era ca un oras putitor, unde aveai de toate, nu aveai timp sa te plictisesti.
In fiecare croaziera, intr-o seara se face Bufet Magnifique, bucatarii sunt extraordinari preparand dulciuri fel de fel, gustari reci, sculpturi in ghiata, sculpturi in fructe si legume, o frumusete, te saturi doar uitandu-te.
In celelalte seri sunt gustarele numite surpriza de la miezul noptii.
Cred ca fiecare persoana ar trebui sa aiba ocazia sa faca o astfel de experienta. De cand am descoperit croazierele, dupa mine e cel mai frumos concediu, asta e parerea mea.
Sper ca nu v-am plictisit prea mult cu povestirea mea si ca o sa ajute pe careva din voi in alegerea unei croaziere.
Va pup si vant din pupa…...
Trimis de milenia* in 17.04.12 22:23:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE. A mai fost în/la: Egipt, Spania, Cipru, Grecia, Italia, Madeira, Tenerife, Maroc, Tunisia, Malta, Cipru, Franta, Sicilia, Slovenia, Croatia
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (milenia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review remarcabil pt un debutant, pt care te felicit! De fapt, cred ca review-ul tau si-a atins scopul (sau macar unul dintre ele), si anume sa-mi starneasca curiozitatea si interesul pt croaziere, pe care le pastram (in mintea mea) pt... pensie: -) ! Mai ales ca si pretul e tentant...
Felicitari, mai scrie! Daca poti detalia un pic mai mult escapadele pe uscat, cu atat mai bine!
Cred ca locuiti in Italia, altfel nu se explica "italienismele" comune romanilor ce lucreaza in peninsula. Un singur lucru nu am inteles, care e portul Rodi? Pomeniti Rodi ca al doilea port, probabil ca in insula Rodhos, dar apoi pomeniti de Rodi... Atena, probabil Pireu. Puteti sa ma lamuriti?
Altfel impresiile sunt frumoase si complete, multumim de multele informatii, mai ales cele cu posibilitatile de negociere cu taximetristii.
@ghidioneanu: Uite, din graba am gresit si eu, acum vad ca am scris gresit Rhodos
Felicitari pentru review doamna @milenia. Sunt din ce in ce mai multumita cu ceea ce citesc despre croaziere. Ar fi interesant totusi, de stiut, cam la cat urca pretul final dupa asa un concediu (croaziera, drumul, excursiile, taxiuri, bauturi etc). Macar asa, orientativ, ca sa stiu la ce sa ma astept.
Draga @Cristina, poti s-o mai spui inca odata si pentru mine. Sunt 85% hotarata ca vacanta 2013 sa fie o croaziera. Ramane sa imi fac lectiile cat mai bine. Poate facem o ieseala )
F util review, punctat maxim. imi poti spune pe privat de unde ai achizitionat croaziera? thx
Un review frumos si cu multe poze. Felicitari!
Sper sa mai scrii.
@danita: Imi poti scrie pe adresa de e-mail: [***]
@ghidioneanu: Rodi e Rhodos. Din portul Pireu, cu metroul, se ajunge in 20 min in centrul Atenei.
@cristina65: Multumesc pentru felicitari. Daca ai posibilitatea, incearca sa mergi in croaziera prima de pensie... te-ai distra mai mult... nu ca cei care sunt la pensie nu s-ar distra. Daca vrei sa afli ceva anume imi poti scrie pe adresa de e-mail [***].
@MCM: Va multumesc pentru felicitari. Daca vreti informatii mai amanuntite imi puteti scrie pe adresa de e-mail [***].
@milenia NU este recomandata postarea in clar a adresei de mail sau a altor informatii ce au caracter personal. Asemenea date se pot trimite/primi prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje in aceeasi casuta de mail in care primeste si instintarile despre ecouri.
Foarte interesant, mi-a placut foarte mult, in special itinerariul. Ati avut cabina interioara sau exterioara? Cu cat timp inaintea plecarii ati cumparat croaziera?
Am ramas cu gandul la crochetele cu nautPoate am noroc si gasesc reteta pe internet acum!
@georgiana: Multumesc pentru aprecieri. Noi am facut multe croaziere, la inceput cheltuind o gramada de bani si luand cabine cu balcon. Dar apoi pe parcurs m-am informat si am luat cabine interne, costa mai putin, si poti avea si norocul sa ti se dea o externa sau balcon, noua ni s-a intamplat. Crochetele de naut sunt nu bune, f. bune, daca ajungi vreodata in Israel sa nu pleci pana nu ai mancat... cred ca sunt retete pe internet. Daca ai nevoie de altre lamuriri ma poti contacta, lasandu-mi un mesaj.
Multumesc pentru raspunsuri.
Daca ai mai fost in croaziere, te rog, cand tipul iti permite, mai scrie cate un review despre fiecare, pentru ca asa ne putem si noi hotara mai usor ce sa alegem.
Vacante minunate iti doresc!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2017 Cu MSC Magnifica în Europa de Nord: Warnemunde, Helsinki, Sanct Petersburg, Talin, Copenhaga, Warnemunde: minunat — scris în 18.09.17 de giovanic din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 O croaziera Magnifica — scris în 21.09.14 de bogdan 75 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2012 Croaziera cu MSC Magnifica Mediterana de Est — scris în 07.07.14 de bogdan99 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2012 Informatii utile de stiut — scris în 07.01.13 de crysttine din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2011 La mormantul Sfant — scris în 26.04.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Pe taramul frumos din Israel — scris în 22.04.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Dec.2011 Un decembrie pe Mediterana — scris în 21.04.12 de grecudoina din BRAșOV - RECOMANDĂ