ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.06.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: ZALAU
ÎNSCRIS: 26.03.15
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2015
DURATA: 7 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Ne gandim la urmatoarea croaziera

TIPĂREȘTE

Abia ca s-a terminat prima experienta pe o croaziera si deja ne gandim la a doua croaziera. In aceasta recenzie ma voi rezuma strict la experienta proprie, nu o sa vorbesc despre datele tehnice ale MSC Fantasia ori alte chestii despre care s-a scris deja. In mare parte va voi povesti despre costurile auxiliare unei croaziere.

Biletele pentru prima croaziera din viata noastra le-am rezervat pe Early Booking in luna februarie a acestui an si am achitat 1.098 de euro/cuplu pentru o camera interioara fantastica. Am calatorit doua cupluri, pe itinerariul: Genova - Napoli - Messina - Malta - Palma de Mallorca - Barcelona - Marseille - Genova, in perioada 31 mai - 07 iunie.

Prima surpriza placuta am avut-o in saptamana dinaintea imbarcarii cand am primit documentele din partea companiei. MSC ne-a facut upgrade la cabina cu balcon fantastica si, in loc de 100 de euro credit la bord/cabina, am avut 260 euro/cabina.

Transportul pana la Genova am ales sa-l facem cu masina personala, pe traseul Zalau - Budapesta - Ljubljana - Trieste - Venetia - Piacenza - Genova. Ca si taxe de drum (vigneta), am achitat 10 euro/10 zile pe Ungaria, 30 euro/30 zile pe Slovenia (slovenii nu au vigneta pe 10 zile, ci numai pe 7 zile - 15 euro sau 30 zile - 30 euro), iar pe Italia autostrada se plateste in functie de numarul de km parcursi. De exemplu, de la Genova pana la Venetia am platit 30 euro.

Din tara am iesit in data de 30 mai la ora 14, prin vama Urziceni, de langa Carei, si am ajuns in Genova in urmatoarea zi la ora 7 (ora locala). Pentru ca nu am mai fost pe acest traseu, am ales, din pacate, sa folosim drumurile nationale din Italia, deoarece stiam ca autostrazile sunt printre cele mai "piperate" din Europa. Drumul de la Piacenza pana la Genova a fost... un chin pentru sofer si o placere pentru pasageri. Trei ore de curbe printr-un traseu montan care concureaza cu Transfagarasanul sau Transalpina. Peisajele si rasaritul soarelui, absolut dementiale.

In Ponte dei Mille (unde docheaza MSC Fantasia) am ajuns cu vreo doua ore inainte de a se deschide Check In-ul. Pana la 9.30, cand a inceput procedura de imbarcare, am predat masina si bagajele mari personalului din port si ne-am facut cateva poze cu MSC Fantasia. "In schimbul" masinii am primit un tichet, iar dupa ce am achitat (la bordul vasului) 90 euro pentru parcare, acesta a fost stampilat la receptie si tot cu el ne-am prezentat la debarcare. Angajatii portului, cei care se ocupa de bagaje iti cer fara cea mai mica jena bacsis. Noi le-am lasat 10 euro pentru ambele cupluri.

La check in lucreaza o romanca, stabilita de foarte multi ani in Italia, care este extrem de amabila. Ne-a explicat toata procedura de imbarcare, avand in vedere ca eram la prima experienta de acest gen, si ne-a repartizat, alaturi de un grup de nemti, in prima tura de imbarcare. Check In-ul propriu zis se face la primul etaj al portului din Genova. Acolo primesti cardul MSC (care tine loc de pasaport, bani... la bordul navei) si am fost fotografiati pentru securitate. Pentru ca eram chiar prima tura de imbarcare, am asteptat cateva minute pana au venit si politistii de frontiera, sau cum se numesc ei in Italia. Intre timp am socializat cu romanii care lucreaza pe vas. La punctul de control check in-ul se efectueaza la fel ca in aeroport, iar regulile de securitate sunt identice. In tavita trebuie sa pui absolut tot ce detii asupra ta. Am trecut cu bine de punctul de control si … am fost primii pasageri care s-au imbarcat din Genova.

Pe vas am ajuns in jurul orei 10.30 si am mers catre cabinele de la puntea 12, Incanto. Era destul de devreme, iar stewardul ne-a explicat ca va termina curatenia in jurul orei 12. Am mai facut cateva poze, ne-am plimbat sa descoperim locurile de pe vas si am trecut pe la receptie pentru a depune cei 250 euro/cabina ca si depozit obligatoriu. Creditul la bord in valoare de 260 euro/cabina l-am primit abia in cea de a treia zi. A urmat un pranz la bufetul Zanzibar si o odihna pe cinste. Seara am luat cina la Red Velvet, restaurantul a-la-carte la care am fost repartizati. Cina e un fel de “meniul zilei” la noi. Ai cateva optiuni din care poti sa alegi ceea ce doresti sa mananci. O salata sau o supa ca si starter, iar la felul de baza era in fiecare seara “Fish of the day” + vita/miel/porc/pasare. Cele din urma erau in fiecare seara altele. Sa nu uitam si de desert... Inghetata, tarte, tort sau diverse specialitati.

Napoli a fost primul oras din itinerariul nostru. Inca de la inceput am decis sa nu optam pentru excursiile destul de scumpe organizate de MSC, fiind sfatuiti in acest sens si de catre agentia de turism prin care am achizitionat biletele. Asa ca am apelat la taxiurile din port. In Napoli, taximetristii “se bat” pentru clienti. Am negociat la 60 euro pentru 4 persoane un tur de aproximativ 2,5 h al orasului cu un taximetrist destul de amabil, care cunostea engleza. In fiecare punct important am oprit, am vizitat si ne-am fotografiat. Turul s-a terminat in centrul orasului, la 10 minute de mers pe jos pana la nava.

In Messina si Malta am optat pentru tururile oficiale ale oraselor. Costul – 10 euro/pers/tur. Messina este un oras mizer, care nu m-a impresionat. In afara de centrul orasului, gunoaiele stau gramezi pe fiecare straduta, in fata fiecarei case sau institutii. Turul a fost facut cu un autocar destul de vechi, in care aerul conditionat nu si-a prea facut efectul. Paradoxul: este orasul unde am acostat cel mai mult timp. In Malta am stat destul de putin si, presati de timp, am ales autobuzul hop on – hop off pentru un tur de aproximativ doua ore. Turul strabate aceasta tara dintr-un capat in altul si vezi cam tot ce este important. Din pacate nu am avut timpul necesar pentru a vizita si Orasul Tacerii – Mdina. De mentionat este ca “civilizatii” de italieni, nemti, spanioli, arabi etc. s-au impins ca animalele pentru a-si face loc in autobuze, atat in Messina cat si in Malta, fara sa aiba nici cea mai mica urma de bun simt.

Palma de Mallorca, orasul care invie noaptea. Nu am regretat niciun moment cele peste 30 de ore petrecute pe mare intre Malta si Palma. In capitala Insulelor Baleare am ajuns seara, la ora 21, si am apelat la un taximetrist din port, pe nume Francisco. Ne-am inteles la 70 euro/4 persoane pentru un tur panoramic al orasului si vizitarea celor mai importante puncte. Este o asezare superba, pe care merita sa o descoperiti.

Barcelona a fost principala atractie a vacantei. La fel ca in precedentele orase, am ales taximetrul. Tariful: 150 euro. Durata turului: aprox. 4 ore. Am vizitat stadionul Camp Nou, Sagrada Familia, doua din casele lui Gaudi, parcul Guell … ca si obiective principale. Excursia cu taximetrul s-a incheiat in Placa de Catalunya, de unde am luat-o pe jos catre celebrul Las Ramblas. De pe Las Ramblas si pana in port, la pas, faci cam 30 de minute.

Ultimul oras a fost Marseille. Nava acosteaza in portul nou, industrial, iar pana in centrul orasului, care este de fapt portul vechi, taxiul te costa in jur de 20 euro. Daca alegi shuttle bus-ul oferit de MSC, scoti din buzunar 14 euro/pers pentru un bilet dus-intors din portul nou in cel vechi. In Marseille am luat si o “teapa”. Pentru patru beri la draft am platit nici mai mult si nici mai putin de 30 euro.

La intoarcere, am ales sa ne oprim si prin Venetia, fiindca era chiar pe traseul nostru. Am ales sa ne plimbam cu gondola aprox. 45 minute si am achitat 100 de euro. Water-bus-ul era destul de plin, in special cu asiatici. Dupa minunata plimbare cu gondola am luat orasul la pas, iar apoi masa.

In fiecare seara am participat la spectacolul oferit de companie. Musical, dansuri, acrobatii. Merita din plin. Pentru ca eram repartizati in cea de a doua serie la cina (ora 21), spectacolul incepea la 19.30 si avea o durata de aprox. 45 min. La inceput am tinut cont de codurile vestimentare, sugerate in programul cu activitatile zilnice, pe care-l gaseai in fiecare seara pe pat. Apoi am decis sa ne imbracam lejer, comod, deoarece, in afara serii de gala, nu se prea tinea cont de codurile vestimentare.

In ce priveste politica alcoolului la bord, un subiect destul de dezbatut in aproape fiecare recenzie de pe acest portal, pot sa va spun ca cei de la securitate sunt indulgenti... daca nu sari calul. Chiar daca vad pe monitoare una sau doua beri intr-o geanta, nu au nimic de obiectat. In Napoli nu ne-au fost scanate gentile deoarece era foarte aglomerat la imbarcare si chiar s-a intarziat plecarea, iar in Barcelona din cauza ca am trecut initial prin filtrul celor de la Politia de Frontiera.

Legat de service charge, in valoare de 17 euro/noapte/cabina... Aici ramane la latitudinea dumneavoastra daca il anulati sau nu. Cert este ca nu din acest service charge se compun salariile celor care lucreaza pe nava. Din acest service charge angajatii primesc un procent, care se adauga alaturi de alte numeroase comisioane salariului de baza.

Cam atat despre prima experienta pe croaziera. Nu am intrat prea mult in detalii legate de obiectivele vizitate in orasele cuprinse pe traseul MSC Fantasia. S-au facut deja multe recenzii despre fiecare oras in parte. Daca aveti intrebari, nu ezitati... Este posibil sa fi omis unele aspecte. Sper sa va fie de ajutor informatiile furnizate.

P. S. Voi reveni si cu cateva poze!


[fb]
---
Trimis de paul.gorgan in 15.06.15 00:31:18
Validat / Publicat: 15.06.15 02:14:11
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în #CROAZIERE.

VIZUALIZĂRI: 5063 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (paul.gorgan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17300 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.06.15 02:00:26]
»

@paul.gorgan - Excelent review! Bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro!

Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare.

-

Poți adăuga oricând fotografii folosind link-ul "Adaugă poză" din pagina review-ului tău.

Rodel
[15.06.15 10:52:10]
»

Un review foarte bun, cu informații utile. Felicitări!

gettyy
[15.06.15 15:49:31]
»

Excelent review!

Informaţiile îmi sunt de un real folos.

Mulţumesc şi... felicitări!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
gettyy, Rodel
Alte impresii din această RUBRICĂCroaziere cu MSC Fantasia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042468070983887 sec
    ecranul dvs: 1 x 1