GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Totul a-nceput cu un email primit seara, tarziu, in timp ce rasfoiam Am Fost Acolo: super last minute - 249 euro de persoana croaziera pe Marea Rosie cu MSC Armonia cu zbor inclus din Viena, Munchen sau Frankfurt. Incantator, mai ales ca de vreo luna cautam un sejur in Egipt, dar preturile ne cam depaseau bugetul. Itinerarul era: Sharm el Sheikh - Safaga - Eilat (Israel) - Aqaba (Iordania) - Sohna Port (Egipt) - Sharm el Sheikh.
A doua zi, de dimineata, eram deja la agentie, hotarati sa rezervam plecare din Viena pe 24 nov. Am platit avansul, insa la rezervarea ferma am fost anuntati ca nu mai sunt locuri la avion din Viena. Am fost foarte dezamagiti, insa un drum cu masina pana la Munchen sau Frankfurt ni se parea prea lung si obositor. Cu gandul insa la oferta, dupa vreo 3 zile, timp in care am mai convins un cuplu sa ni se alature, am rezervat plecare din Frankfurt de pe 1 dec., cabine exterioare la pret de cabina interioara.
A urmat cautarea si rezervarea pe net pentru cazare si parcare in Frankfurt. Din cauza unei confuzii de incepator, am facut rezervare la Frankfurt Ham Airport, la 150 km de Frankfurt am Main Airport, de unde aveam noi plecarea. Intr-o asa situatie, am incercat sa ne orientam la fata locului, sa gasim cazare si parcare la un pret rezonabil. Dupa o ora de invartit pe la periferiile orasului, din masina, am vazut reclama unui hotel care s-a dovedit a fi norocul nostru: 60 euro o camera cu 4 paturi si baie + parcarea masinii o saptamana gratis. Obositi si satui de cautari, am hotarat sa ramanem. Dupa un dus fierbinte si putin repaos, am iesit sa cautam metode de a ajunge la aeroport. Cu ajutorul limbii engleze, aveam sa aflam ca din statia din fata hotelului un tren ne va duce in gara centrala, de unde cu S-bahnul vom cobori a treia statie in aeroport.
Zborul, cu compania Condor, a fost cel mai lin si mai placut din cate am avut, insa si cel mai lung (peste 4 ore). In aeroportul din Sharm reprezentantii MSC erau peste tot. Urcati in autocare, am fost dusi in port pentru imbarcare.
Inca de la intrare am fost intampinati cu "Buna ziua" de cel care ne fotografia la primirea pe vas, apoi de alti membri ai echipajului. Desi eram in Africa, ne simteam ca acasa si asa a fost toata saptamana pe nava.
Procedurile de imbarcare au decurs repede: ni s-au eliberat cardurile, pe care sunt trecute numele, nr cabinei, nr mesei si seria la cina si nr barcii de salvare. Am achizitionat in acelasi timp si un abonament de bauturi pentru pranz si cina, 33 euro pe zi+15% taxa aplicata la orice produs de la bar. Acest abonament a fost folosit si pentru cealalta familie, deci costul a fost impartit (un avantaj atunci cand sunteti in grup).
Cabina, desi micuta, avea tot ce era necesar, tv, minibar (contra cost, inclusiv apa de pe birou), noptiere, veioze, dulap cu 2 veste de salvare si compartimentat foarte bine cu rafturi si sertare. Baia, micuta si ea, avea dus cu perdea, WC, lavoar, dozatoare de sapun, gel de dus si sampon. Steward-ul facea ordine de 2 ori pe zi, dimineata si seara, cand aducea si programul zilei urmatoare + pasapoartele cu cartile de debarcare.
Mesele se puteau servi in 2 restaurante, unul cu autoservire iar celalalt, Marco Polo, a la carte. Am avut norocul ca la Marco Polo seful de sala sa fie o romanca iar chelnerul nostru, tot român şi el, sa se dovedeasca un om remarcabil, cu un aport deosebit la reusita concediului. El era cel care ne recomanda tot timpul cele mai bune si deosebite feluri de mancare, ne suplimenta desertul sau fructele atunci cand doream si s-a comportat exemplar de-a lungul intregii saptamani. Tot el ne aducea la sfarsitul cinei sticle cu apa minerala pentru a avea pe parcursul noptii sau a doua zi. Tot cu abonamentul solicitam in timpul meselor doze de suc pentru toata ziua.
Pe puntea 11 erau 2 piscine, fiecare cu sectiune pentru copii, 2 jacuzzi si sezlongurile pentru plaja. De asemenea era un centru SPA si o sala de fitness foarte bine dotata si cu o panorama superba spre mare.
Baruri cred ca erau vreo 6, in fiecare se canta seara live. In 5 seri au avut loc spectacole deosebite in sala de teatru La Fenice, cu dansatori si acrobati, iar cantaretul era si el roman. In seara de gala, cand capitanul si-a prezentat echipajul (sefii) si ne-a urat bun venit, am fost serviti cu cocktailuri si sampanie la discretie. Bine-nteles ca, indiferent de nationalitate, varsta sau sex, toata lumea era foarte "vesela" iar atmosfera era de petrecere.
Primul port in care ne-am oprit a fost Safaga, unde am stat 2 zile, caci s-au organizat excursii lungi la Luxor si s-au imbarcat pasageri sositi din Hurgada. In afara de plaja, nu prea am avut alte activitati aici. Intr-o dupa amiaza am iesit la plimbare, insa Safaga ni s-a parut dezolanta si murdara. Plaja era groaznica, plina de gunoaie chiar si in mare.
Urmatorul port a fost Eilat, Israel, un orasel cochet, cu hoteluri maiestoase, insa cu putini turisti. Diferenta dintre evrei si egipteni este izbitoare, incepand cu amenajarea strazilor si spatiilor verzi, urmand automobilele din trafic si culminand cu elegantele magazine si mall-uri de pe faleza. In timpul noptii am plecat spre Aqaba, Iordania, un oras cu un puternic accent arab atat in arhitectura cat si in comportamentul oamenilor. De aici am vrut sa plecam la Petra, taxiul ar fi costat 70 dolari, insa ne-am temut ca nu ne vom intoarce la timp pentru imbarcare, caci nava parasea portul la ora 17. Aceeasi excursie costa pe nava 140 euro de persoana.
Din Aqaba ne-am intors in Egipt, la Sohna, cel mai mare si mai modern port al lor, din cate am inteles. Aici am coborat hotarati sa ajungem la piramide, distanta fiind de doar 120 km. Am platit la microbuz 50 euro de familie si 8 euro de persoana intrarea la piramide. Drumul cu masina prin Cairo a fost o aventura distractiva, egiptenii schimba benzile de mers dupa un simplu claxon, fara semnalizare. Nu am vazut nici macar o masina intreaga, toate erau sifonate sau cel putin zgariate. Soferul a oprit pe un pod peste Nil pentru fotografii si o panorama impresionanta asupra orasului. Piramidele sunt impresionante, insa farmecul lor este stirbit de toti comerciantii agasanti care te urmaresc insistent prin incinta. Tot efortul a meritat insa pentru satisfactia de a fi intr-un loc deosebit pe care doream de mult sa-l vizitam. Excursia costa cu MSC 125 euro de persoana, insa daca sunteti in grup si aveti tupeu, este mult mai ieftin pe cont propriu.
Din Sohna ne-am intors la Sharm, unde am petrecut ziua de vineri si sambata pana la debarcare. Din port am luat un taxi (10 dolari) care ne-a dus pe plaja din Nabq Bay, langa Tiran Island, loc in care am fost acum 3 ani si ne doream cu nostalgie sa-l revedem. Am petrecut toata ziua pe plaja si la snorkeling, iar seara in bazarul din Old Market.
Procedurile de debarcare au fost simple si foarte bine organizate. In functie de culoarea banderolelor primite de seara pentru bagaje, pasagerii coborau la orele indicate.
Desi pana acum nu am luat in considerare o croaziera (frica de rau de mare), deja ne-am indragostit de acest mod de a-ti petrece vacanta. Faptul ca am vizitat 3 tari si 5 orase diferite a fost un lucru incitant si inedit. Profesionalismul celor de pe nava m-a impresionat, incepand cu imbarcarea si continuand cu spectacolele sustinute de artisti adevarati, nu de animatori cum eram obisnuiti prin hoteluri. Curatenia exemplara era acasa la ea pe toata nava, pe holuri, la lifturi, in restaurante si in toalete. Chelnerii din restaurante si din baruri erau mereu prompti si-ti ghiceau cererile inainte sa le formulazi. In total erau peste 20 de romani in echipajul navei, oameni foarte draguti si dornici sa te ajute atunci cand aveai nevoie. Echipa de animatori ii antrena pe cei ramasi pe nava in tot felul de jocuri, activitati si lectii de dans pe parcursul zilei sau seara dupa spectacol.
Dupa o saptamana de fericire la 25-28 grade, pe plaja, la snorkeling sau la plimbare, iata-ne pe 8 dec, la ora 22, inghetand de frig intr-o statie de tren din Frankfurt, asteptand sa ne intoarcem la masina si in tara noastra acoperita de zapada. Visez deja ca in februarie sa gasesc din nou o asemenea oferta, cu putin noroc din Viena, care sa ma duca intr-o noua calatorie in tarile calde.
Sper ca nu v-am plictisit cu superlong-ul meu review, insa am vrut sa descriu pas cu pas lucruri pe care eu nu le-am gasit inainte de plecare. Pentru amanunte pe care le-am omis raspund cu placere la intrebari, iar daca prindeti o asemenea oferta, nu ezitati!
Trimis de vera77 in 16.12.12 17:58:11
- A fost prima sa vizită/vacanță în #CROAZIERE
40 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vera77); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review - pg. 1 / 2
40 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Sper ca nu v-am plictisit cu superlong-ul meu review
Eu unul eram în stare să citesc pâna mâine dimineaţă despre aşa ceva... felicitări pentru inspirata alegere!
Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.
Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)
@webmaster13: Multumesc pentru melodie, e perfecta.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
bravo ati avut un concediu frumos si cu ceva aventuri presarate. superlongul parerea mea este numai long adica nu m-am plictisit de loc.
Foarte frumos review-ul!
As dori cateva info:
-accesul la Spa este gratuit? accesul la alte distractii pe vaseste gratuit sau contracost?
-cei 33 de Eur/zi pt bauturi... este obligatoriu? poti sa urci cu bautura pe vas din orasele unde opreste vaporul?
-cam ce bacsis se lasa la masa?
-cum este tinuta la masa?
-este suficient timpul petrecut in oras? cam 9-17 banuiesc...
multumesc anticipat,
@andromeda: Accesul la Spa este, bine-nteles, contra cost, doar sala de fitness este gratuita.
Abonamentul pentru bauturi nu e obligatoriu, insa s-ar putea sa fie necesar, va puteti face un calcul in functie de cat credeti ca veti consuma: un suc=2,5 euro, o bere=5 euro, un pahar de vin=5 euro cel mai ieftin. Daca considerati ca intr-o zi consumati mai putin de 33 euro, nu merita sa-l faceti.
Noi am fost 2 familii, am facut un singur abonament, am comandat bauturi pentru toti si am impartit pretul in doua.
Despre bacsis, pot sa-ti spun ca noi l-am oferit in ultima seara (20 euro), insa chelnerul s-a purtat ireprosabil intreaga saptamana, fara a lasa sa se inteleaga ca asteapta ceva.
La masa de seara, in restaurantul a la carte, tinuta e decenta: pantaloni si bluza/camasa, chiar si blugi am imbracat, nu e neaparat tinuta de gala, decat daca doresti neaparat sa o porti. Eu ma simt de 100 de ori mai bine in pantaloni decat in rochie, si cum eram in vacanta, am vrut sa ma simt relaxata si m-am imbracat ca atare.
Despre timpul petrecut in oras, depinde ce intentionezi sa faci.
In Eilat am avut o zi intreaga la dispozitie, de la 8 am pana seara, vasul pleca din port la 2 noaptea.
In Aqaba insa, plecarea din port era la ora 4 pm, ceea ce nu ne-a lasat timp sa plecam la Petra, cum am fi dorit. Daca voi mai ajunge vreodata acolo, voi cobori in Aqaba fix la 6 am, cand acosteaza vasul, ca sa am timp sa plec acolo. In Sohna am avut destul timp sa ajungem la piramide si inapoi.
Daca prinzi vreo oferta, nu ezita sa mergi, este minunat, am vazut ca acum, de pe 12 ianuarie, costa 260+120 taxe euro de persoana.
Iti doresc vacante placute oriunde vei alege sa mergi si un an nou fericit!
@vera77: multumesc mult pentru informatii; ma gandesc de ceva timp sa plecam intr-o croaziera!
An nou cu sanatate si calatorii frumoase!
Va rog sa-mi spuneti daca se poate face croaziera cu CI si nu pasaport. Itinerariul este in Europa si cu o zi la Casablanca.
@iulianmecla: musai pașaport, din câte știu eu e absolut necesar la îmbarcare. Mediterana e considerată "ape internaționale" și nu e inclusă în... Schengen
Pare hazliu, dar mi s-a furnizat (oficial) sau am citit (la fel de oficial) această informație.
--
[later] mi-am adus aminte: informația este de la agenția de la care am luat biletul de croazieră (acum 1-2 ani). Patronul de acolo mi-a spus, fără echivoc: "musai pașaport. Nu te poți îmbarca cu CI"
Merg si eu in aceasta croaziera din 30 martie. Vreau neaparat sa ajung si la Petra. Imi spui te rog cum ar trebui sa procedez pentru a nu pati la fel ca voi.
Pentru restaurantul a-la-carte trebuie sa-ti faci rezervare? Poti sa iei masa acolo pe toata perioda sejurului sau exista limitari in acest sens?
Cate persoane pot folosi abonamentul de 33 € pentru bauturile de la masa de pranz si cina?
@popescu. borsa: In Aqaba nava a ancorat la 6 dimineata si pleca la 4 dupa amiaza. Noi am coborat cam tarziu, pe la 9. Daca coborati la prima ora, aveti timp berechet sa mergeti cu taxiul, faceti o ora jumatate dus si va ramane suficient timp pentru vizita propriuzisa. Taximetristii (sunt foarte multi) au cerut 80 $ pentru 4 persoane dus-intors, cu plata la intoarcere.
La restaurantul a la carte nu trebuie rezervare, puteti lua masa acolo dimineata, la amiaza si seara in seria pentru care optati. Aranjati sa fiti repartizati la o masa cu chelner roman, poate chiar la dl. Patru Iulian, un om deosebit, apoi va descurcati cu abonamentul pentru mai multe persoane.
Plecati din Viena? Cat ati platit? M-ar mai tenta o tura!!!
Multumesc @vera77!
Avem plecarea din Viena. Am platit 499 € de persoana. Mai trebuie sa platim 24 € la aeroport (taxa de viza) si 49 € la imbarcare pe vapor (taxa pentru servicii).
Poate o sa-ti mai solicit pana la plecare unele informatii.
Maltumesc inca odata!
@popescu. borsa: Viza pentru Egipt costa 15 $ si o achizitionezi personal pe aeroportul din Sharm el Sheikh. Nu completati formularele pentru viza pe care le primiti in avion de la MSC, caci va costa mai mult, este un subterfugiu de a face rost de bani in plus de la turisti.
Odata ajunsi in aeroport, mergeti la ghiseul pentru vize fix cu 15 dolari de persoana, primiti un timbru pe care vi-l lipiti pe pasaport si pe care cei de la control pun stampila. Nu e cazul sa platiti in plus, puteti folosi banii in alt scop.
Sunteti mai multe persoane? Daca aveti timp, scrieti-mi pe privat agentia.
Croaziera e cea cu itinerariu normal sau e repozitionare spre Venetia? Stiam ca pe 31 martie Armonia se intoarce in Italia.
Suntem 6 persoane. Avem exact acelasi traseu pe care l-ati facut si voi.
Este ultima croaziera din acest sezon a vasului Armonia in Marea Rosie.
Numele agentiei de turism nu este acceptata pe acest site nici macar in mesageria privata. Am putea eventual discuta pe email.
@popescu. borsa:
”Numele agentiei de turism nu este acceptata pe acest site nici macar in mesageria privata.
Nimic mai greșit!
Vezi mai jos (partea subliniată):
ATENTIE! referirile la AGENTII si alte entitati din Romania care functioneaza pe principii COMERCIALE (portaluri web de profil etc) sunt INTERZISE
Puteti trimite, in schimb, aceste informatii prin intermediul mesajelor personale (pe privat) .
Multumesc @webmaister, se pare ca s-au mai schimbat unele lucruri de cand nu am mai fost pe aici.
@popescu. borsa: cu plăcere; dar să știi că asta chiar NU s-a schimbat - așa a fost mereu. Oricum, bine ai revenit!
@vera77. Imi spui te rog daca trebuie se platesti taxa de viza pentru Israel si Iordania, in cazul in care vrei sa debarci in porturile lor?
Ti-am trimis prin mesagerie privata linkurile spre agentia de la care am luat croaziera.
@popescu. borsa: Multumesc pt mesajul privat, am vorbit deja, nu mai sunt locuri la avion. Singura viza care se plateste este in Egipt. In Israel si Iordania se pun doar stambile pe cartile de imbarcare, nu pe pasaport. De acest lucru se ocupa MSC, care strange pasapoartele si cartile de imbarcare zilnic si le trimite seara in fiecare cabina. Atunci cand coborati de pe vas aveti grija sa aveti si cartile de imbarcare cu voi, min pasaport. Vacanta frumoasa va doresc, nu uitati acasa crema de protectie solara! Astept cu nerabdare sa povestesti despre Petra.
@iulianmecla: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"
@vera77
Sederea de doar 10 ore in portul Aqaba mi se pare mult prea scurta. As vrea sa folosesc si cele doua zile destinate Israelului tot pentru a vizita locuri din Iordania.
Sti cumva daca a mai facut cineva de pe vas acest lucru?
@popescu. borsa: In Israel nu sta 2 zile, doar una (cel putin atat am stat noi): de dimineata la ora 8 pana noaptea la ora 2. Nu stiu daca poti trece din Israel in Iordania fara o eventuala viza sau ceva formalitati vamale. Sunt sigura ca aceste detalii le poti afla odata ajuns acolo. Totusi securitatea in Israel este drastica, in sensul ca a fost singurul port in care am fost interogati si am trecut prin porti de securitate ca la aeroport. Am fost intrebati de nationalitatea noastra si a parintilor si de apartenenta etnica.
Multumesc vera77.
Am mai fost in Israel acum 3 ani si nu cred ca voi intampina probleme cu autoritatile vamale.
Am inteles de la cineva, ca viza pentru Iordania se obtine cu usurinta la punctul de frontiera pentru doar 10 $.
Abia acuma am vazut ca intradevar in Eilat se sta o singura zi, avem exact cu acelasi program pe care l-ati avut si voi. Chiar si in aceste conditii voi incerca sa trec in Iordania si sa raman peste noapte la Petra sau la Aqaba.
Multumesc inca odata, m-ai ajutat sa deschid ochii mai atent la programul croazierei.
Mai am doua zile pana plec si as vrea sa mai aflu un lucru esential pentru mine, si anume daca in pprturile unde ancoram sunt magazine duty free sau trebuie sa ma aprovizionez de la aeroport cu bauturile strict necesare pentru calatorie.
@popescu. borsa: ai duty-free pe vapor, omule!
-
Înplus: pe vapor NU ai voie cu nimic "lichid tare" cumpărat de afară!!
--
bine, poate o pălincă o poţi trece, dacă îi promiţi un păhărel şi căpitanului, toţi ştiu că-i specială
Da' vezi, nu-i da mai mult de-un păhărel, ca să nu mai vedem vr-un breaking news pe la ştiri p-acia
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2012 Vacanta in armonie cu MSC Armonia — scris în 24.05.15 de dianamea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 6 zile in 4 tari / MSC Armonia — scris în 12.12.11 de nicuclaudia din COSTINESTI - RECOMANDĂ