GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
VACANŢĂ 2011 ÎN TURCIA
DESCRIERE
La sfârşitul lunii iunie mai exact 24 iunie2011, la îndemnul soţiei am hotărât sa plecăm în concediu pe litoralul Turciei mai exact în staţiunea Bodrum. La recomandarea unui turoperator local (noi suntem din Bacau) am ales Hotel Club ARINNA 4* care in clasificarea României face cam 3 *+. Titular de contract in Turcia pe zona respectivă este ****, iar reprezentant local este SIBA TUR (Turcia). Hotelul se află în regiunea golfului Gumbet, într-o zonă liniştită cu servicii de buna calitate, la o distanţă de 2-2,5 Km de centru staţiunii Bodrum.
DETALIERE SEJUR
Am plecat din Bacău în jurul orelor 16.00 agenţia de turism ne-a asigurat transfer din Bacau la un preţ bun dus-întors 30 E /pers.
La ora 21.30 în faţa Academiei Militare ne aştepta ghizii cu care ne-am deplasat în sejurul nostru... Acest sejur a durat 13 zile şi 11 nopţi de cazare astfel:
-2 nopţi de cazare în Istambul Hotel Green ANKA3* cu mic dejun inclus;
-6 nopţi de cazare în Bodrum Hotel Club ARINNA 4* cu ALL inclusive;
-1 noapte cazare în CANACALE Hotel BOGATZ 2* cu mic dejun inclus.
În jurul orelor 22.15-22.30 datorită un-or mici probleme de sincronizare, întârzâierea unui transfer din ţară am reuşit şi am plecat.
Persoanele care ne-au fost alături pe întreaga durată a sejurului din partea agenţiei *** au fost doi domni care au dat dovadă de un înalt professionalism, buni în meseria pe care o practică aceştia sunt: domnul POPESCU FLORIN (ghid) şi domnul PALAGHIA FLORIN (şofer). După prezentările de rigoare n-am îndreptat spre Giurgiu unde, după cam 50 minute am ajuns la graniţă… Apoi surpriză… vama Giurgiu era aproape blocată de comvoaiele de tiruri care nu erau lăsate să trecă podul prieteniei spre Bulgaria… dar... cu ajutorul lui Dumnezeu şi a dibăciei şi abilităţilor de bun profesionist al domnului şofer PALAGHIA FLORIN am reuşit să ne strecurăm prin vama Giugiu apoi la vama Ruse am făcut formalităţile de frontieră. Pe toată durata traseului pe unde am trecut domnul POPESCU FLORIN (ghid) ne-a informat cu lux de amănunte despre locurile pe unde ne deplasam noi cu toate că uneori… peisajul era aproape dezolant…
În jurul orelor 04.30. am ajuns la vama bulgaro-turcă Cpt. ANDREEVO, după alte câteva minute am reuşit să facem formailtăţile vamale şi am ajuns în Turcia.
Nu după mult timp am ajuns în apropierea localităţii ERDINE la un centru comercial ASLAN unde la recomandarea ghidului am schimbat câ-ţiva bani în lire turceşti la o rată 1ltr. =1,89 ron, 1E. =2,27 ltr, la casa de schimb, faţă de cele din staţiune este un curs bun, pentru a face câteva cumpărături şi a mânca ceva, dar dacă mergeţi în Istambul nu shimbaţi bani mulţi pentru că acolo este un curs mai bun 1ltr. =1,70 ron, 1E. =2,37 ltr.
Pe toată durata deplasării s-au făcut pauze pentru nevoi fiziologice cam la fiecare 3 ore. În fiecare dată cân treceam pe lângă o localitate mai importantă domnul ghid Florin Popescu n-ea “bombardat “cu o mulţime de informaţii care mai decare mai interesante de parcă era o enciclopedie… şi toate informaţiile erau din propria memorie… nu am văzut nici un material sau vre-o sursă de informare… pliante…reviste, cărţi…... FELICITĂRI…BUN PROFESIONIST… ÎN DOMENIUL SĂU.
Am ajuns la Istambul…după ora 12.00 ne-am cazat la hotel Green ANKA3*, apoi după amiază14.30 am fost invitaţi să facem turul oraşului Istambul cu autocarul, apoi domnul ghid Florin Popescu n-ea “bombardat “cu o mulţime de informaţii care mai decare mai interesante despre istoriia şi locurile unde puteam să le vizităm atât cele unde se plătea intrarea la obiectivele turistice cât şi la cele unde era intrarea liberă. După turul oraşului cu autocarul… doritorii… printre care şi noi însoţiţi de către domnul ghid Florin Popescu, ne-am deplasat prin centrul oraşului, am vizitat Moscheia Albastră, unde era intrarea liberă, ne-am plimbat pe aleile umbroase ale Parcul Oraşului Istambul, ne-am plimbat prin marele GRAND BAZAR, unde la intare am putut sa schimbam banii la un curs mult mai bun. , dar de cumpărături nici nu putea fi vorba... aveau preţuri… piperate… dar a meritat plimbarea.
Recomandarea noastră dacă aveţi nevoie de lire turceşti aici este cel mai bun curs de schimb, mult mai bun decât în staţiune unde cursul este cam de 1E. =2,00 ltr. max. 1E. =2,23 ltr. Am servit cina la o terasă în apropierea hotelului la un preţ bunicel cam 10 ltr. /pers.
A doua zi după ce am servit micul dejun am fost invitaţi dar... contacost... la o plimbare pe marea Marmara… pe sub marele pod Bosforus cu care se laudă turcii, domnul ghid Florin Popescu a negociat şi la un preţ bun 10ltr. /pers. Am plecat din golful Cornul de Aur… n-am plimbat cu vaporaşul cam 1 ora şi 45. min… unde iar ne-a “bombardat “cu o mulţime de informaţii care mai decare mai importante şi mai picante. , apoi după care am avut timp liber pentru shoping... pana seara …Noi am plecat să vizităm palatul DOLMABAHCE, care se află pe malul stang al mării Marmara… la capătul liniei de tramvai… noi am mers... în plimbare pe jos... la dus apoi n-eam întors cu tramvaiul… un mijloc de transport... care rivalizează cu meroul din Bucureşti. Am servit cina la o terasă din jurul hotelului.
A treia zi după micul dejun care a fost devreme cam pe la ora 06.30 am plecat în jurul orelor 07.10. cu autocarul sa trecem peste marele pod Bosforus apoi pe partea asiatică cu feriboatul am scurtat cam 200Km… apoi cam 800 km... am parcurs prin Turcia pâna am ajuns in staţiunea Bodrum, care nu degeaba se mai spune SANT TROPEZUL ASIEI. , am ajuns în jurul orelor 20.30, după cam 5 minute n-eam cazat apoi am servit cina.
Din a patra zi până în ziua a noua am putut face tot ce ne doream…
Programul de servire a meselor era:
micul dejun care începea la ora 07.30 şi se termina la ora 10.00
micul dejun târziu care începea la ora 1030 şi se termina la ora 11.30
prânzul care începea la ora 12.30 şi se termina la ora 14.30
snake pool bar care începea la ora 16.00 şi se termina la ora 17.00
coffe break la pool bar care începea la ora 17.00 şi se termina la ora 18.00
cina care începea la ora 19.30 şi se termina la ora 21.30
night soop care începea la ora 22.30.30 şi se termina la ora 23.00
băuturi
program pool bar bar piscina începea la ora 10.00 şi se termina la ora 23.00
program restaurant bar începea la ora 12.30 -14.00 şi 19.30 22.00
bauturi oferite la all inclisive la pahar
alcoolice
vodka cam de 40. grade alcolemie
raki cam de 38. grade alcolemie
gin cam de 28. grade alcolemie
vin roşu cam de 11. grade alcolemie
vin alb cam de 11. grade alcolemie
bere tuborg sau efes cam de 4 grade alcolemie
nonalcoolice
apa plată la dozator
sucuri locale la dozator acidulate
sucuri locale la dozator neacidulate
Acum să spunem ceva de cazare.
Toate locurile de cazare sunt în vile cu 2 etaje p+2 cu vedere la piscină sau la stradă, datorită poziţiei hotelului, nu este vedere la mare.
Camerele sunt comfortabile cu AC, TVsatelit, seif, baie cu duş, apă caldă permanent, mochetate pe jos, personal drăguţ, iar dacă cunoşti limba engleză, e de mare ajutor. Lenjeria se schimbă periodic, de asemenea prosoapele se schimbă periodic, nu ştiu cât de des.
Acesul în camere se face cu cartelă cu cip.
Hotelul dispune de o grădină plină cu verdeaţă, în imediata vecinătate a piscinei, unde se pot juca copii mici pentru că sunt cateva leagăne, un topogan, câteva animăluţe care atrag imediat atenţia.
Mai există centru Spa cu baie turcească si saună, precum si serviciu de masaj, jacuzzi si tratamente aromoterapie toate contracost. atenţie 20 euro/pers.
Dispune de asemenea se pot desfăşura activităţi sportive, cum ar fi tenis de masă, gratis.
Despre piscină.
Piscina este în aer liber.
Piscina are 2 componente piscina mare (propriuzisă) şi piscina pentru copii
Piscina mare are cam 50 m lungime şi cam 15 m lăţime, are 2 intări adâncime este cuprinsă între 1,30 m şi 1,90m.
Piscina pentru copii are cam 15m lungime şi cam 7 m. lăţime, intarea este în trepte adîncimea este de 0,5m
În jurul piscinei sunt şejlonguri, care sunt la liber, după principiul primul sosit, primul servit, umbrele mari, pentru cei care nu doresc să stea la soareşi canapele în jurul pool bar-ului, de asemenea la liber. La pool bar pentru cei cazaţi şi posesori de brăţărică toate băuturile specificate sunt gratis. Dar sunt şi alte băuturi alcoolice contacost gen... whiski, cokteluri diferite şi băuturi alcoolice la doză sau sticlă.
La piscină sunt animatori care pe parcursul zilei organizează diferite concursuri şi activităţi distractive menite să bine dispună turiştii.
O dată la 2 zile seara se organizează diferite activităţi, de genul seară turcească, concursuri atractive pentru turişti cu premii atractive de genul… un wekend gratis pentru cîştigători în Hotel Club ARINNA 4* cu ALL inclusive, tentant… nu !!!
Despre plajă.
Se află în imediata vecinătate a restaurantului la cam 5 minute de mers pe jos lejer, sunt cam 30 şezlonguri cu saltele şi umbreluţe, acestea din urmă sunt fixe
Plaja nu este de cea mai bună calitate dar este cu nisip şi pietricele
Recomandarea noastră este ca imediat ce se serveşte masa, pentru ce care doresc să facă plajă la mare, să plece spre plajă să ocupe din timp şezlonguri, care se ocupă după principiul primul sosit, primul servit.
Despre modul de prezentare şi servire a mesei la conceptul all inclusive.
La micul dejun
3-4 feluri de cornuleţe umplute cu: brânză, creme de vanilie... etc,
Oua fierte ,,caşcaval, rulade de pasăre, măsline de 4-5 feluri, salate de legume diferite de 5-6 feluri, dulceţuri de 5-6 feluri, iaurt, lapte cu cereale, unt, cafea, ceai, sucuri, pâine, fiecare după cum şi cât doreşte, iar după preferinţe de la restaurant, vin, vodka, bere, sucuri.
La prânz
1-2 feluri de supe specifice (nu le-am incercat), 3-4 feluri de mâncăruri cu legume şi carne de pasăre şi vită, cartofi fierţi sau prăjiţi, din care se poate face orice combinaţie pe plac, salate de legume diferite 6-7 feluri simple sau combinate cu iaurt, legume sotate de tot felul care mai decare mai frumos aranjate, maioneze2-3 feluri, la grătar o specialitate GHEOZLEME la fiecare masă, tot la gratar, câte 2 feluri de specialităţi, de genul frigărui, un fel de mititei din vită şi capră, copănele şi aripide pasăre, deserturi torture care mai decare mai frumos ornate, prăjituri de tot felul dar extreme de dulci, fructe (mere, portocale, pepene verde şi pepene galben) după bunul plac şi dupa nevoi, iar de de la restaurant se poate servi, vin, vodka, bere, sucuri… toate pentru o buna digestie.
La snake pool bar de la ora 16.00-17.00 după cum e norocul
Paste cu sos, haburgeri, gheozleme cu iaurt AIRAN
La cina
Aproape tot ca la masa de prânz
Acum sa va povestesc despre excursii opţionale.
Turul tradiţional al staţiunii cu vizite la magazine de haine din piele... extrem de scumpe… toate preţurile în euro de la 400 la 2000 euro… dar dacă vă place… negociaţi la sânge... nu vă lăsaţi înşelaţi. , se mai vizitează magazine de bijuterii care sunt de asemenea scumpe dar… se poate negocia!!!
Toate excursiile se plătesc în euro... sună frumos... nu!!!
Se poate vizita cetatea Halikarnas din centrul Bodrumului, intarea 20 lt. nu se merită căci la interior sunt expoziţii temporare, ex. Expoziţie de covoare
Se mai poate vizita fără bani vechea poartă Myndus din Bodrum şi amfiteatrul grecesc.
Se mai poate face boat trip adică o excursie cu vaporaşul cu durata de 1 zi de la 10.00 la 17.00 cu prănz pe vaporaş, şi cu plaja pe vaporaş, de asemenea cu staţionare in cam 4-5 locuri pentru a face baie ăn apa de un albastru greu de inchipuit, merită costă 20 euro
Se mai poate face o vizită la PAMUKALE care durează 1 zi întreagă de dimineaţă devreme 05.30 pâna seara la 18.30 costă dacă se ia de la agenţia parteneră SIBA preţ 45 E/pers. şi e ghid roman peste tot, dacă se ia de la agenţii locale poate scădea la 25-35 E/pers. , ghid în limba engleză.
Se mai poate face Scubadiving, scufundări în mare de durata de 40-50-min, agenţia parteneră SIBA preţ 40 E/pers. , agenţie locală 25-30E/pers.
Se mai poate face excursie la insula KOS conform legendei, locul unde Hipocrate părintele medicinei isi invata elevii, la preţul de 25E/pers. Ptr. Feriboat-dus şi întors, taxa de vizitare locală ce se plăteşte pe insulă cam 15 E/pers.
Se mai poate face excursie safari cu jeep cam 50E/pers.
La întoarcere se vizitează pentru cei care vor cetatea Efes 20Lt. /pers
Se mai poate vizita casa sfintei Fecioare Maria unde a trăit ultmii ani din viaţă 12Lt. /pers.
După ce se face cazarea la Canakkale se poate vizita faleza şi calul troian cel care s-a folosit la filmările filmului Troia.
Trimis de andriesmihai in 21.07.11 20:36:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: KUSADASI
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andriesmihai); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Un review bun si util, felicitari & multumiri @andriesmihai. Te-as ruga insa mai multa atentie la regulile acestui site -- sunt interzise referirile la agentii, sunt considerate reclama si iti pot aduce sanctiuni.
Pe de alta parte, o recomandare generala spune ca e bine sa segmentezi impresiile din vacanta in doua articole distincte: unul referitoare la cazare (cu detalii despre camere, masa, servicii, plaja, imprejurimi, distractie si relaxare etc) si unul cu recmandari generale 'de calatorie' - locuri de vizitat etc. Procedand astfel, informatiile sunt organizate optim pentru o eventuala regasire a lor de catre cei interesati
Doar un exemplu: informatiile atat de utile despre acest circuit cu greu vor fi gasite de cei interesati in aceasta informatie - circuit Romania - Itsambul - Bodrum; cel mai probabil peste ele vor da doar cei care studiaza rubrica (de cazare!) dedicata club-hotelului Arinna!
Altfel ar fi stat lucurile daca scriai doua articole: unul strict despre hotel si un altul despre circuitul in sine...
Salut Mihai!
Un rw foarte bun, ai depus destul ,,efort'' pentru a informa comunitatea AFA, despre locurile petrecute din sejurul tau!
Din pacate, da-mi voie sa te contrazic, in ceea ce priveste ,,vizitarea Cetatii Halycarnas-NU se merita! ''
Imi pare sincer rau ca ghidul nu te-a mai ,,bombardat'', cu informatii de genu':
Halycarnas (Bodrumul, de azi!) este locul de nastere parintelui istoriei Herodot, statuie pe care ai admirat-o langa cetate, alaturi de grupul statuar al zeitei Artemis!
Urbanismul orasului nu prevede constructia de locuinte mai mare de 2 etaje, cu fatade obligat albe!
Castelul Sf. Petru, este un obiectiv turistic emblematic al orasului, construit pe o peninsula in sec. al XV-lea, este foarte bine intretinut, cu monumente medievale bine pastrate (mozaicurile, sunt superbe!).
Turnul cetatii iti ofera o minunata panorama a orasului-port si o priveliste ,,de turcoaz'' spre Insula KOS (Grecia) -locul nasterii parintelui medicinei, Hypocrat (asa cum foarte la obiect ai afirmat si tu...). Pacat ca ai ratat aceasta oportunitate, dar cine stie, poate...
Iti astept cu maxima curiozitate fotografiile!
Vacante frumoase!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2011 Dezamagire — scris în 18.05.12 de militaruadyna din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2009 Merita sa revii an de an — scris în 29.08.09 de callmevaly din BUCURESTI - RECOMANDĂ