GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Circuit Serbia – Croația – Muntenegru
Am plecat din Bucuresti in 23 august la ora 6, un autocar bun Setra, cu 50 de turisti plus ghida Manuela, plus o ghidusa stagiara si dupa valea Oltului, Sibiu, Deva, Timisoara, Stamora Moravita am ajuns la Belgrad pe la ora 8 seara. Din pacate ploua torential si nu ne-am putut bucura de un tur pietonal, asa ca am facut un tur cu autocarul si am vazut ce se putea: Parlamentul, Citadela, artera pietonala goala de petrecareti, Palatul Printesei si cam atat pe geamul autocarului. Raman cu regretul ca nu am vazut macar o mica parte din Belgrad, intr-o plimbare pe jos. Asta este, poate alta data.
Cazare la hotelul Centar Balasevici 3*, str. Miska Kranija 17a, Beograd, Serbia.
Am ajuns pe ploaie la hotel care se compune din 2 corpuri cu o terasa restaurant intre ele. Autocarul ne-a lasat la primul hotel unde era si receptia dar noua ne-au dat camere in celelalt corp, pana la care am tarat de valize vreo 50 de metri. Cand am ajuns am vazut ca era o nunta la restaurant. Am crezut ca adio odihna, dar la ora 23 toti au plecat acasa si nunta s-a incheiat.
Am avut camera la nivelul 2, pe mijlocul hotelului, cu fata spre bulevard. Camera mare, inalta, cu un tapet de trandafiri, curata, fara frigider si nu ami amintesc sa fi vazut televizorul dar nu imi trebuia.
Baia curata, cu sapun la dozator, dar o. k.
Noaptea scurta, ca maine traversam Muntenegru spre Cetinje
Micul dejun bun, cu mezeluri, cascaval, branza, cornuri, unt, gemuri si o cafea acceptabila.
Dimineata am vazut ca in curtea inerioara a hotelului erau foarte multe flori, aranjamente foarte frumoase si un catelus al restaurantului foarte insistent in a fi mangaiat.
Ziua a doua : traversam Serbia, opoi Muntenegru, oprim si admiram canionul Tata, superb, apoi Podgorica, capitala Muntenegrului si ajungem la cazare in Cetinje, la hotelul Grand 3*, str. Njegoseva 1 Cetinje 81250, Montenegro. Pe drum in jurul orei 20 ne-am oprit in locul in care anul trecut a fost accidentul cu autocarul romanesc unde muntenegrenii ne-au aratat solidaritatea lor, cinste lor. Unde pana atunci in autocar mai auzeai glume, rasete sau chicoteli, dupa aceasta oprire se facuse o liniste de se auzea musca. Cazarea s-a facut destul de repede eram la etajul 1 si sub geam era o gradinita cu o fantana arteziana, care speram sa se opreasca noaptea, dar nu a fost asa, a mers continuu. Hotelul este amplasat chiar in centrul oraselului, iar dincolo de parculetul cu fantana era resedinta premierului tarii, cred una dintre ele. Camera fara balcon, doar un grilaj, mare, spatioasa, un pat dublu mare, lenjerie buna, baia curate, sapun la dozator, dar totul bine. Micul dejun la parterul hotelului in stanga receptiei, acceptabil. Am putut iesi pe terasa pentru a fuma la o cafea bunicica. Apoi am facut un tur pietonal in Cetinje, care mi-a placut... Asa simti pulsul unui oras, mergand pe jos, vazand Primaria, piata, un targ bazar cu obiecte de artizanat si altele de vanzare, parcul, monumentele statui, niste vestigii din nu stiu ce secol si manastirea Sf. Petru, unde este expusa mana dreapta a Sf. Ioan Botezatorul si moastele nu mai stiu carui sfant care erau desvelite si ne-am inchinat si noi. Pentru vizita la aceasta bisericuta monument istoric a inclinat mai mult ghida sa o facem, sperand sa fie primita de catre nu stiu care calugar, nu era in program, dar la ora 12 am plecat spre Bora Kotorska, cel mai sudic fiord din Europa. Superb. Aici am facut o pauza de masa, am vazut preturi acceptabile si apoi din nou la drum spre Dubrovnik – Perla Adriatici.
Ziua 4. Dupa Parcul National Plitvice (voi reveni) urmeaza cazarea in Opatija.
Oferta de cazare era un pic mincinoasa; hotel Opatija 2* in Opatija sau hotel Mirna 3*in Livade cu cina optional 5 seri =50 euro. Hotelul Opatija este situate in centrul statiunii Opatija la 100 metri de plaja de care ne despartea un superb parc, o mica parcare cu o statie de benzina si soseaua din centrul statiunii. Cei care au ales 3* au luat teapa, autocarul ne lasa pe noi vreo 40 persoane din 50, mai platea si taxa de trecere a unui tunel sau pod si mai mergea vreo 40 km. sa ii duca la Livade sau Buzet, care era la vreo 10 km de mare si plaja, ei plecau in optionale cu mic dejun = pachetel cu oua si cu o ora mai devreme decat noi si ajungeau la cina = hrana rece. Nu am vazut hotelul lor dar am vazut ca erau cam nemultumiti. Unii chiar sperau sa stea la plaja, dar au fost pacaliti, prin neinformare de la agentia de unde au cumparat biletele.
Cand s-au impartit cheile camerelor s-au terminat, noi ramanand fara, dar s-a rezolvat imediat si chiar am nimerit bine, la capat de hol, departe de lift, linistit.
Hotelul Opatia este compus din aripa veche si cea noua. Pana la hotel urci o mica panta sau scarile vreo 40 de metri. Are o terasa frumoasa unde seara canta un instrumentist din muzica anilor 70-80 si se dansa, rusoicele faceau sedinte de fotografiat in rochii care mai de care decoltate si un parc superb cu multe flori si bancute unde stateam seara la o bere si o tigara.
In hol pe fotolii o multime de internauti cu tabletele in fata parca erau suparati unii cu altii, care mai de care sa trimita pozele facute spre lauda lor, ca de vazut nu prea au vazut stand toata ziua cu aparatul la ochi. Sa moara prietenii de necaz, na.
Receptia cu o deschidere frumoasa, am fost cazati in aripa veche, in lateral dar aveam vedere la mare.
Nu aveam balcon dar fereastra dadea la terasa restaurantului interior. Am avut camera la etajul 1 intermediar, adica intre etajul 1 si 2, lifturile erau mai incete. Camera mare, se vede ca este un hotel vechi, camere inalte, cu mobilier vechi dar curat, schimbau prosoapele in fiecare zi, baia mare curate cu cada si sapun la dozator.
Hotelul are o sala de conferinta, are o sala cu fotolii si masute cred pentru o sueta intr-un grup restrans sau a vedea un meci in grup. La intrarea in restaurant era un mic barulet. Am vazut ca serveau numai mic dejun si cina, fara pranz, cel putin cand am fost noi.
Restaurantul are vreo 4 saloane din care 2 mari si 2 mai mici, intr-unul servind noi masa si avand iesire pe terasa de sub camera noastra
Masa se servea in restaurantul de la parter, mai erau grupuri de rusi si nelipsitii chinezi.
In prima seara daca am ajuns la ora 22,30, ne astepta pe mese hrana rece ce consta intr-o farfurie pe care se gasea friptura din piept de pui, doua feluri de mezeluri, cascaval si o salata de legume fierte, totul acoperit cu folie; alaturi o sticla de apa ½ si paine in folie, frumos din partea lor, bucataria fiind inchisa la acea ora. Doar ca dintr-o eroare de comunicare erau mai putin cu 3 portii decat eram noi, noroc ca vreo 2 au renuntat de oboseala. Din ,,donatii’’ am incropit o portie. In zilele urmatoare nu au mai fost probleme. In cele 5 nopti cat am stat in hotel doar de doua ori am avut cina rece in rest era in sistem bufet suedez cu doua tipuri de supa si carne de pui, porc, vita, peste, salate, prajituri, placinte, pepene, portocale si altele, masa foarte buna. Cina era de la ora 18 la 21. Din grup doar jumatate au ales si cina.
Supa parca era o vegeta fiarta, dar alaturi erau taitei, mazare, fasole verde, branza si carne fiarta si ne iesea o supa cu de toate grozava. In restaurant nu aveai voie cu nimic de baut, umbla ospatarul cu un carucior cu bauturi : o apa 1 litru cam 12 lei, un pahar de vin 19 lei cam scumput.
Intr-o seara o fetita de vreo 12 ani a scos pe masa o sticla de apa care o primise la o cina rece tot de la restaurantul hotelului, dar i s-a atras atentia ca nu are voie.
Micul dejun era destul de bogat cu oua ochiuri sau fierte, omleta, 3 – 4 feluri de mezeluri, cascaval, gemuri portionate ciocolata, unt, margarina, branza topita, o branza dietetica care mie mi-a placut mult, cornuri, prajituri, paine de cel putin 4 feluri cafea la dozator, ceai, lapte, numai un carcotas putea fi nemultumit. De apreciat ca aveau o masa pentru cei care tineau regim cred cu preparate dietetice, acolo am gasit acea branza dulce care mi-a placut. Programul era de la ora 6 sau 6,30, unii turisti plecau devreme.
Noi beneficiam de ora in plus pana venea autocarul cu cealalta parte a grupului si mai savuram o cafea pe terasa restaurantului privind marea.
Unii au ales confort la hotel cu plata in plus a aerului conditionat dar nu era nevoie si mai aveau si vedere spre partea cu muntele. M-am plimbat prin parcul hotelului in spatele acestuia care este superb, cu niste copaci batrani : in jur sunt si case propritati particulare si in plimbare am intalnit o batranica localnica care plimba catelul si m-am intrebat cine era mai batran catelul sau localnica.
Hotelul are si o piscina pe care am incercat-o in cele 2 zile libere
Prima zi a cam plouat dar ne-am odihnit avand zi libera; cealalta parte a grupului au avut o plimbare in compensatie pentru cazarea un pic teapa, cred.
A doua zi, am fost in insula Krk, peninsula Istria si Pula
A treia zi am fost la Venetia
A patra zi croaziera in jurul insulei Krk in care nu am mers, ne-am plimbat si explorat statiunea Opatja pe indelete. Cumparaturi de la supermarket Konzum : apa, bere, condimente si cam atat.
A urmat plecarea spre Postojna, Ljubljana si Zagreb, Budapesta, o alta zi grea.
Ultima cazare inainte de plecarea spre Romania, a fost in Budapesta la hotelul Airport 4*, situate in aproprierea aeroportului. Un hotel cu adevarat de 4 stele, in forma de patrat, toate camerele avand un balcon in forma de semicerc dar cu raza de max. 30 cm. modern, camera nu foarte mare, tv. plasma, paturi separate, o masuta cu doua fotolii, frigider. Baia cu cabina de dus, foarte etansa, lucru pe care rar l-am intalnit, consumabile si prosoape alb curat cu sigla hotelului. Cabina de wc era separate de baie, alaturi si daca ar fi avut si o chiuveta in wc totul ar fi fost o. k. In dulap erau paturi sip erne de rezerva, plus perie de pantofi si perie de haine. Am folosit paturile cu toate ca era doar 1 septembrie, dar ajunseseram pe o ploaie torentiala si ni s-a parut cam rece. Hotelul are 4 nivele, este cred relativ nou, holurile erau pline de flori, receptia micuta, discreta si in dreapta intrarii era sala restaurantului. Micul dejun slabut cu salam unguresc, un fel de caltabos cu usturoi cu care m-am pacalit, cascaval, unt, gem, struguri, ceai, cafea. Restaurantul are terasa dar nimic nu era acoperit, si nici la intrarea in hotel nu era nici o copertina unde sa te aciuiezi cu o cafea la un fum de tigara. Si afara ploua, dar pana am plecat a stat ploaia.
Trimis de eugen88* in 04.03.15 18:30:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIRCUITE MULTI-ȚARĂ.
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (eugen88*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuit prin ţările fostei Iugoslavii" (deja existentă pe sait)
@eugen88, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".
S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
@webmasterX -
Multumesc! Am scris în viteză şi chiar nu ştiam unde să-l încadrez.
Interesant articol, felicitări! Chiar dacă sunt cam multe amănunte, poate neimportante pentru toată lumea, este o descriere a unui circuit organizat de o agenţie şi putem afla de aici, la ce ne putem aştepta... Despre circuite (organizate de o agenţie) se scrie puţin şi ar fi interesante deoarece, cu bune şi cu rele, mulţi dintre noi nu pot merge pe cont propriu în astfel de circuite.
Mie mi-a placut, interesant circuitul. Felicitari pentru review.
Am apreciat reviewul tau. Am facut si noi acelasi circuit acum trei ani cu cazare prelungita in insula Krk.
@mprofeanu -
Buna seara,
Circuitul cu insula Krk l-am gasit de 12 zile si sunt interesat de el in septembrie.
Aveti un review despre el?
Daca nu, il recomandati?
@marmin - Din pacate nu am scris despre Croatia din lipsa de timp.
Acum am inteles ca trebuie sa-mi fac timp sa scriu.
Este pacat pentru ca am fost in multe locuri si incepi sa le mai uiti.
Iti recomand acest circuit si este bine in septembrie pentru ca nu mai este asa de cald.
Sejur frumos!
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Circuite în Peninsula Balcanică, EUROPA" (deja existentă pe sait)
@eugen88*: vom merge si noi in circuit in Croatia. Puteti sa-mi spuneti, va rog, cu ce se merge in excursia la Venetia? Si cat timp ati facut din Croatia pana in Venetia? Multumesc si vacante frumoase in continuare.
Am citit review-ul cu mare interes, ca punct de plecare pentru un circuti in zona, cu destinatie finala Dubrovnik.
Si eu as fi interesata de vizita la Venetia, daca aveti timp sa ne oferiti informatii.
@addcont: Ce te interesează mai exact?
Autorul articolului nu a mai intrat pe site de doi ani
Eu am fost in Croatia in Iunie și am făcut o excursie in Veneția, pe apă, din Rovinj.
Se poate ajunge ușor și cu mașina, pe uscat, dar asta implica măcar o noapte de cazare și mulți bani
O sa scriu un articol dedicat acestei excursii.
Când pleci?
@krisstinna: Noi intentionam sa plecam abia vara viitoare, probabil in iulie, vom avea un an greu, cu licenta si admitere liceu, as ca o sa fie complicat... macar sa ma documentez din timp.
Intentia initiala a fost Dubrovnic, cu oprire o noapte undeva la dus si altundeva la intors.
Insa citind pe aici, as vrea sa fac un traseu ceva mai elaborat. Venetia ma tenteaza rau
Astept cu interes review-ul si orice sfaturi sau sugestii.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Traversare prin munti Serbia - Bosnia Hertegovina - Croatia — scris în 27.05.24 de Opelantara din FOCşANI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Circuit Bosnia Albania — 7 zile cu autocarul — scris în 07.11.23 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Călătoria spre cele trei mări (II) — scris în 09.08.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Călătoria spre cele trei mări (I) — scris în 09.08.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Amintiri dintr-o vacanță – puțină istorie românească, la munte în Bulgaria, două mări și o capitală — scris în 15.08.18 de sunflower din ALBA IULIA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 If It's Tuesday, This Must Be Belgium! (in traducere Daca e Duminica, este Albania!) — scris în 27.09.17 de titus29 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2017 De ce o vacanță în Macedonia și Albania... — scris în 27.09.17 de marnicpop din BUCURESTI - RECOMANDĂ