GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chiostro Delle Monache Hostel(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
La manastire cu tine, barbate!
“Du-te la manastire, Ofelia! ”, a spus Hamlet... si Ofelia s-a dus ca nu prea avea ce face, deh, asa erau vremurile, femeia se supunea fara carctire barbatului.
Ehe, multa apa s-a scurs pe garla de atunci, lucrurile s-au mai schimbat pe ici, pe colo si ma gandesc ca a venit vremea sa le razbunam pe stra-stra-stra bunicile noastre care, fie ca greseau au ba, erau trimise uneori la manastire sub stricta supraveghere a maicutelor. Asa ca dupa 20 de ani de casnicie, am hotarat: la manastire cu tine, barbate!
Am parasit tinutul Lombardiei si castelul cu fantome-catel de care v-am povestit si ne-am indreptat catre Toscana, cu un un mic ocol prin Genova si Riviera italiana despre care sper sa gasesc timp si sa scriu macar un articol pentru ca mi-a placut foarte tare. Prima noapte in Toscana am petrecut-o in San Gimignano, un oras foarte frumos care... nu mi-a placut :), dar despre asta as prefera sa va povestesc intr-un alt review.
Dupa un drum splendid prin inima Toscanei am ajuns in sfarsit in Volterra. Despre oras n-am sa detaliez aici pentru ca este locul unde, din toata Italia, mi-a ramas sufletul. Mi-as dori sa reusesc cumva sa va transmit macar o particica din bucuria pe care am avut-o vizitand acest loc asa incat voi scrie (sper!) un alt articol.
Ochisem pe internet, inainte de a pleca in vacanta, un loc de cazare ce parea “altfel”. Nu-mi plac hotelurile clasice tip “bloc”, iar locatia asta parea sa corespunda nevoii mele de inedit. Am facut rezervare dar nu am indraznit sa-i povestesc nimic sotului despre asta stiind ca in privinta locurilor de innoptat, preferintele noastre nu prea coincid. Las’ sa ma boscorodeasca cand s-o pomeni acolo, dar o noapte eu tot am sa rezerv. Asa ca... la manastire cu tine, barbate! :) Pentru ca da, locul ales de mine este o... fosta manastire, acum amenajata ca hotel.
Chiostro Delle Monache ( Viale Del Teatro 4 - Loc. San Girolamo, 56048 Volterra) este o fosta manastire franciscana construita in anul 1445, odata cu Biserica Saint Girolamo, aflata in imediata apropiere. Initial, ea a fost inceputa de municipalitate fiind apoi atribuita ordinului franciscan. In forma de patrat, cladirea are in centru o curte interioara strajuita pe cele patru laturi de un portic, o galerie exterioara marginita de coloane si arcade care este folosita in prezent drept terasa. Arhitectura porticului se datoreaza lui Michelozzo, sculptor si arhitect in atelierul lui Donatello.
Am avut ceva emotii pana am ajuns acolo pentru ca destinatia mea nu era practic un hotel ci... hostel, stiti voi, locul ala unde te poti trezi intr-o camera cu paturi supraetajate, dormind la comun. M-am asigurat ca nu se va intampla asa rezervand clar o camera cu 3 paturi si baie privata. La fata locului aveam sa constat ca nu erau doar 3 paturi ci 4, doua dintre ele fiind individuale, iar celelalte doua suprapuse. Este probabil camera cea mai mica care exista in Chiostro Delle Monache. Am vazut acolo si cupluri singure, dar cred ca locul este foarte potrivit pentru familii cu copii, camerele fiind mari, cu minimum 4 paturi.
Tot drumul pana la hostel am avut inima stransa cat un purice, dupa experienta de la castelul din Bergamo nu prea stiam cum o sa reactioneze sotul cand s-o pomeni, iarasi, intr-un hotel care nu e de fapt... hotel, sau cel putin nu in acceptiunea clasica. Curios este ca de cum am intrat in Chiostro Delle Monache a fost un fel de dragoste la prima vedere. Sotului i-a placut atat de mult incat, desi rezervasem pentru o singura noapte, in primele 5 minute a si decis ca vom mai sta inca o noapte aici.
Amplasat intr-un cadru natural minunat, la marginea orasului, intr-o zona linistita cu multa vegetatie si arbori seculari, hotelul nu este foarte confortabil totusi pentru cei care vor sa-si petreaca timpul in orasul vechi. De aici si pana la cea mai apropiata poarta de intrare in zona istorica a orasului aveti de parcurs cam 1 km pe jos. Un kilometru dus plus unul intors, la care adaugati si urcatul stradutelor in panta din centrul vechi, toate astea insumate va vor asigura o minunata febra musculara.
Camerele sunt mobilate simplu, auster chiar, dar sunt spatioase si au baie privata. Nu exista aer conditionat, doar un ventilator amarat care nu prea face fata verii toscane. Baia este mare, dotata cu cabina de dus, prosoape si cosmetice. Curatenia, hm, ce sa spun, poate sunt eu mai pretentioasa dar... am dormit in locuri mai curate. Ar fi cam de nota 7, este dealtfel singura bila neagra pe care o acord hotelului. Daca sunteti cazati la parter, beneficiati si de terasa amenajata unde se poate fuma sau sta la povesti pana seara tarziu.
Micul dejun este cuprins in pret si cred ca este unul din cele mai consistente de care am avut parte in Italia: cafea, lapte, cereale, mezeluri, dulciuri, paine de casa, sucuri, compoturi, iaurt, oua fierte si fructe.
Sala de mese este foarte frumoasa, s-au pastrat cateva fresce din perioada in care functiona aici manastirea.
Noi am ales sa mancam pe terasa unde soarele diminetii scalda curtea interioara, pasarelele ciripeau si... un turist se chinuia cu niste tehnici ioga care nu-i prea ieseau de ne-am prapadit de ras. Am avut deci parte si de un spectacol gratis in timpul mesei. :)
Pretul mi s-a parut initial destul de mare, 115 euro/noapte camera intrucat, asa cum spuneam mai devreme, conditiile de cazare sunt austere. Am avut insa si un oarecare discount prin booking.com ca deh, sunt client vechi asa incat am platit 90 de euro/noapte. Pe langa asta am mai avut parte de o surpriza frumoasa: a fost singura destinatie din Italia unde pe nota de plata ne-a fost trecut exact pretul cu care am rezervat, fara alte taxe de statiune, de parcare sau mai stiu eu ce taxe suplimentare. 90 de euro scria pe rezervarea mea, atat am platit, nici macar un cent in plus. Deci se poate... Ba mai mult, aveam rezervare pentru o singura noapte cu discontul de care va spuneam. Cand am decis sa mai stam o zi, ne-au incasat tot 90 euro/noapte desi nu mai era rezervare prin booking (pretul afisat la recetie era de 115 euro). Daca te gandesti ca totusi camera are 4 paturi, deci o familie cu copii poate sta confortabil aici, pretul nu mai pare atat de mare. Parcarea este gratuita.
Ehh... si uite asa am incercat eu sa-mi inchid sotul intr-o manastire, dar am avut surpriza sa-i placa. Ceva, ceva tot mi-a iesit – probabil pentru ca vechile obiceiuri se uita greu, hotelul pastreaza ceva din regulile monahale – seara la ora 10 se da stigerea, adica se incuie toate usile de acces iar micul dejun se serveste cu noaptea in cap, intre 7,30 si 8,30.
Noi am intarziat in oras mult peste ora stingerii iar la intoarcere am gasit hotelul in intuneric, scufundat intr-o liniste mormantala si cu toate usile zavorate. Tocmai cand ma pregateam sa ma catar pe burlan pana in camera, copilul a gasit o usa laterala deschisa, salvand astfel bietul burlan de o prabusire inevitabila.
Ne-a placut foarte tare orasul, ne-am simtit bine in fosta manastire, as reveni oricand cu placere.
Trimis de Dana.S in 08.09.16 18:56:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana.S); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40370940 N, 10.87418740 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
28 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Chiostro Delle Monache Hostel [Volterra], SAN GIMIGNANO" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@webmasterX: Nu, nu, nu
Nu are legatura cu San Gimignano
Cazarea este in Volterra, la 30 de km de San Gimignano!
@Dana. S: Volterra nu are zonă definită pe site. În cazuri de genul ăsta încadram hotelul la rubrica cea mai apropriată, în cazul de față San Gimignano.
Coordonatele sunt ok?
@webmaster26: Volterra ar trebui sa aiba zona definita pe site pentru ca este un oras diferit de San Gimignano. Nu se poate trece cazarea din Volterra ca fiind in alt oras ca inducem oamenii in eroare.
@webmaster26: coordonatele sunt ok
@Dana. S: Nu inducem pe nimeni în eroare, de aia ne chinuim să setăm și coordonatele GPS. Pentru fiecare hotel (indiferent de țară), aflat la o oarecare distanță de zona/orașul lui, în paranteză trecem localitatea, în cazul de față Volterra!
Zonele/orașele le adăugăm atunci când este necesar și/sau strâng un număr minim de rewiev-uri.
@webmaster26: Daca imi las sotul fara mancare calda inca o zi si ma apuc sa scriu un review despre Volterra, promiteti sa deschideti rubrica noua? Descopera Volterra...
@Dana. S: Chiar te rugăm, să scrii despre Volterra evident.
O să facem o rubrică nouă ''descoperă... ''sau ''o zi în... '' care va fi incadrată în aceeași zonă SAN GIMIGNANO
Așa că sfatul meu este să-i dai soțului ceva de mâncare ca să poți scrie/povesti liniștită
@Dana. S: Ce tare! E genul meu!
Să te cocoți pe burlan?! Heee... Glumă-tătă...
Da' în clopotniță v-ați cocoțat?
@webmaster26: Sotul o sa primeasca mancare calda abia dupa ce stropeste buxusii cu insecticid ca sunt plini de omizi.
Asa ca nu scapati de mine prea usor cu toate ca, discret, ma trimiti la cratita
@crismis: Pe clopotnita nu m-am urcat dar am incercat intr-o seara o coborare pe cearceafuri innodate. M-a prins stareta si m-a pedepsit cu vreo 20 de matanii si ceva penitenta
@Dana. S: Măi! Tu ești adorabilă! Esti mai zăpăcită decât mine. Eu nu-s pretențioasă la cazări, soțul meu da. Însă in vecii vecilor nu m-aș caza la o mănăstire pentru că-mi place să fumez și nu-i ok cu "iarba diavolului" pe teren "sfânt". În legătură cu omizile: noi am stropit degeaba. Au distrus tot, până la ultima frunzuliță. Felicitări, ești tare simpatică!
@krisstinna: Multumesc. Si eu sunt fumatoare, dar locul descris de mine nu mai este "teren sfant" de foarte multi ani, e hotel in toata regula, "pangarit" de fumatori ca mine
Nu ma descuraja cu buxusii ca eu sper sa-i mai salvez
@Dana. S: La mine au murit toți. Îi aveam din 1996, erau o minune, îi tundeam primăvara, erau superbi. Acum sunt uscăciuni, nu i-am scos, poate la primăvară vor da vreun semn de viață. Te pup dulce și vă doresc succes!
@Dana. S:
Totusi nu te-ai indurat sa-ti lasi jumatatea la manastire daca tot i-a placut (chiar, n-ai povestit despre maicute, erau stafidite sau cum?) Chestia cu cataratul pe burlan mi-a placut, unii, in alta locatie, au folosit scara de iesit pe acoperis de la un bloc vecin (nu noi, prieteni), cineva a anuntat politia care, venita la fata locului, le-a aratat tablita cu indicatii de intrare dupa ora de inchidere
Scrii fain.
Doamna, nu am inteles prea bine. Era manastire de maici sau de taici, caci domnului (dumneavoastra) nu i-ar fi fost indiferent acest aspect.
@elviramvio: Adevarat, nu m-am indurat sa-l las la manastire, era acolo o receptionera...
@Radu Tudoran: Ups, abia in urma ecoului dvs m-am luminat. Inteleg acum de ce sotul ma tot intreba aseara "ai scris ca e de maici, ai scris ca e de maici? "
@Dana. S:
Pai avand in vedere secolul in care traim intens, era normal ca bietul om sa insiste pentru lamurire : maici! Fie ele cum or fi.
Desi pagina duce la multe poante, ma opresc aici ca-l vad pe web cu dojana prin preajma.
Sincer, am fost curioasa cum e pe booking - ti-am vazut si comentariul care cred ca este singurul din Romania, n-am cercetat- si am trecut locul pe o lista de viitoare "penitente".
Vacante frumoase sa ai!
@Dana. S: Superbonus , si ma bucur, pentru ca azi m-am distrat cu toate articolele tale. Felicitari si scrii frumos, cu stralucirea unei viitoare mari stele.
Ma bucur ca am deschis articolele tale si-ti urez success in continuare. Din pacate vad ca am ajuns la finalul seriei incepute de tine pentru ca aici inca nu scrie "Va urma" insa am inteles ca nu o sa ne lasi cu ochii in soare asa ca ma bucur.
Felicitari inca o data, votat cu mare placere.
@mishu: wow, multumesc frumos, m-am imbujorat deja... Cat priveste scrisul, nu stiu daca scriu bine sau rau, dar stiu sigur ca o fac cu multa placere. Adevarat, ma cam iubeau toate profesoarele de romana din scolile pe unde am trecut. Dar daca ma uit la numarul de voturi comparativ cu multe alte articole, pare ca mai am de invatat.
Ma bucur ca v-am inseninat ziua, asta am si urmarit
In fond, vacanta este un prilej de relaxare, de bucurie, de momente frumoase petrecute alaturi de cei dragi. Daca nu ne amintim cu un mic zambet in coltul buzelor de vacantele trecute, inseamna ca nu ne-am atins scopul iar concediul nu a fost dintre cele mai bune.
Imi doresc sa va aduc informatii interesante, dar si un zambet prin articolele mele.
O zi buna va doresc
Super-articol, super-loc de cazare! Ai dreptate, nu ştiu câți ar fi ales o fosta mănăstire să se cazeze, dar a fost o expriență interesantă care merită luată în seamă!
Felicitări, mi-a plăcut totul: cum ai scris şi descris, în primul rând, dar şi locație e de reținut!
Vacanțe plăcute in continuare!
@Dana. S: Tot singură sunt și nu mă mai satur de citit articolele tale. Și am ajuns la mănăstire. Și cum să citesc pe uscat, mai îmi pun un pahar cu vin, că de treabă la ora asta nu mai poate fi vorba (curățenia după zugrăvit, îți dai seama).
Tot cu haz ne-ai povestit și despre această cazare. Mi-a plăcut curtea interioara, locul pentru siesta și mic dejun.
Felicitări pentru alegerea "mănăstirii" pentru cazare.
Dacă o țin tot așa, cu vinul nu cu cititul, cred că am să mă îmbăt... de plăcere.
Toate cele bune.
@Dana. S: Foarte bun articolul. Felicitări! Am citit finalul cu sufletul la gură, mă gândeam dacă e închis hotelul după ora 10 pe unde intră oamenii aceştia în hotel? Şi vine răspunsul dumneavoastră, pe burlan, şi aşteptam să văd cum, dar vine salvarea de la copil şi totul se termină cu bine.
Nu am fost încă in Italia, aşa că este de reţinut numele acestui hotel pentru viitor.
Vă doresc concedii plăcute.
@irinad: Multumesc frumos.
Sa stii ca sunt foarte multi care aleg manastirea, cand am fost eu era plin si au foarte multe camere.
@ANILU: Multumesc.
Cat priveste vinul sa stii ca si eu mi-am pus acum o jumatate de pahar, nu pot "duce" mai mult
Am adus o sticla de Chianti din Italia si se cerea desfacuta
@zlatna: Multumesc. Chiar este de retinut locul de cazare, noua ne-a placut. Daca ajungeti pe acolo poate n-ar fi rau sa va luati ceva cearsafuri cu dvs... in caz ca nu tine burlanul
@ANILU:
Nu ne-ai spus daca bei vin manastiresc, doar este una din afacerile neimpozitate, si la noi si la altii. Sincer, am cumparat de la fiecare manastire pe unde am fost, pentru comparare caci pretul de obicei este mai mare decat la vinul "laic", cel mai mult m-a dezamagit cel din Corfu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)