GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru cei care vor sa serveasca masa la o terasa sau la un restaurant ar fi bine sa stie la ce se refera unele din bucatele care sunt in meniu:
Salate
Shopska salata (шопска салата) = Slata din ardei copti, castraveţi, roşii, ceapă şi brânză albă.
Snezhanka (снежанка) = Iaurt, castraveti si usturoi tocat.
Katak (катък) = Iaurt cu brânză albă. Uneori, o puteţi găsi cu ardei copt, usturoi şi ulei.
Zelena salata (зелена салата) = Salata verde cu ceapa proaspata şi măsline.
Ovcharska salata (овчарска салата) = Castraveţi, roşii, ceapă, ciuperci, şuncă, ardei, ouă şi brânză.
Redena salata (редена салата) = Roşii feliate, castraveţi şi o bucată de brânză albă.
Supe
Bob chorba (боб чорба) = Fasole, diferite tipuri de legume şi plante aromatice tipic bulgaresti.
Shkembe chorba (шкембе чорба) = Ciorbă de burtă, cu lapte fiert si servit cu usturoi, oţet şi piper.
Supa Topcheta (супа топчета) = Chiftelute mici, fierte cu legume şi plante aromatice.
Tarator (таратор) = Supa rece din castraveţi, nuci, ulei şi iaurt.
Zelenchukova supa (зеленчукова супа) = Supa vegetala.
Pileshka supa (пилешка супа) = Supa de pui.
Supa Leshta (супа леща) = Linte, ierburi şi legume.
Mancare din carne:
Shishche (шишче) = Frigarui din bucati mici de pui sau carne de porc, ardei şi ceapă, la grătar.
Pileshki drobcheta (пилешки дробчета) = Ficatei de pui prajiti cu ceapa.
Parzhola (пържола) = Friptura.
Kyufte (кюфте) = Chiftele cu ceapă la gratar sau prajite.
Kebapche (кебапче) = Carne prajita la gratar si taiata fasii.
Gyuvech (гювеч) = Legume, ierburi şi bucăţele de carne, fierte la cuptor într-un vas de lut.
Gyuveche:(гювече) = Vase mici de faianţă, umplute cu ceapă, roşii, brânză, cârnaţi şi un ou.
Mancare vegetariana:
Yaytsa po panagyurski (яйца по панагюрски) = Ouă, sos cu iaurt, usturoi si un pic de piper rosu prajit.
Sirene po shopski (сирене по шопски) = Brânză albă, cu roşii coapte într-o oală mică.
Kashkaval pane (кашкавал пане) = Cas pane cu ou prăjit în pesmet.
Chushki byurek (чушки бюрек) = Ardei, umplut cu ouă şi brânză.
Zadusheni kartofi (задушени картофи) = Cartofi, înăbuşit cu unt şi servit cu usturoi şi mărar.
Mekitsi (мекици) = Bucăţi de aluat, de obicei servite cu gem sau brânză albă, un fel de clatite cu gem.
Banitsa (баница) = Produse de patiserie la cuptor patiserie, umplute cu brânză şi ouă.
Mish mash (миш-маш) = Ardei prăjiţi, roşii, ceapă, ouă şi brânză albă.
Deserturi:
Kiselo mlyako s orehi I med (кисело мляко с орехи и мед) = Iaurt cu sos de miere şi nuci zdrobite...
Krem Karamel (крем карамел) = Lapte şi ouă, coapte pe o caramel în cupe mici, un fel de lapte de pasare.
Trimis de Andc in 03.09.10 22:22:42
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Andc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
crem caramelul ala este de fapt cremă de zahăr ars. (crème caramel, fr.)
sirene po şopski are mai mult decât roşii cu brânză...
mai ar fi câteva mici inadvertenţe, dar grosso modo, e o descriere relativ ok a unora dintre felurile lor de mancare.
Parerea mea este ca nici nu e nevoie sa ne batem capul cu denumirile in limba bulgara , caci meniurile lor sunt scrise si in romana , avand in paranteza trecute ingredientele. Eu am fost la " Hapy la Ruse " recent, si in afara de explicatii . pe meniu erau si fotografiile felurilor servite. Era o placere sa alegi, chiar aratand cu degetul pe imagine. Oricum ospatarii vorbesc destul de bine romaneste cat sa te poata intelege si sa ia o comanda.
'
”Oricum ospatarii vorbesc destul de bine romaneste cat sa te poata intelege si sa ia o comanda...
încercă acelaşi lucru pe marginea drumului, la un han undeva 'in the middle of nowhere' în Bulgaria, nu într-un loc eminamente turistic...
Bravo, felicitari! util review-ul mai ales pentru tavernele din zonele mai putin frecventate de turisti. Intr-adevar, cam orice terasa de pe litoral are pozele si traducerle meniului, insa in rest...
ar mai fi kavarma, legume cu carne la cuptor, mai spre tocana noastra (eu am incercat de peste, de vita si de pui). de incercat neaparat ar trebui parlenka. e o chifla sau lipie cu usturoi, cu cascaval sau ambele, incalzita si ea la cuptor, foarte gustoasa. mai sunt chiftele din dovlecei si chiftele din vinete. si multe alte bunataturi, dar din pacate la mine partenera a invatat literele, eu ma uit ca la filme straine. e bine de invatat daca vreti sa va aventurati in afara zonele frecventate de romani (adica unde sunt si meniuri in romana): ruse, albena, balchik, nisipuri, veliko...
@Andc: din câte știu io,
”Kebapche (кебапче) = Carne prajita la gratar si taiata fasii.
sunt de fapt „mititeii” lor - având gustul specific al condimentului lor național (care eu personal cred că e fenicul, deși ei scriu în rețetă chimion), relativ greu suportabil de conaționalii noștri. Deși mie, sincer, chiar mi-au plăcut...
@Andc: și pentru că o întâmplare m-a readus aici, mai vin cu o micuță corectură la:
”Parzhola (пържола) = Friptura
e vorba de fapt despre cotlet (cu os) fript sau prăjit la tigaie sau grătar. Indiferent dacă e de porc, miel, berbecuț sau vită (se specifică de obicei „animalul” din care provine carnea - свинско (svinsko = de porc), агнешко (agneșko = de miel) sau телешко (teleșko = de vită).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2019 Bedouin Summer Bar - Stokite, Sevlievo — scris în 20.09.19 de georgel din TURNU MăGURELE [TR] - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Popasul Spectrum, Bulgaria, sau “La Steaguri” — scris în 12.07.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Popasul Baykal – popasul din padure — scris în 03.06.19 de vulpe mihaela din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Turkish Kebab - optiune perfecta pentru masa si repaus — scris în 19.07.12 de amero din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Mancaruri cu specific bulgaresc — scris în 11.02.10 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ