ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.09.2012
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Offenbach am Main
ÎNSCRIS: 30.08.12
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Castelul Hohenzollern - castelul Familiei Regale a Prusiei

Ilustrație video-muzicală
Arany Zoltan-Amorica


TIPĂREȘTE

Vazusem anul trecut, pe unul din canalele germane de televiziune, un reportaj despre acest castel si mi-am zis ca trebuie sa ajung si eu acolo, astfel, in aceasta vara, am organizat o vizita la Burg Hohenzollern.

Intre Frankfurt si Burg Hohenzollern sunt 270-280 km, pe care ii parcurgi in 2,5-3 ore pe autostrazile germane. Eu am folosit ruta Frankfurt-Karlsruhe-Stuttgart-Tübingen-Hechingen-Burg Hohenzollern, iar pe la 10:30 eram in parcarea castelului. Parcarea costa 2 euro intreaga zi, iar de aici la castel se ajunge fie urcand pe jos (un urcus de 30 minute), fie folosind autobuzul (statia e vis-a-vis de parcare, iar pretul e de 3 euro dus-intors sau 1,85 doar dus). Eu am ales varianta urcatului pe jos, pentru a ma bucura de o plimbare prin padure, insa nu recomand asta celor mai in varsta sau celor cu probleme de sanatate. Cele cateva sute de scari parcurse la urcare si coborare au facut sa-mi tremure picioarele intr-un mod incontrolabil (pur si simplu nu puteam sa ma opresc din tremurat, asta din cauza lipsei conditiei fizice). In parcare se mai gaseste un restaurant si un magazin de suveniruri.

Dupa 30 de minute de urcat prin padure am ajuns in final la Eagles’s Gate, intrarea principala a castelului, unde se afla si casa de bilete. Pretul biletului este de 5 euro (fara interiorul castelului) sau 10 euro (cu interior) /adult si 5 euro/copil. Pentru familiile cu copii exista posibilitatea achizitonarii unui bilet familial, care permite accesul (curte+interiorul castelului) a 2 adulti cu pana la maxim 4 copii. Pretul este de 25 euro. Castelul este deschis in fiecare zi (cu exceptia Ajunului Craciunului), intre orele 10:00-17:30 in sezonul de vara (16 martie-31 octombrie) si intre 10:00-14:30 in sezonul de iarna.

Am cumparat biletele si am intrat in castel, in lumea printilor si printeselor, inaintand pe drumul spiralat care leaga Eagles’s Gate de Torturm (Turnul Portii) si admirand zidurile gigantice si de nepatruns, efortul oamenilor, care au ridicat asemenea constructie si bine-inteles panorama, pe care o ofera castelul asupra regiunii (exista si telescoape care se pot folosi contracost). Prin Torturm se ajunge in curtea interioara, unde se gasesc cele doua capele: Capela catolica Sf. Mihail si capela protestanta; o terasa, un restaurant, un tun si un magazin de suveniruri.

Dupa plimbarea prin curtea castelului, ne-am hotarat sa intram si in castel si ne-am asezat pe scarile de la intrare, in asteptarea ghidului nostru. Vizitarea interiorului castelului se face doar cu ghid. Castelul ofera turistilor si tururi in alte limbi straine:

- pentru engleza-in cursul saptamanii, la ora 14:00, iar sambata si duminica, la 11:30,14:00 si 16:30.

- pentru franceza, spaniola, italiana, japoneza, chineza si rusa doar pentru grupuri mari si cu programare facuta in prealabil.

Turul dureaza 50 de minute, timp in care se viziteaza doar cateva camere. Parerea mea este ca exteriorul este mult mai interesant. Nu am putut face poze in interior, deoarece este strict interzis, dar am sa atasez cateva imagini gasite pe internet, pentru ca voi sa va faceti o imagine de ansamblu. Turul incepe din Stammbaumhalle (Sala arborelui genealogic), unde, dupa ce ne-am incaltat cu “papucii de vizita”, ghidul ne-a prezentat istoria familiei de Hohenzollern. Peretii camerei sunt pictati si ne prezinta arborele genealogic al familiei Hohenzollern, pe una din ramuri putandu-se observa si regii nostri, Carol I, Ferdinand I, Carol al II-lea si Mihai I. Din Sala arborelui genealogic am intrat in Grafensaal (Sala contelui), sala petrecerilor, care m-a impresionat cel mai mult. Urmatoarea oprire a fost in biblioteca, unde nu am vazut carti :), ci peretii frumos pictati, care prezinta diferite evenimente importante din istoria familiei de Hohenzollern. Am continuat cu Salonul regelui si Salonul reginei, cunoscut si sub denumirea de Blauer Salon (Salonul albastru), din cauza albastrului, care domina incaperea. De altfel, albastru este culoarea ramurii prusace a Hohenzollernilor, al carul sef este astazi printul Georg Friedrich. Ramurii Hohenzollern-Hechingen ii este atribuita culoarea rosie. Castelul este in proprietatea ambelor familii, albastrii detinand 1/3 din castel, iar rosii 2/3. Pe peretii Salonului albastru atarna portretele reginei Luiza, sotia regelui Frederic Wilhelm al III-lea; imparatesei Augusta, sotia imparatului Germaniei, Wilhelm I; imparatesei Victoria, fiica reginei Victoria a Marii Britanii si sotia imparatului Germaniei, Frederic al III-lea.

Turul s-a incheiat prin vizitarea Schatzkammer (Camera tezaurului), unde, pe langa diverse armuri, arme si alte obiecte, care au apartinut Hohenzollernilor, am putut vedea si Coroana regelui Prusiei si sceptrul.


[fb]
---
Trimis de ciprian.dima in 04.09.12 13:08:01
Validat / Publicat: 04.09.12 14:17:21
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7941 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ciprian.dima); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Burg Hohenzollern vazut din masina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[04.09.12 14:17:12]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

webmaster13
[04.09.12 23:39:33]
»

Articolul a "primit" o ilustratie muzicala sau video-muzicala - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul prefera o alta melodie, este rugat sa ne scrie (aci, ca ecou, ori pe PM)

mariana.olaru
[05.09.12 10:49:56]
»

Ca și la review-urile anterioare apreciez bogăția de informații utile cu care ne răsfeți, corectitudinea exprimării și scrierii (un lucru mai rar pentru cei din generația ta, mai ales a celor plecați din țară pentru un timp mai lung sau mai scurt), dar și preferința vădită spre un subiect drag și mie: castele, palate, cetăți. Mulțumesc așadar pentru această frumoasă incursiune!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[05.09.12 15:18:42]
»

@mariana. olaru: Ma bucur ca review-ul meu ti-a ajuns la inima. Cat despre corectitudinea exprimarii si scrierii pot sa zic ca este rezultatul a 18 ani de scoala si dovada faptului ca scoala romaneasca NU scoate tampiti, desi "ilustrii" nostri conducatori au alte opinii.

ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[05.09.12 15:21:07]
»

@webmaster13: Multumesc pentru ilustratia muzicala.

webmasterX
[28.04.15 17:47:51]
»

Mutat în rubrica "Castelul Hohenzollern [Bisingen], STUTTGART" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[29.04.15 12:22:49]
»

@webmasterX - Pozitionarea castelului este afisata corect.

puiutea
[13.07.15 13:40:22]
»

Bun, amănunțit, detailat! Felicitări!

ciprian.dimaAUTOR REVIEW
[14.07.15 10:22:22]
»

@puiutea - Multumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ciprian.dima, mariana.olaru
Alte impresii din această RUBRICĂCastelul Hohenzollern [Hechingen, Bisingen]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054039001464844 sec
    ecranul dvs: 1 x 1