ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.06.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Botoșani
ÎNSCRIS: 27.08.12
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 4 nopți
prieteni
18 AD. + 1 COPII -- v: 8 luni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 4 MIN

    Povestea vinului, doar un pretext!

    TIPĂREȘTE

    Aproape a devenit o traditie ca primavara, un grup de prieteni in frunte cu prietenul nostru somelierul, sa dam o fuga in Italia. De ce Italia? Italia, pentru ca organizatorul si cel care ne aduna este somelier si un mare pasionat de povestea vinului si pentru ca Italia, are vinuri de poveste.

    Vinul, este doar un pretext caci nu doar in cautarea podgoriilor si a cramelor mergem in Italia. Ne organizam la fata locului, avem un „italiano vero” cu noi si vizitam ce se poate in zona.

    Anul acesta, grupul a fost format din 18 adulti si un „degustator”de... lapte, nu de vin, in varsta de 8 luni. Destinatia a fost zona Abruzzo, mai exact localitatea Crecchio.

    Zborul a fost Suceava- Roma, aeroport Ciampino, iar de aici cu masini inchiriate spre locul nostru de cazare o pensiune in mijlocul viei.

    Casale 905, caci asta era cazarea noastra, este o vila din piatra, probabil mai veche, dar cu extinderi actuale, situata pe Strada Statale 538.

    Dupa un drum de aproximativ 3 ore ajungem in curtea pensiunii unde suntem primiti de proprietara si de personal si in scurt timp reusesc sa ne imprastie pe fiecare la locul sau.

    Receptia, este la parterul corpului principal, iar de aici se urca la trei dintre camere. Tot de la receptie se poate trece in restaurant. Micuta si cocheta, receptia este o oglinda a spatiului din preajma. Multe obiecte decorative, o imbinare armonioasa intre lemn si metal creeaza un mediu cald si primitor.

    Camerele sunt diferite, unele mai traditionale, altele mai moderne si mai simple, dar toate foarte curate si placute.

    In zona receptiei vor fi cazate 3 familii, iar restul vom merge in partea mai noua. Iesim prin restaurant si imediat vom urca o scara ce duce spre o terasa larga unde, in serile calde sau mai racorase, poti petrece alaturi de prieteni.

    De pe terasa se intra pe partea stanga in doua suite, iar pe dreapta intr-un hol comun pentru trei camere. Intr-una dintre aceste camere am fost cazati si noi.

    Camera, nu mare nu mica, foarte curata, cu un mobilier simplu, dar cu un tavan interesant, cu grinzi de lemn asezate in forma de brad peste zona varuita. Acelasi motiv se regaseste ca decor pe unul dintre pereti si este intalnit si in alte camere.

    Ce mai aveam in camera? Un pat, de fapt doua paturi ce au fost unite printr-o saltea unica a doua zi, niste etajere pe post de noptiere, dulapul cu rafturi si loc de umerase, un birou si un scaun, lampi cu iluminat local langa pat.

    Baia, dotata cu cele necesare, vas wc, bideu, cabina de dus, prosoape, cate 3 de fiecare si schimbate zilnic, uscator de par, un raft foarte util unde iti poti pune lucrurile personale si bineinteles consumabile ce erau zilnic inlocuite.

    Pe holul comun exista un mini racitor in care am gasit sucuri, apa si bere (contra cost).

    Dar ce era mai important, din camera aveai o priveliste de vis. In fata ti se desfasura pictura unui talentat si anonim pictor. In apropiere verdele crud al vitei de vie sau a arborilor ornamentali, iar in planul doi culmile inzapezite ale muntilor Apenini.

    La fel de frumoasa era si curtea pensiunii. In fata casei din piatra muscate rosii ca focul sau un palmier ce-si leagana ramurile, un batran dud ca cel a lui Zaheu sau cateva tuia aliniate precum soldatii. In spate, gasim un loc superb de relaxare printre bucatile de panza alba ce se leagana usor, alaturi o constructie din piatra ce pare a fi ghizdeaua unei fantani parasite, acum suport pentru flori sau alte obiecte din ceramica sau lemn, iar mai in spate piscina strajuita pe o latura de „un zid” de trandafiri purpurii. Nu era vremea sa ne aruncam in piscina, dar o baie privind la culmile inzapezite ar fi fost pe placul unora...

    Micul dejun, era inclus in tariful pe camera si se servea in restaurantul de langa receptie. Destul de bogat, dar nu chiar pe placul nostru, multe produse de patiserie ce pareau din comert, sucuri naturale, bune si variate, ceva branzeturi si carnuri, o omleta care nu prea a fost apreciata, cereale, fructe, bob (pentru cunoscatori!) rosii, castraveti, ceai, cafea, unt, dulceata. Deci, nu te puteai plange decat daca erai foarte carcotas... Oricum gaseai sa bagi ceva la „ghiozdan” ce sa te tina pana la urmatoarea masa.

    Restaurantul, ca si restul pensiunii, beneficiaza de grija pentru frumos si o atmosfera placuta. Cu peretii din piatra, cu arcade si ferestre ce filtreaza difuz lumina, cu o padoseala din ceramica si cateva obiecte decorative asezate din loc in loc, iti da o stare de bine. Mesele din restaurant sunt din lemn si arata obisnuit, dar sunt cateva mai deosebite. Pe un cadru de lemn, mai exact pe o roata de car, este asezat blatul de sticla, iar piciorul mesei este din fier forjat. Se intalneste in multe colturi ale vilei combinatia elementelor naturale, lemn, fier si piatra.

    Ca locatie, Casale 905 este convenabila daca vrei sa vizitezi zona. In apropiere se afla orase precum Pescara, Ortona, Luciano, dar si alte mici localitati cochete ce au cu siguranta un castel sau o biserica interesanta de vazut. Daca astea nu te pasioneaza, in apropiere sunt multe parcuri nationale unde o drumetie iti poate consuma caloriile, incanta sufletul si oxigena creierul...

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de DOINITA in 08.06.19 11:38:29
    Validat / Publicat: 08.06.19 12:36:07
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.

    VIZUALIZĂRI: 1464 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DOINITA); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P11 Peste gard la vecini
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 57200 PMA (din 43 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [08.06.19 12:34:57]
    »

    Excelentă recomandarea

    Mutat în rubrica "Casale 905 [Crecchio], PESCARA" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [08.06.19 13:31:44]
    »

    @webmasterX: Multumesc frumos pentru apreciere Localizarea pe harta este OK.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster
    [09.06.19 00:21:07]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    DOINITAAUTOR REVIEW
    [09.06.19 16:43:13]
    »

    @webmaster: Mulțumesc frumos!

    tata123 🔱
    [10.06.19 09:50:01]
    »

    @DOINITA: Frumos, deosebit, interesant. Excursiile tematice, alături de un specialist în domeniul respectiv constituie o încântare și prilej de a descoperi lucruri noi.

    Prin alte țări turismul viticol e foarte dezvoltat, cazarea și degustarea la crame și conace rurale fiind o experiență inedită. În ultimii 10 ani s-a dezvoltat destul de mult și în România acest segment de turism de nișă. Să fie cu noroc!

    Mulțumim pentru prezentare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    DOINITAAUTOR REVIEW
    [11.06.19 07:41:49]
    »

    @tata123: Intradevar o asemenea experienta merita. Noi, avem prilejul de a participa si in zona noastra, mai exact in Botosani, la asemenea evenimente. Prietenul nostru este un profesionist pasionat de asa ceva. Sunt profesionisti si profesionisti pasionati, iar el este unul.

    Sa speram ca si Romania, care are vinuri bune, va reusi sa se afirme pe plan mondial si sa facem si turism stropit cu licoarea lui Dionisos sau Bacchus.

    Multumesc pentru aprecieri si pentru timpul acordat!

    Vacante frumoase!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    DOINITA, tata123 🔱

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056097984313965 sec
    ecranul dvs: 1 x 1