GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Camping Sarkany Thermal [Nyirbator](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Complex si strand: Sarkany apartman es camping Nyirbator
Am rezervat cu ceva vreme inainte locuri aici, si n-am gasit exact cand am vrut, e o locatie destul de ceruta. Nyirbator e un orasel de cam 12.000 de locuitori, aflat la 25 de km de granita cu Romania, la 35 de km fata de Carei. Daca doriti sa veniti aici recomand punctul de trecere de la Urziceni, nu se sta decat foarte rar mai mult de 10 minute la frontiera, spre deosebire de Petea unde poti sta si ore intregi. Pe drumul catre autostrada M3, la iesirea din oras se face o ramificatie catre stanga, treceti pe langa lac, si pe langa strand, apoi apare la cateva sute de metri la stanga poarta de intrare in complex. Totul bine aranjat si semnalizat.
E intins pe o suprafata mare, cu umbra multa, loc de joaca pentru copii, cu copaci mari si iarba fain intretinuta. Cea mai mare parte este dedicata pentru corturi si pentru rulote, noi am stat intr-un apartament de tip bungalow. Apartamentele sunt cumva grupate cate doua, cu o terasa comuna cu vecinii de vis-a vis dar cu masa si bancute separate, este cate un loc de parcare pentru fiecare apartament.
Apartamentul are un living maricel, cu canapea extensibila, dulap, masuta si scaune, televizor, bucatarioara cu frigider, plita si ustensile de gatit, vase si tacamuri, plus chiuveta si cuptor cu microunde, o baie cu aerisire si un dormitor micut – patul si un dulap. In dormitor mai este o usa catre exterior – nu-mi e clar la ce foloseste, si intre living si baie…. inca o usa spre exterior, nefolosita. Cred ca au avut usi pe stoc si le-au rezolvat aici :). Curatenia in camera si in baie OK, probabilde terasa au uitat, ceva praf si cateva goange au ramas pe sub masa. Usa si peretele dinspre terasa nu prea izoleaza fonic, de altfel, camera nefiind dotata cu AC am stat cu ambele geamuri deschise, nu-i asa mare problema, cel mult risti sa auzi ca te cheama vecinii de terasa la o palinca si n-ai cum sa te faci ca nu auzi :).
Pretul pentru apartament e de 13.000 forinti pe noapte (ceva de genul 190 lei) nu e tocmai mic insa e inclusa si intrarea in strand. Am platit avans, online 10.000 cand am rezervat, am tiparit OP-ul si am facut bine, l-am aratat la checkin si am salvat timp. Doamnele de la recepte au fost ok, politicoase, parca mi-ar fi placut sa ne dea mai multe explicatii (de exemplu in prima zi primesti cipurile-bratara de acces de la receptia complexului, insa nu-s active, trebuie sa iesi afara si sa le activezi la receptia strandului, pana te prinzi te cam invarti de pomana, cei din complex putand ajunge in strand si pe direct – pe o poarta aflata intre cele doua locatii). Toate indicatiile importante din strand, pe langa maghiara sunt scrise si in romana si slovaca. In complex de altfel erau cazati multi romani, polonezi si slovaci – cum spuneam – o locatie foarte apreciata.
In baie e un singur prosop – asa ca e bine sa vi le puneti cu voi in bagaje. De altfel toata locatia e conceputa pe stilul camping –ai cam ce iti aduci de acasa si toata lumea e ok cu asta. In toata locatia nu gasesti de exemplu un magazin cat de mic, de la care sa-ti iei de exemplu paine, un plic de cafea sau alte cele ce se gasesc pe la noi la cate-un non stop cu de toate. Sunt disponibile insa terasele din strand in timpul programului, se poate cumpara de acolo bere, sucuri (cam 5-6 lei cutia) – e bine sa aveti forinti schimbati, nu toate terasele au cititor de card, sau se poate manca dar nu cine stie ce divers – hamburgheri, snitele cu cartofi pai, asa ceva la 12-13 lei, sau placinte, inghetate si alte asemenea. Cu totii din complex (in afara de noi :)) vin aprovizionati cu de toate, de altfel la exact 2 km de complex e un supermarket Tesco cu tot ce trebuie (se ia spre oras, la sensul giratoriu se ia spre Debrecen, acolo e). Este si mic dejun daca doriti, costa vreo 11 lei/caciula, insa nu e ca in alte locuri – iti aduce paznicul in caserola ce comanzi, de exemplu – crenvursti sau omleta sau paine cu ou sau ce-o mai fi, ce-ti le alegi de pe o lista de la receptie. Se poate comanda si cina, tot in acelasi sistem, cu paznic & caserola (mancarea provine de la bufetul din interiorul strandului), nu foarte scump, portie destul de mare. Oricum, nu prea se practica, majoritatea isi gatesc cu cea mai mare placere mancarea la fata locului. Apa calda a functionat cum trebuie, nu au fost probleme. In baie, din partea casei este sapun: gelul de dus – stiti deja :) - ti-l procuri singur.
Strandul se intinde pe o suprafata mare, are si terenuri de sport, copaci mari, umbrosi (totusi insa in zilele foarte calde era cam batalie pe locurile cu umbra – se simte lipsa mai multor umbrelute suplimentare), se pot inchiria si sezlonguri de la receptia strandului cu vreo 10 lei pe zi, primesti o etichetuta galbena pe care o dai unei fete care sta langa stiva cu sezlonguri – le cari apoi pana unde vrei, seara nu trebuie aduse inapoi. Am fost intr-o zi lucratoare si erau foarte multi clienti, fara insa sa dea impresia de aglomerat. La exterior sunt 5 bazine: unul mare, de distractii, cu apa rece si tobogane (intrarea la tobogane se plateste separat la receptie, accesul copiilor foarte mici nu e permis), unul cu apa mica pentru copilasi, un altul mai mare cu apa rece pentru zbenguiala si inot si doua cu apa termala, nu foarte adanci, doar pana la brau si cu apa cam… nu prea calda. Ma pregateam sa bomban – de ce in unele statiuni termale nu este si un bazin cu apa mai fierbinte nitel, o fi din cauza unor precautii, sau din economie, habar n-am, nu-i normal sa-ti vina la un moment dat sa iesi din apa termala… pentru ca ti-e frig. Dar s-a rezolvat – in interiorul cladirii sunt mai multe bazine, evident acoperite, si de inot si de tratament si de distractie, unul din ele e cu apa calda, pe la 37-39 de grade. Boon.
Curtenia in strand – nu am ce reprosa, apa din bazine curata, curat si in toalete. Fumatul e permis doar in locuri special amenajate, cam putine si aglomerate, nu poti deci dohani stand pe sezlongul tau, masura laudabila, desi mai vedeai ici-colo cate un chistoc prin iarba.
Cam subtire in schimb oferta de de-ale gurii, am patit la una din terase o faza de genul - vreau o salata: nu avem, atunci un hamburger: s-a terminat, atunci un hotdog, nu mai avem chifle, bine atunci o bere – dar nu e rece… ma rog, cam cum era la noi pe vremuri… :), daca aveai bani nu aveai pe ce-i cheltui. A! era si un sector de wellness in interiorul strandului, cu sauna, masaj si alte cele, insa nu le-am incercat, am auzit ca ar fi bine pus la punct, accesul se plateste suplimentar
Cam asta ar fi. Recomand locatia, daca veniti pregatiti e cu atat mai bine :)
Trimis de Trank in 29.08.17 14:13:01
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.84892330 N, 22.10965750 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Trank: Interesant locul si mai ales o destinatie usor accesibila zonei voastre. Felicitari, votat cu mare placere.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2016 Cazare și baie la Nyirbator — scris în 02.07.16 de dkkada din BAIA MARE - RECOMANDĂ