ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Drobeta-Turnu Severin
ÎNSCRIS: 04.05.16
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2015
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 10 MIN

    Giardino - super camping

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Așa că după o Florența vizitată slow. Iată-ne din nou călare pe GeRY cu destinația Marina di Massa, o stațiune de la țărmul Mării Tireniene despre care citisem pe ici pe colo, nu prea multe. Am ales-o pentru că era la o distanță bunicică de Cinque Terre, dar și de Pisa, iar în traseul nostru le inclusesem și pe una și pe alta. Nu aveam cazare, dar eram hotărâți să stăm cu cortul. A fost o solicitare expresă a puștiului nostru care mai trăise aventura campingului câteva nopți în Grecia, la Kavala și alte câteva prin România. Știam și că stațiunea are o șosea întreagă denumita Via dei Campeggi (șoseaua campingurilor), dar nu ni le imaginam înșiruite așa unul lângă altul, atât de bine dotate și atât de căutate. Ne-am tot uitat acasă pe net și am tot căutat, am găsit, dar ni s-a părut ciudat să rezervăm din țară locul de cort. Noi ca românii, las’ că vedem acolo, ne alegem la fața locului, auzi loc de cort rezervat??? . Acolo, SORPRESA!!! cum zice italianul, cele mai multe erau ocupate 100% doar era august. Puștiul și tati, care se documentaseră despre subiect, aveau și o serie de detalii la care țineau neapărat : să aibă copaci și umbră la cort, să aibă piscină, să nu aibă dușuri pe bază de monede, să fie aproape de mare, să, să, să...

    A trebuit să mai renunțăm la pretenții și să acceptăm prima variantă în care găseam loc de TENDA PICCOLA (cort mic). După câteva ture bune, din care am înțeles de ce pe autostradă am trecut pe lângă sau ne-au depășit atât de multe rulote, am găsit locuri libere la CAMPING GIARDINO.

    CAMPING GIARDINO – MARINA DI MASSA

    Am vorbit la recepție, ne-au delegat un “ italiano vero ”, bronzat și extrem de zâmbitor, care călare pe o bicicletă ne-a spus să îl urmăm. Ne-am ținut cu mașina după el, pentru că tot campingul este de fapt un mic orășel, și ne-a arătat locurile libere. Erau copaci, deci aveam umbră, avea piscină, dar dușul era cu monede. Am zis DA, am rămas și ne-am apucat să montăm micuța casă de pânză. Asta pentru că în jurul nostru erau numai “ vile ” dacă este să numim așa multitudinea de imensități de corturi sau rulote cărora nu le lipsea nimic. De la rafturi de pantofi, veioze, ghivece cu plante, animale de companie, biciclete, pătuțuri până la televizoare inteligente și lustre.

    Am plătit pentru o noapte 8 euro /adult, 6 euro/ bambini și 15 euro / locul de cort propriu zis unde avea loc și mașina.

    Am aflat ulterior că italienilor le place la nebunie să se mute cu cățel și purcel în camping și o fac pentru o lună sau chiar 2. Vin cu mic cu mare an de an și par să se cunoască între ei, se știu, sărbătoresc că se văd, se sărbătoresc în fiecare seară, păreau o mare familie oricum. Doar câțiva eram pe acolo “ rătăciți ”, adică se stabileau pentru câteva nopți sau doar în trecere ca să facă un popas pe traseu. Italienii erau ancorați acolo și ne arătau pe bună dreptate ce înseamnă “ il dolce far niente”.

    Știți cum se zice că cineva acolo sus te iubește, nu știu dacă în altă parte ar fi fost mai bine. Cele 4 zile (3 nopți) campate acolo au fost cu adevărat italiene.

    La intrare în camping au un mic magazinaș super-aprovizionat. De la băuturi de toate felurile, pâine de toate felurile, prăjituri, patiserie, fel și fel de mezeluri italiene, lactate …. tot ce vrei, micul dejun îl ai asigurat dacă vrei să mănânci lângă cort. Totul se poate felia, ambala, tăia, deci fără să faci prea multă mizerie.

    Apoi, tot aproape de intrare, există un mic restaurant cu o terasă unde în timpul zilei era cam liniște, dar seara începea sărbătoarea. Trei seri am stat acolo, în toate trei ei au cântat Tanti auguri pentru unul sau altul dintre turiști. Aveau o formație care era responsabilă de buna dispoziție și de la 8 seara până spre miezul nopții mâncau și chefuiau toți, de la cei de câteva luni până la cei mai în vârstă. În ceea ce privește mâncarea, era un fel de bufet suedezo-italian

    Adică aranjau niște mese pe marginea terasei, iar pe la ora 20 începeau să fie încărcate. Mai întâi veneau platourile cu antipasti (bruschete, brânzeturi de toate felurile, măsline de toate culorile, salamuri cat cuprinde și de toate soiurile), apoi soseau feliile de pizza, apoi pastele cu fructe de mare și risotto-ul cremos cu ciuperci și caracatiță și în final prăjiturelele. Pe terasă era invitată toată lumea, achitai doar băutura și cât timp aveai în față ceva de băut te serveai cu ce doreai și sărbătoreai cu ei.

    Prima seară am fost cam rezervați și nu pricepeam, am comandat pizza ca să o mâncă tot lângă cort. Nu ne-au refuzat, ne-au pregătit-o, ne-au avertizat că o să dureze cam mult pentru că cina la ei este pe un alt sistem, ne-au explicat, dar n-am prea avut incredere, după bălăceala în mare aveam o foameee. Așa că am așteptat cuminți pizza, a durat vreo o oră și …. timp în care am înțeles cum e cu bufetul suedezo-italian. Având berea în față ei ne tot explicau ce e cu platourile, abia atunci ne-am luminat. Am gustat și de pe platouri, dar comandasem și pizza, așa că ne-am cam ghiftuit în seara aceea. Abia a doua și a treia seară am intrat în decor.

    Piscina, de fapt piscinele, campingului se deschideau la ora 10 dimineața, iar seara la ora 20 se închideau. Bazinele sunt împrejmuite cu un gard, dotate cu șezlonguri și salvamar. Nu ai voie să intri cu capul descoperit. Dacă nu ai casca ta de păr, primești una de la ei, iar supraveghetorii sunt extrem de atenți să o folosești. E frumos pentru că din bazin admiri în toată splendoarea lor Alpii Apuani, cei care adăpostesc celebrele cariere de marmură de Carrara.

    Ne-am bălăcit destul de puțin la piscină pentru că marea noastră iubire de vară este MAREA.

    Am făcut plajă exact în dreptul campingului, doar treceam strada și ajungeam la calea de acces către Marea Tireniană. Nu e la fel de albastră ca sora ei elenă - Egee, dar este limpede, la fel de caldă și la fel de îmbietoare. Are o culoare verde turcoaz pe care și-o pierde la orele prânzului din cauza nisipului extrem de fin care se ridică atunci când turiștii se îngrămădesc să se răcorească. Plajele sunt amenajate, dar în dreptul fiecărui camping există porțiuni bine delimitate în care te poți instala cu prosopul tău, umbrela ta, gentuța frigorifică, cu cățel, cu purcel … adică free beach.

    Cele amenajate sunt mai scumpe decât cele grecești, 15 euro – te costa închirierea unei umbreluțe sub care te relaxai pe 2 sezlonguri și atât. Nu măsuță, nu al treilea scăunel sau chiar șezlong cum ne obișnuisem în Thassos. Acolo la 12 euro pe zi am beneficiat toată vacanța de umbrelă (nu umbreluța), măsuța, 3 șezlonguri sau 2 + scaun rabatabil, ca să nu spun că în Halkidiki ne-am lăfăit pe plaje în care închirierea șezlongurilor presupunea doar consumația de la barul de pe plajă. Așadar, mai scump la plajă în Italia.

    O zi și jumătate ne-am bălăcit doar, ne-am odihnit, ne-am bucurat la mare de soarele toscan și de bunătățile italiene. Mi-am savurat cafeaua la prima oră pe plajă, am înotat în apa limpede și curată, ne-am amestecat pe aleile campingului cu italienii și seara am cântat “ TANTI AUGURI ” bucurându-ne de pofta lor de viață și de puterea de a îmbrățișa pentru 2 luni expresia il dolce far niente.

    Nimeni nu gătea. Dimineața își făceau cafeaua și se bucurau de ea lângă rulotă. Nu sfârâiau grătarele, nu forfoteau ciorbele. Acolo toată lumea era în vacanță, de la bunicul și bunica până la nepoții care păreau că nu mănâncă niciodată pentru că erau într-o joacă continuă. Probabil o făceau pe repede înainte cu câte o felie de pizza în mână sau seara îi vedeai câteva minute la masă ciugulind ce la place pentru că o țineau tot într-o veselie pe aleile campingului, se alergau, se cărau unul pe altul cu bicicletele, se strângeau la un joc de cărți sau remi. Nu urla muzica, nu mâncau semințe.

    Am uitat să vă povestesc cum e cu monedele pentru duș, cele de care ne speriasem noi și credeam că e o kestie nașpa. Mi s-a părut cel mai ingenios mod găsit vreodată pentru o fluidizare a traficului de turiști dacă pot să zic așa, dar și de economisire a apei. Cabinele de duș, multe, destul de multe, erau dotate fiecare cu un fel de cutie metalică. Intrai, introduceai moneda și timp de 3-4 minute, nu am cronometrat, aveai la discreție apă BUNĂ de duș. Nici prea caldă, nici prea rece (iar eu sunt extrem de pretențioasă când vine vorba de apa caldă, care trebuie să fie caldă, nu călâie ca de pâine) și exact cât să te speli într-un ritm normal. Prima dată am avut buzunarul de la halat încărcat de bănuți și capul plin de întrebări : dacă nu-mi ajunge, dacă rămân cu șamponul în cap, dacă e prea rece??? dacă, dacă, dacă??? …. Nimic din toate astea nu s-a întâmplat. Sunt setate atât de bine, astfel încât, așa cum vă spuneam, la ora 19-20 când toată lumea venea de la plajă niciodată nu a fost coadă. Intrai sărat de la apa de mare, băgai moneda, 3 minute, șampon, ieșeai curat ca un prunc. Mare idee, mare invenție!!!

    Toată zona dedicată dușurilor, chiuvetelor, toaletelor era foarte bine dotată, delimitată și întreținută. Zonele erau bine împărțite și amplasate : cea cu dușurile era, apoi cea de chiuvete unde te speli pe mâini, pe față, pe dinți, aici sunt peste tot prize (pentru aparate de ras, uscătoare, ondulatoare, etc). Alta separat în care puteai să speli fructe, legume, farfurii, castroane, cești, aceasta era legată de o zonă în care aveai puse la dispoziție, frigidere și lăzi frigofirice. Erau deschise tot timpul, nu dispărea nimic, nu erau supraîncărcate.

    Zona cu mașini de spălat rufe și apoi zona de toalete care era ” farmacie ”. Mă gândisem să scriu spital, dar era de 5 ori mai curat și mai bine întreținută ca multe dintre spitalele noastre. Erau toalete normale, dar și turcești. Totul curat, nu mirosea urât, niciun fel de mizerie și bine păstrat. Cred că ăsta este secretul. Toată lumea respectă regulile de bună purtare și curățenie. Au instalații de golit toaletele rulotelor, de spălat, fel și fel de mașinării, aspiratoare, pubele de colectare selectivă și au și zonă de grătare.

    Așa că o după amiază întreagă și încă o zi plină după aceea am savurat expresia “ il dolce far niente ”. Nu am făcut nimic, am contemplat frumusețea mării, ne-am savurat cafeaua și băuturile, ne-am bucurat de Italia și italieni, de apă, de briză și de soare, am visat, am citit pe plajă, am TRÂNDĂVIT pur și simplu. A treia zi aveam să luăm drumul către Marea Ligurică și ale ei pământuri colorate, locuri în care pășești într-o altă lume, a altor timpuri, acolo unde marea și stâncile se iubesc, unde pitoresc se îmbină perfect cu spectaculos.

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de anuca27 in 23.05.16 17:01:32
    Validat / Publicat: 23.05.16 18:48:02
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 3349 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (anuca27); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 prima intalnire cu marea Tireniana
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 21800 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest review

    8 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [23.05.16 18:43:24]
    »

    Mutat în rubrica "Camping Giardino Marina di Massa [Partaccia], MASSA-CARRARA" (nou-creată pe sait)

    --

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    Mihai18
    [23.05.16 21:40:07]
    »

    Bună seara doamnă. Sunt Mihai 18.

    De ceva vreme încerc să mă abțin să scriu ecouri pentru că am cam multe, dar nu reușesc mereu, ca acum. Așadar, acest ecou este o excepție.

    Mi-a plăcut reviewul dv. Este ceva inedit întâlnit pe AFA, pentru că rar întâlnesc acest mod cât se poate de natural de a-ți petrece vacanța, trăit și de mine cândva. Ceva asemănător am mai întâlnit la @ Cameliagrozescu în reviewul „Rulotista din mine a găsit raiul la Mamaia” pe care l-am apreciat.

    În reviewul dv. îmi place cursivitatea ideilor și sinceritatea lor. Am fost plăcut impresionat de condițiile bune de la acel camping din Italia. Ați detaliat foarte frumos zilele petrecute acolo. Așa, da.

    Acest review mi-a răscolit și amintiri. Pe scurt. Eu cu soția eram tineri, anul nu mai contează. Era o zi de sâmbătă după-amiază, zi de vară însorită. Sosiți de la serviciu, unul din noi a spus, mai mult în glumă. Ce frumos o fi acum la mare. Ce credeți? Intr-o oră am pus în portbagaj ce trebuie, ne-am luat copilul care avea aproximativ vârsta copilului dv. și pe la ora 23 montam cortul la Năvodari. Ziua următoare (duminică) ne-am petrecut-o pe plajă și seara eram acasă pentru că a 2-a zi începeam o nouă săptămână de lucru. Ce vremuri frumoase am trăit atunci.

    Cu acest review mi-ați făcut o seară frumosă și vă mulțumesc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    anuca27AUTOR REVIEW
    [24.05.16 07:42:31]
    »

    @Mihai18 -ma bucur si cu mare drag si altadata. si eu tanjesc dupa " surprizele " de genul HAI! acum a mai crescut pustiul si le mai adoptam din cand in cand, dar in tinerete erau si mai dese... multumesc pentru ecou!

    Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / ITALIA
    [24.05.16 10:04:03]
    »

    @anuca27 - Super articol, Superlocaţie şi Superbonus din partea mea

    O experienţă similară am avut şi noi la Pisa, la camping Torre Pendente (Turnul înclinat): un ditamai spaţiul de campare unde, aşa cum bine ai observat, mulţi italieni îşi petreceau întreg concediul. Fiind mai vârstnici , noi am ales cazarea într-o rulotă pe care am împărţit-o cu o familie de polonezi cu un bebe de un an, de care eram despărţiţi printr-un placaj. Ăla micu' plângea din când în când noaptea , dar asta e, am avut ghinion.

    În schimb, în rulotă aveam şifonier, baie proprie şi televizor şi - chestie nemaipomenită! - am avut bucătăria afară, în "patio", adică o plită electrică cu două ochiuri aşezată pe un dulap în care am găsit un ibric, o tigaie şi o cratiţă, plus toată vesela necesară unui confort minim, inclusv bureţi de vase şi detergent. Prin urmare, ne-am pregătit singuri mâncarea.

    La barul de lângă piscină (în care se intra, aşa cum ai spus şi tu, numai cu cască pe cap) am urmărit seară de seară meciurile de la Campionatul European de Fotbal (era în 2012) şi am socializat cu turişti de diverse naţii la un pahar de bere sau un gelato.

    Uitându-mă pe notiţe, am văzut că ne-a costat 52 de euro pe noapte, un preţ rezonabil dar nu foarte mic.

    La astfel de campinguri ai într-adevăr sentimentul de apartenenţă la o mare familie.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    alinaro
    [24.05.16 10:53:36]
    »

    @anuca27 - Ce tare! Citeam, mă uitam cu un ochi la poze, și mă vedeam pe mine, tot în august 2015, la campingul Puçol din Valencia: vezi impresii

    Absolut aceleași mențiuni și pentru spanioli, și ei pleacă cu cățel cu purcel și-și petrec cel puțin o lună-două pe an într-un camping. Singura diferență este că spaniolii și gătesc acolo. Era și terasa plină, dar sfârâiau și grătarele, paella era la mare cinste, evident, și se spălau vase la chiuvetele din parcelă.

    Mi-a plăcut articolul, Anuca. Eu nu știu dacă aș mai repeta experianța cu cortul (am dormit în mașină!!), dar există varianta bungalowurilor, așa că nu se știe niciodată.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    anuca27AUTOR REVIEW
    [24.05.16 13:04:30]
    »

    @alinaro - multumesc! noi vrem sa o repetam, o sapatamana doar cu cortul. tot la italieni ca e mai aproape. in Grecia, la Kavala, a fost frumoasa locatia, dar conditiile mult mai jos. Mult deasupra noastra, dar nu ca la italieni. Sau de ce nu o Spania. multumesc!

    anuca27AUTOR REVIEW
    [24.05.16 13:16:32]
    »

    @Carmen Ion - multumesc pentru ecou! multumesc de superbonus! multumesc pentru destăinuiri!

    webmaster87
    [20.12.18 16:38:04]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Despre campinguri, in Italia, [ALTE ZONE] - " (deja existentă pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alinaro, anuca27, Mihai18

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049260139465332 sec
    ecranul dvs: 1 x 1