GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
VI-3. O altfel de biserica si un palat inchis
Si pentru ca ziua nu era incheiata, dupa ce am vizitat Palatul Nymphenburg (vezi impresii) cu muzeele aferente, prezentate deja am decis ca este timpul pentru a vizita si altceva…
Asa am ajuns noi sa vizitam o biserica ciudata ca sa nu spun altfel. A fost pentru prima data cand am vizitat o biserica moderna, construita in zilele noastre si anume in anul 2000 daca nu ma insel. Aceasta biserica se afla in Neuhausen.
Aceasta biserica moderna a fost ridicata peste biserica veche, care a ars in intregime in 1994. Cred ca este unica aceasta biserica. Arhitectura sa este cu totul deosebita. Este ca un cub de sticla.
In traducere, acesta biserica s-ar numi Biserica Inimii Sacre.
Accesul in biserica se face prin doua usi destul de micute dar am vazut poze si intreaga structura se poate deschide cu totul in zilele de sarbatoare. Este ca un fel de cub care se deschide.
Pe geamurile imense sunt “lipite” niste imagini care arata ca niste cuie.
Imi este foarte greu sa va explic ce am vazut, pozele vor vorbi de la sine.
In interior exista o singura icoana a Maicii Domnului.
Pe masura ce avansam spre altar, inauntrul devenea din ce in ce mai luminos.
Este o biserica extrem de simpla. Multe bancute de lemn, toata biserica este de fapt constuita dintr-un lemn modern.
Crucea de la intrare nu este cruce… este... nici nu stiu cum sa o descriu. Iar in interior este o alta cruce care il reprezinta pe Isus rastignit. Si aceea este extrem de ciudata.
Daca nu stiam ca acolo este o biserica sincer as fi trecut pe langa aceasta structura ciudata si nu as fi intrat. Nici nu m-as fi gandit deoarece in fata bisericii este o alta constructie, unde se afla clopotul. Si acea constructie este extrem de ciudata.
Nu pot spune nici ca mi-a placut nici ca mi-a displacut. Este ceva... ciudat si nu o pot compara cu nimic altceva.
Am intrebat un domn preot, care imi este si prieten ce parere are despre aceasta constructie. O sa va redau spusele lui:
“Interesanta arhitectural, foarte interesanta! Este cunoscut faptul ca Biserica Ortodoxa respecta cu strictețe canoanele și normele arhitecturii bizantine însă rezultatul din punctul meu de vedere este unul deosebit. ”
Raspunsul meu a fost urmatorul:
"Va multumesc pentru pareri... mie mi s-a parut extrem de... ciudata... extrem de simpla dar ciudata... interiorul, extrem de simplu, o singura icoana si ati vazut si dvs in pozele anterioare crucea... extrem de ciudat mi s-a parut”
Iar raspunsul sau : „Da e ciudata... Biserica catolica încearcă o adaptare la tot ceea ce este nou... și din câte am citit și eu a trezit mult interes. Chiar dacă nu împărtășim ideea arhitecturala... eu prefer stilul bizantin si cel gotic... și Sagrada Familia a părut destul de ciudata iar acum este o bijuterie arhitecturala. Si când am scris deosebit m-am referit la faptul ca este deosebita fata de tot ceea ce vazusem pana acum, asta insemnând ca am rămas și eu uimit. ”
Ca si concluzie la aceatsa biserica va spun ca... nu stiu ce sa spun... e un paradox. Mi-as dori sa vizitez mai multe biserici recent construite pentru a avea un termen de comparatie. Sentimentul pe care l-am avut atunci cand am vazut pentru prima data aceasta biserica nu poate fi exprimat in cuvinte.
Dupa ce mi-am revenit din soc am plecat incetisor si am facut un mic ocol pentru a vizita Palatul Schleissheim.
Palatul Schleissheim cuprinde de fapt trei palate într-un parc grandios în satul Oberschleißheim lângă München. Palatul a fost resedinta de vara a conducătorilor bavarezi. Poarta centrală și turnul cu ceas între cele două curți interioare datează din prima perioadă de construcție. Curtea interioară se numește Maximilianshof.
Sub domnia fiului lui William Maximilian I clădirile au fost extinse între 1617 și 1623 de către Heinrich Schon și Hans Krumpper. Apoi, Enrico Zuccalli a construit Palatul Lustheim ca o vilă de grădină în stil italian între 1684-1688 pentru Maximilian al II-lea Emanuel și prima sotie, printesa austriaca Maria Antonia. Zuccalli.
Intre 1701-1704 s-a ridicat un palat baroc nou între cele două palate ca o noua reședința. Dar, după ce Max Emanuel a pierdut Bavaria timp de câțiva ani lucrările de construcție au fost întrerupte.
Joseph Effner a lărgit clădirea la una dintre cele mai impresionante palate în stil baroc din 1719-1726.
Din pacate noi am ajuns prea tarziu, undeva la ora 17-18 iar palatul era inchis. Intr-un fel am rasuflat usurata pentru ca vizitasem deja prea multe in ziua respectiva dar totusi am inrat in parc pentru a putea face macar cateva fotografii. Atunci mi-a parut rau ca nu am prins deschis palatul. Nu stiu pe dinauntru dar pe dinafara arata splendid.
Din nou, parcul arata destul de urat, fantanile erau acoperite si nu m-am putut bucura de frumusetea locului 100% dar... acesta este riscul de a merge in extra sezon sau intr-un anotimp friguros.
Totusi, ajungand acasa am cautat poze si am vazut cat de frumos poate arata acel loc primavara. Oau!
Trebuie sa mai ajung inca o data in Germania, asta e clar!
Si ca sa inchei intr-o nota optimista, pot sa va spun cu mana pe inima ca am ramas profund impresionata de tot ceea ce am vizitat in Germania si ca mi-a placut enorm de mult!
Trimis de GabrielaG in 03.06.16 11:02:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (GabrielaG); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Biserici muncheneze» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2018 Biserica fratilor Asam, o opera de arta in centrul orasului Munchen — scris în 06.12.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ