ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.07.2025
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2025
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 6400 lei
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ AI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

Ascos Coral Beach Hotel Cipru

TIPĂREȘTE

După epuizarea financiară provocată de vacanța Dubai din martie povesteam aici pe AFA că foarte probabil n-o să mai am altă vacanță în acest an. Dar având în vedere dorul de ducă în plus de asta cam toată lumea de la servici se pregătea de vacanța de vară am făcut un sacrificiu financiar, și am rezervat pe repede înainte un sejur în Cipru insula/țară în care încă nu am fost.

Acum revenind din vacanță sînt bun de plată :) dar mă bucur foarte mult că a fost un sejur reușit. În premieră AZE junior nu a mai dorit să participe, astfel am plecat doar eu cu dna AZE și am sărbătorit pe meleaguri cipriote 30 de ani de când ne suportăm :)

Rezervare și preț

Sejurul l-am ales din nou prin agenția AmFostAcolo.Travel, și am plătit aproximativ 1200 euro pentru un sejur la un resort de 4 stele aflat la malul mării în proximitatea orașului Paphos și golfului renumit Coral Bay. Pachetul ales a fost cu zbor, transfer, cameră dublă cu vedere laterală la mare și regim allinclusive.

Deoarece rezervarea a fost făcută pe repede înainte, având în vedere termenul scurt nu am mai putut face o asigurare storno, iar din punct de vedere medical am refăcut cardul european de sănătate valabil pe tot teritoriul EU, Cipru fiind o țară EU. Cardul european de sănătate se poate face foarte repede online și în 5 zile lucrătoare se va primi acasă prin poștă, costurile fiind zero. Se face accesând: cardeuropean.ro

Acces Ascos Coral Beach Hotel

La momentul alegerii mi-a plăcut atât hotelul cât și zona unde se află. Astfel am rezervat cu bună știință știind că locul se află la cca 130 km de Larnaca locul aterizării în Cipru. Nu m-a împiedicat nici ora târzie, mi-am asumat pur și simplu.

Locul de decolare a fost orașul Cluj-Napoca de și există zboruri din Sibiu, la acest pachet nu am putut alege ca punct de plecare Sibiul doar zborul din alte orașe (București, Timișoara, Cluj) Astfel am garat mașina într-una din multele parcări din jurul aeroportului, am îmbrăcat-o într-o prelată antigrindină :) și dus am fost către aeroport.

Am zburat cu o companie aeriană ucraineană cu sediul în Kiev dar de când a început războiul și-au mutat toată șatra cu avioane cu tot în Malta. S-a zburat frumos fără incidente atât la dus cât și la întors. În avion nu există taraba cu toate cele de vânzare dar un pahar sau două de apă tot îți dă, gratuit bineînțeles. Atât la dus cât și la întors am avut loc cât cuprinde, am primit loc la rândul 15 la ieșirea de urgență în plus de asta eram numai noi doi pe trei scaune :) avionul nefiind în totalitate plin. Ca de obicei în avion ne-am apucat de ronțăit și am pus tableta pe suportul de pe scaun pentru un alt film cu... Louis de Funes :)

La aterizare multă lume, coadă, am stat în aeroport cred o oră. La ieșire am găsit tour-operatorul partener și am fost îndrumat spre minibuzul nou și confortabil care avea să ne ducă la destinație. În tot răul este și un bine datorită traseului lung între Larnaca și Paphos am putut vedea zona, relieful, localitățile iar din orașele mari Limasol (a avut 2 opriri acolo pentru alți turiști) Am circulat în mare parte pe autostradă (în afară de devierea spre Limasol)

În afară de o mică întârziere a decolării (cca 20 minute) totul a decurs conform plan, și am ajuns cu bine la destinație. La întoarcere în țară erau anunțate furtuni și vijelii dar am avut noroc, la aterizare în Cluj era liniște și pace, în alte orașe... nu...

Aș mai adăuga ceva: după rezervare și plată la acest hotel a început războiul Iran vs. Israel. Cipru fiind atât de aproape (în jur de 400 km +/-) de zona de conflict am început să-mi fac griji mă tot uitam pe siteul MAE. Cipru are și o bază militară britanică în zona peninsulă Akrotini, am trecut pe acolo cu ocazia transferului. În plus de asta ciprioții au activat preventiv și o aplicație knews.kathimerini.com.cy/ ... 0and%20English.

pe care l-am descărcat și eu pe telefon. Aplicația te ajută să găsești cel mai apropiat adăpost antiaerian iar Cipru are 2200 buc. din astea. Dar până la urmă în timpul sejurului nostru s-a mai liniștit conflictul. Noi am fost în vest dar turiști care aveau cazare în zona estică au povestit că au văzut noaptea din rachetele iraniene.

Despre Ascos Coral Beach Hotel

Hotelul ales se află la 11 km de orașul Paphos în suburbia/localitatea Peyia (Pegeia) Pegeia are 6945 locuitori iar cel mai înalt punct al localității se află la 210 m deasupra mării. Peisajul este pitoresc zona montană/dealuroasă coboară până la plaje. Pegeia se află în zona vestică a insulei. În zonă se află nenumărate situri arheologice cu urme ale civilizațiilor de mii de ani. La unele din astea am putut ajunge chiar și pe jos de la hotel.

Hotelul a fost construit în 1996 și renovat în 2010. Nu arată rău, este un hotel simplu și curat fără prea multe extravaganțe. Există zone comune generoase pentru turiști. Hotelul este clasificat la 4 stele. Resortul cuprinde zona din fața hotelului dinspre stradă unde există o parcare încăpătoare destinată clienților, clădirea hotelului în formă de U, o terasă superioară și o terasă inferioară de lângă piscină, o piscină în formă de lagună cu mai multe zone, loc de joacă pentru copii, teren de tenis, o plajă cu palmieri și gazon, și zona de intrare în apă cu piatră (fără plajă cu nisip)

Camerele se află pe trei etaje, lifturi sînt 3 buc. Cele mai multe camere sînt cu vedere parțială la mare și munte, o parte mai mică cu vedere spre mare și piscină și o mai mică parte cu vedere doar spre munte.

Recepția este super încăpătoare și are o formă de L. Recepția frontală are o înălțime de 2 nivele parțial parter, parțial mezanină, un fel de balcon mai mare, oprea liftul și acolo.

Oaspeții hotelului își pot potoli foamea în două restaurante, iar setea în 3 baruri din care unul este pe plajă.

Hotelul are și un magazin, o zonă de jocuri (biliard, tenis de masă, altele), un loc de joacă pentru copii, un teren de tenis, un centru spa cu piscină interioară, jacuzzi, sală sport și saună, o piscină mare care are integrate zone pentru înnotători, neînnotători și copii.

Plaja se află pe o peluză aflată pe o ușoară pantă cu gazon și palmieri. De acolo se poate intra și în mare pe o plajă cu piatră.

Camera

La alegerea camerelor aveam opțiuni la alegere cu vedere la mare și fără vedere la mare. Văzând zona frumoasă în poze am ales cameră fără vedere la mare pentru un cost mai mic. Surpriza a fost că din cameră și balcon am văzut atât marea cât și munții/dealurile din jur. Camera avea în jur de 18 mp, balconul cca 6 mp, baia cca 5 mp, holul cca. 4 mp. Toate astea sînt estimări personale la ochi fără măsurare cu metrul în mână :)

Pereții au avut culoarea deschisă, iar pe podea aveam parchet laminat. În baie și balcon era o gresie și faianță de culoarea bej de mărime mare. În cameră am găsit un pat matrimonial de mărime mare 2x2 m, 2 noptiere, un fel de birou cu sertare, oglindă, suport bagaje, scaune, 2 fotolii, o măsuță și un al treilea pat pe care nu l-am cerut dar era acolo și lua din spațiu. Televizorul de pe perete era mic de cca 60 cm. Se puteau urmări diferite programe printre care și TVR internațional. Prize aveam suficiente dar degeaba pentru că aveam doar un singur adaptor. În Cipru se folosește același adaptor ca în Anglia, Irlanda, Emiratele Arabe.

Pe balcon erau 2 scaune și o măsuță cu o scrumieră. Baia era cu cadă și posibilitate de a face duș în cadă. Un suport vertical din sticlă separa zona de duș de restul băii. Zona de lavoar era cu blat și tot acolo era o priză specială cu 110V/220V. Uscătorul de păr nu era în baie era montat pe un suport în cameră (probabil din motive de risc de electrocutare în condiții de umezeală)

În hol erau diferite spații de depozitare dar un dulap adevărat lipsea. Aveam o bară pentru haine/umerașe montată într-o nișă pe post de dulap. Acolo mai era un seif electronic, un minifrigider dar cu compresor, fierbător de apă, farfurii, cești, lingurițe. În cameră se intra cu un card. Aerul condiționat era centralizat și se putea seta printr-un mic panou de pe perete. (volum de aer și temperatură)

Consumabilele din cameră erau prosoapele, săpunuri solide, lichide, creme, șampoane, hârtie igienică, șervețele, apă de băut, cafele nes la plic, ceaiuri, zahăr, lapte. La sosire în cameră aveam două farfurii îmbrăcate în folie cu sandvișuri și fructe.

Apa de la robinet este potabilă, eu făceam cafeaua și ceaiul cu acea apă și o consumam și pentru băut când nu ajungea apa primită. Dar nu încercați asta stomacurile noastre pot fi diferite :)

Câteva minusuri privind camera aș enumera aici: În cameră a existat o ușă comunicantă cu camera vecină dar nu s-a auzit nimic de dincolo. Pe urmă era al treilea pat care lua din spațiu de și noi eram două persoane. Ușa de intrare agăța la închidere astfel la fiecare părăsire a camerei făceam un mic zgomot cu ușa. Pe balcon lipsea uscătorul care ar fi fost util la uscarea hainelor după baie. Televizorul era prea mic (60 cm diagonala) pentru mărimea camerei, iar telecomanda se primea de la recepție contra unei garanții de 5 euro. Seiful se închiria cu 10 euro tot sejurul, și lipsea un dulap normal cu uși.

Ca și plusuri doresc să menționez curățenia exemplară, lenjeria de pat, prosoapele curate și albe, completarea consumabilelor, liniștea, răcoarea camerei, semnalul bun de WIFI care nu se plătea extra. Dar pentru că Cipru este în EU puteam să folosim resursele de date din țară.

Prosoapele se schimbau zilnic, iar lenjeria de pat la 3 zile, mai exact o dată pe sejur

Holurile din hotel erau ok luminate cât de cât curate, pardoseala era acoperită cu un covor nici prea murdar dar nici prea curat. Lifturile 3 la număr funcționau impecabil pe tot sejurul.

Zona de recepție

Zona de recepție în formă de L cuprinde mai multe zone. Central se află biroul recepției, lifturile, fotolii și măsuțe confortabile, un magazin cu de toate, toalete. Din această zonă centrală se intra într-o zonă laterală la fel dotată cu fotolii, televizoare, o sală de conferință și o sală TV (unde exista un TV mare dar erau și posibilități de proiecții)

Restaurantele

Am putut mânca în două restaurante principale. Apollon Pool Restaurant se află la nivelul -1, zona piscinei. Are o zonă interioară și o zonă exterioară, aici se servește micul dejun (7.00-10.00), micul dejun târziu (10.00-12.00), prânzul (12.30-14.30), bufetul de după amiază (15.30-17.30)

Cina se va servi în restaurantul Athina cu un etaj mai sus. Restaurantul este unul elegant cu mese pregătite frumos și scaune de piele și se cere un anumit dress-code. Athina are doar zonă interioară dar cu vedere la piscină și mare. Mesele de lângă peretele de sticlă sînt mai căutate de obicei. Orarul la Athina este 18.30-21.30.

În afară de restaurantele enumerate mai sus între orele 17.00-18.00 la barul de la recepție Artemis Bar se mai pot servi prăjiturele, cozonaci și tot în acest loc între 22.00-24.00 se pun la dispoziția clienților sandvișuri, diferite foietaje, cozonaci, prăjiturele.

Pe holul restaurantului Apollon lângă bar există o ladă frigorifică plină cu înghețată pe băț diferite sortimente. Oaspeții hotelului se pot servi de acolo ori de câte ori doresc între orele 10.00-21.30

Barurile

Sînt trei baruri aici, Apollon Pool Bar Restaurant & Aphrodite Pool Bar (este un singur bar cu zonă interioară și exterioară) este deschis între 10.00-18.00. La receptie este Artemis Bar. La fel barul de la plajă are deschis între 10.00-17.00 (scria că până la 18.00 pe pliant dar angajatul pleca zilnic la 17.00)

Barul de la recepție este deschis până la ora 1.00 (AI până la 24.00)

Mâncare

Preparatele sînt foarte variate, cred că și cel mai mofturos client va găsi ceva pentru el. La micul dejun aveam la dispoziție 2 aparate automate de cafea cu o multitudine de sortimente. Se mai putea bea lapte, ciocolată, ceai și erau și borcane mari cu cereale pe acolo.

La mic dejun pe lângă ouă preparate în 4 feluri (omletă simplă, cu brânză, ochiuri, fierte) se puteau lua cârnați, cârnăcior, cremvurșt, mâncare gătită, mezeluri, brânzeturi, șuncă, unt, gemuri, nutella, o gamă variată de panificație, foietaje, cozonaci, prăjituri, clătite, gogoașe, fructe, legume, salate.

La prânz avea doar un singur fel de ciorbă de obicei supă cremă pe care se putea personaliza cu verdețuri, brânză, ceapă, ardei iute, pâine prăjită. O gamă variată de antreuri, diferite delicatese mai erau acolo. O întreagă vitrină era plină cu salate diferite, legume, o altă vitrină cu fructe. Felurile principale aveau următoarele cărnuri: porc, pui, vită, pește, miel. De obicei se prepara și pe loc ceva. Nu lipseau nici pastele, mini pizza, crocehetele de pește, hamburgherii, calamari în pesmet. Lângă carne se puteau alege diferite garnituri, sosuri potrivite. Ca desert erau întotdeauna torturi, prăjituri, cozonaci, creme, budingi, înghețată, compoturi, fructe.

La cină preparatele erau la fel de gustoase și poate și mai sofisticate. Se preparau și acolo destule pe loc de bucătarul șef.

Băutură

Între mese băutura se cere la bar, iar în timpul meselor băutura este adusă de chelneri. Gama de băuturi alcoolice și non-alcoolice servite este de producție locală. Avem așa: apă, sucuri carbonatate și necarbonatate, pepsi, cafea, ceai, frappe, cocteiluri cu sau fără alcool (o gamă largă vreo 20 feluri) bere, vin mai multe feluri, vin spumant, tării (vodca, coniac, whysky, lichior, etc) Pentru cei care nu au allinclusive un cocteil costă 6 euro, rest băuturi în jur de 3-5 euro.

La capitolul mâncare și băutură nu pot enumera minusuri, poate că existența cozilor la bar câteodată seara. Dar dacă lumea este însetată, asta este. O fi și neajunsuri dar eu nu am găsit. Iar băuturile se pun în pahare sănătoase nu în miniaturi :) mă refer aici la bere și sucuri și nu la celelate băuturi care se servesc în paharele specifice lor.

Piscina

Avem o singură piscină exterioară mare și una interioară de mărime medie. Cea mare este împărțită în zone, la cele 2 extremități apa se adâncește treptat de la 1 m, iar zona de mijloc are 2 m. Piscina de copii este delimitată cu o balustradă. Piscina este placată cu mozaic și apa era curată la momentul vizitei. Lângă piscină găsim și dușurile aferente, în jur șezlonguri și umbrele.

Se pot primi prosoape mari de la recepție contra unui card primit la cazare. Aceste prosoape se pot folosi sau se pune pe șezlong. Piscina interioară este probabil pentru sezonul mai rece (nu știu cât de rece în Cipru) dar și acum vara era perfect funcțională. Lângă piscina interioară am văzut și o cadă jacuzzi, încăpeau cca 3-4 persoane. Tot acolo este și sauna și sala de sport dotată cu o gamă variată de aparate.

Orarul de folosire la piscină este 7.00-18.00, nu este interzisă baia nici după această oră dar nu mai este salvamar. Centrul spa se poate folosi între 10.00-19.00, de remarcat faptul că în saună între orele 17.00-19.00 se poate intra nud, așa scria pe ușă :)

Locuri libere pe șezlong se găseau întotdeauna atât la piscină cât și la mare.

Plaja

Este o plajă atipică fără nisip doar gazon și palmieri. Șezlongurile dimineață erau aranjate, seara erau peste tot. Unele șezlonguri sînt cu roți astfel întotdeauna le duceam la umbra unor palmieri dar erau și ceva umbrele. Era și un duș la plajă în apropierea barului.

Intrarea în mare se realizează printr-o plajă liberă aflată alături dar cu pietră. Nu pietriș ci pietre de 5,10,15 cm care continuă și în apă vreo 4-5 m și după aia vine nisipul. Intrarea este destul de lină, apa mării în iunie era excelentă cca 25-26 gr. Nu există salvamar.

Din punct de vedere plajă 2 minusuri am de scris aici: intrarea cu piatră în apă și lipsa WC-ului (trebuia mers la piscină (cca 2 -3 minute) sau în mare cu treaba mică :)

Dar plusul cel mare este peluza cu gazon și palmieri, face toți banii.

Divertisment

Dacă se dorește există activități pe tot parcursul zilei. Programul este afișat trebuie mers doar la ora respectivă în locul respectiv. Activitățile se desfășoară în/lângă piscină, oaspeții pot face gimnastică în apă, pot juca voley în apă. Lângă piscină se poate juca tenis de masă și darts.

Cu un nivel mai sus sînt diferite jocuri mecanice pentru toate vârstele, de remarcat și cele două mese de biliard unde un joc costă 1 euro.

Există în fiecare seară câte ceva, un spectacol, cabaret, muzică live, bingo. Au fost chiar și artificii într-o seară.

Servicii

Serviciile le pot caracteriza ca bune la acest hotel, personalul este predominant străin, de culoare, își fac treaba, sînt politicoși. Curățenie este peste tot în cameră, zone comune, piscină, plajă, restaurante, servirea este promptă, nu am ce comenta. În fața hotelului există o stație privată iar de acolo în fiecare zi turiștii sînt duși și aduși gratuit la grădina zoologică din Paphos.

Împrejurimi în apropiere de hotel

Pegeia, localitatea unde se află hotelul are un centru comercial plin de taverne și altele utile turistului. De și în fiecare tavernă era scump (erau prețurile afișate la stradă) erau pline ochi și la anumite ore nici dacă vroiam nu găseam loc. A fost idee bună că am luat pachet cu allinclusive că la taverne nici o mâncare (fel doi) nu găseam sub 20 euro, la meniuri cu carne de vită am văzut și prețuri până în 50 euro :) Am făcut o mică simulare,și dacă mâncam la tavernele respective ce mâncam/beam la hotel o singură masă depășea 100 eur :).

La promenada localității de la hotel se merge la pas cca 5 minute.

La Coral Bay un minunat golf și o plajă cu nisip fin se poate ajunge în 15-20 minute pe jos (sau cu autobuzul 2 stații) Acolo există și un mini port turistic se pot închiria bărci, se pot face excursii, parasailing, altele.

Lângă Coral Bay pe o peninsulă putem vizita situl arheologic Maa cu urme de civilizație de mii de ani.

De pe plaja hotelului se vede epava MV Demetrios II eșuată în 1998. Este un fel de atracție ca epava din Costinești, este acolo ca decor toată ziua :)

În concluzie am avut un sejur reușit conform așteptărilor mele, iar dacă altcineva are așteptări la fel ca mine nu pot decât să recomand. Vacanțe faine vă doresc.

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd, până în 1.8.25, o versiune cu MULT mai puține reclame
  • Ați dori o versiune COMPLET fără reclame? — va fi posibil, în viitor — pentru aprox 8-9 lei / lună

[fb]
---
Trimis de AZE in 03.07.25 22:11:05
Validat / Publicat: 04.07.25 09:27:26
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 372 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

17 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P34 Ascos Coral Beach Hotel,plaja
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38400 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

17 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[04.07.25 09:26:36]
»

Foarte bun și acest review

-

Mutat în rubrica "Ascos Coral Beach Hotel, PAPHOS" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[04.07.25 09:31:32]
»

@webmasterX: Da acolo este

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterPHONE
[04.07.25 09:39:26]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[04.07.25 09:44:41]
»

@webmaster: multumesc

mprofeanuPHONE
[04.07.25 09:55:28]
»

@AZE: Felicitări pentru cei 30 de ani de căsnicie! La mulți mulți ani fericiți împreună! Să vă bucurați de micul Aze care acum a devenit mare și mai apoi de nepoți!

După cum văd ați avut un sejur frumos la un preț convenabil!

Dacă în Dubai și alte zone din Emirate am fost, în Cipru nu am ajuns. Sper să îi vină și lui rândul, cine știe!?

Voi urmări ce vei scrie despre această zonă.

AZEAUTOR REVIEW
[04.07.25 10:12:03]
»

@mprofeanu: Mulțumesc pentru urări și mulțumesc pentru ecou și vot.

Trebuie un pic de răbdare pentru a citi acest articol, dar m-am gândit că dacă cineva urmează să ajungă aici sau se află în curs să rezerve să aibă informații cât mai complete care să redea realitatea. Tocmai de asta a ieșit așa lung.

Am vizitat doar împrejurimile din Paphos inclusiv orașul. Am fost predominant la situri arheologice de care nu duce zona lipsă. Nu am dorit excursii lungi de o zi. A fost un sejur de relaxare.

ANILUPHONE
[04.07.25 10:37:20]
»

@AZE: Mulți ani împreună cu multe bucurii!!! De la grădi sunteți împreună... eu v-am văzut mai tinerei!!! Sănătate să fie și vacanțe unde vă doriți!

Complet și detaliat articolul tău despre hotelul de va fost gazdă în prima vacanță în Cipru!

Interesantă plaja cu gazon și cred că pietrele de la intrarea în apă nu erau de speriat...

La început de octombrie am luat și noi vacanță în Cipru, dar în Larnaca... și tot pentru prima dată... vom vedea!

În rest numai de bine!

AZEAUTOR REVIEW
[04.07.25 12:35:53]
»

@ANILU: Mulțumesc pentru ecou și vot.

Foarte bine că mergeți și voi, în octombrie este foarte OK acolo, atât pentru vizite cît și pentru baie.

Întradevăr acea plajă cu gazon și palmieri mi-a plăcut de tot. Dar intrarea în apă nu este prea OK, nu de speriat cum scrii dar te poți împiedica plus cele din apă alunecoase. Dar am mai văzut 2 locuri puțin mai încolo (în zona liberă) cu nisip.

nicole33
[05.07.25 08:41:06]
»

@AZE:

Acum revenind din vacanță sînt bun de plată  dar mă bucur foarte mult că a fost un sejur reușit. În premieră AZE junior nu a mai dorit să participe, astfel am plecat doar eu cu dna AZE și am sărbătorit pe meleaguri cipriote 30 de ani de când ne suportăm

Mulţi ani fericiţi împreună!

Nu trebuie să regreţi efortul financiar. Banul este făcut să circule Amintirile sunt mai importante, cu astea rămâi.

am plătit aproximativ 1200 euro pentru un sejur la un resort de 4 stele aflat la malul mării în proximitatea orașului Paphos și golfului renumit Coral Bay. Pachetul ales a fost cu zbor, transfer, cameră dublă cu vedere laterală la mare și regim allinclusive.

Cristi ţi-a făcut o ofertă excelentă, la un preţ foarte bun, posibil un last minute.

Deoarece rezervarea a fost făcută pe repede înainte, având în vedere termenul scurt nu am mai putut face o asigurare storno, iar din punct de vedere medical am refăcut cardul european de sănătate valabil pe tot teritoriul EU, Cipru fiind o țară EU. Cardul european de sănătate se poate face foarte repede online și în 5 zile lucrătoare se va primi acasă prin poștă, costurile fiind zero.  

Având în vedere timpul scurt până la plecarea în vacanţă nici nu se mai justifica încheierea unei asigurări cu clauză de stornare.

Ai fi putut însă încheia o asigurare medicală simplă, costurile pentru o săptămână fiind mai degrabă modice.

Găsesc utile informaţiile legate de cardul european de sănătate şi de modalitatea facilă a obţinerii acestuia. Da, costurile cu cardul european sunt zero, dar acesta îţi oferă acces doar în sistemul de stat din ţara europeană în care călătoreşti, spre deosebire de asigurările de călătorie în baza cărora, la nevoie, poţi accesa şi clinicile private.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[05.07.25 14:29:36]
»

@nicole33: Multumesc pentru ecou si vot. Ai avut rabdare sa citesti, felicitari😀

Cu cardul european de sanatate am vrut sa ma asigur ca in caz de o urgenta medicala am unde sa ma duc chiar si la un spital public.

Pretul sejurului l -am urmarit si am observat ca s-a mai mentinut cca 2 sapt. Acum este mai mult.

Asa cum am povestit in articol am facut un sacrificiu financiar (de fapt am cerut salariul mai repede cu 3 sapt si la sfarsitul lunii n-am mai primit nimic) dar nu imi pare rau deloc dimpotriva chiar ma bucur ca am facut si acest sejur👍

Weekend fain

doinafil
[05.07.25 17:07:09]
»

În primul rând te felicit pentru aniversarea celor 30 de ani împreună cu D. na AZE!

Pe AZE junior nu-l mai „avantajează” să meargă cu părinții în vacanță! De fapt, sunt puțini adolescenți care o mai fac... ăsta-i firescul lucrurilor!

Și eu am avut răbdare să citesc „da cappo al fine” (ca și ceilalți colegi) și mi-a plăcut ce am citit!

Grecii știu cum să facă să te simți bine în resorturile lor, și nu numai ei! În toate insulele Mediteranei vei găsi locuri mai mult decât bune pentru a-ți petrece vacanțele! Asta cu condiția să nu alegi hoteluri de două stele cu AI și să ai pretenția la 4 sau 5*!

Totul arată bine, atât cazarea cât și mâncarea!

Te felicit pentru alegere și...

AZEAUTOR REVIEW
[05.07.25 23:06:06]
»

@doinafil: Mulțumesc. Ați avut și Dvs răbdare să citiți, felicitări

Aici la resort a fost mai degrabă aproape ca un AI turcesc (acuma poate exagerez un pic dar chiar a fost ok și variat) iar când vezi prețurile la tavernele din localitate și Paphos te feliciți că ai ales așa un pachet, deci eu care nu sînt atât de pretențios (mă cunoașteți deja) am fost mulțumit.

Și AZE junior a fost mulțumit când i-am dat partea lui (adică contravaloarea sejurului unei persoane)

nicole33
[06.07.25 00:15:43]
»

@AZE:

 În cameră am găsit un pat matrimonial de mărime mare 2x2 m, 2 noptiere, un fel de birou cu sertare, oglindă, suport bagaje, scaune, 2 fotolii, o măsuță și un al treilea pat pe care nu l-am cerut dar era acolo și lua din spațiu.

Câteva minusuri privind camera aș enumera aici: În cameră a existat o ușă comunicantă cu camera vecină dar nu s-a auzit nimic de dincolo. Pe urmă era al treilea pat care lua din spațiu de și noi eram două persoane.

Am zâmbit puţin la citirea celor de mai sus, având o uşoară senzaţie de deja vu.

Pot spune că aţi fost puţin mai norocoşi decât mine la repartizarea camerei la hotelul cipriot la care am stat în aprilie. Eu am primit o cameră naşpa cu un pat dublu şi alte două paturi suprapuse, probabil pentru a-mi reaminti de taberele şcolare în care mergeam în copilărie. M-o fi mirosit că sunt o pasionată a vacanţelor turceşti şi a vrut să se răzbune , nu ştiu. Am înţepenit când am văzut-o. Gândul m-a dus instantaneu la Alpina Casi din Păltiniş, gazda Întâlnirii AFA de anul trecut, unde am fugit cât am putut de camerele cu paturi în exces, dar se pare că m-or fi ajuns blestemele Cristinelului tocmai până în Cipru .

Am solicitat imediat schimbarea camerei cu o dublă normală aşa cum rezervasem. Recepţionera a fost extrem de ofensată de cererea mea, a încercat să mă aburească în fel şi chip, ba că e hotelul plin (şi cam era), ba că aşa ar fi toate camerele duble standard (vrăjeală!), eu am insistat din ce în ce mai nervoasă, a venit şefa recepţiei şi mi-a oferit altă cameră, un etaj mai jos şi cu o vedere mai proastă la mare, însă problema majoră o constituia tocmai existenţa unei uşi comunicante cu camera vecină, altfel era mai frumoasă şi mai spaţioasă decât prima.

După o matură chibzuinţă , am acceptat să rămân în prima noapte în camera cu paturi suprapuse, nevrând să-mi asum riscul unor vecini gălăgioşi, însă cu promisiunea schimbării a doua zi cu una mai bună, de fapt, conformă cu ce plătisem. Soţul meu nu mai voia să schimbe nimic, dar eu eram curioasă să văd ce îmi oferă şi mai ales dacă şefa recepţiei este parolistă. Într-adevăr, a treia cameră ar fi fost cu vedere full la mare şi poziţionată chiar pe centru, în timp ce eu plătisem doar side sea view. Brusc mi-am amintit că de la greci, fie ei şi ciprioţi, să nu accepţi cadouri şi am realizat că aceasta era extrem de expusă zgomotului: animaţia de la piscină, gălăgia de pe terasa barului, astfel că m-am resemnat şi am păstrat aiureala aia de cameră cu bunk beds, de altfel singurul motiv de nemulţumire.

nicole33
[06.07.25 00:41:16]
»

@AZE:

Apa de la robinet este potabilă, eu făceam cafeaua și ceaiul cu acea apă și o consumam și pentru băut când nu ajungea apa primită. Dar nu încercați asta stomacurile noastre pot fi diferite 

Eu nu aş fi riscat, nefiind deloc convinsă referitor la potabilitatea apei de la robinet. De băut eu am băut doar apă îmbuteliată, iar pentru ceai luam apă de la un robinet special de pe hol din zona lifturilor, unde era clar menţionat Drinking water

Este o plajă atipică fără nisip doar gazon și palmieri.....

Intrarea în mare se realizează printr-o plajă liberă aflată alături dar cu pietră. Nu pietriș ci pietre de 5,10,15 cm care continuă și în apă vreo 4-5 m și după aia vine nisipul. Intrarea este destul de lină, apa mării în iunie era excelentă cca 25-26 gr. Nu există salvamar.

Coincidenţă sau nu, şi eu am avut parte în Cipru tot de o plajă cu şezlonguri pe gazon, umbrele şi palmieri, asta fiind ceea ce oferea gratuit hotelul. Coborând o pantă ajungeam la o plajă publică cu nisip, administrată de primărie, cu umbrele şi şezlonguri contra cost, cu duşuri şi toalete şi tot ce mai trebuie. Intrarea în mare era relativ lină, cu puţine pietre, dar ce folos? dacă nu m-am putut bălăci în voie în marea prea rece pentru mine în luna aprilie

Ai avut rabdare sa citesti, felicitari

De cele mai multe ori citesc aproape integral articolele, peste părţile preluate cam sar, recunosc, dar sunt foarte atentă atunci când mă interesează subiectul abordat.

În cazul de faţă, interesul mi-a fost trezit de preţul foarte avantajos al sejurului. Eram foarte curioasă să văd ce ai primit de banii daţi şi cum a fost acolo, să compar cu vacanţa mea din aprilie, e drept că de Paşti, dar pentru care am plătit cu vreo 850 euro în plus şi am avut şi două nopţi în minus

=

Felicitări pentru vacanţa reuşită şi pentru articolul convingător!

AZEAUTOR REVIEW
[06.07.25 16:40:50]
»

Pe booking are o notă de 6,8 pe tripadvisor 3,5 din 5. Eu scriu aici că merită mai mult. Pe booking majoritatea reviewurilor erau din vara anului trecut și oaspeții se plângeau de murdărie. Ori eu nu prea am văzut murdărie. Dar poate au schimbat ceva anul acesta.

Pe booking la o simulare de preț același sejur ar costa la fel cu ce am plătit eu dar fără zbor booking.com mai exact 6381 lei,doar cu mic dejun în jur de 4058 lei,demipensiune 4418 lei

CATAAS
[07.07.25 09:54:45]
»

Foarte utile și clare informații! Review excelent! Mii de mulțimiri, a fost o plăcere să îl citesc!

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[07.07.25 10:14:17]
»

@CATAAS: Ma bucur ca ati avut rabdarea sa cititi, multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, CATAAS, doinafil, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.067401885986328 sec
    ecranul dvs: 1 x 1