GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Angra Bed & Breakfast [Angra do Heroismo](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Angra Bed&Breakfast, o cazare B&B bună în Insula Terceira
Prima escală în excursia din Insulele Azore, vezi impresii, a fost la Angra do Heroismo reședința Insulei Terceira, una din cele nouă Insule Azore și capitala juridică a Regiunii Autonome a Azorelor, insulele având încă două capitale, Ponta Delgada, capitala administrativă și Horta, capitala legislativă.
Insula Terceira, a treia ca mărime din arhipeleag, are o formă aproximativ ovală cu mai puțin de 30 kilometri de la un capat la altul pe direcția est – vest și 17 kilometri pe direcția nord – sud. Populația insulei este de circa 58.000 de locuitori.
Denumirea ei provine din portughezul “terseiro”, “a treia”, cu semnificația de a treia insulă descoperită, dar mai este denumită și “Insula Liliachie” datorită apusurilor de soare care, se spune și o spun și eu că sunt cu adevărat superbe.
Angra do Heroismo, vreme îndelungată capitală istorică și cel mai important port din Azore, are și astăzi un rol important în viața insulelor fiind nu numai capitala juridică, ci și sediul bisericii catolice și reședința episcopului insulelor. Vechi de peste 500 de ani, orașul s-a numit inițial doar “Angra”, în traducere “Golfuleț”, titulatura “Heroismo”, “Eroic” fiindu-i acordată de regina Maria II a Portugaliei pentru curajul locuitorilor luptători victorioși în războiul civil din 1829. În 1983 i se acordă calificativul de patrimoniu universal UNESCO.
Din București în Angra do Heroismo, la Angra Bed & Breakfast
Am plecat de pe Aeroportul Intenațional Otopeni vineri 15 iunie 2018 la ora 6:35 cu un avion al Companiei Aeriene Portugheze TAP. Aveam tichetele de îmbarcare printate de acasă, am prezentat bagajele pentru cabină și am fost întrebați dacă suntem de acord să predăm bagajele la cală, normal, fără costuri suplimentare. Am fost imediat de acord, le-am rearanjat puțin, nu foarte bine, le-am depus, bucuroși că ne-am ușurat călătoria. După un zbor de circa 4,5 ore am ajuns la Lisbon International Airport unde am făcut o escală de aproape 15 ore, ocazie cu care am văzut - revăzut Lisabona după 6 ani, într-o plimbare de vreo 10 ore.
Din Lisabona am plecat pe la ora 23, cu o întârziere de 45 de minute, tot cu un avion TAP, spre Airport Lajes din Praia da Vitoria, din Insula Terceira unde am ajuns în jurul orei 1:15.
Bagajele au ajuns în același timp cu noi, verificarea pașapoartelor, simplă formalitate, vama, nu am văzut-o și, foarte repede, am ajuns în Sala de Sosiri, pentru a ne întâlni cu cineva trimis de la hotel să ne preia. Aici surpriză: erau mai multe persoane care așteptau cu numele călătorilor scrise pe ceva, dar numele meu, nicăieri. M-am gândit că a uitat numele și poate a scris numele hotelului sau, mai simplu, Romania; nimic. Ne-am plimbat puțin prin sală, am văzut o Agenție de închirieri auto deschisă, nu ne interesa pentru că aveam mașina închiriată pentru a doua zi, dar este de reținut căci aveau mașini de închiriat și la acea oră, și am ieșit din aeroport. A venit un van, am mers la el, dar nu era pentru noi. Am rugat agentul de la închirieri auto să sune la un taxi, i-am oferit telefonul nostru dar a sunat de pe al lui, nu a răspuns nimeni. Ne-a rugat să revenim după puțin timp și va suna din nou. În acest timp domnul de pe van telefona mereu și am înțeles că persoanele așteptate nu mai sosesc. L-am rugat să ne ducă și pe noi la Angra, cunoștea B&B, cazarea noastră, și am plecat cu el. Atunci am văzut că era de la o agenție turistică.
S-a mers destul de lejer, cunoscând orașul a condus repede și foarte bine și în mai puțin de 20 de minute am parcurs cei 20 de kilometri ce despart aeroportul de cazarea noastră. Nu am văzut Angra noaptea, pentru că B&B este aproape de intrarea în oraș din autostrada pe care am mers. Am coborât, i-am mulțumit, am vrut să plătim cursa, el nu a acceptat, ne-am salutat și ne-am despărțit.
Aveam codul de acces în clădire așa că am ajuns la Angra Bed&Breakfast, o cazare tip B&B.
Ne aștepta cheia pusă undeva pe ușă, a doua zi urmând să ne întâlnim cu Ana, gazda noastră pentru două zile, și să aflăm de ce nu ne-a așteptat nimeni la aeroport.
Explicația a fost simplă: Ana m-a sunat pe la prânz să stabilim detaliile întâlnirii, eu nu am auzit telefonul, eram pe undeva prin Lisabona, și nu am răspuns, ea a crezut că am renunțat. S-a bucurat că am ajuns bine și am rămas în continuare în relații bune. M-am înțeles cu ea în franceză, dar vorbește mai bine engleza.
Amplasarea hotelului
Cazarea am ales-o de pe Booking, la care este afiliată din iunie 2017, datorită punctajului bun obținut, 8,6 din 256 de evaluări, unde domină personalul și curățenia cu câte 9,4 puncte. M-am simțit bine acolo cu mențiunea că a fost o cazare B&B.
Este situată pe Avenida Infante D. Henrique 32 și are telefonul +351 926 456 931.
Unele obiective pe care voiam să le vizitez se aflau destul de aproape de hotel. Le-am văzut în zile și ore diferite, mergând special sau fiind în trecere și oprindu-mă puțin la ele.
La circa 150 metri, în sensul de ieșire din oraș, la intersecția dintre Avenida Infante D. Henrique și Avenida Alvaro Martins Homem, în sensul giratoriu care se vede de la cazare se află Statuia lui Alvaro Martins Homem fondator în 1478 al satului Angra, actualul oraș, statuie uriașă, cioplită în piatră în anul 1961 și Restaurantul Tutti Food cu servire la bar care se închide la ora 2 noaptea. Am mâncat acolo într-o seară.
La încă 200 metri de aici, tot în linie dreaptă, pe Avenida de Jacome de Bruges se află Praca de Toiros, arena pentru luptele cu tauri și târg internațional de tauri de luptă și, tot în sensul giratoriu, Monumentul Taurilor, un mare și frumos grup statuar din bronz format din trei tauri în poziții diferite de luptă, în arenă cu toreadorii sau în Angra cu spaniolii în urmă cu ceva ani. Povestea spune că în iulie 1851, în timpul lupteler din Angra, apărătorii erau depășiți total de invadatorii spanioli. Un călugăr, participant activ la luptele de apărare ale orașului, a adunat peste 1.000 de bovine pe care le-a condus împotriva atacatorilor spanioli. Taurii nu au putut fi opriți, au trecut printre și peste spanioli, fiind urmați de soldații portughezi, mulți soldați spanioli pierzându-și viața în luptă sau înecându-se, fără a putea ajunge la bărcile de pe care atacaseră. Monumentul comemorează această luptă.
Pe aceeași stradă, la 300 de metri de cazarea noastră se află o Stație de carburanți GALP. Am constatat că în Azore prețul carburanților este același în toate insulele și la toate stațiile. La 400 de metri, dar în direcție perpendiculară se află Supermarketul Guarita, bine aprovizionat cu de toate, cu prețuri accesibile, deschis zilnic de la ora 8:00 până la ora 20:30, se urcă puțin.
Pentru cei interesați, plaja se află la vreo 10 minute de mers pe jos, la fel și portul în sensul de înaintare spre oraș, se coboară ușor...
Facilitățile oferite
În fața clădirii este parcarea proprie, gratuită, iar în apropiere se află și o parcarea publică, tot gratuită, în tot orașul găsind parcări gratuite. Gratuit, mai bine zis inclus în preț este Wi-Fi-ul, care a funcționat bine, chiar și pe terasă.
Angra B&B ocupă etajul unei clădiri cu parter și un etaj și are opt camere de două persoane. Scările de acces la etaj ajung într-un hol care împarte etajul în două, cu cîte patru camere pe fiecare parte, unele spre curtea interioară, altele spre stradă. Toate camerele sunt de două persoane, cu două paturi, cum am avut noi, sau cu un pat dublu, dar există și camere duble superioare cu un pat dublu, mare.
Spre curtea interioară se află sala pentru micul dejun și o mică bucătărie, din ele se ajunge pe două frumoase terase și de aici la Recepția de la mezanin.
Se acceptă toate tipurile de carduri dar se poate plăti și cash, în euro, cum am achitat și eu.
Și Ana și colega ei vorbesc bine limba engleză, sunt amabile, politicoase, profesioniste. Ana a comandat un taxi pentru noi, a doua zi colega ei a sunat pentru reconfimare. Trebuind să plecăm de la hotel la ora 7, avionul pleca spre Horta, următoarea noastră destinație, la ora 8:35, am întrebat dacă putem servi micul dejun până la acea oră. Răspunsul a fost promt: frigiderul este deschis, alte alimente sunt pe bufet. Pentru cafea aveam varianta să o pregătească de seara sau să o pregătim noi. Am renunțat la ea, am mai spus, îmi place să-mi beau cafeaua dimineața la trezire…
Check-in se face între orele 13:00 și 14:00, check-out se face de la ora 7:00 la ora 10:00, pentru alte ore, recepția fiind deschisă numai până la ora 16:00, discutând cu administrația se stabilesc detaliile, de regulă codul de acces și modul de preluare a cheii de la cameră se transmit telefonic sau se trimit pe mail sau mesaj. La solicitare se pot depozita la cazare și bagajele.
Politica de anulare şi plată în avans variază în funcţie de tipul camerei și se stabilesc de comun acord cu administrația. Copiii nu pot fi cazați și nu se introduc paturi suplimentare în cameră, camerele nu au spațiul necesar.
Camera
”Am fost acolo” în iunie 2018, trei nopţi, costul total fiind de 165 euro cu mic dejun inclus. Am avut rezervată o camera standard, cu două paturi și Wi-Fi inclus în tarif.
Camera este destul de mică ca suprafață, circa 12 metri pătrați, dar este înaltă și mobilată simplu: două paturi de o persoană, suficient de mari chiar și pentru noi, o noptieră, o comodă și un scaun. Șifonierul era înlocuit de două umerașe.
Nu a avut nici frigider, nici aer condiționat, dar nu le-am simțit lipsa. Se putea folosi frigiderul din bucătăria cazării, bun pentru bere.....
Culorile mobilierului, ale huselor și cele folosite în decorarea camerei erau negru și nuanțe de gri și contrastau plăcut cu albul lenjeriei și cu draperia și pernele înflorate. Paturile aveau saltele foarte bune și multe perne, la o parte din ele renunțând din prima noapte.
Zilnic s-a făcut curat și zilnic s-au schimbat prosoapele.
Baia cu duș, foarte mică, are toate dotările necesare, articole de igienă, săpun, șampon. Scaunul de la wc era destul de mic, trebuia să stau pe diagonală. Acum am zis că trei zile pot să mă descurc și așa pentru că am stat foarte puțin în cameră. A fost bine că am avut mic dejun și a compensat mult totul…
Micul dejun
Acesta a fost inclus în preț, este de tip bufet și se servește între orele 8:30 și 10:30, având specific european, dar cu produse azoreene.
În sala pentru mic dejun se află un bufet pentru suc, lapte, ceai și cafea cu tot ce este necesar, lapte, zahăr, etc. și pentru expunerea mâncării. Mâncarea oferită a fost în cantități suficiente, dar nu foarte diversificată: unt, brânză și cașcaval, gem și miere, șuncă și chifle. Aveau și pandișpan și fructe.
Hotelul este recomandabil celor ce acceptă dimensiunile, mobilierul redus, lipsa frigiderului și a aerului condiționat, ca un B&B bun, pentru liniștea și curățenia pe care le oferă, pentru costurile foarte rezonabile pe care le practică în Angra, pentru personalul amabil și binevoitor, apropiat și politicos. Cât am fost acolo, cazarea a fost ocupată în permanență, vedeam seara numărul de mașini ce erau parcate în față… Am scris despre această cazare și pe booking, punctajul acordat fiind puțin mai mic decât media, personalul și curățenia fiind cel mai bine cotate...
De la Angra Bed & Breakfast la Airport Civil Lajes din Praia da Vitoria
Am plecat spre Aeroportul Civil Lajes luni dimineața pe la ora 6:55 cu taxiul comandat de Ana pentru ora 7:00, șoferul a venit mai devreme. Călătoria a decurs comod și rapid, eram puțin presați de timp, așa credeam atunci, avionul pleca la ora 8:35, nu reușisem să facem check-in, nu știam că check-in se face doar la aeroport …
Am ajuns lejer la ora 7:15, am achitat taxiul, 15 euro, și am intrat în aeroportul nu foarte aglomerat. De aici totul a decurs normal, pentru ei: îmbarcarea se face mergând la avion pe jos, nu prea mult, era răcoare, era plăcut…, nu se rezervă locuri, călătorii își aleg ce vor, … din ce mai găsesc, întârziere de 30 de minute la decolare. Cel mai mult mi-a plăcut că toată lumea, călători, personalul aeroportului, personalul de bord, de la verificare bagaje era calmă, nu se grădea, nu se agita…
Am fost 69 de călători, capacitatea maximă a avionului, sunt de preferat scaunele de pe partea cu ușa, nu am știut dar am nimerit acolo prin noroc, Insula Terceira și Insulele Sao Jorge, Graciosa și Pico se văd și se pot poza în timpul zborului, alte impresii….
Trimis de mprofeanu in 08.07.18 18:38:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 38.65566600 N, -27.21153600 W - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Angra Bed & Breakfast [Angra do Heroismo], TERCEIRA" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)@mprofeanu: Start vot! Singurul lucru fata de care am o retinere este culoarea, dar in rest totul este ok, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Ai dreptate, fiind culoare închisă pare mai mic spațiul, dar culmea în realitate este OK! Mulțumesc pentru ecou și...
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@mprofeanu:
După cum a spus și @mishu, culoarea este sumbră.
Nu aș fi mobilat așa, dacă eram în locul lor, nici să mă pici cu ceară! (având în vedere că sunt camere de cazare pentru turiști, că nu este apartamentul meu, pe care-l mobilez cu negru, că așa-mi place mie!)
Chiar și culoarea ușilor, a perdelei de la baie, a tapetului din cameră, brrrr! Mă înfioară și mă gândesc la un cavou! Mă mir că a obținut note bune! Poate sunt eu mai cârcotașă, nu știu!
În rest, mi-a plăcut cum ai scris review-ul și, în consecință, am votat cu drag!
@doinafil: La primă vedere negrul pare o culoare sumbră, obositoare, dar combinația cu alb și cu motive florale pe fundal tot alb este Ok. Nu ne-a dat nicio stare de disconfort cu atât mai mult de cavou. Erau turiști germani, francezi,... În zona noastră cavourile se zugrăvesc în culori deschise.
Insulele Azore fiind vulcanice, se folosește foarte mult lava și combinația alb-negru. O să scriu despre casele lor tradiționale din Insula Pico, am postat poze în primul review despre Azore, în care se vede această combinație.
Mi-am cumpărat o brățară din lavă, aveau multe bijuterii destul de scumpe realizate astfel...
Sper să scriu despre fiecare insulă văzută acolo...
Mulțumesc frumos pentru ecou și vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)