ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.04.2021
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 1 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
83.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 14 MIN

ACR Palas – un hotel ok în vremuri normale

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa hotelului este: Sarıcapaşa, Kargı Baba Sk. No:10,22030 Edirne Merkez/Edirne, Turcia

Coordonate GPS: 41.67635; 26.56017

Website: acrpalas.com

Hotelul ACR Palas, cu o poziţionare ultracentrală, a fost alegerea noastră de anul trecut pentru oprirea de o noapte la întoarcerea din Bodrum.

Alegerea destinaţiei şi a hotelului

După multe vacanţe petrecute în Antalya când ştiam exact că-mi trebuie o cazare înainte de Istanbul la întoarcerea acasă, în 2020 am avut ceva dificultăţi în alegerea cazării intermediare la întoarcerea din vacanţa petrecută la Marea Egee.

Dacă în primii ani de Turcia opream pentru o noapte de odihnă atât la dus, cât şi la întors în Canakkale, un oraş pitoresc, care mereu m-a încântat, ulterior am ales să facem drumul dintr-o singură bucată, traversând Bulgaria pe timp de zi şi Turcia noaptea. Nu a fost uşor, dar aceasta a fost soluţia cea mai bună pentru noi vreme de câţiva ani, astfel reuşind să ajungem dimineaţa devreme (maxim 9-10) la hotelul de sejur, nerăbdători să ne începem vacanţa. Au mai trecut câţiva ani, noi nu am întinerit :D, astfel că după drumul din 2016 am decis că este timpul să schimbăm strategia, deoarece efortul parcurgerii dintr-o bucată a unui drum de 1200-1300 de kilometri, mai mult de jumătate pe timp de noapte, este prea mare pentru ochii noştri obosiţi şi chiar nu se justifică.

Prima opţiune a fost aceea de a împărţi traseul aproximativ egal, cu înnoptare la Canakkale, dar eu aş fi vrut totuşi să mă opresc după traversarea cu ferry în partea europeană pentru a câştiga timp a doua zi. Am căutat ceva hoteluri prin Eceabat şi Gelibolu, unul singur mi s-a părut mai interesant, dar destul de scump, aşa că am extins căutările.

Tot „săpând” pe site-ul internaţional de rezervări, mi-a venit ideea de a trage tare în prima zi să ajung până în Edirne, un oraş preferat de mulţi, dar pe lângă care eu doar am trecut fără a mă opri vreo dată. Soţul meu nu a fost deloc încântat de idee, mi-a spus că drumul din Bodrum până în Edirne este prea lung şi că vom ajunge la hotel seara târziu, ceea ce s-a şi întâmplat :D, când vom fi prea obosiţi pentru a mai avea chef să vizităm ceva. Însă mie îmi place să văd mai degrabă partea plină a paharului, care în acest caz însemna un drum mult mai scurt a doua zi, când aveam un răgaz de 4-5 ore suficient de plimbat prin Edirne, inclusiv de făcut ceva cumpărături, aşa că am rezervat în Edirne.

A urmat apoi studierea ofertei de cazare în acest oraş, foarte bogată şi pentru toate buzunarele. Mai greu mi-a fost să mă decid unde vreau să stau: în centru sau în zona mall-urilor. Am găsit destule hoteluri foarte ok, care întruneau toate cerinţele mele, însă m-a descurajat distanţa mare faţă de centrul oraşului, aşa că am restrâns aria de căutare pe zona centrală, de fapt, mă interesa centrul vechi al oraşului Edirne. Iniţial am rezervat un alt hotel, situat central, dar cu review-uri aşa şi aşa, apreciind că pentru doar o noapte nu contează foarte mult. Prin februarie-martie 2020, într-o discuţie la telefon cu Roxana i-am cerut mai multe detalii despre hotelul ales de mine, ştiind că ea nu a fost prea mulţumită de cazarea respectivă. Într-adevăr, mi-a spus clar că nu mi-l recomandă, sugerându-mi să aleg altceva din câteva variante situate cam în aceeaşi zonă. Am ţinut cont de părerea ei şi am anulat prima rezervare, reorientându-mă spre ACR Palas.

Am fost atrasă de ratingul de pe booking, hotelul având note peste 9 (Superb!) din câteva sute de evaluări şi am avut încredere în recomandările a două persoane pe care le cunosc şi care notaseră acest hotel cu peste 9,50.

Hotelul era bine poziţionat, exact în zona vizată de mine, la doar 100 metri de Moscheea Selimiye, avea parcare, arăta bine în poze, preţul era ok, aşa că am rezervat o cameră dublă standard la preţul de 40 euro pe noapte cu mic dejun inclus şi anulare gratuită până cu trei zile înaintea sosirii.

Despre hotel

ACR Palas este un hotel foarte nou, 2018 sau 2019, încă neclasificat, dar pe care eu îl apreciez la maxim 3*. Nu mi-am putut da seama dacă este nou construit sau doar reconstruit, fiind o clădire cu trei etaje destul de înghesuită între alte două clădiri mai vechi, oricum destul de ciudat, amintindu-mi de hotelurile vechi din zona istorică a Istanbulului.

Hotelul dispune de o recepţie micuţă, o sală pentru micul dejun aflată la ultimul etaj şi oferă cazare în 19 camere duble şi triple, aflate la demisol, parter şi primele două etaje, precum şi în cele două apartamente situate la al treilea etaj.

Studiind pozele disponibile pe net şi citind şi comentariile mai puţin laudative, am înţeles că nu toate camerele sunt identice şi că primirea unei camere mulţumitoare mai ţine şi de noroc. Eu am fost mulţumită de camera primită, chiar dacă ştiu că se putea şi mai bine.

Accesul la spaţiile de cazare sau la sala pentru micul dejun se face exclusiv pe scări, deoarece hotelul nu are lift.

Drumul

Am plecat la ora 10.30 de la hotelul care ne-a găzduit în Bodrum, ultimul din această frumoasă vacanţă turcească în plină pandemie, am ales traseul „clasic” pe care poate voi reuşi să-l detaliez într-un articol distinct, utilizând toate autostrăzile avute la dispoziţie, indiferent de costul acestora :D şi am traversat cu ferry Strâmtoarea Dardanele pe la Canakkale – Kilitbahir, nu pentru că aş fi vrut să economisesc 10 TL :D, ci pentru că aşa s-a nimerit să plece primul feribotul cel mic, timpul fiind cel mai important pentru noi. Am pierdut timp preţios într-un blocaj înainte de Izmir cauzat de două accidente pe sensul nostru de mers, în rest drumul a fost ok, conform aşteptărilor, dar tot ne-a prins noaptea pe drum, obligându-mă să circul mai încet, astfel că abia la ora 20.00 am intrat în Edirne. GPS-ul ne-a dus direct şi rapid la hotel, dar tot am ratat intrarea în parcarea acestuia, nu pentru că nu aş fi văzut-o, ci pentru că nu am văzut să scrie nicăieri că parcarea ar fi a hotelului ales.

Cum spuneam, am trecut de parcare şi am ajuns în faţa hotelului aflat la câteva zeci de metri distanţă. Nu am putut opri din cauza unui autocar cu turişti bulgari care făcea manevre să parcheze pe stradă în dreptul hotelului, eu reuşind să parchez abia pe strada următoare. Mi-am lăsat soţul în maşină şi m-am întors la hotel pe jos, pentru a mă lămuri cum stau lucrurile cu parcarea şi a face formalităţile de cazare.

Parcarea

Pe lângă poziţionare şi preţ, existenţa unei parcări proprii a fost unul din criteriile în alegerea hotelului. Într-adevăr, mi-a plăcut parcarea foarte spaţioasă, cu destule locuri libere la ora târzie la care am ajuns noi, păzită şi, mai ales, gratuită. Bine, de fapt parcarea era una cu plată, cu preţuri rezonabile, proporţionale cu timpul staţionării, între 6 TL prima oră și 28 TL pentru 12-24 ore, dar clienţii hotelului ACR Palas puteau parca gratuit.

Cazarea

Am urcat câteva trepte şi am intrat în hotel. Recepţia micuţă se află în partea stângă. Un recepţioner destul de amabil ne-a măsurat temperatura, ne-a scanat paşapoartele, nu a fost interesat de rezervarea de pe booking printată, fiind suficient numele pentru a o regăsi în sistem şi ne-a înmânat imediat cardul camerei 301 care ne fusese alocată. Ştiind că hotelul nu are lift, în prima secundă am cam bombănit la gândul că va trebui să urc trei etaje pe scări, crezând că prima cifră semnifică numărul etajului, însă mi-a venit inima la loc după ce am văzut dispunerea camerelor pe etaje afişată la baza scărilor, iar camera mea se afla la primul etaj.

Cu recepţionerul m-am înţeles acceptabil în limba engleză, dar am fost puţin surprinsă să-l aud conversând mult mai fluent în limba bulgară cu o turistă care părea mai de-a casei.

Am achitat cazarea a doua zi dimineaţă înainte de micul dejun dorind să plecăm cât mai repede spre casă. Am plătit cu card bancar suma de 372 lire turceşti, echivalentul a 40 euro la data respectivă. Se putea plăti şi cu numerar. Nu am primit factură, dar nici nu am cerut.

Eu am folosit un card diferit de cel cu care am garantat rezervarea. Contrar celor menţionate pe booking, cum că „mi se va încasa în avans costul total al rezervării după ce voi rezerva” , nu mi-a fost blocată niciun moment vreo sumă de bani pe acel card pe care am avut în permanenţă din martie de când am rezervat până în octombrie când am ajuns să mă cazez la ACR Palas sume mult mai mari decât cea aferentă unei nopţi de cazare.

Camera 301

Se află la primul etaj, prima uşă în stânga. Neavând cine ştie ce bagaje cu noi, doar strictul necesar pentru o noapte, nu a fost o problemă urcatul pe scări.

Am intrat într-o cameră de dimensiuni acceptabile. În stânga era un dulap cu două uşi, apoi uşa de la baie şi patul matrimonial. Pe partea dreaptă era un corp gen birou sub care se afla minibarul. Nu m-a deranjat că minibarul era gol, cât faptul că acesta nu funcţiona decât atunci când eram în cameră şi cardul de acces era introdus în soclul special, soţul fiind dezamăgit că nu a reuşit să-şi răcească berea cât am fost plecaţi să luăm masa la o locantă şi să ne plimbăm puţin.

Deasupra biroului se afla setul de preparare a ceaiului şi cafelei, cu cană electrică, ceşti, pahare, pliculeţe de ceai şi cafea instant, util pentru mine, care am apreciat mereu ceaiul turcesc. Televizorul cu ecran plat se afla deasupra biroului pe perete şi funcţiona, dar nu am fost interesată ce programe aveam la dispoziţie. Un singur scaun completa mobilierul.

Camera era dotată şi cu aer condiţionat individual, funcţional, chiar dacă nu am avut nevoie de el, în octombrie serile fiind destul de răcoroase. Existau şi vreo două calorifere, dar nu dăduseră încă drumul la încălzire şi nici nu era nevoie.

În faţă era uşa balconului franţuzesc, care putea găzdui doar câteva jardiniere cu flori :D, protejată de o plasă împotriva insectelor. Vederea era pe partea cu intrarea în hotel şi spre terenul de sport al unei şcoli. Dacă am fi parcat maşina pe stradă am fi avut-o sub ochi, dar eu am preferat parcarea amenajată.

Mi-a plăcut patul matrimonial, mare şi confortabil, dar nu mi-a plăcut deloc poziţia înghesuită a acestuia şi accesul dificil spre pat. Spaţiile din stânga şi dreapta patului erau mult prea înguste pentru a permite amplasarea unor noptiere, astfel că doar pe o singură parte au improvizat un fel de poliţă fixată în consolă pe care au pus telefonul fix şi abia a mai rămas loc pentru telefoanele mele :D. Problema veiozelor au rezolvat-o interesant prin două lămpi pendul fixate pe tavan. Unul din calorifere bloca accesul spre pat oricărei persoane indiferent de siluetă :D, dar, sinceră să fiu, am preferat un pat lat în care ajungeam cu greu, însă în care m-am odihnit foarte bine, unuia mai îngust şi cu spaţii laterale normale. Norocul meu este că nu visez urât să sar noaptea din pat, pentru că aici aş fi sărit fix cu capul în perete. Cei mai norocoşi ca mine au plătit la fel, dar au nimerit camere mult mai aerisite, aceasta fiind cam singura mea nemulţumire legată de cazare.

Baia mie mi s-a părut tare mică şi înghesuită, dar nu m-a deranjat acest lucru. Pentru mine mult mai importantă a fost curăţenia acesteia. Toate obiectele şi instalaţiile erau noi şi perfect funcţionale. Am avut la dispoziţie prosoape albe impecabile şi uscător de păr, iar ca şi consumabile am primit hârtie igienică şi beţişoare de urechi, dar şi săpun lichid şi gel de duş în dispenserele de la chiuvetă şi de la cabina de duş. Cam puţin, dar nu m-a interesat prea mult, eu folosind propriile cosmetice.

Nu am avut nimic de reproşat la capitolul curăţenie a camerei sau a băii, totul a fost în regulă şi cred că acesta ar fi singurul aspect care m-ar putea convinge să revin cândva... după pandemie.

Un minus care nu ştiu exact în ce măsură poate fi atribuit hotelului ar fi izolarea fonică „aproximativă” , probabil suficient de ok atunci când sunt cazaţi turişti normali, dar nu am avut eu norocul ăsta :D. Am înţeles încă de seara că tot hotelul era plin de bulgari veniţi la shopping cu autocarul parcat chiar în faţa intrării, noi fiind singurii români, dar nu mi-am imaginat că-mi vor da deşteptarea la ora 06.30 cu strigătele lor, cu tropăitul pe scările de marmură în sus şi în jos, cu bătutul la toate uşile, posibil şi la a noastră, în condiţiile în care eu dorm „ca valiza” şi nu mă trezesc prea uşor.

Am trecut şi peste asta, oricum la ora 07.00 intenţionam să mă trezesc, aşa că m-am târât jos din pat, m-am spălat, mi-am făcut un ceai, am fumat o ţigară şi am vrut să iau micul dejun.

Micul dejun

Micul dejun era inclus în costul cazării. Acesta se servea într-o sală aflată la etajul al treilea al hotelului. Conform precizărilor de pe booking şi de pe site-ul oficial al hotelului, acesta trebuia să fie tip bufet, dar... din nou ghinion! , probabil cu pandemia s-a schimbat schimbarea şi acesta era oferit la farfurie, meniu fix, cea mai dezavantajoasă variantă pentru mine care nu mănânc orice.

Urcăm noi scările până la etajul al treilea, intrăm în sala pentru micul dejun şi constatăm că suntem singurii care bântuiam pe acolo şi nici mâncare nu era pe nicăieri. Am profitat să fac câteva poze cu mesele de patru şi de şase locuri, care nu respectau distanţele impuse, dar mai ales cu priveliştea frumoasă asupra oraşului Edirne şi cu Moscheea Selimiye în toată splendoarea ei. Încerc să mă lămuresc ce se întâmplă, soţul glumea că mi-au mâncat bulgarii toată mâncarea, deschid o altă uşă şi văd o turcoaică, mascată corespunzător, care înşira mâncarea pe farfurii. Engleză nu ştia, dar mi-a cerut cardul de la cameră pe care îl aveam în mână şi-mi arată că pe verso-ul acestuia era lipită o etichetă pe care scria că micul dejun se serveşte între 08.00-10.00, dar cine citise.

Nu era nici 07.30, aşa că am coborât să plătesc camera, să fumez o ţigară şi să mă plimb prin împrejurimi până începea masa. Aici am greşit. Când am văzut despre ce este vorba, trebuia să fac rapid bagajele şi să plec, astfel câştigând timp, deoarece nu merita să aştept atâta pentru acea caricatură de mic dejun şi să opresc undeva pe drum, oriunde putând mânca mai bine ca la ACR Palas.

Am revenit la ora 8 şi am găsit mica sală plină ochi şi alţi 5-6 turişti aşteptând pe scările înguste, toţi fără mască, care m-au salutat politicos în limba bulgară, iar eu le-am răspuns pe limba lor. Sinceră să fiu mai bine mă înjurau dar să fi purtat naibii o mască pe scara aia îngustă unde nici aer nu era. În salon înghesuială maximă, umăr la umăr, cum nu am văzut vreodată nici în vremuri normale.

Aveam de aşteptat cel puţin o jumătate de oră să termine de mâncat cei care ajunseseră înaintea mea, iar ideea de a intra în acel spaţiu închis şi aglomerat îmi dădea fiori. Soţul a declarat răspicat că el nu vrea să se îmbolnăvească aiurea pentru trei lulele oferite pe post de mic dejun şi a plecat nervos în cameră. Şi eu mă enervasem când am văzut lipsa totală de organizare şi lipsa oricărei distanţări fizice în plină pandemie, dar nici nu voiam să plecăm la drum nemâncaţi, soţul având probleme cu stomacul.

Am avut inspiraţia de a-i cere tipei cu care mă conversasem mai devreme să iau farfuriile pe o tavă şi să mâncăm în camera noastră, mai mult prin semne, dar a înţeles din prima solicitarea mea şi mi-a pus imediat mâncarea pe o tavă, împreună cu două ceaiuri fierbinţi, o chiflă şi o jumătate de covrig cu susan, rămas din ziua precedentă. M-am întors victorioasă în cameră cu mâncarea, în fapt doar hrană rece.

Aici altă belea. A trebuit să mâncăm pe rând, deoarece nu aveam decât un scaun în toată camera. Despre micul dejun n-aş putea spune decât că a fost modest, iar comparaţia o fac cu alte hoteluri de tranzit de o categorie asemănătoare vizitate de-a lungul anilor, nicidecum cu hotelurile luxoase de sejur.

Pe fiecare farfurie am găsit câte o felie de brânză, una de caşcaval, câteva fire de brânză, o felie de salam cu o culoare dubioasă, şapte măsline pe numărate (trei verzi şi patru negre), un sfert de roşie, două feliuţe de castravete, câteva frunze de pătrunjel, un ou fiert rece şi mai multe cutiuţe cu unt, gem de vişine, gem de căpşuni, miere, melasă, cremă de ciocolată şi cremă de brânză. Pe mine nu m-au interesat cutiuţele „dulci” , bune doar de crescut glicemia, nici salamul sau roşia şi castravetele, pe care nu le-aş fi luat niciodată în cazul unui bufet. Soţul ar fi preferat o omletă, iar eu un ou prăjit şi cu puţină brânză ne-ar fi fost de ajuns. Nu mănânc niciodată mult atunci când plec la drum, dar preferam ceva mai consistent. Aici totul a fost rece, farfuria era plină, dar mai mult cu aiureli. Nimic tradiţional, nimic cald. Timp pierdut!

După dezamăgitorul mic dejun, ne-am luat bagajele şi am predat camera. Nu înainte de a-i comunica recepţionerului nemulţumirea mea legată de nerespectarea măsurilor de protecţie impuse de situaţia pandemică, de riscurile la care sunt expuşi turiştii care le calcă pragul. Tipul mi-a mulţumit politicos şi mi-a urat Drum bun!

La ora 09.10 plecam din parcarea hotelului ACR Palas direct spre casă. Eram prea nervoasă pentru a-mi mai arde de alte opriri şi nici nu bănuiam „surprizele” care au urmat.

Concluzii

Impresiile mele despre ACR Palas sunt împărţite. Hotelul are plusurile lui, dar şi minusuri importante peste care eu nu aş trece cu uşurinţă.

Poziţionarea ultracentrală a hotelului este extrem de avantajoasă pentru oricine este interesat de vizitarea părţii vechi a oraşului Edirne. Eu nu am apucat să văd mare lucru.

Hotelul este nou, mobilierul este nou, condiţiile de cazare sunt ok pentru preţul plătit. Am apreciat curăţenia fără reproş.

Parcarea spaţioasă, păzită şi gratuită este un alt atu important.

La capitolul minusuri voi aminti: lipsa unui lift, accesul la oricare din cele trei etaje se face exclusiv pe scări; hotelul găzduieşte frecvent bulgari veniţi în grup la cumpărături, destul de gălăgioşi, iar izolarea fonică nu face faţă strigătelor acestora; lipsa unui loc amenajat destinat fumătorilor; programul de servire a micului dejun, 08.00-10.00, care îi cam încurcă pe cei care au de plecat la drum, plus aglomeraţia care se creează în salonul pentru micul dejun, plus micul dejun la farfurie, nu bufet cum scrie pe sait, modest, doar hrană rece; nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în plină pandemie.

În contextul încă actual, eu sigur nu voi reveni într-un loc în care sănătatea mi-a fost pusă în pericol, însă nu exclud o vizită viitoare când se va termina această nebunie şi vom putea călători din nou în siguranţă, pentru avantajele oferite de acest hotel, dar renunţând la micul dejun inclus.

Recomand acest hotel cu rezervele expuse mai sus şi doar în vremuri nevirusate.

## end review sc
Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 05.04.21 00:37:50
Validat / Publicat: 05.04.21 01:10:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 5843 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Moscheea Selimiye văzută din salonul pentru mic dejun
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 87100 PMA (din 66 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

16 ecouri scrise, până acum

webmaster
[05.04.21 09:50:58]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

michaela_1961
[05.04.21 11:13:25]
»

Buna! Ma bucur mult ca ai revenit cu aceste review uri din concediul tau de anul trecut. La ACR Hotel  aveam si eu anul trecut rezervare, dar daca tot nu ne-am mai dus, pentru anul acesta am renuntat la el si am ales Cavit Duvan. Ne-am vaccinat toti din grup, in principiu n-ar trebui sa ne retina nimic si abia asteptam, mai ales ca este la sfarsit de iunie programat concediul nostru. Acum, dupa ce ai scris despre ACR este clar ca nici nu ni s-ar fi potrivit noua acest hotel. Pe scarile acelea daca ne insiram numai noi, eram 10 plus bulgarii de serviciu... Sa speram ca Duvan ul este mai aerisit pentru ca desi vaccinati, tot am vrea sa pastram distanta.

​Sa ai o zi buna si concedii minunate in 2021!

Yoda
[05.04.21 19:01:49]
»

@nicole33:  Felicitari pentru review!

Nu m-a deranjat că minibarul era gol, cât faptul că acesta nu funcţiona

decât atunci când eram în cameră şi cardul de acces era introdus în

soclul special, soţul fiind dezamăgit că nu a reuşit să-şi răcească

berea cât am fost plecaţi să luăm masa la o locantă şi să ne plimbăm

puţin. ​

De cele mai multe ori merge pus un card obisnuit in soclul acela. Nu peste tot functioneaza, la unele hoteluri trebuie pus fix cardul de acces, pentru ca-i citeste cipul, dar astea sunt foarte putine. La majoritatea hotelurilor merge pus orice card, de la farmacie, de la Mega, de la Profi​, etc. Din motive lesne de inteles, nu cardul bancar.

SurcanraduPHONE
[05.04.21 21:26:20]
»

Buna, pe viitor alegeti alan suites sau hilly in edirne, mic dejun ca la resorturi, curatenie impecabila, parcare gratis... pt mine, mi se par cele mai bune din edirne

doinafil
[06.04.21 00:14:34]
»

Numărul de rânduri cu dezavantaje îl depășește pe acela de „pro” alegere a acestui hotel! Și mie mi s-a părut strâmt locul între perete și noptiera/policioară mică, improvizată, iar faptul că era numai una, pentru mine este un mare minus. Eu citesc înainte de a adormi, câteva rânduri/pagini și simt nevoia unui loc de pus cartea. Cititul înainte de a adormi este „somniferul” meu.

„Veioze-lămpi” atârnate de tavan am mai văzut prin Iordania și Turcia, la diferite hoteluri și mi s-au părut ingenioase.

Cât despre cartela de acces în cameră care întrerupe curentul când este camera goală, are dreptate @Yoda! Noi am descoperit asta la câteva hoteluri, din Iordania și Turcia, atunci când Mihai a încercat, mai mult în glumă, cu o cartelă de la „Cora” , pentru că pusese tabletele la încărcat, ca să nu spun că, de fapt, îl interesa mai mult răcirea berii pusă la frigider

„Micul dejun” ce vi s-a dat pe farfurie este de tot hazul! Mă întreb dacă se poate renunța la plata MD când ea este, de fapt, inclusă în cazare.

Lipsa auto-protecției mă inervează și pe mine! Cred că de TEAMA că „nu mai vin bulgarii dacă le cerem să respecte măsurile de siguranță în pandemie” a fost unul din motivele pentru care nu li s-a impus purtarea măștii și a distanței. Daaaaar, dacă mă uit la mesele alea apropiate din sala micului dejun, parcă n-ar fi DOAR ăsta motivul, presupus de mine! Greșeala - în mod cert - este a patronilor hotelului, în primul rând, dar și a turiștilor iresponsabili!

La ora 09.10 plecam din parcarea hotelului ACR Palas direct spre casă.

Eram prea nervoasă pentru a-mi mai arde de alte opriri şi nici nu

bănuiam „surprizele” care au urmat.

Dacă te gândești să povestești și despre aceste „surprize” , eu le aștept!

Felicitări pentru articol și. *!

nicole33AUTOR REVIEW
[06.04.21 06:08:06]
»

@webmaster:  

Mulţumesc mult!

nicole33AUTOR REVIEW
[06.04.21 06:20:00]
»

@michaela_1961:  

Bună!

Am multe restanţe, dar încerc, în limita timpului disponibil, să mai rezolv din ele

Ştiam că aveai rezervare anul trecut la acest hotel şi ştiam că l-ai schimbat. Şi eu alesesem iniţial altceva. ​

Ne-am vaccinat toti din grup, in principiu n-ar trebui sa ne retina nimic si abia asteptam, mai ales ca este la sfarsit de iunie programat concediul nostru.

Asta este foarte bine. Veţi pleca mult mai relaxaţi decât anul trecut, chiar dacă va trebui să respectaţi în continuare măurile de protecţie.

Acum, dupa ce ai scris despre ACR este clar ca nici nu ni s-ar fi potrivit noua acest hotel. Pe scarile acelea daca ne insiram numai noi, eram 10 plus bulgarii de serviciu... Sa speram ca Duvan ul este mai aerisit pentru ca desi vaccinati, tot am vrea sa pastram distanta.

Am încercat să fiu cât mai obiectivă cu putinţă. Dacă scriam anul trecut în octombrie când eram încă supărată, aş fi desfiinţat hotelul.

Pe scările acelea înguste, nu aveai cum să păstrezi niciun fel de distanţare, dar pe mine m-a deranjat faptul că nimeni nu purta mască şi nu era atenţionat că este obligat să o facă. Nu este suficient şi nici normal să pui doar nişte afişe la intrare şi apoi să "închizi ochii". ​

Sper ca Duvanul să fie mai potrivit pentru grupul vostru, dar nu este la fel de bine poziţionat ca ACR.

Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

Vacanţe plăcute aşa cum îţi doreşti! ​​​​

​​​​​

nicole33AUTOR REVIEW
[06.04.21 06:25:14]
»

@Yoda:  

De cele mai multe ori merge pus un card obisnuit in soclul acela. Nu peste tot functioneaza, la unele hoteluri trebuie pus fix cardul de acces, pentru ca-i citeste cipul, dar astea sunt foarte putine.

Ştiu şmecheria cu un card banal încă de mulţi ani, dar în ultima vreme a mers tot mai rar.

Ideea era că oamenii serioşi pun frigiderul pe un circuit separat, independent de restul din cameră şi de prezenţa cardului în soclul special. Una este să nu las aerul condiţionat pornit când nu sunt în cameră sau lumina aprinsă la baie şi alta este să ​funcţioneze frigiderul.

Îţi mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​​​

nicole33AUTOR REVIEW
[06.04.21 06:31:34]
»

@Surcanradu:  

pe viitor alegeti alan suites sau hilly in edirne, mic dejun ca la resorturi, curatenie impecabila, parcare gratis... pt mine, mi se par cele mai bune din edirne

Stai liniştit că sunt şi alte hoteluri foarte bune în Edirne, nu doar cele menţionate de tine. ACR Palas are avantajul de a fi excelent poziţionat la 100 metri de moscheea Selimiye, exact în zona vizată de mine.

Alan Suites nu m-a interesat. Nu este ultracentral cum căutam eu şi nici nu mi-am dorit să încerc un cămin studenţesc la vârsta mea, dacă tot n-am făcut-o în timpul facultăţii .

Nici Hilly nu are poziţia dorită de mine.

Dacă renunţam la poziţia ultracentrală, aveam variante excelente în zona mall Erasta. Dar nu voiam să folosesc transportul în comun şi nici măcar taxiul. Vezi tu, în plină pandemie, lucrurile se mai schimbă.

Mulţumesc pentru vizită, sugestii şi ecou!

Yoda
[06.04.21 10:55:31]
»

@nicole33:  

Ideea era că oamenii serioşi pun frigiderul pe un circuit separat,

independent de restul din cameră şi de prezenţa cardului în soclul

special.

Absolut de acord, asa si trebuie pus frigiderul, pe un circuit separat. ​

michaela_1961
[06.04.21 11:02:19]
»

@nicole33

ACR Palas are avantajul de a fi excelent poziţionat la 100 metri de moscheea Selimiye, exact în zona vizată de mine.

 

Pentru acest avantaj alesesem si eu anul trecut hotelul, dar totusi cu muezinul ce ai facut? Nu ti-a cantat sa te scoale la rugaciune? Asta era o problema care o pusese anul trecut o prietena din grup si din momentul acela am inceput sa ma indoiesc ca ACR ar fi o alegere buna.  

Sper ca Duvanul să fie mai potrivit pentru grupul vostru, dar nu este la fel de bine poziţionat ca ACR

.

Pozitia anul acesta nu m-a mai interesat, adica am vrut sa evitam totusi aglomeratia, chiar si terasele, de aceea am luat si cina tot la ei.   Au tot asa o terasa pe acoperis si pare mai aerisita, in poze... deh. Vom vedea ce gasim si la fata locului.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yoda
[06.04.21 13:17:55]
»

@michaela_1961:  Mai sunt si alte alternative la cazarea in Edirne, am mai scris aici: vezi impresii

Mai sunt si hotelurile RYS si Margi de luat in calcul, desi nu ofera mic dejun inclus.

michaela_1961
[06.04.21 13:39:50]
»

@Yoda:  Multumesc, da le stiu, deocamdata am ales asa. Am gasit Vinum hotel @spa pentru intoarcere care mi se pare si mai potrivit pentru noi, dar cred ca nu sunt deschisi inca. Ma interesa daca putem lua si cina la ei, dar nu mi au raspuns. Mai vedem, sper sa putem pleca. Doamne ajuta!

nicole33AUTOR REVIEW
[07.04.21 00:30:38]
»

@doinafil:  

Scuze pentru răspunsul întârziat.

Numărul de rânduri cu dezavantaje îl depășește pe acela de „pro” alegere a acestui hotel!

Am încercat să enumăr toate plusurile şi toate minusurile hotelului din punctul meu de vedere, pentru a lăsa cititorilor libertatea de a-l alege sau nu, nu contează, important este ca decizia să fie luată informat. ​

Și mie mi s-a părut strâmt locul între perete și noptiera/policioară mică, improvizată, iar faptul că era numai una, pentru mine este un mare minus.

Eu am dormit pe partea de la geam şi, crede-mă, era imposibil să te strecori din cauza caloriferului. Am văzut însă poze cu alte camere duble, la acelaşi preţ cu a mea, însă mult mai aerisite, deci este o chestie de noroc ce cameră primeşti, la fel şi la ce etaj .

Lipsa celei de a doua noptiere l-a deranjat pe soţul meu care şi-a ţinut telefonul pe podea. Noroc că era curat. ​​​

Cititul înainte de a adormi este „somniferul” meu.

Sunt mereu atât de obosită încât adorm instantaneu, fără niciun "ajutor", iar ochii nu mă mai ajută seara.

​Acolo eram frântă de oboseală după ce condusesem aproape opt sute de kilometri​.

„Veioze-lămpi” atârnate de tavan am mai văzut prin Iordania și Turcia, la diferite hoteluri și mi s-au părut ingenioase.

Sunt simpatice. Şi mie îmi plac

ca să nu spun că, de fapt, îl interesa mai mult răcirea berii pusă la frigider

Acelaşi interes avea şi soţul meu. Am ieşit noi în oraş să mâncăm, dar nu mai aveam energie să caut un local care comercializa şi alcool, fiind preferabil să mâncăm ​cât mai repede şi apoi să-şi bea el berea liniştit. ​​​

​​

„Micul dejun” ce vi s-a dat pe farfurie este de tot hazul!   Mă întreb dacă se poate renunța la plata MD când ea este, de fapt, inclusă în cazare.

A fost o aiureală. Pe mine cel mai mult m-a enervat minciuna, pentru că nu poţi să spui că micul dejun este tip bufet şi să-l oferi meniu fix la farfurie, neavând nici măcar scuza lipsei de clienţi, hotelul fiind full.

Pot înţelege că asta a fost varianta agreată de ei în pandemie, dar corect era să informeze turiştii.

Pe booking nu aveam opţiunea cazării fără mic dejun. Eu voiam să mănânc dimineaţa, dar nu prostiile lor

Recepţionerul şi fata de la bucătărie purtau corect masca, ei se protejau, dar ar fi putut să-i atenţioneze şi pe turişti că legea turcească impune obligativitatea purtării măştii inclusiv pe stradă. Nu m-am simţit deloc confortabil printre acei bulgari prea relaxaţi, dar am avut noroc şi am scăpat cu bine

Voi povesti

Mulţumesc mult pentru aprecieri, vizită şi ecou! ​​

​​​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[07.04.21 00:42:16]
»

@michaela_1961:  

Pentru acest avantaj alesesem si eu anul trecut hotelul, dar totusi cu muezinul ce ai facut? Nu ti-a cantat sa te scoale la rugaciune?

De cântat el sigur a cântat, dar eu nu l-am auzit, aşa că nu m-a deranjat. Pe mine vecinii m-au trezit din somn

Dacă ar fi fost vreo problemă fonică din cauza apropierii de moschee, poţi să fii sigură că aş fi menţionat-o

Pozitia anul acesta nu m-a mai interesat, adica am vrut sa evitam totusi aglomeratia, chiar si terasele, de aceea am luat si cina tot la ei.   Au tot asa o terasa pe acoperis si pare mai aerisita, in poze... deh.

Nu am mai studiat şi restaurantul de la Duvan​ după ce am văzut că are camerele duble cam micuţe, dar cina inclusă este un avantaj clar, aşa scapi de o grijă.

Nu ştiu cum va fi la vară, eu sper să scadă numărul de cazuri, dar nu mi-ar plăcea să ajung acolo pentru a comanda mâncare la pachet. ​

​​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33AUTOR REVIEW
[07.04.21 00:52:31]
»

@michaela_1961:  

Am gasit Vinum hotel @spa pentru intoarcere care mi se pare si mai potrivit pentru noi, dar cred ca nu sunt deschisi inca.

Îmi place şi mie Vinum ăsta, chiar dacă este departe de orice, ... dar poate că este chiar mai bine aşa.

Eu cred că sunt deschişi. Încearcă să-i suni pe telefon sau pe whatsapp poate te lămureşti. ​

Mai vedem, sper sa putem pleca.

Nu ar trebui să mai ai emoţii. Sunteţi toţi vaccinaţi şi nu veţi intra în izolare la întoarcere indiferent pe ce listă se va afla Turcia la vară.

Curaj şi mai mult optimism! ​​​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, michaela_1961, Surcanradu, Yoda
Alte impresii din această RUBRICĂACR Palas Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061161041259766 sec
    ecranul dvs: 1 x 1