ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2018
DE msnd
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.07.13
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
MAR-2018
DURATA: 1 zile
prieteni
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

„Orhideea Spa”, un spa interesant în centrul Bucureștiului

TIPĂREȘTE

Cândva, anul trecut, am primit un cadou. Două vouchere pentru acces „all inclusive”, de o zi, la Orhideea Spa. Nu știam nimic despre această facilitate, unde se găsește, ce oferă, care sunt condițiile de calitate. Un timp am tratat cu indiferență cele două petice de hârtie. Apoi, mi s-a atras atenția că acestea expiră la jumătatea lui martie, și că ar fi păcat să le pierd. Atunci, într-o zi cu soare la început de martie, am decis: Să mergem!

Între timp făcusem ceva săpături și aflasem că aceasta se găsește pe Calea Plevnei nr. 145B, în ceea ce se numește „Complex Orhideea Gardens”, în imediata vecinătate a Primăriei Sectorului 6. Ni se atrage atenția că nu este necesar să luăm cu noi decât costumele de baie. Vom primi de acolo papuci (de unică folosință), halate și prosoape.

Și pornim la drum. La adresa indicată identific amplasamentul fostei „Fabrici de Pâine Plevnei”. Trecem de fosta poartă și mergem pe o alee de vreo 200 m lungime, printre fostele hale ce par că mai adăpostesc câte ceva, până în capătul acesteia. Aici există o barieră și un post de pază, pentru un acces controlat în „Complex Orhideea Gardens”. Pe noi, pietonii, nu ne întreabă nimeni, nimic.

Nu am remarcat câte clădiri fac parte din complex. Noi ne îndreptăm puțin spre dreapta, unde două blocuri noi, de 10 etaje, flanchează un al treilea, aflat în fundal. Ni se spune că blocurile din lateral adăpostesc apartamente de locuit, iar cel din fundal este un hotel de patru stele. Orhideea Spa ocupă o parte din parterul hotelului. Pentru a intra înăuntru trebuie să urcăm câteva trepte, având de-a face cu un parter înalt, pentru că Orhideea Spa ocupă un spațiu și la demisol.

Intrând în clădire, ajungem într-o sală cu rol de recepție. În spatele unui birou, două sau trei persoane, fiecare cu calculatorul ei, ne iau în primire, ne verifică documentele și ne înregistrează în sistem. Totodată, suntem rugați să punem peste pantofii noștri de stradă, niște cipici de unică folosință, de genul celor obligatorii la unele spitale. Primim fiecare câte o brățară, echipată cu un cip ce permite accesul în diversele compartimente. Brățara mea este bleu, doamnele primesc câte una roz. Brățările sunt setate pentru „all inclusive”, respectiv acces în toate compartimentele. Este drept că pe parcursul zilei au fost necesare două resetări ale acestora (la recepție), noi rămânând blocați în spatele unor uși ce refuzau să se deschidă. Noroc că toate ușile sunt de sticlă, și există suficient personal care circulă pe culoarele respective. Trebuie menționat că mai există un nivel de acces, numit „active”, care nu permite decât intrarea la piscină și la saune.

Trecând de recepție, în următoarea încăpere primim papucii, halatul (alb, de bumbac, dar cu textura unui prosop mai aspru) și prosopul. Suntem, apoi, îndrumați către vestiare. Există două vestiare, separate pe sexe. În vestiar beneficiem de un dulap, corespunzător numărului brățării, ce se poate deschide numai cu aceasta. La ora sosirii noastre nu erau decât două persoane în vestiar. Nu am acordat atenție, dar cred că în vestiar sunt circa 50 de dulapuri. Vestiarul mai dispune de grupuri sanitare, dușuri și uscătoare de păr. În vestiar găsesc și un „regulament de ordine interioară”. Mi se par cerințe de bun simț: copii sub 16 ani trebuie însoțiți obligatoriu de un adult, nu se vorbește tare, și tot așa. Printre recomandări este și aceea de a ține telefoanele închise. Nu toată lumea a respectat-o. Pentru mine, însă, restricția cea mai dură este că se interzice complet folosirea aparatelor de fotografiat și de filmat. Ca urmare, nu pot să anexez fotografii proprii. Pentru a crea totuși o imagine, am preluat câteva poze de pe internet.

Prima zonă spre care ne îndreptăm este piscina. O încăpere suficient de mare, amplasată la demisol, adăpostește un bazin de circa 7 x 20 m. Adâncimea apei este constantă pe toată suprafața, la 1.55 m. Pentru cei mai nesiguri pe ei, și mici de înălțime, există obiecte de susținere la suprafață. Apa este ușor încălzită. Pe una din laturile scurte, sub nivelul apei, poate fi pornit un jet de hidromasaj, destul de puternic. Remarc, totuși, lipsa unui element de care să te ții la împingerea jetului. Pe una din laturile lungi există două, să le zic „cascade” de debite și înălțimi diferite. Toate aceste dispozitive pot fi pornite de câte un buton din vecinătate. După pornire, acestea funcționează cam 5 minute. Noi am prins o perioadă mai liberă, însă, ceva mai târziu, am întâlnit un alt client, foarte nemulțumit că nu a avut loc să înoate. Cred, însă, că cel mai mult l-a deranjat explicația supraveghetorului: Acesta este un bazin de „bălăceală”, nu de înot! Tind însă să-i dau dreptate supraveghetorului.

În unul din capetele bazinului, există un alt bazin, mult mai mic, de formă circulară, echipat cu o instalație de jacuzzi. Deoarece aici nu încăpeau mai mult de două persoane, și acesta avea mai multă căutare, nu am insistat să-l folosesc și eu. Alăturat acestuia, un alt bazin, la fel de mic, cu o adâncime de numai 65 cm, este destinat copiilor.

Alăturat piscinei este spațiul destinat saunei, numită și „Foc și Gheață”. Într-un pliant al facilității, am găsit și denumirea de „Hamam”. După câte știu eu, acesta este termenul pentru „baie turcească”. Ceea ce am văzut eu aici este, însă, destul de departe de „hamam”-ul pe care l-am întâlnit la Hotelul Izgrev, la mini-întâlnirea AFA din august 2015. Pentru început se intră într-o încăpere rezonabil de mare, echipată cu câteva „șezlonguri” mozaicate. Pare a fi o cameră de relaxare. Găsim aici câteva recomandări de luat în considerare, cum ar fi: interdicția de a aduce aici copii sub 16 ani, recomandarea de a face duș înainte de a intra în cabine, să nu se intre în cabine cu costume de baie din materiale sintetice, să se folosească în locul acestora prosoapele speciale puse la dispoziție.

Imediat în stânga intrării este duşul tropical Acesta este amenajat într-o cabină mozaicată și emite o gamă întreagă de sunete. Spre rușinea mea, nu am reușit să îl folosesc. Urmează un șir de trei cabine de saună, ce nu depășesc o suprafață de circa 4 mp fiecare. Prima este „Baia turcească”. Temperatura nu este foarte mare aici, de circa 40 grade, dar umiditatea este, cred, de 100%. Ca urmare, totul este o masă compactă și deasă de aburi, ce nu permite să vezi nimic din dotările încăperii. În plus, se respiră destul de greu. Nu am fost deosebit de încântat de vizita făcută aici. Următoarea cabină este „Sauna cu infraroşii”. Nu am fost tentat să intru în ea. Înțeleg, însă, că este încălzită electric, ceva mai tare, la circa 65 grade. A treia cabină este „Sauna finlandeză”. Aceasta este o saună uscată, cu numai 10% umiditate, dar o temperatură de circa 85 – 90 grade. Diferența de umiditate față de prima cabină face ca senzația de căldură să fie identică. Dar aici poți să vezi unde ești, cu cine ești, poți să conversezi, sau să urmărești clepsidra ce îți limitează timpul de staționare în interior. Cabina este identică cu cea de la Hotelul Izgrev, complet căptușită în lemn, cu banchete de lemn pe două nivele. Chiar și suportul de cap pentru poziția culcat este identic. Aici m-am simțit confortabil și, cu riscul unor excese, am făcut chiar două vizite, la interval de câteva ore.

Se recomandă ca parcurgerea cabinelor să se facă în ordinea prezentată, iar la ieșirea din fiecare cabină să se facă din nou un duș. Există trei compartimente de duș în fundul încăperii. Pentru cei mai rezistenți, cabina din mijloc este echipată cu o … … … găleată. Aceasta, plină cu apă la 18 grade, poate fi răsturnată, trăgând de un lanț, direct în capul celui curajos. Eu mă mulțumesc numai în a mă freca cu gheață pe membre, față și bust. Pentru aceasta folosesc dispozitivul de fabricat gheață existent în camera de relaxare. Vă garantez că procedeul este foarte ușor de suportat, iar senzația este deosebit de plăcută.

În capătul nord – vestic al sălii piscinei, undeva cam sub holul recepției, este o altă saună, „sauna din salină”. Aceasta este amenajată într-o cabină ceva mai mare decât cele anterioare, care are pereții căptușiți cu blocuri de sare. Pe contur este o banchetă de lemn. Aerul este uscat și încălzit pe la 45 grade. După experiența anterioară, aici abia dacă transpir două picături. Avantajul constă în calitatea aerului, care mi-a desfundat nasul aproape instantaneu. Se pare că terapii mai îndelungate sunt favorabile în mai multe afecțiuni pulmonare. În anticamera cabinei saunei este o altă cameră de relaxare, destul de generoasă ca dimensiuni. Și aceasta este dotată cu o serie șezlonguri mozaicate. Mie, poate și datorită înălțimii personale, mi s-au părut destul de puțin confortabile. Șezlongurile sunt amplasate sub o serie de lămpi ce emană o lumină roșie, care și încălzesc ușor suprafața acestora. Pardoseala, înclinată accentuat spre unul din capetele sălii, face ca șezlongurile să fie din ce în ce mai apropiate de lămpi. Și aici sunt disponibile prosoapele speciale ce se găsesc și la cealaltă saună.

Revenind la parter, intrăm în zona pentru care trebuie plătite biletele „all inclusive”. Prima încăpere întâlnită este salina. Aceasta este o încăpere de vreo 8 mp ce seamănă cu salina descrisă anterior, având pereții căptușiți cu blocuri de sare, dar fără încălzire. În locul banchetelor sunt două sau trei fotolii de răchită. Efectele sunt identice cu cele de la saună, dar, intrând aici, am simțit mult mai intens mirosul de sare. Tot aici sunt cabinetele de masaj, kinetoterapie și diverse alte tratamente corporale, pentru care, însă, trebuie plătite tarife separate. Alături de acestea se află o altă încăpere numită „Tepidarium”. Nu este foarte mare, dar este aproape întuneric. În consecință, nu văd mare lucru din ea. Caracteristica acesteia este încălzirea prin pardoseală care, pare-se, are efecte benefice asupra corpului uman. Și aici sunt două șezlonguri mozaicate.

În apropiere se află și Sala de fitness, echipată cu toate aparatele și dispozitivelor necesare. Noi stăm numai câteva secunde în ușă, fiind interzis aici accesul în halat și papuci.

Ultima încăpere vizitată este „Auditorium”, o adevărată sală de relaxare. Se pot prepara aici ceaiuri sau cafea, sunt la dispoziție mai multe feluri de fructe, alune sau semințe. Sunt si trei canapele, izolate cu o perdea de restul spațiului, pe care te poți relaxa.

La plecare, după reechiparea din vestiar, cerem la recepție câteva detalii privind accesul la acest „Spa”. Primim un pliant cu o descriere sumară a obiectivelor și tarifele practicate, din care aflăm că este recomandabilă achiziționarea unui „Card de membru”, care costă:

- 350 euro/an card individual;
- 500 euro/an „Family card” (2 adulți + 1 copil)
- 700 euro/an „Share card” (card transmisibil)

Având aceste carduri, pentru acces în zona restrânsă („active”) trebuie plătit
- Membru Individual = 90 euro/lună/membru sau 10 euro/zi/pers
- Family = 125 euro/lună/familie sau 10 euro/zi/pers
- Share = 200 euro/lună/grup sau 10 euro/zi/pers.

Există și un interval orar „Happy Hours”, până seara la orele 18.00
- Membru Individual = 50 euro/lună/membru sau 6 euro/zi/pers
- Family = 75 euro/lună/familie sau 6 euro/zi/pers
- Share = 120 euro/lună/grup sau 6 euro/zi/pers

Pentru zona de acces „all inclusive”, costurile sunt:
- Membru Individual = 125 euro/lună/membru sau 15euro/zi/pers
- Family = 175euro/lună/familie sau 15 euro/zi/pers
- Share = 245euro/lună/grup sau 15 euro/zi/pers

„Happy Hours” în această zonă costă:
- Membru Individual = 75 euro/lună/membru sau 9 euro/zi/pers
- Family = 100 euro/lună/familie sau 9 euro/zi/pers
- Share = 150 euro/lună/grup sau 9 euro/zi/pers

Se pare că în anumite perioade, de regulă vara, la costul cardului de membru se practică niște reduceri, ce pot merge până la 50%.

Pentru persoanele care nu au achiziționat un card de membru, accesul în zona „active” costă 25 euro/zi, iar la „all inclusive” costă 35 euro/zi. Copii sub 16 ani, însoțiți de un adult plătitor, nu plătesc accesul.

Mai sunt și diverse alte tarife pentru o serie de activități specifice (ședințe de masaj, tratamente corporale, cursuri de înot, diverse activități cu antrenor la sala de fitness), ce nu intră în tariful de intrare, cărora nu le-am dat, însă, atenție.

În final, am concluzionat că a fost plăcut, că ne-am simțit bine și că vom încerca să revenim. Analizând însă condițiile și tarifele, încă stau și mă gândesc când se va întâmpla aceasta.


[fb]
---
Trimis de msnd in 13.04.18 18:34:56
Validat / Publicat: 13.04.18 19:05:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 8113 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (msnd); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 1. „Orhideea Spa” este la parterul unui hotel de patru stele.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 46800 PMA (din 35 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.04.18 19:04:17]
»

Mutat în rubrica "(Alte) SPA-uri bucureștene, BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)

msndAUTOR REVIEW
[13.04.18 19:42:55]
»

@webmasterX:

Este perfect! Mulțumesc mult!

iulian68
[14.04.18 04:19:56]
»

Totusi 500 € pe an nu pare o sumă mare, daca ai merge de 3 ori pe săpt de exemplu. Esti aproape și de carrefour orhidee, faci și piata, poate scapi de cina acasa si o iei de la kfc sau azzuro, etc... deci una peste alta, pare sa renteze! ????

webmaster
[14.04.18 05:46:56]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

msndAUTOR REVIEW
[14.04.18 18:29:21]
»

@iulian68:

Când eram încă în serviciu și veneau diverși pensionari în vizită, toți aceștia se plângeau de lipsă de timp. Mă amuza atunci ideea. De când am intrat și eu în rândul lor, încep să le dau dreptate. În această situație, a merge la spa de trei ori pe săptămână pare, în cel mai bun caz, o glumă bună.

Interesant este că la aceiași valoare ajunsesem și eu. Trebuie mers odată la două zile pentru ca abonamentul să fie rentabil.

Totuși, inginerul din mine se revoltă. Nu știu cum ai ajuns la cifra de 500, când asta e numai valoarea cardului. La ea, mai trebuie adăugată și valoarea abonamentului lunar. Valorile mele sunt mult mai mari

Îți urez o seară excelentă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
msndAUTOR REVIEW
[14.04.18 18:33:00]
»

@webmaster:

Mulțumesc mult!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulian68, msnd

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056330919265747 sec
    ecranul dvs: 1 x 1