ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.10.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 14.10.13
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
FEB-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Suprize din locuri neamenajate

TIPĂREȘTE

Cam după Revelion am avut o inițiativa cu cativa prieteni sa mergem pe la Sambata de Sus. Cum eu am venit din Constanta mi s-a părut evident sa aleg ruta pana acolo pe Valea Oltului. De ce ? Asta nici acum nu știu.

Dar pe undeva pe acolo, după ce ai ieşit din Câineni Mari, iar Oltul te obligă sa virezi la mai mereu la stânga, apare un soi de sat – notat pe hartă drept Lazaret, dar mai degrabă eu i-aş spune unitate militară, poate chiar dezafectată, dar nu în totalitate. Chiar pe acolo există un indicator către Lotrioara. Când ne-am dus doar am reţinut, dar la întoarcere am decis ca să intrăm pe drum, până unde putem sa mergem.

Chiar şi acum îmi felicit prietena de atunci că a fost de acord să pierdem ceva timp în zona. Drumul, normal, neasfaltat. Semnalul telefonului lipsă, indiferent de reţea. Aşa ca am lăsat Loganul să-şi facă treaba. Cum iarna nu a fost foarte bogata, iar noi am prins o zăpadă proaspătă, dar care tocmai se topea şi lasă drumurile desfundate pe alocuri – mai ales prin locurile pe unde circulam noi – nu am fost deloc încântaţi de cum ni s-a înfăţişat drumul. Unde mai pui că imediat ce ai intrat, la nici 500 de metri, apare o cariera de piatră (am aflat mai apoi că ar aparţine celui care are şi Atlasib). Eram cam dezamăgiţi şi aproape că ne pierise cheful. Dar am continuat.

Imediat se schimbă clima, soarele nu putea să pătrundă prin defileul îngust, la început, dar mai destins ulterior, iar drumul începe să apară îngheţat în totalitate, pe alocuri cu două şleauri care nu-ţi lasă prea multe locuri de manevră şi te duce aşa cum ştie el. Ai de mers ceva, cam vreo 5-6 km. Cert este că zona este, într-adevăr, uitată de lume şi civilizaţie aşa cum o ştim noi sau cum o vrem noi, mulţi dintre noi. Chiar ne întrebam dacă au curent, dar drumul era mărginit de stâlpi de beton, pe unii chiar cu indicatoare turistice.

Prima pensiune care ne-a apărut în cale a fost exact Casa Ardeleană cu pricina. Nu scrie nimic, nu e indicator sau ceva care să-ţi indice faptul că ai ajuns la destinaţie, că se oferă cazare şi nu ai nimerit la proprietarul unei case de vacanţă care tocmai ţine mare festival alături de amici. Noi am trecut, dar am reţinut intrarea. Găseşti mai multe pensiuni mai încolo, chiar unele au indicator de la drumul naţional, altele nu vezi decât pe net câteva poze şi daca ai fost acolo, ştii despre ce e vorba.

Oricum, la momentul respectiv am reţinut mai multe locaţii. Când am ajuns acasă am început căutarea. Iar cel mai convenabil a fost aici. După ce s-au făcut negocierile am ajuns la 100 lei / camera dublă cu mic dejun inclus. Ce să mai, pomană curată ! Am luat gaşca, aveam şi eveniment, şi am plecat.

Trebuie menţionat că toată localitatea se întinde de-a lungul unui râuşor, iar noi ca să ajungem la pensiune am trecut o podişcă betonată, îndeajuns de lată cât sa treacă un camion. Parcarea e puţin spus încăpătoare, cu pietriş pe jos, cred ca intră şi 3 autobuze de 50 de locuri. Astfel că noi cu 5 maşini am putut să întoarcem şi în loc. Grătarul acoperit, făcut din cărămidă e primul. După el mai vin câteva băncuţe, la fel, doar cu acoperiş.

La parter, de cum intri, găseşti sala de mese – nu-mi place să spun restaurant. Are cam 40 de locuri fără să stai înghesuit şi rămâne şi loc de dans. Ceva mai în spate o bucătărie mare (adică mare), cu veselă, tacâmuri, chiuvetă mare, cuptor microunde, aragaz, ce să mai, mai bine ca acasă – gazdă pregătită ! La primul etaj sunt câteva camere, parcă 6, iar la etajul doi alte 6 camere. De cum am intrat primul lucru simţit a fost căldura. Tot sejurul a fost atât de cald, încât chiar şi cu radiatorul oprit am deschis geamul. Camerele micuţe, şi fără un dulap unde să-ţi poţi arunca tot conţinutul bagajului, cu un televizor care avea lângă şi receiver-ul de satelit - nu am stat să caut multe canale. Patul dublu ocupa toată camera, iar noi ne-am folosit cel mai mult de un cuier de lângă uşa pentru cam tot ce am avut nevoie. Baia îngustă, utilă, cu un micuţ geam, fără o cabină de duş propriu-zisă, cu o perdeluţă şi cu o pantă suficientă a gresiei astfel încât – am observat ulterior asta – să nu ajungă viitura de la duş până nici măcar până la lavoarul din vecinătate. Dar camerele alea micuţe au ţinut piept cu străşnicie singurului neajuns: lipsa spaţiului din camere. Asta pentru ca era curat, prosoape curate, articole de baie găseşti, aşa ca a trecut pentru toţi, nu doar la mine, neobservată această lipsă.

Ne-am schimbat, ba am făcut (unii) şi un duş, am coborât şi am început să ne vedem unii cu alţii în sala de mese, echipată corespunzător cu o staţie de amplificare şi două boxe pe măsură. Am schimbat cu gazda câteva cuvinte, am împărţit câteva pahare, el cu ce avea, noi cu ce am adus, ne-a întrebat dacă mai avem nevoie de ceva, de orice, ne-a spus că apa nu e potabilă şi pe lângă frigiderul din bucătărie ne-a indicat şi o vitrină frigorifică pentru băuturi (noi le-am lăsat afară, doar era februarie), dar şi două lăzi frigorifice din alea de magazin, asta dacă avem nevoie să le umplem.

A doua zi pentru micul dejun am avut de ales între omletă şi ochiuri, iar pe masă au apărut şi altele, puse tot de gazdă. Ceai din belşug, cafeaua am ales ca să o preparăm noi, iar eu am cerut lapte şi s-a găsit. Pentru cealaltă zi am primit crenvurşti, cu ou fiert, plus celelalte.

După aceasta am purces în Sibiu, ne-am mai luat ce mai aveam lipsă pentru grătarul nostru, şi ne-am întors puşi pe treabă. Am început grătarul (cu ajutorul gazdei, care pe seară ne-a tras şi un bec până acolo, pentru lumină) şi l-am terminat după miezul nopţii. Cum toată casă era rezervată de noi, muzica a fost dată mai tare, iar mâncarea şi băutura au alimentat voia-bună. Gazda a mai tot apărut cam până pe la miezul nopţii, şi ne tot întreba dacă ne simţim bine – parcă nu era evident ?!?

Pentru toţi care vor să stea un pic degeaba, fără semnal şi întreruperi, zona e ceea ce caută. Cred că primăvara şi toamna nu are acelaşi farmec, probabil din cauza drumului, dar vara şi iarna au fiecare aici un farmec desprins din cărţile lui Sadoveanu – asta pentru că undeva mai sus, pe drum, se zice că ajungi la o fostă cabană de vânătoare a lui Ceauşescu, dar şi pentru că la tot pasul ne-am întâlnit cu grupuri de vânători. Toţi din grup au recunoscut că nu se aşteptau să găsească asemenea condiţii şi asemenea gazde primitoare, aşa ca am promis că vom reveni.

Locatia trebuie sa fie aceasta goo.gl/maps/OSCGu.


[fb]
---
Trimis de dmb_ro in 15.10.13 11:34:02
Validat / Publicat: 15.10.13 12:36:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1764 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dmb_ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmaster [15.10.13 12:55:10] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Casa Ardeleană [Valea Lotrioarei]" (deja existentă pe sait) - din câte-mi dau seama, e vorba despre aceeași pensiune.

Dacă mă înșel, rog să fiu corectat

webmaster [15.10.13 13:13:03] »

Setat coordonatele GPS cf indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

dmb_ro [15.10.13 14:19:22] »

@webmaster: Da, aceasta era, insa in cautarile mele anterioare nu l-am gasit...

Dan&Ema [22.11.15 09:31:25] »

Tocmai am rezervat pt o noapte si noi. Suna mai mult decat promitator impresiile citite. Noi vom ajunge apoi la Sibiu la targul de craciun si apoi inca 2 nopti la Sambata de Sus. Cam aceleasi destinatii ca si voi, poate in alta ordine. Un articol foarte util noua. Revin cu impresii.

dmb_ro [08.01.16 13:34:57] »

@Dan&Ema - Nu ne spui si cum a fost?

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, dmb_ro
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Casa Ardeleană [Valea Lotrioarei]:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045088052749634 sec
    ecranul dvs: 1 x 1