ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.04.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Râmnicu Sărat
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
APR-2013
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI -- v: --

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

În vizită la Grădina Zoologică din Brăila

TIPĂREȘTE URM de aici

Plimbarea noastră prin Brăila nu se putea încheia fără să ajungem la Grădina Zoologică. După ce am vizitat dimineață câteva obiective, printre care Grădina Publică și Casa Memorială Panait Istrati (pe care le-am prezentat aici), am plecat la Zoo. Grădina Zoologică din Brăila se află pe Centura orașului (noi am ieșit din oraș pe Calea Călărașilor către Carrefour Promenada). La rondul din apropierea Carrefour am luat-o la dreapta pe Șoseaua de Centură a Brăilei, către ieșirea spre municipiul Buzău. După câteva sute de metri am descoperit Grădina Zoologică pe partea stângă a șoselei.

Grădina Zoologică dispune de o parcare mare amenajată la intrare. Așadar problema autoturismului a fost repede rezolvată. Imediat ce am coborât din mașină, am simțit cum o nerăbdare copilărească ne cuprinde subit. Am ajuns rapid la casa de bilete, unde am achitat câte 5 lei de persoană (taxa de acces), 6,5 lei pentru a putea utiliza aparatul fotografic și 1,5 lei pentru parcare.

Intrarea în incinta Grădinii Zoologice este poziționată oarecum central, astfel că imediat după ce am trecut de casa de bilete am avut de ales dacă vom merge către dreapta sau către stânga. A hotărât soția, care a dorit să vizităm pentru început partea stângă. Văzuse pelicanii și nu-și mai dezlipea privirea de acolo. Aceștia, doi la număr, sau cel puțin atâția am văzut noi, ne-au privit pentru câteva clipe plictisiți, apoi și-au văzut de importanta lor ocupație – aranjatul penelor. În țarcul pelicanilor sunt și mai multe specii de rațe sau gâște, dar păsările nu au o problemă legată de spațiu, întrucât dimensiunile țarcului sunt generoase. De fapt, acesta este un punct pozitiv pentru Grădina Zoologică din Brăila, faptul că toate speciile de păsări sau animale găzduite aici beneficiază de condiții optime de ”cazare”. Animalele sunt bine hrănite, acest lucru poate fi observat de oricine. În majoritatea cuștilor existau grămăjoare de fructe din care ”chiriașii” puteau servi la discreție.

Am continuat plimbarea noastră aici admirând oaia cu coamă, o familie numeroasă de mufloni (atât adulți, cât și puii lor), dar și un cerb lopătar, fără celebrele lui coarne. Acesta probabil tocmai luase prânzul, deoarece abia ne-a aruncat în treacăt o privire plictisită, parcă dorind să ne întrebe: ”Sper că nu doriți ceva de la mine?!” Un alt cerb lopătar, de culoare albă, se afla în cealaltă parte a țarcului.

Am întâlnit apoi o numeroasă familie de capre, câțiva măgari, dar și un yak ce tocmai servea masa. Era atât de concentrat acest yak la grămada sa de fân, încât ți se făcea foame dacă te uitai ceva mai mult la el. Ceva mai departe, un ren ne-a întrebat dacă l-am văzut pe Moș Crăciun, de care s-a rătăcit. Bivolii rumegau mulțumiți, iar poneii de Shetland aveau diverse ocupații. Am ajuns și la ”cumătra vulpe” care s-a fâțâit câteva minute până să accepte cererea noastră pentru o fotografie. Deh, era foarte ocupată, ce mai comentez eu aici degeaba...

Îndreptându-ne către partea dreaptă a Grădinii Zoologice, am auzit niște mormăituri nemulțumite... Da, ați ghicit, am văzut doi urși care erau închiși într-o cușcă și reclamau dreptul lor la libertate. Nu am înțeles de ce urșii erau închiși în cușcă, pentru că ei aveau la dispoziție o curte destul de mare, dar trebuie să fie totuși un motiv plauzibil, deoarece toate celelalte animale erau libere prin țarcurile lor. În sfârșit, nu am întrebat pe nimeni acest aspect și ne-am uitat la vecinii de vizavi – o familie de Lupi Alaska care se odihneau. Am ajuns și la cușca tigrului siberian, pe care l-am mai văzut în diverse emisiuni pe la televizor, dar despre care nu am crezut că este atât de mare. Vecinii săi, doi lei și două leoaice abia au catadicsit să ne privească.

Am ajuns apoi la voliera păsărilor, spațioasă și foarte frumos compartimentată. Am văzut diverse specii de păsări sălbatice sau domestice, între care am remarcat păunii, trei dintre ei colorați și unul alb. Înainte de a îndrepta spre ieșire, am salutat maimuțele, struții, un porc spinos dar și ratonul, care dormea dus.

Grădina Zoologică merită vizitată întrucât mai oferă și alte oportunități de distracție și relaxare, în afară de vizitarea diverselor specii de păsări sau animale găzduite aici. Din loc în loc, sunt amenajate foișoare cu băncuțe, unde te poți odihni câteva momente dacă ai obosit, ori poți consuma un suc sau o înghețată pe care le poți cumpăra de la cele câteva chioșcuri din incinta Grădinii Zoologice Brăila; dacă vei dori totuși să mănânci mai consistent, în vecinătatea acestui obiectiv există un restaurant și o terasă. Pentru copii este amenajat în incinta Grădinii Zoologice un loc de joacă cu tobogane gonflabile, leagăne sau alte atracțiii. Dacă s-au săturat de locul de joacă, cei mici pot fi însoțiti către partea stângă a Grădinii Zoologice unde se află o zonă de manej; acolo cei mici pot învăța să călărească poneii; prețul echitației este de 15 lei pentru 5 ture de țarc.

Uitându-ne la ceas, am văzut că vizita noastră aici a durat peste o oră, timpul trecând fără a ne da seama. Întrucât această locație ne-a amintit de zilele copilăriei, deja am stabilit că peste câteva săptămâni ne vom întoarce aici, iar de data aceasta îl vom lua cu noi și pe cel mic. Pentru că la Zoo pot merge copiii mari și mici!


[fb]
---
Trimis de Floryn81 in 13.04.13 17:56:36
Validat / Publicat: 13.04.13 19:09:49
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8185 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Cealaltă familie de lei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17750 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[20.04.15 20:32:52]
»

@Crazy_Mouse - Mutat în rubrica "Grădina zoologică Brăila, BRĂILA" (nou-creată pe sait)

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGrădina zoologică din Brăila:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.54965615272522 sec
    ecranul dvs: 1 x 1