ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.02.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Satu Mare
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2022
DURATA: 2 nopți
Prieteni
8 AD. + 8 COPII -- v: 7-14
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.25%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Șoimul și Corbul Durău

TIPĂREȘTE

Am planificat din timp o excursie cu prietenii la Durău, am tot căutat variante de cazare, am rămas până la urma la Șoimul și Corbul, drept să spun m-a convins poziția (e cumva mai în afara stațiunii). Ei, bineînțes și peisajul ce se vede din curtea pensiunii, deși cu siguranță view-ul e la fel și din curtea altor pensiuni.

Am găsit și câteva articole pe Afa, am luat legătura cu proprietarii, am plătit un avans (totul în regula cu comunicarea pe mail) și apoi am trecut la numărătoarea inversă a zilelor: 120,119,118… de ce vă mirați, e știut deja că dacă vrei o cazare faină în sezon, mai ales dacă e vorba de mai multe familii trebuie să rezervi cu mult timp înainte. Mda.

De fapt sunt două pensiuni în aceeași curte, una mai mare: Șoimul, unde am stat noi și alta Corbul, mai mică, se pot închiria cu totul (varianta pe care o recomand la ieșiri cu grupuri de prieteni), dacă e vorba de mai mulți petrecăreți atunci se pot închiria ambele cabane, dar am înțeles că se pot închiria și camere individual. Curtea e de fapt marele atu al pensiunii. E mare, ce zic mare, uriașă, cu toate dependințele, înconjurata de pădure și cum spuneam înainte cu o minunată vedere spre munți.

Am nimerit destul de greu intrarea la cabană, eram destul de amețiți după un drum greu și lung, cabanele nu-s chiar la drumul mare, sunt ceva mai jos, trebuie mers pe un drumeag pietruit vreo sută de metri însă calea e cumva mai greu de văzut din curbă. Este și un indicator cu „Cabana Corbul” și „Cabana Soimul” dar e din lemn, vopsit cu maro, negru și verde și bineînțeles foarte bine integrat în peisaj și obosit fiind nu l-am văzut. Ei, acum i-am pus poza aici, iar dumneavoastră cinstiți cititori o să va fie mai ușor să nimeriți intrarea. Mi-am făcut oleacă de griji cu întoarcerea, e nițică pantă și sunt pietre pe drum, mă gândeam că voi urca greu, dar nu au fost probleme. Iarna însă… știți voi, nu-i ca vara.

La capătul drumeagului e o poartă uriașă, închisă, am așteptat nițel, cabaniera nu era în acel moment pe acolo, până la urmă ne-au deschis poarta turiștii de la cealaltă pensiune, de la Corbul deși a trebuit să le promitem pălincă pentru asta ????. De altfel, pensiunile sunt destul de departe una de alta, practic nu ne-am tare întâlnit, șoimenii cu corbenii, doar în parcare am văzut mașinile lor. Parcare: este loc destul pentru toți.

A venit în scurt timp și cabaniera, o doamnă tare de treabă, ne-a dat o grămadă de sfaturi utile despre ce se poate face aici și alte cele. Le dau și eu în schimb niște sfaturi utile dacă îmi vor citi articolul: e vară, cald de tot, ce-i trebuie omului venit după un drum de o zi întreagă cu mașina? Hm? Păi exact, ați ghicit, o bere rece! La pensiune nu sunt băuturi sau alimente, fiecare își aduce de acasă. Aici e probabil încă un sfat, n-ar fi fost rău să fi existat și opțiunea asta, să fi primit ceva mic dejun, sau prânz sau cină, chiar și aduse de undeva din stațiune. Așa că ne-am oprit în Piatra Neamț ca orice turist rezonabil, ne-am aprovizionat cu beri pe care ne gândeam noi că le vom pune în congelator, să se răcească repede cum ar veni, până când descărcam bagajele ele se și făceau de 4 grade! Dar… frigiderele erau scoase din priză, toate… deși se știa că sosim… mda, destul de supărător, probabil nu-i mare lucru, însă pe cine nu-i de acord cu mine îl invit să bea o bere caldă în locul meu ????.

Buuun. Cabana arată bine, e foarte faină și bine aranjată. N-am găsit probleme legate de curățenie. Sunt și terase și foișoare foarte faine de petrecut timpul. Este și loc de grătar, lemne pentru pornit focul sunt la fața locului, cărbuni însă va trebui să cumpărați dimpreună cu berile și micii.

În curte este și o baltă, am văzut și un teren de tenis însă cred că astea nu-s funcționale, cel puțin nu erau când am fost eu acolo. Ce să zic … singurul lucru de care mi-a părut rău e că am stat doar două zile. Merită venit pe mai mult timp aici, e de stat și de savurat natura.

În cabană sunt de toate cele pentru masă: tacâmuri, farfurii, oale, pahare și alte cele. În bucătărie este și cuptor cu microunde și mașină de spălat vase. Și aici două indicații (ce să-i faci, așa-s eu, mai sfătos, mai ales după doua beri călduțe) celor ce se ocupă de pensiuni: n-am găsit tirbușon! Ei hai că la acest capitol n-am descurcat până la urmă, însă imagine that! n-am găsit presă de usturoi! Presă de ce?? Cum de ce, din aia cu care tocești usturoiul ca să faci din el mujdei! Vorba ceea, doar nu suntem barbari! ????

Am plătit 1400 de lei pe zi pentru toată pensiunea, împărțit la mai multe familii nu vine așa de mult, mie prețul mi se pare rezonabil pentru condiții, mai ales că eram și în vârf de sezon. Am plătit cash, desigur avansul l-am rezolvat prin transfer bancar. Nu se poate plăti cu cardul.

Ce poți face aici? Poți merge în tot soiul de excursii pe jos, pe la cascada Duruitoarea de exemplu sau chiar și la alte destinații mai îndepărtate dacă te trezești din vreme. Sau poți merge în stațiune, am văzut ceva parc de distracții pentru copii mici și mari, este și sanie de vară, din aia pe șine, nu părea să fie departe de cabană. Dacă vrei să mergi la vreun magazin, se poate merge și pe jos, vreo 20 de minute. Foarte de mare folos aici sunt sfaturile cabanierei. Sau, se poate pur și simplu să nu faci nimic, să stai și să dormi și să te bucuri de natură, ceea ce vă recomand cu drag, merită! Nici nu mai știu daca era Wifi sau semnal la telefon, cel mai bine e să le lăsați baltă și să vă simțiți bine!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de Trank in 03.02.23 15:31:15
Validat / Publicat: 03.02.23 15:55:26

VIZUALIZĂRI: 1220 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Trank); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Bucataria e dotata cu tot ce trebuie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28600 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.02.23 15:51:10]
»

Bună recomandarea

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterPHONE
[03.02.23 16:42:56]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

k-lator
[03.02.23 17:04:40]
»

@Trank: Știi vorba aia: Corb la Șoim nu-și scoate ochii ????!... păi da, în cazul ăsta nu se adeverește, de ce crezi că au așezat pensiunile departe una de alta?

Despre teascul de usturoi, am aflat: a existat în trecut, însă era un model mai vechi cu manivelă, motiv pentru care a fost plasat acolo în stânga la grătar, dar pentru că nu apucaseră să-i pună șuroabele, a fost "săltat" de niște turiști supărați care au băut băuturile reci și-au făcut gâlci. Acesta nu a mai fost înlocuit, dar ca măsură de prevenție pentru amigdalite, bronșite și alte pneumonii care ar deda la alte lucruri rele, gazdele au luat hotărârea înțeleaptă să scoată din priză orice răcitor și să elimine din protocolul de primire berea la gheață!

Altfel, frumos-rău la pensiunile astea, să știi că mi-a plăcut! Brava!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
TrankAUTOR REVIEW
[06.02.23 09:38:48]
»

@webmasterX: E ok intrarea, multumesc mult!

TrankAUTOR REVIEW
[06.02.23 09:43:11]
»

@k-lator: Asa e! Multumesc mult si vacante faine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
k-lator, Trank
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Șoimul și Corbul:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.3369448184967 sec
    ecranul dvs: 1 x 1