ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.01.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
LUNA
JAN-2023
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Răsfăț culinar la „Soro Lume”

TIPĂREȘTE

Am primit - cu ocazia aniversării lui Mihai – de departe, de la o fată dragă nouă, un „card – cadou - [... ]” , în valoare de 200 lei. [... ]

Rezervarea am făcut-o noi, alegând restaurantul, data și ora dorită, dintr-o listă de restaurante bucureștene înscrise pe sait. Se mai pot face rezervări și în alte câteva restaurante din țară, din Sibiu, Timișoara sau Cluj.

În capul listei celor din București este scris restaurantul Soro Lume, un nume care m-a atras prin insolitul lui. Nici n-am mai stat să văd ce oferă toate celelalte (peste 30 la număr), răspândite prin tot Bucureștiul. Am intrat pe pagina web a restaurantului să vedem programul și... surpriză! :-?? Orarul este – și el – atipic, pentru că: luni, marți, miercuri NU este deschis, joi și vineri este deschis între 18:00–23:00, sâmbătă de la 12:00–16:00 și de la 18:00–23:00, iar duminică de la 12:00 – 17:00. „-Ce fel de restaurant poate fi ăsta, cu un program așa de ciudat?!” Noi aveam nevoie de o zi de la începutul săptămânii, așa că – imediat - am „săpat” mai adânc pe sait și... nu mi-a displăcut deloc ce-am aflat. ????Drept urmare, imediat am făcut rezervarea pentru ziua de sâmbătă, la prânz.

Adresa lui este în zona Iancului, pe strada Fluierului, nr. 33, sector 2. Este foarte aproape de intersecția Mihai Bravu și Bd. Ferdinand, intrând de pe Ferdinand pe str. Mătăsari și, apoi, prima la stânga. Nu cred că are locuri rezervate pentru parcare, dar mașini parcate am văzut pe stradă.

Vila, la parterul căreia funcționează restaurantul, se vede că a fost construită în perioada interbelică (sau mai înainte :-??). Este o casă frumoasă, cu etaj și, deasupra se vede o terasă/foișor. În curtea îngustă și lungă sunt și acum, pe timp de iarnă, câteva mese așezate pe partea stângă. Vara cred că este tare plăcut să bei o bere rece în curtea liniștită a acestei vile, care se vrea a fi o mică terasă. În spatele curții se vede o construcție joasă, mai nouă, unde am aflat că este bucătăria, și unde totul se gătește la foc deschis, pe plită și în cuptoare cu lemne.

Intrarea în restaurant se face prin curte, urci câteva trepte și intri într-un antreu „mobilat” cu un cuier de tip „pom” , ocupat la ora prânzului, când am ajuns noi. Un tânăr ospătar a venit imediat și, după ce i-am spus de rezervarea făcută prin „cardul-cadou” , ne-a invitat să luăm loc în cea de-a doua sală. Cele trei săli ale restaurantului sunt, de fapt, camere ale apartamentului închiriat la parter, cu mobilier simplu, nepretențios. Mesele confecționate din schelet metalic au deasupra blat de lemn, iar scaunele sunt la fel, din lemn. Mi-ar fi plăcut ca pe șezutul lor să fie puse niște pernuțe, să nu fie atât de rigide. Hainele nu mai aveau loc în cuierul din antreu, le-am luat cu noi și le-am pus pe spătarul scaunelor. Asta ar fi un minus, drept pentru care mi-am permis să sugerez că n-ar fi rău să monteze, pe pereții sălilor, niște suporturi din lemn, cu agățători pentru haine, pentru că loc – Slavă Domnului! - ar avea.

Decorurile sunt puține în fiecare sală, spațiul nu este deloc încărcat, aș spune că este mobilat chiar minimalist. În sala unde am mâncat noi mi-a plăcut – în mod deosebit - decorul – tablou agățat pe peretele de deasupra mesei noastre: o ușă deschisă de sobă și, în mijloc, fotografia de nuntă a unor tineri țărani, îmbrăcați în costume populare. Am aflat, de la fata care ne-a servit, că sunt bunicii proprietarului. Mi-a mai plăcut trompeta-decor funcțional, pentru că lumina spațiul de deasupra unei mese și cele două tocătoare din lemn, agățate pe perete, în stânga și dreapta ferestrei. Camerele sunt înalte, așa cum se construia odată, parchetul este din lemn natur, (montat în forma de brad, cum aveam și noi acasă, în copilărie) iar ferestrele originale cred că sunt înlocuite cu unele noi, mai mari, pentru mai multă lumină. Locul este intim, plăcut, iar servirea a fost ireproșabilă.

Meniul nu este stufos, este același în fiecare zi, cu unele mici modificări, în funcție de sezon, sunt doar câteva preparate pentru fiecare fel. Am intenționat să-l citim de pe cele trei foi puse pe masă, dar scrisul era prea mărunt. Fata care ne-a văzut că ne căutăm ochelarii ne-a ajutat spunându-ne ea ce oferte aveau. Știa bine lecția și ne-a ajutat cu alegerile făcute, detaliind fiecare fel de mâncare în ce mod a fost preparat și ce ingrediente s-au folosit. Ne-a mai spus că proprietarul este un câștigător al concursului „Master Chef” din România (Mihai Toader) și că, după ceva timp, a fost ales printre finaliștii est-europeni ai competiției internaționale San Pellegrino Young Chef... (n-am reținut din ce an). Ne-a impresionat ce-am auzit și am zis să alegem din meniu ceva ce n-am mai mâncat.

În „deschidere” Mihai ar fi vrut un whisky sau o vodcă Finlandia, iar eu aș fi vrut un campari Orange, sau ceva similar. Fata ne-a spus că nu au decât băuturi românești, atât la aperitive, cât și la vinuri, iar ca „bere” , nu aveau decât un sortiment făcut la Oradea, care se numește „Vulturul” . Ne-a sugerat să luăm o palincă din struguri roșii „Sanct Georgius” (25 lei) și un lichior de mure „Pater murata” (20 lei) făcut în casă. La felul principal Mihai a ales berea (20 lei) iar eu am luat un pahar de vin „Theia Chardonnay” (30 lei).

Pentru primul fel eu am ales „sarma de somn” , învelit în foaie de mangold (sfeclă elvețiană), cu smântână, ulei de cărbune și rubine de sfeclă (25 lei). Mihai a ales „zamă albă” cu afumătură, cartofi copți, tarhon murat și ulei de tarhon cu mărar (35lei).

La felul principal eu am ales „captura zilei” , un șalău pe pat de ierburi arse, tocătură de midii și deasupra salată de măcriș verde și flori de fenicul (65 lei). Mihai a ales „ulița armenească” , un mușchiuleț de oaie glazurat la grătar, cu vinete coapte pe jar și umplute, asezonate cu piure de roșii coapte, piure de vinete, micro roșii și măcriș roșu (75 lei). La tot acest meniu am avut doar o „turtă” la cuptor cu lemne, din care am mâncat amândoi și ne-a și rămas cam ¾ din ea.

Pentru desert erau doar două oferte. Eu am optat pentru „dulcele imprevizibil” , făcut cu creier de vițel și cremă de vanilie, fructe de pădure de sezon, crumble copt la foc cu lemne, busuioc roșu și verde (35 lei), iar Mihai a luat „MBS” . Nu, nu este prescurtarea de la „mămăligă cu brânză și smântână” , cum am văzut în alte restaurante, ci măr ars, brânză de burduf, smântână și sos caramel cu palincă.

Nu-i așa că v-ați mirat pentru așa combinații culinare?! :-?? Și noi ne-am mirat. Porțiile, chiar dacă în farfurie par - și chiar sunt mici - pentru noi au fost suficiente și sățioase, iar despre gust nu pot să spun decât că a fost extraordinar, de la aperitive până la desert.

Bineînțeles că ne-a împins curiozitatea pentru tot ce ne-a fost adus, așa că, pentru primul fel am gustat câte puțin unul de la altul, iar pentru celelalte am făcut fifty/fifty, să ne bucurăm amândoi de fiecare preparat. Doar o mică nemulțumire pe care am avut-o a fost la „ulița armenească” , pentru că mușchiulețul de oaie a fost puțin cam tare, dar l-am putut „dovedi” , lucru pe care l-am adus la cunoștință fetei care ne-a servit, rugând-o să transmită bucătarului acest lucru. În rest, totul „se topea în gură” . Sarmaua de somn și șalăul au fost „de vis” , iar desertul cu creier de vițel o surpriză neașteptat de plăcută, ca și „MBS” -ul lui Mihai. Pentru el, care nu prea are voie să mănânce nici un fel de desert, a fost prea dulce caramelul.

Trebuie să adaug că în tot acest timp - de așteptare a comenzilor, care n-a fost mai mare de 20 de minute pentru primul fel, și de mâncat efectiv – fondul sonor era în surdină și am ascultat, la difuzorul din sală, numai muzică autentic lăutărească - de la începuturi - și românească, din perioada interbelică și după: Cristian Vasile, Gabi Luncă, Romica Puceanu, Fărâmiță Lambru și alții. Speram să ascult așa ceva de când am făcut rezervarea, când am ales numele restaurantului. Mi-a mai plăcut și sigla inspirat aleasă, după părerea mea, un desen cu oameni desenați - parcă de un copil – prinși într-o horă, iar în mijloc numele „Soro Lume” .

După ce am terminat de mâncat am întrebat dacă pot merge să fac poze și locului unde s-au pregătit aceste bucate. S-au bucurat de interesul meu și m-au însoțit în spatele curții, în bucătăria care se vedea că este o construcție nouă. În poze se va vedea că sunt cuptoare, unde se mai vedea, încă, focul arzând. N-am mai fotografiat locul unde erau depozitate lemnele, dar erau așezate jos, sub și lângă cuptoare.

Am uitat să spun că, din start, am întrebat ce se întâmplă dacă nu reușim să terminăm de mâncat pe durata a două ore, atât cât era timpul alocat rezervării noastre, de la 14.00 la 16.00. Asta pentru că ne-am adus aminte de articolul colegei noastre @mishu care, a scris în articolul ei despre restaurantul MOM, de pe strada Franceză, că după două ore li s-a spus să se grăbească, pentru că expiră timpul pe care l-au rezervat. Fata care ne-a servit (Teodora), a răspuns că nu este nicio problemă dacă întârziem chiar cu o jumătate de oră, pentru că până la ora 18.00, când vor deschide iar, au program de curățenie. Am mai întrebat-o dacă au clienți în mod constant, pentru că în intervalul ales de noi - sâmbăta la prânz - nu era aglomerat. Se așteptau ca după 18.00 până la ora 23.00 să fie mai aglomerat, ca de fiecare dată.

Am fost și la toaletă să fac poze și m-a impresionat, atât curățenia, cât și consumabilele găsite aici. Am remarcat crema de mâini - pe care n-am mai văzut-o pe niciunde am mai fost - și suportul cu periuțe de dinți, sigilate, de unică folosință și, pe o policioară de mai jos, produse pentru igiena intimă.

Am achitat cu cardul diferența a ceea ce am consumat în afara „cadoului-ialoc” și cu cash mulțumirea pentru servirea ireproșabilă.

Prețurile nu sunt mici, dar sunt justificate de gustul preparatelor! Restaurantul a fost deschis în august 2021, iar - ca și consultant - a pus umărul și Simion Bogdan Mihai (pe care l-am văzut la TV), bunul prieten al proprietarului, un tânăr interpret la cobză, foarte erudit în materie de muzici, doctor în tradiții românești și lăutărești.

Am rămas impresionați de acest loc, ne-a plăcut tare mult ce am mâncat și băut. Ajunsă acasă am intrat iar pe net și am mai aflat, dintr-un interviu pe care l-a dat șeful restaurantului, că:

Rafinamentul, gustul mâncării și atmosfera îți oferă o experiență unică!...

Soro Lume este un restaurant bazat pe o cercetare de câțiva ani, cu tehnici de pe teritoriul României, cu un meniu gătit exclusiv pe foc deschis, lemne, jar etc… Neoromânesc este termenul pe care l-am împrumutat din arhitectura stilului, și însumează conceptul pe care îl aplic la noi în locație.

Și, undeva mai departe:

Soro Lume este un nume pe care îl aveam de mult în cap și care este perfect pentru conceptul locației noastre. Eu am învățat foarte mult de la oamenii de pe teritoriul României, printre care și de la turci, romi, armeni, secui, maghiari, sârbi, evrei, tătari etc. Îmi place să spun că neoromânescul pe care îl aplic la Soro Lume este o punte între trecut și viitor. Trebuie să ne folosim de trecutul nostru multicultural pentru a forma o gastronomie solidă și diversificată. Până la urmă multiculturalismul a stat la baza tuturor gastronomiilor importante din lume...

Eu sunt de părere că nu poți să faci “new school” fără să cunoști “old school” . Când sunt în pană de idei, îl sun pe Bogdan și ne punem la drum. Fie că filmăm, fie că nu. Este un proiect pe viață, pe care vrem să îl facem până la bătrânețe, chiar dacă mai găsim doar “Fragmente” .


despre SERVICII

Cei doi tineri care ne-au servit - un băiat și o fată - au dat dovadă de profesionalism și amabilitate.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Dacă mușchiulețul de oaie ar fi fost ceva mai fraged, ar fi fost perfect!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Aș fi vrut ca pe șezutul scaunelor din lemn să fie puse niște pernuțe. Mai trebuie montate pe pereții saloanelor niște cuiere cu agățători, pentru haine. Cuierul de la intrare nu este suficient.


[fb]
---
Trimis de doinafil in 18.01.23 13:57:28
Validat / Publicat: 18.01.23 15:02:04
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 2122 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

16 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 15. În fotografie sunt bunicii Șefului de restaurant.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 37 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

16 ecouri scrise, până acum

mprofeanu [18.01.23 15:50:17] »

@doinafil: Să vă fie de bine! Chiar un răsfăț culinar ați avut! Un restaurant aflat într-o vilă veche, restaurată, ce bine arată din poze! Și interiorul arată bine, cât despre preparate, ceva deosebit și interesant! Mi-a plăcut ideea proprietarilor de a continua tradițiile multiculturale ale gastronomiei, ... de a avea băuturi numai românești, cât despre desert chiar că nu m-aș fi gândit la așa ceva. Arată bine totul din poze, chiar și denumirile mi-au plăcut... Cât despre muzică, este un ambient excelent! Micile cârcoteli pentru îndreptare sper să fie de folos proprietarilor!

Mi-a plăcut și ideea cu poza cu bunicii proprietarului, se continuă tradițiile!

Vor să aducă un alt concept restaurantului, puțin și bun, fiind închis 3 zile pe săptămână! Proprietarul, un câștigător al concursului „Master Chef” din România îmbină tradiționalul cu noutatea acestui tip de local!

O să-i spun băiatului meu care este amator de astfel de restaurante, mai deosebite! Mulțumesc!

robert [18.01.23 16:26:57] »

tare mult mi-o plăcut acest local ce ni l-ai prezentat. Să vă fie de bine. Cert este că mi l-am notat și dacă ajung cumva prin zonă și sunt înfometat, tare mi-ar plăcea să-i calc pragul și să-i gust preparatele.

Cam scumpe portiile, dar se pare că obrazul fin cu cheltuială se ține!

Felicitări pentru alegere și votat cu mare drag, vorba unui clasic în viață! ; -)

Carmen Ionscris / TELEFON [18.01.23 17:01:34] »

@doinafil: Interesante local, sper să aibă viața lungă.

Nu îl știu pe proprietar - nu urmăresc decât de doi ani o emisiune culinară la TV -, dar e posibil să fi dat lovitura pe piața HORECA în continuă schimbare din București cu combinațiile astea îndrăznețe, nu tocmai de gen Lume, lumeee, soro lume..., ci mai degrabă fusion...

Mă rog, important e gustul, care înțeleg că a fost deosebit.

PS Îl știu în schimb pe Simion, e un tânăr remarcabil, care m-a uluit cu cunoștințele lui în materie de muzica lăutăreasca.

doinafil [18.01.23 22:50:43] »

@mprofeanu :

Locul este, într-adevăr, intim și plăcut, te simți ca acasă! Și nouă ne-a plăcut atât vila superbă, cât și curtea.

Proprietarul, după ce a absolvit facultatea, a renunțat la jobul de la birou și s-a repliat, făcând ceea ce i s-a părut că i se potrivește mai bine, mai ales după ce a câștigat concursul.

Vor să aducă un alt concept restaurantului, puțin și bun, fiind închis 3 zile pe săptămână!

Așa este, cum spune și o vorbă din popor: „decât mult și prost, mai bine puțin și bun!”

Nouă ni s-a părut suficient, nu ne-am sculat de la masă cu senzația de inconfort, de „prea plin” . Despre gust, după cum am spus, a fost minunat totul, peste așteptări! Dacă feciorul este amator de gusturi rafinate, aici va avea de câștigat!

Mulțumesc pentru vot și ecou!

doinafil [18.01.23 23:07:25] »

@robert :

Cam scumpe portiile, dar se pare că obrazul fin cu cheltuială se ține!

Așa se spune, daaaaar, noi am ales restaurantul doar pentru că ne-a plăcut numele lui. Credeam că vom mânca lucruri obișnuite, românești, nu ne așteptam la așa finețuri! Asta nu înseamnă că nu ne-am bucurat și că nu am apreciat totul! La asta a contribuit - firește - și muzica lăutărească veche, ascultată în surdină, pe care eu o apreciez!

Dacă ești prin zonă, cred că merită să te abați și pe acolo, dar să nu uiți de program, că nu este deschis tot timpul!

Mulțumesc pentru vot și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafil [18.01.23 23:41:48] »

@Carmen Ion :

Și pentru noi a fost o experiență interesantă! Nici eu nu urmăresc emisiunile culinare TV, ba chiar schimb canalul dacă dau, întâmplător, peste vreuna!

... piața HORECA în continuă schimbare din București cu combinațiile astea îndrăznețe, nu tocmai de gen Lume, lumeee, soro lume..., ci mai degrabă fusion...

Așa este! Și eu mă așteptam la cu totul altceva când am ales restaurantul, credeam că pe lângă o mâncare bună, vom asculta și muzică bună, veche, adevărat lăutărească.

După cum am scris și în articol, patronul vrea să combine stilul de gătit vechi cu unul nou, căruia îi spune el „neoromânesc” . Cât de bine îi va ieși, numai timpul va hotărî! Pe noi ne-a încântat și locul și mâncarea, dar mă întreb dacă va trece (și) proba timpului, cu așa prețuri!

P.S. Bogdan Simion este „tobă” de carte în materie de muzică (nu numai lăutărească), a absolvit Universitatea București și are mai multe calități și profesii.

Mulțumesc pentru vot și pentru ecou!

nicole33 [18.01.23 23:54:57] »

@doinafil:

Să vă fie de bine şi un întârziat, dar sincer, La Mulţi Ani sărbătoritului!

Un restaurant cu un concept deosebit, interesant, de care, recunosc, nu auzisem până acum şi o recomandare utilă celor în căutare de răsfăţ.

Preţurile sunt măricele, dar justificate de ineditul preparatelor. Cred că mi-ar plăcea şi mie să trec pragul acestui local pentru o experienţă culinară mai aparte.

Mi-a plăcut şi decorarea interiorului şi vasele în care a fost servită mâncarea. Puţin şi bun

Felicitări pentru alegere şi pentru review!

doinafil [19.01.23 12:51:57] »

@nicole33 :

Mulțumim de urari!

Un restaurant cu un concept deosebit, interesant, de care, recunosc, nu auzisem până acum şi o recomandare utilă celor în căutare de răsfăţ.

Nici noi n-am auzit de el, dar datorită sit-ului de promovare la care s-a înscris, ne-am hotărât să-l alegem, chiar dacă este mai departe de casa noastră. Chiar a fost un răsfăț, și nu ne-a părut rău pentru diferența pe care a trebuit, la final, s-o dăm!

Mi-a plăcut şi decorarea interiorului şi vasele în care a fost servită mâncarea. Puţin şi bun

Puțin și bun, spre excelent! Ne-am săturat cu ce am mâncat, nu ne-am ridicat nesăturați!

Desenele de pe pereți (căsuța bătrânească de deasupra ușii de sobă și copacul cu cele două babe) erau făcute de mână, cu cărbune, nu era tapet.

Despre vesélă n-am mai scris, dar fata care ne-a servit a spus că a fost comandată special pentru restaurant! În mai toate pozele - ex. P20 - se vede că marginea vasului din ceramică este ciobită, lucru pe care l-am observat și eu în gospodăriile țărănești, când eram copil și mergeam la bunica, în Oltenia. Mi-a plăcut că au dat atenție unor detalii la care nu m-aș fi gândit!

Mulțumesc pentru ecou, vot și...

Zoazore [19.01.23 14:09:06] »

@doinafil:

Am primit - cu ocazia aniversării lui Mihai – de departe, de la o fată dragă nouă, un „card – cadou - [... ]” , în valoare de 200 lei. [... ]

La multi ani lui Mihai! Sanatate si bucurii!

În capul listei celor din București este scris restaurantul Soro Lume, un nume care m-a atras prin insolitul lui. Nici n-am mai stat să văd ce oferă toate celelalte (peste 30 la număr), răspândite prin tot Bucureștiul. Am intrat pe pagina web a restaurantului să vedem programul și... surpriză! Orarul este – și el – atipic, pentru că: luni, marți, miercuri NU este deschis, joi și vineri este deschis între 18:00–23:00, sâmbătă de la 12:00–16:00 și de la 18:00–23:00, iar duminică de la 12:00 – 17:00

Un nume insolit, un program insolit chiar provocator, cu bucate la fel de insolite!

Sincer, si eu l-as fi ales, tot pe aceleasi criterii. "Zama alba", care este verde, era adusa in... ibric? (P17)

Pentru desert erau doar două oferte. Eu am optat pentru „dulcele imprevizibil” , făcut cu creier de vițel și cremă de vanilie, fructe de pădure de sezon, crumble copt la foc cu lemne, busuioc roșu și verde (35 lei), iar Mihai a luat „MBS” . Nu, nu este prescurtarea de la „mămăligă cu brânză și smântână” , cum am văzut în alte restaurante, ci măr ars, brânză de burduf, smântână și sos caramel cu palincă. Nu-i așa că v-ați mirat pentru așa combinații culinare?! Și noi ne-am mirat. Porțiile, chiar dacă în farfurie par - și chiar sunt mici - pentru noi au fost suficiente și sățioase, iar despre gust nu pot să spun decât că a fost extraordinar, de la aperitive până la desert.

"Dulcele imprevizibil" chiar e... imprevizibil (creier de vitel la desert?), dar ce bine arata... P29 e provocatoare pentru ursul din mine! P16 si P28 sunt minunate!

Sa va fie de bine, ca tare v-ati mai rasfatat!

mishu [19.01.23 18:18:29] »

@doinafil: La Multi Ani inca o data si frumos si util cadou mai ales ca il poti folosi dupa cum vrei. O prietena de-a mea imi propusese inca de anul trecut acest restaurant mai ales ca acolo ajung pe jos asa ca ar fi fost simplu. Insa nu a fost sa fie inca, dar ma bucur sa vad ca cineva a fost acolo si intradevar este altceva.

Mi-a placut tot ce am vazut, felurile arata asa cum te-ai astepta de la un Chef, cat despre combinatii sunt intrigante insa nimeni nu s-ar hazarda daca nu ar fi convins de succesul lor.

Sa va fie de bine si sa repetati experienta, felicitari, votat cu mare drag.

doinafil [19.01.23 21:13:28] »

@Zoazore :

Mulțumim de urări, așa să fie, precum spui!

Sincer, si eu l-as fi ales, tot pe aceleasi criterii. "Zama alba", care este verde, era adusa in... ibric? (P17)

Mă bucur să văd că ai fi ales același loc, că avem aceleași intuiții!

Ibricul cu „Zamă” a fost adus la masă, iar culoarea verde este din cauza tarhonului și a mărarului, ambele tocate mărunt, mărunt. Cred că era făcută din legume fierte, și a fost turnată fierbinte în bol, peste smântăna de sub patul de cartofi cu afumătură și tarhon murat. Prin amestec a rezultat culoarea albă. (de sub stratul de verdeață tocată)

"Dulcele imprevizibil" chiar e... imprevizibil (creier de vitel la desert?), dar ce bine arata...

Și noi am făcut ochii maaaaari când ne-a spus fata din ce este făcut! Ne-a garantat, însă, că o să ne placă și chiar așa a fost! Combinația de creier cu cremă de vanilie, cu busuioc și zmeură a fost, pe cât de neobișnuită, pe atât de grozavă!

N-am să uit ușor acest meniu, prea a fost de top!

Mulțumesc pentru vot și ecou! Și... ca de obicei,

doinafil [19.01.23 21:36:17] »

@mishu :

Mi-a placut tot ce am vazut, felurile arata asa cum te-ai astepta de la un Chef, cat despre combinatii sunt intrigante

Nu prea știu cum arată preparatele unui Chef, nu mă uit la emisiunile TV culinare, doar prin zapare s-a întâmplat să văd, fugitiv, niște farfurii cu delicatețuri și, DA, cam așa arătau și ale noastre: porții mici, stropite cu diferite sosuri - pentru aspect dar, mai ales, pentru gust! După cum am mai spus, chiar dacă porțiile au fost mici, au fost și îndestulătoare!

Se pare că aceste „combinații intrigante” cum le spui tu (și chiar sunt, la prima vedere/citire), au fost bine studiate de gastronomi înainte de a fi puse în farfurie, altfel

... nimeni nu s-ar hazarda daca nu ar fi convins de succesul lor.

după cum bine ai observat!

Mulțumesc pentru urări, vot, ecou și...

Michi [20.01.23 10:15:44] »

@doinafil: La mulţi ani lui Mihai şi ţie că ne- ai povestit!. De regulă mă uit întâi la poze şi dacă mi se par mai deosebite citesc reviewul. Este un review de calitate printre altele... dar cine sunt eu să mă exprim, să-mi dau cu părerea? Într-adevăr obrazul subţire cu cheltuială se ţine dar banii se duc, amintirile rămân, Citindu-i luxul de amănunte parcă amfostacolo intrând în atmosferă, dar cine ştie? e de notat.

doinafil [20.01.23 12:24:19] »

@Michi :

Mulțumim pentru urare și pentru apreciere!

În general vorbind/scriind, îmi place să fiu atentă la detalii, mai ales dacă astea sunt evidente la prima privire. Apoi le caut, să văd dacă sunt „asortate” cu locul și cu ce se vrea a fi oferta. Aici decorurile, chiar dacă nu sunt multe, respectă tema a ce se vrea a fi restaurantul: o mică parte a unei gospodării tradiționale țărănești.

Citindu-i luxul de amănunte parcă amfostacolo intrând în atmosferă

De multe ori amănuntele fac diferența și dau O. K. -ul în luarea unor decizii! (asta-i părerea mea!)

Mulți pentru vot și ecou!

mecutscris / TELEFON [23.01.23 14:45:18] »

@doinafil: Foarte interesant!

Eram curioasa sa citesc despre locație.

Sa va bucurați de cat mai multe aniversari și multă sănătate.

doinafil [23.01.23 16:40:13] »

@mecut:

Mulțumesc frumos pentru urări!

Să știi că tot curiozitatea m-a împins și pe mine să aleg restaurantul. „Soro lume” era cântecul pe care îl auzeam des în copilărie, la nunțile ce se făceau în cartierul bucureștean unde am copilărit! Atunci mirii aveau parte de „felicitări, masă și dans” la domiciliu, iar în fața curților, pe stradă, se încingeau hore și lumea „dănțuia” . Când dansul înceta, solistul lăutarilor cânta „de mama focului” : „-Lumeeee, lume, sooooro lume!”

Să ai și tu un an bun, cu sănătate și cu multe excursii frumoase!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Carmen Ion, doinafil, mecut, Michi, mishu, mprofeanu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.53761982917786 sec
    ecranul dvs: 1 x 1