ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.12.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
LUNA
DEC-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Bijuteria uitata de timp a unor vremuri de glorie – Hotel – Restaurant – Cofetarie Minerva Craiova

TIPĂREȘTE URM de aici

Dragi pieteni, in primul rand vreau sa va urez pe aceasta cale Sarbatori Fericite! Sa veti clipe minunate alaturi de cei dragi si sa va bucurati de aceasta sfanta sarbatoare.

Am lasat separat masa de pranz luata in a doua zi, 1 decembrie, la acest restaurant si nu din cauza de calitatea bucatelor (care a fost buna) ci pentru local in sine. Aflasem despre el absolut intamplator de la prietenii cu care ne intalnisem in Bucuresti la Restaurantul Burebista, insa doar ca si cofetarie, despre hotel spuneau ca nu mai este functional. Ne-au aratat niste poze si ne-au convins ca trebuie sa ajungem pe acolo. Am ajuns in prima zi, am facut cateva poze din exterior (inclusiv programul de functionare) dar am vazut pe usi si ceva legat de restaurant, asa ca ne-am zis ca una dintre mese trebuie sa fie aici. Daca sunati la numarul de telefon indicat vi se spune ca nu se fac rezervari, asa ca mergeti la risc, noi am apelat la cunostinte, asa ca am avut asigurata rezervarea. Nu trebuie insa sa va faceti probleme, nu prea intra lumea acolo pentru ca nu realizeaza ca daca parcurg tot culoarul ajung la restaurant, sau se gandesc ca preturile sunt mari asa ca incercati daca va aflati prin Craiova.

Inainte de a continua incursiunea noastra in acest loc, am sa va ofer cateva date istorice si nu numai.

Hotelul, situat in strada Mihail Kogalniceanu nr 1, este construit in stil maur, dupa planurile arhitectului Toma Dobrescu, in 1902 antreprenorii si constructorii fiind predominant italieni. La inaugurare avea hotel si restaurant, ulterior adaugandu-se gradina de vara si o crama, dar stilul in care se prezneta a facut ca in curand sa devina un punct de atractie al orasului, intrecand cu mult celelalte localuri, “Cazinoul Minerva” fiind un loc frecventat de lumea buna, cee ace a dus si la deviza vremii “Toata lumea buna la Minerva se aduna” .

A fost un loc unde au cantat (unii chiar s-au lansat) mari artisti ai vremii, multi necunoscuti noua astazi, dar altii a caror faima a trecut veacul: Mia Braia, Ioana Radu. In functie de artistii care sustineau spectacole acolo, mesele chiar si cele de pe holul de la intrare erau ocupate, altii asteptand afara poate se elibereaza vreo masa.

Artisti cunoscuti noua au trecut si ei pe aici fie la restaurant, fie ca au ales sa se cazeze aici: Amza Pellea, Gheorghe Cozorici, Sanda Toma, Rodica Tapalaga, Ion Voicu, Constantin Piliuta si multi altii.

Dintre oamenii celebri ai vremii au ales acest hotel: G-ral Charles De Gaule, Ciu-En-Lai, Imparatul Pahlavi al Iranului, presedintele Gomulka al Poloniei si nu numai. Iar Gradina Minerva a gazduit primele gale de box unde s-au remarcat cativa dintre campionii Romaniei de atunci.

Ce a mai ramas functional din acest loc atat de faimos odata? Un anunt de scoatere la vanzare pentru suma de aproape 2 milioane euro, dar si restaurantul (Salonul Maur) precum si cofetaria. Am sa va mai spun ca decoratiile sunt superbe, am fotografiat cat am putut fara sa deranjez insa pe cei ce luau masa acolo, si tot veti vedea din poze sau filme stralucirea palida a acestui loc ce isi doreste sa revina la viata.

Am sa trec acum la partea cu luat masa. Am ajuns acolo (in jurul orei 14.00) si am constatat ca erau locuri suficiente ceea ce m-a surprins pentru o zi libera, insa asa cum va spuneam, daca nu deschizi usa care este in capatul unui culoar, nu stii ca acolo este un restaurant, lumea era insa destula in cofetarie (aceasta este alaturi).

Ne-am asezat la masa ce ne era destinata si am asteptat, destul, sa primim un meniu, se pare ca nu erau suficiente, asa ca am primit la toata masa (eram 5) un singur meniu…... bila neagra. Am asteptat sa ni se ia comanda…... destul de mult, acum, chiar daca dau si pentru asta bila neagra, am sa justific de ce dura atat. Erau ocupate (intr-un spatiu generos) vreo 10 mese cu 3 pana la 7-8 ocupanti. De toti acestia se ocupa un singur baietel care nu cred ca avea mai mult de 16 ani, o mladita firava care alerga saracul, dar nu neaparat foarte organizat, lipsa de experienta se vedea. La un moment dat cand l-am chemat pentru comanda (deja ni se cam luase) ne-a spus ca se duce sa isi ia pixul, a mai trecut de vreo 2-3 ori cu diverse pe langa noi, iar l-am chemat, iar varianta cu pixul si i-am spus ca ii dam noi pix, in final a venit. Am comandat bauturile (bere, cola, ceai), ulterior am vazut in poze cum in pahare se oglindea minunat tavanul ????, dar si mancarea Prima bila neagra (din partea sotului) nu mai aveau ciorba de vacuta, din partea mamei…. nu stiu ce ciorba nu mai aveau, a schimbat cu supa cu galuste, flacaul cel mic a luat ciorba de cocosel iar eu si cel mare am luat ciorba de burta, bine ca pe astea le aveau ????

Ca fel principal s-a luat tochitura, friptura de porc sau pui cu carto fi aurii sau piure, si mici cu cartofi aurii, ceva salata si cam asta.

Mancarea a fost foarte gustoasa, nimic de comentat special, ciorba ar fi putut fi mai calda, si este prima data cand la ciorba de burta primesc hrean cu otet, dar a fost ok.

As mai da o bila neagra pentru caldura, care lipsea. Probabil din spirit de economie dar ca sa pastreze preturile care erau ok fata de locul in care ne aflam, caldura nu prea era, si daca la inceput, cand intri de afara (iarna) simti ca e cald, pana ajungi sa mananci simti nevoia sa pui haina la loc, am rezistat eroic, insa cineva care e mai friguros nu rezista mult timp, si am vazut destula lume care manca stand cu haina pusa.

Ca o concluzie privind restaurantul: merita sa mergeti acolo ca sa vedeti locul, este special si merita, mancarea este ok (daca si au ce va doriti din meniu), poate ca vara este bine ca este racoare. Amenda noastra a fost 275 lei pe bon, si desi au fost ceva nemultumiri am lasat bonus baiatului care ne-a servit pentru ca nu era vina lui ca nu facea fata. Si poate ca mai este bine sa tineti cont de un aspect, se pare ca deocamdata restaurantul functioneza doar la pranz, respective intre orele 11.30 – 15.30 asa ca acesta poate ca este motivul pentru care la o anumita ora din produse pot lipsi.

Am plecat spre casa destul de vioi pentru ca eram cu masina si expira intervalul de parcare platit si nu avea rost sa mai platim, urma insa sa revenim si pentru cofetarie.

La cofetarie am revenit cu sotul intr-o seara si pot spune ca ambianta este extarordinara, la intrare pe dreapta se afla bradul impodobit, luminite multe, iar in stanga este chiar si un pian (de fapt o orga electronica) apoi mese pe stanga si pe dreapta iar in spate zona vitrinelor si a servirii. Si acest spatiu este decorat si parca simti intradevar perioada sarbatorilor. Noi voiam sa luam prajituri pentru acasa, dar cautam si fara zahar deoarece la intrare era scris ca au, ghinion insa, la ora la care am ajuns noi (spre ora 8 seara, ei avand deschis pana la ora 10), nu mai aveau prajituri fara zahar, pana la urma insa am luat o savarina si o tarta cu fructe, imi pare rau ca nu am vazut cataiful (sotul mi-a spus acasa ca aveau asa ceva) si am mai luat si un cozonac cu cacao (mai degraba un pandispan cu cacao) foarte gustos.

Si acest spatiu este decorat precum restaurantul si o sa vedeti in poze/ filmulet, pentru ca este mult mai greu de povestit cat de frumos este, insa daca ajungeti prin Craiova, opriti-va sa admirati si de ce nu sa luati ceva de aici.

Dupa ce veti vedea pozele/ filmuletele cred ca o sa intelegeti de ce acestui spatiu a trebuit sa ii dedic un articol separat, este special, si daca va prisosesc cumva vreo 5 milioane de euro (2 milioane costul cladirii si vreo 3 pobabil pentru reamenajari ????) cred ca este un loc in care merita investit.

Sa ne auzim de bine si alegeri inspirate.


despre SERVICII

As fi vrut sa dau aici mai putin, dar baietelul acesta nu ave nici o vina, vina era a sefului lui pe care parca nu il interesa (el statea la masa cu o alta doamna pe care a tratat-o special (in fine, doar cu o cafea) de cum a intrat in local)


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Preturile excelente, dar probabil ca programul de functionare redus faca ca pe masura ce trece timpl sa gasesti tot mai putin din meniul si asa firav, dar mancarea a fost buna, asa ca recomand locul.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Aici nu am ce comenta, se ajunge foarte usor asa ca e de bine.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de mishu in 25.12.22 14:57:05
Validat / Publicat: 25.12.22 19:47:38
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CRAIOVA.

VIZUALIZĂRI: 5529 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Hotel-Restaurant-Cofetarie - Minerva - holul de la intrare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28100 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

doinafil
[26.12.22 13:58:53]
»

Un loc extraordinar! Nu am mai văzut și nici auzit de această minunată construcție din țara noastră. Este - cred - ceva unic d. p. d. v. arhitectural.

Urmărind filmulețele și pozele gândul m-a dus la Palatul Alhambra din Granada-Spania, cea mai cunoscută arhitectură în stil islamic, pe care am avut bucuria de-a o vizita prin 2010, când nu eram membră AFA.

Desigur, clădirea craioveană despre care ai scris nu se poate compara cu ce este Alhambra, dar păstrează multe elemente decorative de acolo. Chiar dacă stilul este foarte „încărcat” , mie nu-mi displace! decorurile pe toate suprafețele (plafon, pereți, uși, ferestre, pardoseală) „îmbracă” interioarele și aproape că nu mai este nevoie de mobilier.

Despre prețurile mâncării spun că nu mi s-au părut mai mari decât în alte părți! Păcat că nu au mai mult personal. Nu știu de ce nu este foarte căutat, având în vedere interioarele și prețurile bune. Mă mir, deasemenea de ce nu se înghesuie nimeni să cumpere un astfel de edificiu. Nu mă gândesc la un investitor român, ci la cineva de-afară. Poate că nu este foarte mediatizat, sau - poate - că este o construcție veche care trebuie consolidată?!

Mi-a plăcut foarte multe ce-am văzut și citit! Dacă vom ajunge în Craiova, primul loc unde aș vrea să ajung ar fi aici, la „Minerva” !

Felicitări și...

mishuAUTOR REVIEW
[26.12.22 18:21:22]
»

@doinafil: Acesta a si fost motivul pentru care am vrut sa il scriu separat, este un loc mult prea frumos si merita. Cat despre locatie in sine, nu stiu exact de cat timp fucntioneaza restaurantul, am inteles ca sala maura a fost luata in administrare nu de foarte mult timp, si poate de aici si micile probleme mentionate. Cat despre preturi, chiar au fost o surpriza, ma asteptam dat fiind locul, sa gasim un meniu mai scump, insa a fost ok, si la fel si calitatea bucatelor, dar la servicii mai e mult de lucrat.

Si daca ajungi prin Craiova, o oprire acolo e musai.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri si Sarbatori Fericite!

Zoazore
[26.12.22 20:47:14]
»

@mishu: Superba cladirea, se vede ca a fost calculata cu gust.

Eu nu am fost in Spania, dar am mai vazut fotografii cu stilul arhitectonic maur. Desi e foarte colorat, este un interior elegant, care cam impune un dress-code.

Pacat ca seful nu se prea ocupa si lasa in parasire un asemenea loc. Nu se face sa lasi un copilandru singur, chiar si pentru masa de pranz.

Acum, daca ai asemenea bijuterie, nu prea faci economii la caldura, dar este si asta o politica. Mai bine mai racoare si preturile accesibile. Si asa nu prea se inghesuie lumea.

Nu au avut ei toate felurile, dar gustul cred ca a fost foarte bun. Portiile mi se par cam... micute, dar "decorul" din lichide face toti banii. Cel putin in ceai, arata de mare efect!

Sa va fie de bine!

mishuAUTOR REVIEW
[26.12.22 21:00:13]
»

@Zoazore: Nu stiu exact de cand era deschis pentru ca prietenul sotului stia ca este deschis, sotia lui nu. Daca cofetaria este bine promovata, restaurantul nu, si daca nu vedeam afisul din geam care mentiona ca este deschis la pranz nici n-am fi stiut, si desi pe afis spune ca se fac rezervari la nr de telefon, cand am sunat au spus ca nu fac rezervari ci sa incercam direct.

Baietelul saracutul de el, era chiar la pantalon, camasa si vesta, pe cand "seful" daca l-as fi vazut pe strada nu as fi dat doi bani pe el, si mi se pare ca si asta spune mult.

Am spus, asta ar fi fost hiba, in rest mancarea a fost buna si nu a fost nimeni care sa spuna ca nu i-a ajuns, dar nici nu am luat la pachet.

Si as mai marge acolo peste ceva vreme, poate ca se vor mai regla aceste lucruri.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri, Sarbatori fericite!

Rodel
[27.12.22 17:55:17]
»

Un local elegant, iar prețurile, din ce am văzut, sunt normale. Acum aflu din review-ul tău că hotelul nu mai funcționează. Cu mulți ani în urmă am stat la Hotel Minerva și-mi aduc aminte că era foarte elegant.

Felicitări pentru impresiile și pozele postate!

mishuAUTOR REVIEW
[27.12.22 18:41:03]
»

@Rodel:

Cu mulți ani în urmă am stat la Hotel Minerva și-mi aduc aminte că era foarte elegant.

, super, ma bucur ca cineva a avut parte si de o astfel de experienta si cine stie, poate ca o reusi cineva sa il cumpere pentru ca este pacat de o asa bijuterie.

Si da, preturile erau normale, asa incat sunt convinsa ca macar din acest punct de vedere vor avea clienti.

Multumesc pentru vizita, ecou si aprecieri! Si La Multi Ani!

elenaadinaPHONE
[31.12.22 10:56:48]
»

Foarte frumos!!! ????????????

mishuAUTOR REVIEW
[31.12.22 16:07:15]
»

@elenaadina: Multumesc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, elenaadina, mishu, Rodel, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Craiova și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086289882659912 sec
    ecranul dvs: 1 x 1