ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.11.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
NOV-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Satu Muscelean - Mâncare românească gustoasă într-un decor foarte... tradițional

TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa: Strada Bratia Mica, Nr 195A, Sat Cândesti, comuna Albestii de Muscel, Arges

Coordonate GPS: 45.304493 N; 24.977031 E

Website: satumuscelean.ro

Program: luni - joi: 08:30 - 20:00; vineri - duminica: 08:30 - 22.00

Drumul până la Complexul turistic Satu Muscelean a fost simplu şi bun de la Bucureşti la Piteşti pe autostrada A1 şi apoi de la Piteşti la Câmpulung Muscel pe DN 73. Ne-am întristat destul de tare atunci când am intrat pe drumul judeţean DJ 735 prin Bughea de Sus, Albeşti, Cândeşti, din cauza numeroaselor porţiuni pline de gropi, ca după bombardament. Paradoxal, drumurile comunale care se intersectau din loc în loc cu drumul judeţean erau impecabile, foarte recent asfaltate. Dar noi am urmat indicaţiile Waze-ului, pentru că altfel nu cred că ne-am fi descurcat. Ultima parte a drumului a fost acceptabilă, un drum de vreun kilometru şi jumătate pe malul pârâului Brătia, un drum de pământ acoperit cu piatră de râu, accesibil cu orice tip de maşină mergând cu viteză redusă, un bun prilej pentru a admira peisajul.

Satu Muscelean, pentru că despre restaurantul acestui complex intenţionez să povestesc aici, ne-a întâmpinat cu o parcare generoasă şi, evident, gratuită, pe iarbă ????.

Era ora prânzului, perfect pentru a mânca. Am intrat în restaurant şi, înainte de a face fotografii, am studiat meniul disponibil în acea zi prezentat pe o tablă neagră. Acesta cuprindea două feluri de ciorbă şi unul de supă şi vreo trei feluri principale, toate gătite la ceaun. Ulterior am văzut şi ceaunele în care erau acestea preparate, la vedere, într-o zonă adiacentă bucătăriei.

Mi-a plăcut mult decorul extrem de tradiţional al restaurantului, totul rustic, cu mese acoperite cu ştergare şi bănci din lemn, unele acoperite cu blănuri, cu diverse obiecte folosite în vechime în gospodăriile ţărăneşti, chiar şi cu o vatră, perfect funcţională. În interiorul restaurantului era foarte cald, chiar prea cald pentru gustul meu şi, pentru că am avut norocul unei zile însorite şi calde de toamnă târzie, am profitat şi am ales să mâncăm pe terasă.

Ne-am ales o masă la soare şi imediat ce ne-am aşezat ne-au fost aduse meniurile. Acestea constau din o singură foaie plastifiată, pe o faţă fiind prezentate mâncărurile care pot fi comandate, altele decât cele de pe tabla de la intrare, iar pe cealaltă faţă fiind prezentată oferta de băuturi. Meniul nu este prea stufos, dar pentru noi a fost mai mult decât suficient şi mi-a plăcut mult faptul că orice am dorit să mâncăm a fost disponibil.

Am comandat un borş de curcan (17 lei) pentru mine şi o ciorbă de perişoare (17 lei) pentru soţul meu. De întâmpinare, ne-au fost oferite din partea casei câte o ţuică, pe care am refuzat-o politicos, şi un mic aperitiv constând din slăninuţă afumată şi muşchi afumat, extrem de binevenit şi gustos pe care l-am savurat împreună cu pâinea caldă de casă, deosebit de bună. Ciorbele au venit la scurt timp, fierbinţi şi delicioase.

De băut am comandat o bere Timişoreana la sticlă de 0,5 la preţul de 7 lei. Cea mai ieftină bere costa cât un suc de 0,25 din gama Pepsi, astfel că alegerea noastră a fost evidentă :D.

Ca fel principal am comandat amândoi câte o porţie de carne la garniţă (33 lei) şi câte o porţie de cartofi prăjiţi (11 lei). Mare greşeală! A fost prea mult şi prea bun, astfel că am făcut eforturi pentru a le dovedi cât de cât, iar ce nu am mai putut au ajuns la unul din câinii frumoşi din complex, care ne-a fost recunoscător ????. O singură porţie din fiecare ar fi fost suficient pentru amândoi. Cred că a fost cea mai bună carne la garniţă mâncată de mine până acum într-un restaurant. Pentru desert nu a mai fost loc.

Acest prânz, mai mult decât copios ????, ne-a costat 135 lei, un preţ foarte bun în opinia mea.

Am revenit la restaurant şi pentru cină în aceeaşi zi. Am luat masa în interiorul restaurantului, la căldură, ieşind pe terasă doar pentru a fuma. Nu prea ne mai era foame, dar eu rămăsesem cu gândul la papanaşi. Am fost informaţi că seara ultima comandă se poate da cu până la o oră înainte de închiderea restaurantului, aşa că ne-am conformat. Deşi ne-am propus să mâncăm mai puţin, fiind şi seară, tot nu am reuşit :D.

Am comandat patru mici (4 lei bucata), cârnat de porc de casă (12 lei), o singură porţie de cartofi prăjiţi, mujdei (2,5 lei) şi bere. Am primit un platou generos cu toate cele comandate. Aceiaşi cartofi prăjiţi, cu un gust mult mai bun decât cei congelaţi, o singură porție ajungându-ne amândurora. Cârnatul de porc făcut la grătar mi-a plăcut mult, mai mult decât cârnăciorii de oaie tot de casă pe care i-am comandat a doua zi. Micii au fost OK, nimic de reproşat chiar dacă am mâncat şi mai buni. Mujdeiul de usturoi cu smântână avea multă smântână şi prea puţin usturoi pentru gustul meu, astfel că a doua zi am cerut mujdei simplu, fără smântână, dar cu mult usturoi, iar dorinţa ne-a fost împlinită.

Piesa de rezistenţă a cinei a constituit-o papanaşul uriaş (22 lei), uriaş pe bune, înecat în smântână şi dulceaţă de afine, conform alegerii mele. Gustul a fost perfect, divin, cum rar am mai întâlnit până aici. Şi, dacă tot a fost atât de mare, am fost şi eu generoasă şi l-am împărţit cu soţul meu, care a fost la fel de încântat ca şi mine. Cina ne-a costat 71 lei, un preţ OK. Cu această ocazie îmi recunosc şi vina de a fi „enervat” o colegă de sait căreia i-am trimis câteva fotografii provocatoare :D. E drept că nici colega nu s-a lăsat mai prejos şi a răspuns cu aceeaşi monedă ????), însă noi abia mai puteam respira, iar efectul nu a fost la fel.

A treia masă luată la Satu Muscelean a fost în ziua următoare, un prânz întârziat, care a ţinut loc şi de cină. Am ştiut încă de dimineaţă că voi testa şi ciorba lor de burtă, inclusă în meniul zilei respective, foarte probabil la sugestia mea :D, subtil aruncată într-o discuţie cu proprietarul locaţiei, mereu prezent, amabil şi dornic să ne ajute cu orice am avut nevoie.

După o zi în care am tot alergat prin zonă vreo 80 kilometri, am ajuns la restaurant în jurul orei 16 şi am comandat, bineînţeles, două ciorbe de burtă (18 lei) cu mujdei (2,5 lei), smântână (2 lei) şi pâine de casă (6 lei) încă înainte de a mă spăla pe mâini. Ciorbele ne-au fost aduse destul de repede, ne era şi destul de foame, astfel că o aşteptare mai lungă nu ar fi fost de dorit. Au fost OK, fierbinţi, corect gătite, însă după o reţetă oarecum diferită de cea cu care eram noi obişnuiţi. Nu a fost prima prima dată când am avut asemenea surprize în diferite zone din România, niciodată însă în Bucureşti sau pe litoral.

La felul principal am comandat o porţie mare de pastramă de oaie (40 lei) şi două porţii de cârnăciori de casă de oaie (15 lei), plus o porţie de cartofi prăjiţi, mujdei şi o bere pentru a ne răcori. Ideea cu pastrama o aveam de cu o seară înainte, după ce văzusem în poze pastrama gătită de mama cuiva ????, probabil perfectă, dar şi a noastră a fost foarte fragedă şi gustoasă, peste aşteptări. Şi cârnăciorii au fost buni şi iar am mâncat prea mult :D. Mâncarea ne-a fost adusă tot aşa pe un platou de lemn tradiţional şi am mâncat tot pe farfurii de lemn, cum deja ne obişnuisem.

Toată distracţia ne-a costat 137 lei, din nou foarte convenabil.

Plata se poate face în numerar sau cu card bancar. Eu am plătit cu cardul. Doar atenţia cuvenită personalului a fost oferită cash.

Am fost foarte mulţumită de cele consumate la cele trei mese luate la acest restaurant. Mâncarea a fost proaspătă, foarte gustoasă, iar porţiile au fost mari şi foarte mari. Servirea a fost promptă şi personalul amabil. Nici restaurantul nu a fost plin, mai mult de trei mese nu au fost ocupate niciodată în acelaşi timp. Având în vedere poziţionarea izolată a locaţiei, preţurile practicate au fost mai mici decât am estimat eu iniţial, proprietarul neîncercând să profite de lipsa concurenţei, deşi ar fi putut, cât timp cel mai apropiat restaurant se afla la o distanţă de vreo 4 kilometri.

Internetul wireless gratuit şi cu parolă poate fi util celor dependenţi. Funcţionează foarte bine în interiorul restaurantului, dar şi pe terasă, oricum mult mai bine decât netul de pe telefon. Vodafone avea semnal slab în zonă şi netul pica destul de des. Digi mergea parcă mai bine.

Recomand cu drag restaurantul complexului turistic Satu Muscelean pentru mâncarea românească gustoasă şi la preţuri decente, pentru servirea promptă, pentru atmosfera tradiţională, pentru linişte şi peisaj. Eu sigur voi reveni :)

## end review sc

[fb]
---
Trimis de nicole33 in 21.11.22 06:06:09
Validat / Publicat: 21.11.22 06:38:39
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CÂMPULUNG-MUSCEL.

VIZUALIZĂRI: 2707 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Restaurant Satu Muscelean - la masă cu prietenul meu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 56900 PMA (din 61 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

18 ecouri scrise, până acum

mishu
[21.11.22 09:20:48]
»

@nicole33: Citind titlul articolului puteam sari direct la vot pentru ca stiam despre ce este vorba si stiam ca o sa iti placa, insa asa sunt eu, masochista, trebuia sa imi incep saptamana chinuindu-ma putin, dar mi-a placut .

Am trecut si noi pe acolo si intradevar mancarea este buna, am avut insa norocul sa mergem vara si sa putem lua astfel masa afara. Imi place locul, imi place ca este mai retras asa incat te simti bine iar pozele puse de tine sunt chiar sadice .

Cat despre

Cu această ocazie îmi recunosc şi vina de a fi „enervat” o colegă de sait căreia i-am trimis câteva fotografii provocatoare

sunt convinsa ca ai enervat-o si chiar ai perturbat-o. Am vorbit cu ea zilele trecute si ne contraziceam ca ai si scris deja despre cazarea de acolo, eu ca nu, ea ca da, dupa care in final a spus: " cred ca mi-a trimis mie poze" .

O zona minunata, ati prins si o vreme minunata, sa va fie de bine si sa mai repetati, felicitari, votat cu mare drag.

Zoazore
[21.11.22 10:39:56]
»

@nicole33:

Mi-a plăcut mult decorul extrem de tradiţional al restaurantului, totul rustic, cu mese acoperite cu ştergare şi bănci din lemn, unele acoperite cu blănuri, cu diverse obiecte folosite în vechime în gospodăriile ţărăneşti, chiar şi cu o vatră, perfect funcţională

Vatra aia face toti banii. Si se vede ca e functionala, ca e cam... afumata. P02

Piesa de rezistenţă a cinei a constituit-o papanaşul uriaş (22 lei), uriaş pe bune, înecat în smântână şi dulceaţă de afine, conform alegerii mele. Gustul a fost perfect, divin, cum rar am mai întâlnit până aici. Şi, dacă tot a fost atât de mare, am fost şi eu generoasă şi l-am împărţit cu soţul meu, care a fost la fel de încântat ca şi mine. Cina ne-a costat 71 lei, un preţ OK.

Chiar urias, si arata... yummiiii!

Am tot citit preturile. Sunt de-a dreptul incredibil de mici pentru marimea portiilor. Bine, ma stii masochista, asa ca am "mancat' cu privirea cam tot, La ciorba ta de curcan nu m-am bagat, dar in rest...

şi am comandat, bineînţeles, două ciorbe de burtă (18 lei) cu mujdei (2,5 lei), smântână (2 lei) şi pâine de casă (6 lei) încă înainte de a mă spăla pe mâini. Ciorbele ne-au fost aduse destul de repede, ne era şi destul de foame, astfel că o aşteptare mai lungă nu ar fi fost de dorit. Au fost OK, fierbinţi, corect gătite, însă după o reţetă oarecum diferită de cea cu care eram noi obişnuiţi.

Chiar ma intrebam cand va aparea in peisaj si ciorba de burta. Detaliaza. Ce nu a fost conform? Leusteanul?

Sa va fie de bine, tare frumos este acolo! Si bun!

mprofeanu
[21.11.22 13:48:23]
»

@nicole33: Excelentă recomandarea! Voi ajunge pe acolo, dar la anul viitor, ce prețuri, ce bine arată mâncarea, ce porții mari, dacă nu le-ați răzbit în prima zi la prânz!

Chiar dacă drumul nu este prea bun, tot m-ai făcut curioasă și sigur voi ajunge acolo!

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[21.11.22 18:59:42]
»

'Ai de mine, cum arată carnea la garniță, cu ou! P13 și P14 zici că sunt două „picturi gastronomice” ! M-ai distrus, Nicole, în tine mai aveam încredere, dar observ că Mishulică te-a corupt... sau te-a influențat... Iar papanașul ăla, mai bine zis maxipapanaș, arată într-un mare fel!

Păi cum să nu ajungi aici, să te înfrupți din bucatele gustoase? Restaurantul tradițional, prețurile bune, personalul amabil, peisajele frumoase, suficiente motive pentru o vizită la Satu' Muscelean.

Să vă fie de bine!

doinafil
[21.11.22 20:59:52]
»

După cum am observat eu de când te urmăresc pe sait, rar dai note maxime - la toate gradele de satisfacție - unui loc, mai ales la „mâncătorii” , cum am observat că se folosește termenul aici. (în paranteză fie spus, mie termenul nu-mi place deloc, mai ales că se folosește destul de des și cu o conotație negativă, în alte contexte, desigur!).

Totul arată foarte bine, și te cred când spui că a fost și gustos! Sinceră să fiu, nu cred că aș fi putut mânca atât de mult la o masă. Porțiile sunt - din punctul meu de vedere - uriașe. Carne la garniță nu știu dacă am mâncat vreodată, sau - poate în copilărie, la bunici, la țară, când mergeam în vacanță, dar, cred că eram prea mică ca să mai țin minte gustul ei.

Nici prețurile nu sunt de neglijat, mai ales acum, după scumpiri! Patronul acestui restaurant știe să facă „negustorie” , cum se spune: nu se lăcomește la bani chiar dacă „concurența” este la vreo 4 km, și face mâncare „ca la mama acasă!”

Să vă fie de bine și...

P. S. O bere așa de ieftină nu cred să mai fie prin alte locuri!

nicole33AUTOR REVIEW
[22.11.22 06:13:12]
»

@mishu:

Citind titlul articolului puteam sari direct la vot pentru ca stiam despre ce este vorba si stiam ca o sa iti placa, insa asa sunt eu, masochista, trebuia sa imi incep saptamana chinuindu-ma putin, dar mi-a placut

Mishule, eu am vrut să fiu corectă şi să ofer tuturor bucuria de a admira fotografiile respective, nu doar ţie , aşa că m-am apucat de scris. Acum nu este vina mea că tu ai reluat vizionarea lor.

În plus, nu ştiam nici că ai fost deja acolo, ştii gustul mâncărurilor oferite, ce să mai... a fost un remember perfect

Am trecut si noi pe acolo si intradevar mancarea este buna, am avut insa norocul sa mergem vara si sa putem lua astfel masa afara. Imi place locul, imi place ca este mai retras asa incat te simti bine iar pozele puse de tine sunt chiar sadice

Vara este locaţia perfectă. Şi eu mi-am propus să revin în sezonul cald pentru a mă bucura de natura înconjurătoare mai mult decât am făcut-o cu această ocazie.

Nu am scris încă despre cazarea de două nopţi din complex, dar o voi face curând. Acesta a fost planul B după ce au picat variantele din zona Buzăului despre care am vorbit noi.

Mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[22.11.22 06:21:54]
»

@Zoazore:

Vatra aia face toti banii. Si se vede ca e functionala, ca e cam... afumata. P02

Oamenii cred că o folosesc pe post de "şemineu". S-au oferit să o pornească pentru o atmosferă mai autentică în cazul în care am fi dorit să mai rămânem prin restaurant să socializăm la o "tablă la o carte", însă noi ne-am retras în căsuţa noastră.

Chiar urias, si arata... yummiiii!

Mă ştii că nu exagerez.

Am tot citit preturile. Sunt de-a dreptul incredibil de mici pentru marimea portiilor. Bine, ma stii masochista, asa ca am "mancat' cu privirea cam tot,

Pentru conformitate, am încărcat şi o fotografie cu bonul doveditor

Te-am făcut să epuizezi stocul de... iaurt?

Chiar ma intrebam cand va aparea in peisaj si ciorba de burta. Detaliaza. Ce nu a fost conform? Leusteanul?

Ciorba de burtă nu putea lipsi din peisaj. Îţi dai seama că nu ratam eu o asemenea ocazie.

Exact, leuşteanul acela, pe care eu nu l-aş fi pus niciodată în acest tip de ciorbă, i-a schimbat mult gustul cu care eram obişnuită şi pe care îl aşteptam. Altfel, totul ar fi fost mai mult decât OK.

Locaţia este super din toate punctele de vedere, de revenit.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[22.11.22 06:28:32]
»

@mprofeanu:

Excelentă recomandarea! Voi ajunge pe acolo, dar la anul viitor, ce prețuri, ce bine arată mâncarea, ce porții mari, dacă nu le-ați răzbit în prima zi la prânz!

Noi am fost foarte mulţumiţi de toate cele care ne-au fost oferite şi recomand cu drag acest "sat" tradiţional.

După experienţa şi antrenamentul căpătat în muuulţi ani de all inclusive, nu aş fi crezut nici eu că un banal prânz ne-ar face probleme, dar uite că s-a întâmplat

Chiar dacă drumul nu este prea bun, tot m-ai făcut curioasă și sigur voi ajunge acolo!

Pentru piteşteni este clar mai uşor de ajuns acolo şi în recomand să o faci în sezonul cald.

Drumul ales de Waze pentru noi nu a fost cel mai inspirat. A doua zi am combinat judeţeanul (cel prost) cu "comunalul" (recent asfaltat) şi a fost mult mai bine.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[23.11.22 06:29:29]
»

@Safta Radu:

' Ai de mine, cum arată carnea la garniță, cu ou! P13 și P14 zici că sunt două „picturi gastronomice” !

Pictura ca pictura, dar GUSTUL a fost extraordinar. Mi-a plăcut ideea cu picturile gastronomice . Am mâncat destul de rar carne la garniţă, nefiind niciodată prea impresionată, însă cea de aici mi-a depăşit cu mult aşteptările.

M-ai distrus, Nicole, în tine mai aveam încredere, dar observ că Mishulică te-a corupt... sau te-a influențat...

Îmi pare rău, Radule, dar, da, Mishu e de vină că m-a provocat.

Iar papanașul ăla, mai bine zis maxipapanaș, arată într-un mare fel!

Maxipapanaşul ăla a fost extraordinar de bun şi m-a făcut să uit şi de glicemie şi de calorii.

Culmea este că, înainte de a comanda, am întrebat câţi papanaşi sunt la porţie, eu mereu fiind derutată de pluralul "papanaşI" din meniul restaurantelor. Îţi dai seama că dacă ar fi fost doi la porţie, m-ar fi pus într-o mare dificultate

Întreaga experienţă de acolo a fost reuşită şi m-a făcut să-mi doresc să revin cât mai curând.

Cu scuze pentru răspunsul întârziat, îţi mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[23.11.22 06:49:49]
»

@doinafil:

După cum am observat eu de când te urmăresc pe sait, rar dai note maxime - la toate gradele de satisfacție - unui loc, mai ales la „mâncătorii”

Aşa este. La hoteluri cel puţin sunt chiar mai exigentă, însă încerc să ţin permanent cont şi de preţul plătit. În cazul restaurantelor, o mâncare bună, un fel care m-a încântat sau o servire rapidă mă pot face să mai închid ochii la aspecte mai puţin perfecte.

Termenul de "mâncătorii", preluat de la colega Crismis, mie îmi place şi îl folosesc fără vreo conotaţie negativă.

Totul arată foarte bine, și te cred când spui că a fost și gustos!

Chiar a fost foarte gustos tot ce am comandat/consumat acolo, nu exagerez cu nimic.

Sinceră să fiu, nu cred că aș fi putut mânca atât de mult la o masă. Porțiile sunt - din punctul meu de vedere - uriașe.

Până aici, noi am crezut că experienţa şi antrenamentul căpătate în mulţi ani de all inclusive prin diverse ţări ne vor ajuta să trecem cu brio peste orice provocare , însă porţiile foarte mari de la Satu Muscelean ne-au pus totuşi în dificultate.

Nici prețurile nu sunt de neglijat, mai ales acum, după scumpiri! Patronul acestui restaurant știe să facă „negustorie” , cum se spune: nu se lăcomește la bani chiar dacă „concurența” este la vreo 4 km și face mâncare „ca la mama acasă!”

Chestia asta ne-a mirat şi pe noi. Nu erau prea mulţi clienţi în perioada în care am fost noi, de duminică până marţi, şi, cu toate acestea, oamenii găteau mai multe feluri de mâncare pentru a avea de unde alege.

Preţurile de mare bun simţ pentru vremurile actuale şi pentru poziţionarea izolată au constituit o altă surpriză plăcută.

O bere așa de ieftină nu cred să mai fie prin alte locuri!

Nu este prima dată când găsim berea la preţ de Pepsi . Din păcate, am găsit-o prea târziu şi nu am putut "profita". Deşi a fost extrem de ieftină, am băut la fiecare masă o singură sticlă de bere în doi şi deja a fost un abuz.

Cu scuze pentru răspunsul întârziat, îţi mulţumesc mult pentru urări, vizită şi ecou!

valentinag
[23.11.22 09:11:49]
»

Moama, carnea aia la garnita arata intr-un maaare fel! Yami! Pai nu tai eu porcul in 3 saptamaani si-mi fac carne la garnita. Cu mamaliga si mujdei, obligatoriu! Chiar ma gandeam, cand am vazut pozele, ce cauta verdeata pusa in ciorba de burta, eu nu ma ating de ea sub nicio forma dar sotul este mare fan, de la el stiu ca nu se pune.

mishu
[23.11.22 09:20:54]
»

@nicole33:

Îmi pare rău, Radule, dar, da, Mishu e de vină că m-a provocat.

stii cum se spune: "Ce-si face omul cu mana lui lucru manual se numeste! " asta e, mi-o asum, numai ca pozele astea sunt de belea rau de tot, dar sunt cea mai buna dovada pentru ce ai gasit acolo. Si pana la urma, daca vorbim de mancare, cel mai bun argument sunt pozele.

De leustean in ciorba de burta nu am auzit vreodata si nici nu mi-ar placea, insa daca cineva asa a apucat ciorba de burta i s-ar parea ciudat sa fie altfel. Insa sa va fie de bine pentru tot ce ati consumat acolo (si papanasul e bestial)

Zoazore
[23.11.22 09:22:53]
»

@valentinag: Da' nu dai tu adresa sa vin sa te ajut?

mishu
[23.11.22 09:34:49]
»

@Zoazore:

Da' nu dai tu adresa sa vin sa te ajut?

la ce sa ajuti? poate la prepararea porcului daca tu te hranesti doar cu iaurt , sau stai asa, tu mananci mamaliga cu mujdei, iar eu, draguta, mananc carnita ca doar pomana porcului include si "binevoitorii" ca noi, desi cand s-a laudat ca taie porcul, am fugit sa vad de unde e si Valentina e din Bucuresti unde in mod sigur nu taie porcul, asa ca ramanem cu gandul la o bucata de sorici mancata atunci cand porcul e inca aburind.

Sa ne fie de bine, hai sa-i dam cu ceai .

nicole33AUTOR REVIEW
[24.11.22 06:29:33]
»

@valentinag:

Moama, carnea aia la garnita arata intr-un maaare fel! Yami! Pai nu tai eu porcul in 3 saptamaani si-mi fac carne la garnita. Cu mamaliga si mujdei, obligatoriu!

Eu nu am mâncat prea des carne la garniţă la restaurant şi niciodată nu am fost atât de încântată ca aici, ba deseori am regretat că nu am ales altceva mai pe gustul meu. Aici însă a fost ceva deosebit.

Cum eu nu tai porcul decât de pe listă , nu pot decât să te invidiez pentru evenimentul care îţi va aduce o mulţime de satisfacţii, începând cu pomana porcului şi continuând cu restul bunătăţilor preparate.

Chiar ma gandeam, cand am vazut pozele, ce cauta verdeata pusa in ciorba de burta, eu nu ma ating de ea sub nicio forma dar sotul este mare fan, de la el stiu ca nu se pune.

Un amănunt aparent banal, verdeaţa, a reuşit să ne umbrească puţin satisfacţia savurării ciorbei noastre preferate, altfel foarte bine gătite, dar, de această dată cu un gust puţin diferit de cel aşteptat.

Mulţumesc mult pentru vizită şi ecou!

=

PS Şi eu aş fi tentată să-mi ofer ajutorul la operaţiunea care va avea loc peste trei săptămâni. Nu mă pricep eu la prea multe, dar pot fi un degustător de nădejde dacă ai nevoie.

nicole33AUTOR REVIEW
[24.11.22 06:37:29]
»

@Zoazore:

Da' nu dai tu adresa sa vin sa te ajut?

Iar mi-ai luat-o înainte

La citirea ecoului Valentinei şi eu mă gândeam să-mi ofer ajutorul, atât cât mă pricep, chiar şi să facem echipă noi două. Eu aş putea să prepar usturoiul şi să te las pe tine să învârţi în mămăligă, că mie nu-mi prea iese.

Văd că şi Mishu s-ar băga, dar nu la muncă .

valentinag
[24.11.22 08:50:25]
»

@mishu: oi sta eu in Bucuresti, dar asta nu inseamna ca nu am si casa la tara! Operatiunea va avea loc in 10 sau 17 dec, depinde cum poate nenea care il taie????

mishu
[24.11.22 15:09:51]
»

@nicole33:

Văd că şi Mishu s-ar băga, dar nu la muncă

na bag si la munca, dar nu la orice fel de munca pentru ca nu ma pricep, dar sa fac mamaliga ma pricep, asa ca ma ofer eu sa fac mamaliga , fac si mujdei, sunt cuminte, fac ce e necesar, fierb si tuica sau vin si la astea ma pricep, asa ca sunt si eu buna la casa omului, nu doar ca bagator de seama .

Vad ca facem gasca mare, nu mai apuca Valentina nimic din porc, poate doar codita, ca in rest vrem si pomana porcului, vrem si sorici .

Sa ne fie de bine , bine ca nu ne-a dat si adresa

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mishu, mprofeanu, Safta Radu, valentinag, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Câmpulung și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.36390113830566 sec
    ecranul dvs: 1 x 1